Xat Catala
Entra Registra´t
     
 
La meva foto

Benvingut/da al meu bloc!

Galzeran ha escrit 51 articles i te 148 comentaris. L'últim article ha estat fet el 19/04/09

perfil de'n(na) Galzeran | àlbum de fotos de'n(na) Galzeran

   
Espai
Espai
   
 

Article del bloc de Galzeran

Espai
 

La bona taula 2

Data dilluns 9/juny/2008 - 03:21 Icona 1442 Data 3

Estimadíssims/es.

Als nens i als minyons no els prometis si no els dons. O sigui, que aquesta setmana començo els "bons dies" amb dues receptes de cuines a base de pollastre. Som-hi doncs.

El pollastre: un gran recurs

El pollastre és una gran font de proteïnes baixes en greixos saturats i més econòmica que d’altres carns. El que proposem aquest mes són tres receptes (de fet dues i mitja) molt saboroses, força senzilles i que, això sí, com sempre requereixen dedicar-hi el temps que cal per que el resultat sigui esplèndid i molt d’amor. Totes les receptes són per a quatre persones. Som-hi!

Pollastre amb ceba, tomàquet i patates

Aquesta és una cassola agraïda i que ens permetrà atipar amb qualitat i pocs diners a una bona colla. És un plat únic que solament ha d’anar precedit, per exemple, d’una amanida, no gaire més. I està boníssim!

Ingredients: 1 pollastre i mig (cada quarter, sense les carcanades que farem servir per fer un brou, s’ha de partir en tres trossos i s’ha de treure el màxim de greix possible a cada tall), 3 cebes grosses, 3 tomaques grossos, un got generós de vi de Gandesa, un gotet de vi ranci, 6 patates grosses, oli d’oliva (per fregir les patates), oli d’oliva extra verge (és fonamental pel sabor del plat), sal, pebre negre, brou de pollastre (es prepara amb 1 l d’aigua mineral, les carcanades, el coll, 1 ceba, 1 porro, 1 tomàquet, 1 nap, 1 xirivia i una mica de sal. Ha de bullir 1 hora a foc mig. Abans de fer-lo servir es deixa refredar i es retira la capa de greix que queda al damunt.)

Preparació: es tallen a mitges llunes les cebes i en 8 trossos cadascun dels tomàquets. Es sala lleugerament. Es salpebren ens talls de pollastre. Es posa un raig d’oli d’oliva extra verge en una cassola. Com que quan s’escalfa augmenta de volum, abans de posar-hi el pollastre a rostir retirarem el que ens sembli que sobra per evitar que el plat quedi oliós. Si cal ja n’hi afegirem. Es rostreixen els talls de pollastre fins que quedin ben dauradets, no torrats. Quan estan al punt s’hi tira la ceba, s’hi donen unes quantes voltes perquè el pollastre agafi el gust i s’hi afegeix el tomàquet. Unes quantes voltes i s’hi tira el vi de Gandesa, i després de remenar una mica més el vi ranci. I a fer el xup-xup a foc mínim. Mentre el guisat es va fent pelem les patates, les tallem a daus mitjanets, les salem i les fregim amb oli d’oliva abundant (aquest oli el podrem aprofitar per fer truites, per exemple) Un cop fregides, les posem damunt de paper de cuina perquè deixin anar l’oli i les reservem. Cal anar vigilant el guisat perquè no quedi sec. S’hi ha d’anar afegint miquetes de brou. Quan la vianda estigui ben cuita s’hi afegeix una mica més de brou i les patates fregides. És l’hora de rectificar la sal. I més xup-xup! Passats uns vint minuts el plat estarà llest.

Pollastre amb herbes aromàtiques

Aquest és un plat molt senzill i ràpid de preparar que es pot servir tan calent com fred.

Ingredients: 1 pollastre i mig (tallat com en la recepta anterior), 2 branquetes de farigola, 2 branquetes de romaní, 2 fulles de llorer, 8 grans d’all sense pelar (solament s’ha de treure la pell blanca i fer-hi un tall al mig de la zona més carnosa), oli d’oliva extra verge (la bona qualitat de l’oli és una de les gràcies d’aquest plat), sal i pebre negre.

Preparació: es salpebren ens talls de pollastre. Es posa un bon raig d’oli d’oliva extra verge en una cassola. En aquest cas l’oli no ha de ser excessiu però tampoc escàs perquè la vianda no en quedarà impregnada ... i a més segur que hi sucareu pa amb un gust d’herbes que encanta! Es posa a rostir el pollastre a foc viu i quan comença a agafar color hi tireu les herbes i els alls. Es baixa a foc mig i es va remenant amb freqüència perquè no s’aferri a la cassola fins que el pollastre està torradet. I llestos!

Pels gourmets que vulguin anar més enllà: quan rostiu el pollastre rostiu el fetge. Amb un n’hi ha de sobres perquè és fort de gust. Que no quedi massa torrat. Feu una bona picada amb el fetge, una dotzena d’avellanes, un parell d’alls i ho deixateu amb una mica de vi ranci. Ho afegiu quan faltin uns deu minuts per acabar el plat sense deixar de remenar perquè la picada no s’aferri (aquest plat no té suc, solament oli) i perquè impregni la cassola amb el seu sabor. S’ha de servir calentó i és senzillament deliciós!

Que vagi de gust!



Espai
Spacer
Espai
   
  Escriu articles al teu bloc
Espai
 
 

Comentaris sobre aquest article

Espai Espai
 
Picture
Musha

molt bó!!!!!

Date Monday, June 9th 2008, 8:39 PM

ja les tinc en el meu receptari. Gràcies i fins el proper dilluns, xq hi hauran més receptes, oi?

Spacer

Picture
xiuxiueig

Quina salivera!!!

Date Monday, June 9th 2008, 12:59 PM

Gràcies!!! Aquesta setmana tinc la familia a dinar, ...quedare com una reina!!!

Spacer

Picture
dark990

nyam,nyam!!!

Date Monday, June 9th 2008, 4:25 AM

Me les apunto ben bé les teves receptes.Gràcies i bon dia!

Spacer

Espai
 

Escriu el teu comentari per aquest article

Espai Espai
Espai
  Ho sentim, els usuaris no registrats no poden escriure comentaris | Registra't
   



Més articles

 

Vols llegir més articles escrits per Galzeran? Aquí son els últims articles.

 
Bullet Sant tornem-hi!
  Data 19/04/09 Icona 4258 Data 2 comentari/s  
Spacer
Bullet Holaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaas!
  Data 15/04/09 Icona 1159 Data 5 comentari/s  
Spacer
Bullet Hola
  Data 06/12/08 Icona 1630 Data 9 comentari/s  
Spacer
Bullet A taula hi falta gent!
  Data 20/10/08 Icona 1666 Data 4 comentari/s  
Spacer
Bullet Bon dia
  Data 13/10/08 Icona 1214 Data 2 comentari/s  
Spacer
Bullet Ideal per a refredats
  Data 09/10/08 Icona 1960 Data 8 comentari/s  
Spacer
Bullet La bona taula
  Data 06/10/08 Icona 1368 Data 5 comentari/s  
Spacer
Bullet Bon dia
  Data 08/09/08 Icona 1263 Data 3 comentari/s  
Spacer
Bullet La bona taula
  Data 07/09/08 Icona 2051 Data 6 comentari/s  
Spacer
Bullet Més recomanacions
  Data 06/09/08 Icona 1490 Data 5 comentari/s  
Spacer
Bullet Amb retard
  Data 06/09/08 Icona 1230 Data 5 comentari/s  
Spacer
Bullet Jo diria que és això...
  Data 28/08/08 Icona 1387 Data 2 comentari/s  
Spacer
Bullet Bon dia
  Data 27/08/08 Icona 1341 Data 10 comentari/s  
Spacer
Bullet Visca, visca, visca
  Data 13/08/08 Icona 1284 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet L'estiu a Barcelona
  Data 07/08/08 Icona 1462 Data 1 comentari/s  
Spacer
Bullet Bon dia
  Data 04/08/08 Icona 1354 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet Animalons preciosos
  Data 02/08/08 Icona 1244 Data 2 comentari/s  
Spacer
Bullet La bona taula promesa
  Data 28/07/08 Icona 1257 Data 1 comentari/s  
Spacer
Bullet Moments especials
  Data 28/07/08 Icona 1251 Data 1 comentari/s  
Spacer
Bullet Bon dia
  Data 25/07/08 Icona 1344 Data 7 comentari/s  
Spacer
Bullet El núvol blanc
  Data 22/07/08 Icona 1283 Data 3 comentari/s  
Spacer
Bullet Dedicat a la Campeta
  Data 21/07/08 Icona 1400 Data 1 comentari/s  
Spacer
Bullet El "jefe"
  Data 20/07/08 Icona 1283 Data 4 comentari/s  
Spacer
Bullet Acollonant
  Data 16/07/08 Icona 1282 Data 3 comentari/s  
Spacer
Bullet Respecte
  Data 16/07/08 Icona 1327 Data 2 comentari/s  
Spacer
Bullet No emprenyeu el gat!
  Data 16/07/08 Icona 1337 Data 1 comentari/s  
Spacer
Bullet Ja soc aquí!
  Data 14/07/08 Icona 1357 Data 3 comentari/s  
Spacer
Bullet Bon dia
  Data 07/07/08 Icona 1255 Data 2 comentari/s  
Spacer
Bullet Per a la dona gateta
  Data 29/06/08 Icona 1406 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet Millor una mica torrats
  Data 29/06/08 Icona 1294 Data 2 comentari/s  
Spacer
Bullet la bona taula 5
  Data 29/06/08 Icona 1572 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet Bon dia un altre cop
  Data 26/06/08 Icona 1296 Data 2 comentari/s  
Spacer
Bullet Bon dia
  Data 26/06/08 Icona 1255 Data 2 comentari/s  
Spacer
Bullet La bona taula 4
  Data 24/06/08 Icona 1927 Data 1 comentari/s  
Spacer
Bullet Hola amics i amigues
  Data 22/06/08 Icona 1428 Data 3 comentari/s  
Spacer
Bullet Bon dia
  Data 21/06/08 Icona 1354 Data 1 comentari/s  
Spacer
Bullet La bona taula 3
  Data 16/06/08 Icona 1458 Data 1 comentari/s  
Spacer
Bullet Bon dia i gràcies
  Data 15/06/08 Icona 1601 Data 2 comentari/s  
Spacer
Bullet Bon dia matiner
  Data 14/06/08 Icona 1355 Data 4 comentari/s  
Spacer
Bullet Flipo!
  Data 13/06/08 Icona 1224 Data 4 comentari/s  
Spacer
Bullet Bon dia
  Data 13/06/08 Icona 1248 Data 1 comentari/s  
Spacer
Bullet Bon dia
  Data 12/06/08 Icona 1254 Data 3 comentari/s  
Spacer
Bullet Bon dia
  Data 11/06/08 Icona 1298 Data 1 comentari/s  
Spacer
Bullet Bon dia
  Data 10/06/08 Icona 1302 Data 1 comentari/s  
Spacer
Bullet Gràcies, amics i amigues!
  Data 07/06/08 Icona 1325 Data 4 comentari/s  
Spacer
Bullet Bon dia
  Data 07/06/08 Icona 1295 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet Bon dia
  Data 05/06/08 Icona 1244 Data 2 comentari/s  
Spacer
Bullet Bon dia
  Data 02/06/08 Icona 1251 Data 4 comentari/s  
Spacer
Bullet La bona taula 1
  Data 29/05/08 Icona 2810 Data 6 comentari/s  
Spacer
Bullet Cada dia és un bon
  Data 29/05/08 Icona 1292 Data 4 comentari/s  
Spacer
Espai
Espai
Espai

Cerca al meu bloc

 


Donar un cop d'ull a tots els blocs
Espai
Spacer
Espai

Articles antics

Abril

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
 
 
 
 
 

Març

 
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
Espai
Spacer

Referències

Col·labora!
Spacer
Contacta amb el suport / Avisa'ns d'abusos
Spacer
Posa'ns als favorits
Spacer
Política de privacitat, Termes d'ús & Legal
Spacer