Xat Catala
Entra Registra´t
     
 
La meva foto

Benvingut/da al meu bloc!

Rasko ha escrit 149 articles i te 819 comentaris. L'últim article ha estat fet el 18/11/12

perfil de'n(na) Rasko | àlbum de fotos de'n(na) Rasko

   
Espai
Espai
   
 

Article del bloc de Rasko

Espai
 

LAPORTA A MANRESA - TENS EL MEU VOT

Data dimecres 17/novembre/2010 - 07:28 Icona 1457 Data 7

Avui dimecres Solidaritat Catalana per la Independència ha tingut diferents actes a la meva ciutat.
Pel matí xerrada a la UPC de Manresa amb els joves estudiants.
Dinar per Santpedor. A mitja tarda passejada pel Passeig i signatures del llibre que va escriure "Un somni per als meus fills" a la llibreria Abacus. Al final no ha pogut anar a la llibreria, hi havia la Isabel Clara-Simó m'ha dit la meva mare. Ella s'ha comprat el llibre.
A les 20:00 hi ha hagut l'acte estrella, presentació de SI a l'històric teatre Kursaal (ara remodelat) a la sala gran que té un aforament de 803 localitats. Hi ha hagut ple absolut, tant a baix com a dalt.

Primer ha parlat la Isabel Clara-Simó. Té un domini de la paraula aclaparador, no he llegit mai res d'ella però ara tinc moltes ganes doncs si escriu com parla d'apassionadament deu tenir novel·les igual de bones. Gran discurs! Ha començat parlant sobre un marit que no treballa i una dona que penca com una ruca, que li dóna tot el que guanya al marit, que aquest va de tant en tant al Corte Inglés a comprar-se un bon trajo, porta bona colònia... però la dona d'aquest va mal vestida, treballa dia si dia també per mantenir el seu espòs que fa uns anys la maltractava físicament, però que ara només la humilia negant-li el dret de llibertat. Ella és propietat d'ell. Però un dia, la muller coneix a Lituania, a Kosove, a la Rep. Txeca, Eslovàquia,... i quan els explica la seva situació aquestes amigues emancipades dels seus antics marits li diuen que com és que no es divorcia d'un marit com aquest. I la dona es pregunta si això és possible?? I les seves amigues li diuen, "i tant que si!, ara ets lliure! vius en la Democràcia i a nosaltres ens han reconegut el nostre divorci per tot el món! Endavant, divorcia't!
Fantàstica metàfora!

M'ha encantat també quan ha fet referència al Pérez-Reverte (enemic dels perillosos nacionalistes catalans, "la pitjor espècies" que hi ha a l'estat espanyol per ell) que es veu que quan fa uns 10-15 anys la novel·la catalana i les traduccions en català començaven a ser negoci ell va demanar-li al seu editor que comencés a traduir les seves novel·les al català... i per Sant Jordi el sr Reverte a Barcelona firmant les seves novel·letes en català però quan li convenia tirant merda contra Catalunya.

Seguidament ha pujat l'Uriel Bertran. M'ha agradat el discurs. Clar, contundent i assenyat. Perquè com molt bé ha dit la rauxa no és la independència, ans al contrari! LA RAUXA ÉS L'AUTONOMISME! El SENY ÉS LA INDEPENDÈNCIA! Ens estan robant sistemàticament a Madrid i la situació és insostenible. La Generalitat està propera a la bancarrota, perquè ha dit que si ara han hagut de recórrer als bons "patriòtics" per poder fer front a les nòmines dels funcionaris l'any vinent han de pagar els interessos altíssims d'aquests, tornar-los doncs són a 1 any vista, pagar les comissions bancàries, i pagar les factures de l'any vinent!! Què faran? tornar a demanar més bons? Sobre CIU i ERC ha dit que si volen un concert econòmic i un referèndum d'independència és enganyar a la gent doncs el TC va tombar l'estatut on en el text inicial hi havia això. I si ara el nou govern del Parlament volgués o un concert o un referèndum s'hauria de fer un nova constitució ja que el TC va dictar una sentència claríssima al respecte. Per modificar la Constitució calen crec que més de 200 diputats a Madrid, és a dir, que el PP i el PSOE ara diguessin als seus votants que es van equivocar i que han de donar allò que van negar-los als catalans... Creieu realment que modificaran la Constitució??? Que no us enredin!

I al final ha pujat l'estrella, el Laporta. Una mica avorrit el seu discurs al principi on s'ha perdut en uns 10 minuts d'elogis massa llargs cap als caps de llista del Bages, del seu equip, cap a la Clara-Simó, Bertran, Tena, etc...
Un cop començat el discurs ha parlat seriós i abastament de la necessitat de ser independents. Primer que faran si entren al Parlament, proposta de Llei per la Declaració Unilateral d'independència de Catalunya. Ha demanat que els partits donin llibertat de vot als parlamentaris tal com ho feren amb la proposta de llei contra les curses de braus. Ha precisat que, "almenys que ens donin els mateixos drets als catalans que als braus!" aquí ja ha sortit el Laporta que més coneixia, més proper. I ja ens ha despertat a tots amb preguntes directes, "voleu la Iindependència??" i un crit unànime: SIIII, "Com? no us he sentit? VOLEU LA INDEPENDÊNCIA??? SIIIIIIIIIIIIIII

Hem cantat els Segadors, aplaudiments,... i una munió de gent directe cap a "l'estrella". A mons pares els he dit, vinga! aneu-hi ara a que us firmi el llibre!! Ma mare se li atansa per darrera i se li gira. En Jan li fa dos petons i ella li explica al president que el meu avi (son pare) fou el primer president de la Penya Blaugrana de Manresa, un dels que va organitzar la 1a trobada de Penyes Blaugranes Mundials a Montserrat on varen penjar una senyera gegant, i que la Penya manresa quan fou ell president va rebre la 1a medalla d'Or del Barça però que van haver de donar al Franco doncs allò era un insult que la 1a medalla no fos pel Caudillo.
En Laporta ha estat molt educat amb la meva mare, ha tingut una estona per ella que ho recordarà sempre, gràcies Jan. Venen una imatge teva que no es correspon gens ni mica a la realitat. Ets molt normal i dius les coses molt clares, per això et tenen por.
Ma mare s'ha enamorat de nou...hehehe, segur, doncs avui ha vingut molt contenta i una mica trista, ja que ha recordat el meu avi ja mort, un gran barcelonista però sobretot una gran persona.

Jan, sembles una mica xulo, fins i tot berlusconeges una mica en el pentinat i els gestos, no en el discurs de fons, per això confio plenament amb tu, i per aquest motiu tens el meu vot.

VISCA CATALUNYA LLIURE!!
||*||Espai
Spacer
Espai
   
  Escriu articles al teu bloc
Espai
 
 

Comentaris sobre aquest article

Espai Espai
 
Picture
Rasko

A veure sidd,

Date Thursday, November 18th 2010, 7:14 PM

Et dono la raó, però és que no parlem pas del mateix.
La independència de Catalunya no és una ideologia política, ni d'esquerres ni de dretes coi!

És l'eina per tenir més i millor control dels nostres recursos (que són molts!) i gent com tu fan molta falta al país. Creeu llocs de treball i això és el pulmó econòmic més important.

Si podem tenir un estat propi no pagaràs tants impostos, tingue-ho clar. Pensa que cada dia tenim un dèficit fiscal de 60 mil·lions d'euros, 22mil mil·lions. De debò creus que amb tants diners seria necessari una recaptació tant gran d'impostos!? No, està claríssim.
Mira, ahira a l'acte van dir què costa el nou hospital comarcal de Manresa (60 mil·lions) només n'han gastat 30 i porten més de 5 anys amb el projecte. Amb els diners que t'he mencionat podríem fer un hospital d'aquests al DIA! Es podria eliminar els milers de barracons a les escoles, es podria pagar beques/salari als estudiants (lligades al rendiment, evidentment), es podria fer front a la creació del corredor mediterrani que uniria l'ampli de via amb França, fet que augmentaria el valor comercial de la zona per altres empreses, podríem crear un autèntic hub a l'aeroport de Barcolona fent-lo de primera categoria, a l'alçada d'altres com el de Heatrow o el de Paris... guanys per més turisme. No és cap tonteria, és fàcil. Però ens entestem en no saber-ho veure.

Spacer

Picture
siddharta

No calen diners

Date Thursday, November 18th 2010, 12:59 PM

per incentivar les empreses.
Es tant senzill com:

1. Deixar de tocar els collons ( perdoneu l'expressió ) a les empreses ja instal.lades en el mercat, NI QUE SIGUI 5 MINUTS. Fa 14 anys que porto una petita empresa i durant aquests 14 anys ( a part d'un premi de la Cambra i un altre de l'Ajuntament ) la única cosa rebuda per les institucions públiques han estat inspeccions i un tracte igual al d'un delinqüent: Com a ciutadana i persona que ha generat riquesa no solament per mi, sinó per d'altres em mereixo cert respecte.

2. Seguint les polítiques realitzades a l'europa de l'est ( coi que això no és tan complexe, sinó en saps, copia del costat ) facilitar la creació de les noves empreses. Això significa CAP, CAP TIPUS de taxa administrativa els primers tres anys ( la majoria no aguanten els 3 anys ).

3. Facilitar l'acomiadament.
En aquest sentit, crec que no ens mereixiem una crisi, sinó ens en mereixiem 2 i seguides. Abans de la crisi, tenies un treballador que volia marxar, havia decidit canviar d'empresa i no marxava. No. Et fotia la punyeta, et triturava el negoci fins que aconseguia l'acomiadament.
Avui parlava amb un col-laborador i m'explicava que els seus treballadors no li fan ni mitja hora extra perquè no els hi pot pagar hores extres. Després de treballar amb ell durant anys i que tots plegats s'han fet d'or. Però sinó l'ajuden acabarà plegant i els que perden més són ells doncs el meu col-laborador té l'esquena coberta i ells no es podràn recolocar tant fàcilment.
Les empreses que queden a "flote" han de treure "lastre" i el "lastre" és el treballador a la privada amb mentalitat de funcionari. No hi ha més. El 25% dels aturats ens el podriem haver estalviat tenint polítics menys electoralistes i més responsables amb el país. Moltes empreses no han pogut aguantar l'enorme cost dels acomiadaments i s'han vist obligats a la fallida.

Spacer

Picture
Ellesmera

Sid

Date Thursday, November 18th 2010, 12:44 PM

un líder fa això. Fa que el poble cridi.

Spacer

Picture
Rasko

sidd,

Date Thursday, November 18th 2010, 12:17 PM

http://www.naciodigital.c at/manresainfo/noticia/15 162/joan/laporta/voteu/bl anc/molt/lleig

aquí fan una crònica de l'acte més extensa que potser veuràs que no fou cap pallassada, ans tot el contrari.

Spacer

Picture
Rasko

a veure,

Date Thursday, November 18th 2010, 11:07 AM

Cabrero,
el teu vot és per qui vulguis i entenc que per la Clara-Simó escriptora li donaries doncs té una facilitat de paraula que encomana. Molt apassionada, em va agradar molt.

Siddharta,
a mi em va agradar el discurs del Laporta. Això que va demanar al públic no és res més que fer participar a la gent. I és anecdòtic, si per tu és Fofito és que seriosament per tu la gent que ho deixa tot per dedicar-se a la independència de Catalunya és fer el pallasso. El laporta et pot desagradar, però ell és més conegut que els sr. Montilla i el Mas junts. I per mi és un honor que ara hagi deixat el futbol i enlloc de retirar-se amb una jubilació tranquil·la o anar a CIU, ERC... que era el més fàcil hagi fet el pas per anar directe a la independència.

I sidd,
sobre els 600 mil aturats, crec que són 640mil ja. ja m'explicaràs com s'ho farà el govern autonomista que surti per arreglar aquest atzucac. Demanant el concert econòmic??? S'ha de canviar la Constitució! No et deixis enganyar. Incentivant les petites i mitjanes empreses?? Amb quins diners? la Generalitat està a punt de la bancarrota. Ha hagut de treure uns bons per pagar les nòmines! Aquests bons s'han de tornar d'aquí 1 any, amb interessos, i tornar a pagar les nòmines. No sé, sincerament, per mi el Fofito són els polítics que fot 30 anys que ens venen la moto que negociant a madrid podran treure profit per Catalunya. Resa perquè el PP o el PSOE no tregui mai més majoria absoluta doncs llavors els catalans no som necessaris. Jo estic fart de la mentalitat provinciana i si creus que per dir Independència és de pallassos, l'actual Parlament SÍ que és un bon circ...Ho sento, però algú ho havia de dir!

Spacer

Picture
siddharta

Seriosament

Date Thursday, November 18th 2010, 9:53 AM

en Laporta ha fet això ???!!! Preguntar a tots com si foren criatures voleu la Independència ???!!! Com el Fofito el cómo estan ustedes ??? Jo espero d'un polític un discurs molt més responsable davant de la situació que tenim i la que tindrem: 600.000 aturats a Catalunya i pujant. Que respongui a aquest fet o que és dediqui un altre cop al futbol.

Spacer

Picture
Cabrero

També ha vingut a la meva ciutat, Manresa,

Date Thursday, November 18th 2010, 12:26 AM

però no tindrà pas el meu vot. Com a escriptora, la Clar-Simó sí que el té.

Spacer

Espai
 

Escriu el teu comentari per aquest article

Espai Espai
Espai
  Ho sentim, els usuaris no registrats no poden escriure comentaris | Registra't
   Més articles

 

Vols llegir més articles escrits per Rasko? Aquí son els últims articles.

 
Bullet FELIP PUIG TORNA A MENTIR:
  Data 18/11/12 Icona 2417 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet DINS O FORA DE LA UE?
  Data 11/11/12 Icona 1147 Data 2 comentari/s  
Spacer
Bullet Incerta Glòria (Joan
  Data 18/10/12 Icona 1106 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet Què volen aquesta gent?
  Data 11/10/12 Icona 1256 Data 6 comentari/s  
Spacer
Bullet FINS QUAN HA DURAR LA
  Data 27/05/12 Icona 1564 Data 5 comentari/s  
Spacer
Bullet Agressió feixista a
  Data 25/03/12 Icona 1760 Data 13 comentari/s  
Spacer
Bullet «Jo ja no contracto
  Data 13/03/12 Icona 1349 Data 4 comentari/s  
Spacer
Bullet Música indy, rock i
  Data 11/03/12 Icona 1034 Data 1 comentari/s  
Spacer
Bullet Pobre Garzón?!
  Data 09/02/12 Icona 1347 Data 9 comentari/s  
Spacer
Bullet Què us passa amb el
  Data 13/01/12 Icona 1319 Data 3 comentari/s  
Spacer
Bullet Barça vs Al Sadd -
  Data 15/12/11 Icona 1260 Data 1 comentari/s  
Spacer
Bullet Amics de CIU
  Data 21/11/11 Icona 1461 Data 5 comentari/s  
Spacer
Bullet El català, ferit de
  Data 29/09/11 Icona 1387 Data 1 comentari/s  
Spacer
Bullet El NODO DE LA VANGUARDIA
  Data 24/09/11 Icona 1504 Data 8 comentari/s  
Spacer
Bullet Bernat Metge per tothom!
  Data 11/09/11 Icona 1386 Data 2 comentari/s  
Spacer
Bullet CIU i la Reforma Constitucional
  Data 02/09/11 Icona 1491 Data 13 comentari/s  
Spacer
Bullet Barça-Villarreal gratis
  Data 29/08/11 Icona 1396 Data 5 comentari/s  
Spacer
Bullet "L'home de
  Data 19/08/11 Icona 1400 Data 2 comentari/s  
Spacer
Bullet Escriure..., que complicat!
  Data 13/08/11 Icona 1532 Data 5 comentari/s  
Spacer
Bullet Indignats, indignadets
  Data 06/06/11 Icona 1426 Data 7 comentari/s  
Spacer
Bullet VALIDATION (curtmetratge
  Data 16/05/11 Icona 1233 Data 1 comentari/s  
Spacer
Bullet 10A DECIDIM... T'HO
  Data 07/04/11 Icona 1515 Data 1 comentari/s  
Spacer
Bullet Arcadi Oliveres al Singulars
  Data 29/03/11 Icona 1553 Data 2 comentari/s  
Spacer
Bullet Declaració d'independència
  Data 25/03/11 Icona 1471 Data 5 comentari/s  
Spacer
Bullet Joana Ortega, Duran
  Data 18/03/11 Icona 2003 Data 3 comentari/s  
Spacer
Bullet Les faules en el CV
  Data 14/03/11 Icona 1469 Data 4 comentari/s  
Spacer
Bullet "Dr. Moisès Broggi:
  Data 09/03/11 Icona 1451 Data 5 comentari/s  
Spacer
Bullet Llicència per matar
  Data 28/02/11 Icona 1539 Data 8 comentari/s  
Spacer
Bullet El govern dels
  Data 23/02/11 Icona 1526 Data 5 comentari/s  
Spacer
Bullet VISCA CATALUNYA LLIURE
  Data 15/02/11 Icona 1642 Data 3 comentari/s  
Spacer
Bullet NACIONALISMO LINGÜÍSTICO
  Data 14/02/11 Icona 1393 Data 7 comentari/s  
Spacer
Bullet Recomano 2 documentals:
  Data 30/01/11 Icona 1610 Data 3 comentari/s  
Spacer
Bullet I ara se n'adona
  Data 26/01/11 Icona 1474 Data 8 comentari/s  
Spacer
Bullet Ricky Gervais fotent
  Data 23/01/11 Icona 1362 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet Quan l'estadística
  Data 17/01/11 Icona 1595 Data 8 comentari/s  
Spacer
Bullet Humanitat Caducada
  Data 09/01/11 Icona 1758 Data 6 comentari/s  
Spacer
Bullet Jo no sóc espanyol
  Data 29/12/10 Icona 1547 Data 3 comentari/s  
Spacer
Bullet 11 PREGUNTES I RESPOSTES
  Data 23/12/10 Icona 1928 Data 2 comentari/s  
Spacer
Bullet Mas...MÁS peix al cove!
  Data 21/12/10 Icona 1555 Data 4 comentari/s  
Spacer
Bullet El 19 jo estic amb la
  Data 16/12/10 Icona 1437 Data 5 comentari/s  
Spacer
Bullet 10 principals estratègies
  Data 08/12/10 Icona 1811 Data 8 comentari/s  
Spacer
Bullet ESTAT D'ALARMA
  Data 04/12/10 Icona 1722 Data 15 comentari/s  
Spacer
Bullet latin kings, maras salvatruchas
  Data 02/12/10 Icona 1619 Data 4 comentari/s  
Spacer
Bullet UN MAL NEGOCIO
  Data 26/11/10 Icona 1622 Data 4 comentari/s  
Spacer
Bullet Ensorrar la banca? 7/12/2010
  Data 23/11/10 Icona 1496 Data 4 comentari/s  
Spacer
Bullet RAONS PER NO VOTAR CIU
  Data 19/11/10 Icona 1524 Data 5 comentari/s  
Spacer
Bullet Movimiento independentista
  Data 18/11/10 Icona 1471 Data 3 comentari/s  
Spacer
Bullet CARTA ALS CONVERGENTS:
  Data 15/11/10 Icona 1755 Data 15 comentari/s  
Spacer
Bullet L'era de l'estupidesa
  Data 11/11/10 Icona 1688 Data 7 comentari/s  
Spacer
Bullet Convergència Catalana
  Data 10/11/10 Icona 1585 Data 6 comentari/s  
Spacer
Espai
Espai
Espai

Cerca al meu bloc

 


Donar un cop d'ull a tots els blocs
Espai
Spacer
Espai

Articles antics

Octubre

 
 
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 
 
 
 
 
 

Setembre

 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
 
 
Espai
Spacer

Referències

Col·labora!
Spacer
Contacta amb el suport / Avisa'ns d'abusos
Spacer
Posa'ns als favorits
Spacer
Política de privacitat, Termes d'ús & Legal
Spacer