Xat Catala
Entra Registra´t
     
 
La meva foto

Benvingut/da al meu bloc!

Rasko ha escrit 149 articles i te 819 comentaris. L'últim article ha estat fet el 18/11/12

perfil de'n(na) Rasko | àlbum de fotos de'n(na) Rasko

   
Espai
Espai
   
 

Article del bloc de Rasko

Espai
 

I ara se n'adona President? En fi, val més tard que mai!

Data dimecres 26/gener/2011 - 12:02 Icona 1535 Data 8

Pels que no sapigueu de què va us deixo aquest article que el President Jordi Pujol va escriure el passat 25 de gener en la seva web personal titulat "Del Tribunal Constitucional a la Independència. Passant pel Québec"
www.jordipujol.cat

Us en recomano la lectura. Diu coses que mai li he sentit dir com en referència al model d'estat espanyol uniformitzant i homogeneïtzador dels últims 30 anys i que ha anat in crescendo diu sobre Catalunya:

"És el final de Catalunya com a nació, llengua, cultura i consciència col•lectiva. No demà mateix, però a poques dècades vista. A través d’un procés gradual de marginació i de residualització de la catalanitat"

"Perquè a hores d’ara és ingenu pensar que es podrà frenar el procés d’anar cargolant l’Autonomia, i de fet la identitat, l’autogovern i l’economia de Catalunya amb noves negociacions, com pretenen encara alguns socialistes catalans. Si algun canvi hi pot haver de moment més fàcil és que sigui per a mal que per a bé."

"Per tant, l’alternativa a això ara ja només podria ser la independència."

Respecte a la crisi del model autonòmic espanyol el President Pujol comenta com s'aixequen algunes veus "Fins i tot algun, pocs de moment, diuen que potser hi hauria la possibilitat de redreçar aquesta situació. Parlen, per exemple, que cal admetre que “Cataluña es el Québec de España”."

I llavors reflexiona:
"En tot cas entre la independència i ser el Québec espanyol molta gent votaria això segon. Però podria molt ben ser que per Espanya l’estatus del Québec sigui tan intolerable com la independència."


Ja m'agradaria a mi ser el Québec i poder realitzar dos referèndums encara que els perdéssim. Ja que el dia que una nació es demana si vol ser independent, tard o d'hora, ho serà. Potser a Catalunya portem anys i panys amb governs catalans que han fet del "Peix al Cove" el seu eslògan per fer una "gran i millor nació" amb l'esperança "il·lusa" que el segrestador que ens maltracta li podrem explicar pedagògicament el fet diferencial català. Li sona això senyor President?

No és moment de retrets i m'alegra molt i molt que una persona de la seva vàlua comenci a sostreure's del tant estès mal de molts catalans de sentir una mena de "comprensió" al maltractador i lladre estat espanyol. Síndrome de Estocolm o el podríem rebatejar com a síndrome de tots els governs de la Generalitat que hem tingut des de la recuperació de la mateixa.

Però em pregunto ara? I el president Mas? Ell diu que en un referèndum votaria independència. Però, està fent passos per arribar a la plenitud nacional de Catalunya? Ha entès que qui mana són els jutges espanyols del TC? Ha entès que la intervenció de les Caixes per part del Banc d'Espanya és un atac directe al sistema financer català? Ha entès que el bilingüisme és el gol més gran que ens han fotut als catalans? (perquè no ens enganyem, això del bilingüisme no és tal, és si de cas, diglòssia amb tots els ets i uts. Els castellanoparlants escolaritzats a Catalunya entendran el català, el podran parlar +- bé, però una llengua és dinàmica i si al carrer cada dia es parla més castellà... podem afirmar que Espanya està assolint el model francès a Catalunya.

President Mas,
no faci bullir més l'olla!
GOVERN DE CONCENTRACIÓ I CAP A L'ESTAT PROPI! FORCES CATALANES TOTES A UNA.

Sóc un il·lús doncs això no passarà de moment, haurem d'estar potser encara més malament perquè els partits polítics catalans (CIU, ERC, SI, part de ICEV i molt pocs de PSC) i SOCIETAT CIVIL ens unim per fer front comú davant l'atac constant que ens foten per totes bandes.

Agafant paraules del President Pujol "a Catalunya tenim país. HI ha gent amb iniciativa. Ara també, malgrat la crisi i l’hostilitat espanyola. I mentre hi hagi país hi haurà futur. I el país anirà aplicant dia a dia el seu dret a decidir"Espai
Spacer
Espai
   
  Escriu articles al teu bloc
Espai
 
 

Comentaris sobre aquest article

Espai Espai
 
Picture
Ellesmera

En Pujol

Date Thursday, January 27th 2011, 9:18 AM

era un líder.
En Mas ho comença a ser. I amb l'ajut del PP aznaritzat potser cada cop estem més a prop del nostre somni

Spacer

Picture
sinn3rboy

Potser aquest és el problema...:

Date Thursday, January 27th 2011, 4:45 AM

...que ens han mancat líders.

I dic "líders", que no "bons polítics".

Spacer

Picture
TomasM-Porta

El president

Date Wednesday, January 26th 2011, 7:04 PM

sempre ha fet el que ha pogut. Ara, també. Tret d'Enric Prat de la Riba no hi ha cap polític català dels darrers anys que li arribi a la sola de les sabates.

I això malgrat tots els malgrats, que també n'hi ha,

Spacer

Picture
sinn3rboy

Collons...

Date Wednesday, January 26th 2011, 2:35 PM

..."en 23 anys es va fer tot". És clar, per això estem tant cardats com estem, i el país encara per fer ben fet. No fotem, cony!!!

De quina cohesió parleu??? De la colonització franquista -gens accidental- que va permetre la burgesia pujolista durant els anys 60 i 70? De la que vota el PP, PSOE i ciutadants en el Parlament català? De la que no et parlin en català gent nascuda aquí perquè no els surt dels collons, avui dia? Del 50% de gent catalana amb el castellà coma llengua pròpia? Carall, quina cohesió...

En Pujol és un HIPÒCRITA que ara no té responsabilitats, i després de 23 anys estèrils per CAT, encara es dedica a anar de "Pare" dels catalanets, pobrets, que no saben el que es fan sense ell i necessiten el seu consell.

En 23 anys no li va donar mai la gana de jugar fort a Madrid; es va fer l'amiguet del "rey"; va permetre l'expoli de CAT (encara dura); no volia els Mossos, que es va veure obligat a adoptar pel que va passar el 23F; mai no va liderar el poble català...cap enlloc! El "corral" català era més important.
En Pujol és el "pastor" de les ovelletes catalanetes, minyó de les èlits econòmiques. I punt. I aquesta és la història de la seva carrera política. 23 anys perduts. Així de dur.

Coses bones? Home, sí: CAT ràdio i TV3. Amb un "3" ben clar, eh? No pas un TVCAT, no fos que les ovelletes es revoltessin i el corral es cregués massa allò de la independència.

"És català tothom qui viu i treballa a CAT"...aquesta frase era del PP o del PSOE...??? Una frase que encara està fent mal a la nostra cultura. Qui viu i treballa a CAT és ciutadà de CAT, no pas català. AL LORO! Que són coses diferents!

MENTALITAT FEUDAL se'n diu d'això, Capgros.

A bona hora arriba "l'independentisme" d'en Jordi...
Salutacions.

Spacer

Picture
Capgros

Home, veterà

Date Wednesday, January 26th 2011, 1:24 PM

La por no es perd mai, el que passa es que els que varen/varem patir la repressió ens anem morint i els que venen darrera no es que siguin mes valents, no tenen por perque entre tots hem construit un espai de llibertat.
Pesi a això, si no s'hagues portat el tema amb saviesa, ens podriem trobar amb dues comunitats enfrontades a dins del pais, que es lo que volia el dictador i alegraria a molts encara avui.
No recordem allò de: Es catatà tot el que viu i treballa,,, i allò de: Som sis milions.
I encara hi ha babaus que dieun que en 23 anys no es va fer res.
En 23 anys es va fer tot

Spacer

Picture
vetera

Cohesió i perdre la por

Date Wednesday, January 26th 2011, 1:02 PM

Si, era important assegurar una certa cohesió i desprès calia esperar que el país estigués suficientment madur per reflexionar sense pors atàviques, conseqüència de la repressió de la postguerra, sobre la possibilitat de plantejar-nos la independència com a possibilitat democràtica. I gràcies als espanyols aquesta reflexió s'ha accelerat. Ja s'ho trobaran un dia o altre.

Spacer

Picture
Capgros

De debó creus...

Date Wednesday, January 26th 2011, 12:39 PM

...que Jordi Pujol es comença ara a tornar independentista?
No es mes creible que ho hagi estat de tota la vida i que, com el politic inteligent que es, s'hagi dedicat a cohesionar el pais com a pas previ?

Quan el líder capacitat ha acabat la seva feina, la gent diu que les coses han ocorregut de forma natural. (Lao Tse)

I no crec que hi hagi cap lider mes capacitat que Jordi Pujol

Spacer

Picture
manelg

si ja era hora

Date Wednesday, January 26th 2011, 12:36 PM

serà per això q ja encarrila al seu fill,clar que el mateix opina el AZNAR sota altres arguments... en fi crec q nosaltres no ho veurem el vaticini del President Pujol.

Spacer

Espai
 

Escriu el teu comentari per aquest article

Espai Espai
Espai
  Ho sentim, els usuaris no registrats no poden escriure comentaris | Registra't
   Més articles

 

Vols llegir més articles escrits per Rasko? Aquí son els últims articles.

 
Bullet FELIP PUIG TORNA A MENTIR:
  Data 18/11/12 Icona 2540 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet DINS O FORA DE LA UE?
  Data 11/11/12 Icona 1205 Data 2 comentari/s  
Spacer
Bullet Incerta Glòria (Joan
  Data 18/10/12 Icona 1165 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet Què volen aquesta gent?
  Data 11/10/12 Icona 1336 Data 6 comentari/s  
Spacer
Bullet FINS QUAN HA DURAR LA
  Data 27/05/12 Icona 1630 Data 5 comentari/s  
Spacer
Bullet Agressió feixista a
  Data 25/03/12 Icona 1818 Data 13 comentari/s  
Spacer
Bullet «Jo ja no contracto
  Data 13/03/12 Icona 1408 Data 4 comentari/s  
Spacer
Bullet Música indy, rock i
  Data 11/03/12 Icona 1090 Data 1 comentari/s  
Spacer
Bullet Pobre Garzón?!
  Data 09/02/12 Icona 1403 Data 9 comentari/s  
Spacer
Bullet Què us passa amb el
  Data 13/01/12 Icona 1380 Data 3 comentari/s  
Spacer
Bullet Barça vs Al Sadd -
  Data 15/12/11 Icona 1318 Data 1 comentari/s  
Spacer
Bullet Amics de CIU
  Data 21/11/11 Icona 1524 Data 5 comentari/s  
Spacer
Bullet El català, ferit de
  Data 29/09/11 Icona 1434 Data 1 comentari/s  
Spacer
Bullet El NODO DE LA VANGUARDIA
  Data 24/09/11 Icona 1569 Data 8 comentari/s  
Spacer
Bullet Bernat Metge per tothom!
  Data 11/09/11 Icona 1480 Data 2 comentari/s  
Spacer
Bullet CIU i la Reforma Constitucional
  Data 02/09/11 Icona 1556 Data 13 comentari/s  
Spacer
Bullet Barça-Villarreal gratis
  Data 29/08/11 Icona 1463 Data 5 comentari/s  
Spacer
Bullet "L'home de
  Data 19/08/11 Icona 1456 Data 2 comentari/s  
Spacer
Bullet Escriure..., que complicat!
  Data 13/08/11 Icona 1577 Data 5 comentari/s  
Spacer
Bullet Indignats, indignadets
  Data 06/06/11 Icona 1480 Data 7 comentari/s  
Spacer
Bullet VALIDATION (curtmetratge
  Data 16/05/11 Icona 1285 Data 1 comentari/s  
Spacer
Bullet 10A DECIDIM... T'HO
  Data 07/04/11 Icona 1583 Data 1 comentari/s  
Spacer
Bullet Arcadi Oliveres al Singulars
  Data 29/03/11 Icona 1614 Data 2 comentari/s  
Spacer
Bullet Declaració d'independència
  Data 25/03/11 Icona 1542 Data 5 comentari/s  
Spacer
Bullet Joana Ortega, Duran
  Data 18/03/11 Icona 2067 Data 3 comentari/s  
Spacer
Bullet Les faules en el CV
  Data 14/03/11 Icona 1517 Data 4 comentari/s  
Spacer
Bullet "Dr. Moisès Broggi:
  Data 09/03/11 Icona 1512 Data 5 comentari/s  
Spacer
Bullet Llicència per matar
  Data 28/02/11 Icona 1590 Data 8 comentari/s  
Spacer
Bullet El govern dels
  Data 23/02/11 Icona 1584 Data 5 comentari/s  
Spacer
Bullet VISCA CATALUNYA LLIURE
  Data 15/02/11 Icona 1692 Data 3 comentari/s  
Spacer
Bullet NACIONALISMO LINGÜÍSTICO
  Data 14/02/11 Icona 1443 Data 7 comentari/s  
Spacer
Bullet Recomano 2 documentals:
  Data 30/01/11 Icona 1660 Data 3 comentari/s  
Spacer
Bullet Ricky Gervais fotent
  Data 23/01/11 Icona 1408 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet Quan l'estadística
  Data 17/01/11 Icona 1641 Data 8 comentari/s  
Spacer
Bullet Humanitat Caducada
  Data 09/01/11 Icona 1814 Data 6 comentari/s  
Spacer
Bullet Jo no sóc espanyol
  Data 29/12/10 Icona 1597 Data 3 comentari/s  
Spacer
Bullet 11 PREGUNTES I RESPOSTES
  Data 23/12/10 Icona 1992 Data 2 comentari/s  
Spacer
Bullet Mas...MÁS peix al cove!
  Data 21/12/10 Icona 1607 Data 4 comentari/s  
Spacer
Bullet El 19 jo estic amb la
  Data 16/12/10 Icona 1491 Data 5 comentari/s  
Spacer
Bullet 10 principals estratègies
  Data 08/12/10 Icona 1868 Data 8 comentari/s  
Spacer
Bullet ESTAT D'ALARMA
  Data 04/12/10 Icona 1776 Data 15 comentari/s  
Spacer
Bullet latin kings, maras salvatruchas
  Data 02/12/10 Icona 1675 Data 4 comentari/s  
Spacer
Bullet UN MAL NEGOCIO
  Data 26/11/10 Icona 1673 Data 4 comentari/s  
Spacer
Bullet Ensorrar la banca? 7/12/2010
  Data 23/11/10 Icona 1543 Data 4 comentari/s  
Spacer
Bullet RAONS PER NO VOTAR CIU
  Data 19/11/10 Icona 1585 Data 5 comentari/s  
Spacer
Bullet Movimiento independentista
  Data 18/11/10 Icona 1529 Data 3 comentari/s  
Spacer
Bullet LAPORTA A MANRESA -
  Data 17/11/10 Icona 1500 Data 7 comentari/s  
Spacer
Bullet CARTA ALS CONVERGENTS:
  Data 15/11/10 Icona 1806 Data 15 comentari/s  
Spacer
Bullet L'era de l'estupidesa
  Data 11/11/10 Icona 1740 Data 7 comentari/s  
Spacer
Bullet Convergència Catalana
  Data 10/11/10 Icona 1637 Data 6 comentari/s  
Spacer
Espai
Espai
Espai

Cerca al meu bloc

 


Donar un cop d'ull a tots els blocs
Espai
Spacer
Espai

Articles antics

Setembre

 
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
 

Agost

 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 
 
 
Espai
Spacer

Referències

Col·labora!
Spacer
Contacta amb el suport / Avisa'ns d'abusos
Spacer
Posa'ns als favorits
Spacer
Política de privacitat, Termes d'ús & Legal
Spacer