Xat Catala
Entra Registra´t
     
 
La meva foto

Benvingut/da al meu bloc!

Rasko ha escrit 149 articles i te 819 comentaris. L'últim article ha estat fet el 18/11/12

perfil de'n(na) Rasko | àlbum de fotos de'n(na) Rasko

   
Espai
Espai
   
 

Article del bloc de Rasko

Espai
 

Agressió feixista a Manresa

Data diumenge 25/mar/2012 - 01:29 Icona 1743 Data 13

La nit del divendres va tenir lloc una agressió de caire feixista abans d'un concert a la sala de concerts Stroika. Us deixo l'enllaç de la notícia doncs és força greu:

www.naciodigital.cat

A mesura que he anat llegint el contingut dels fets el nivell de fàstic ha anat augmentant en mi. Els nazis van arribar amb una furgoneta, armats amb pals i bengales. S'aturen davant un grup de joves que anaven a entrar al concert per divertir-se, surten de la furgoneta tapats amb passamuntanyes i armats amb pals. 15 feixistes d'aquests apallissen de valent als joves, hi ha 3 ferits, un d'ells va acabar en coma (que per sort ha superat). També varen tirar una bengala dins un cotxe que s'hagués pogut incendiar, estava ocupat el vehicle. Ah, i els "valents" aquests que sempre van en grup a fotre pallisses i com no, ben tapats per no saber quina cara té un tros de quòniam nazi d'aquests que anaven cridant "Sieg Heil" en aquesta orgia de violència. Per cert, aquesta frase a Alemanya la dius en públic i et cauen 3 anys de presó!!! Spain is different!

A mi la violència em fa fàstic vingui d'on vingui. Però una cosa em preocupa molt i és que tinc la sensació que els poders fàctics no tracten igual la violència de l'extrema dreta que la de l'extrema esquerra. Pregunteu-los als valencians que porten anys aguantant com els polítics de la dreta més casposa i la policia ara fa poc repartia de valent als adolescents de l'IES Vives amb trucades amenaçadores incloses de grupuscles feixistes pertanyents a un partit partit anomenat España 2000. Entrant a la seva web veureu de quina mena de gent estic parlant www.esp2000.org

I quan dic que tinc la impressió que els mitjans o poders fàctics no tracten igual la violència de la dreta que la de l'esquerra és perquè tinc la impressió com vaig llegir fa poc en un article de no recordo qui, tants anys de feixisme entre altres coses van provocar la creació d'una mena de guàrdia pretoriana per salvar la pàtria i els interessos de la dreta, i aquesta guàrdia podia arribar allà on la policia no podia legalment arribar. Potser només són impressions, però encara tinc a la retina la mort del Roger Albert, un jove okupa que a les festes de Gràcia fou apunyalat per un tal Aitor Dávila d'estètica feixista o la de malaurat independentista català Josep Maria Isanta mort també apunyalat per feixistes.

Vull compartir amb vosaltres unes notes que vaig escriure el 2006 quan el jove Roger Albert fou mort per un d'aquests feixistes. Era l'any que estrenaven "El Laberinto del Fauno", una de les millors pel·lícules de ciència ficció que he vist en temps i que ens situa en una zona de frontera pirinenca on un Sergi López encapçala un militar franquista que empaita maquis.

LABERINTO DEL FAUNO. ELS SOMNIS SÓN EL NOSTRE MOTOR EXISTENCIAL

Gràcies Guillermo del Toro. Gràcies Ariadna Gil. Gràcies Sergi Lòpez tot i representar la misèria humana que tants anys va governar l'Espanya que alguns volen encara silenciar i d'altres ni es dignen a conèixer. Moltíssimes gràcies princesa Ivana Barquero per fer d'Ofelia un personatge que passarà en els annals de la història del cinema.
En fi, no puc sinó dir als quatre vents que Guillermo del Toro està a l'alçada dels grans directors del gènere fantàstic de tots els temps.
Ahir vaig gaudir d'aquesta màgia. M'esperava una pel·lícula molt bona, però una obra mestra és la sorpresa que vaig tastar al Multicines Aribau.

La vida és un fàstic moltes vegades. El sergi López ens presenta el capitán Vidal. Cruel, dèspota, sàdic, despiatat. En fi, millor no tenir veïns com un Vidal. Però llastimosament n'hi molts encara de malparits com aquest capitán Vidal. Aitor Dávila: Skin-head que una nit va veure al Roger Albert pel barri de Gràcia. El Roger era jove, idealista, creïa en un món on el sostre fos per tothom, on l'especulació del mercat inmobiliari desparaixés. Era el que els mitjans informatius en diuen "Okupa". El tal Dávila, que anava amb un altre com ell, Emilio, C., caps rapats, nets, polits, van decidir insultar al Roger. Després picar-lo una mica. Al cap de poques mil·lèssimes de segons, molt poques, l'Emilio treia un petit artilugi. Li va donar sigilosament al seu amic, el Dávila. Aquest obre l'artilugi. Es llança contra el coll del Roger i li talla la vida amb una esquerda petita, suficient, però letal. Així doncs, el somni del Roger va silenciar-se per sempre més. El Roger defensava uns ideals on poder compartir sostre amb Dávilas, Emilios, C., sense distincions, sense misèries, sense silencis traidors. El Dávila i el seu còmplice defensaven la seva misèria. Fa mesos que ens vas deixar Roger. No et vaig conèixer però cap Dávila silenciarà el teu ideal.

Estiguem doncs alerta, el capitán Vidal del Laberinto del Fauno no és un eco del passat, és una constant que només pot ser derrotada amb guerrers com el Roger Albert.

Liberté, egalité et fraternité.Espai
Spacer
Espai
   
  Escriu articles al teu bloc
Espai
 
 

Comentaris sobre aquest article

Espai Espai
 
Picture
cat1714

Que trist.

Date Tuesday, April 10th 2012, 10:22 AM

Dorian, no tens ni idea de què és el feixisme. Et recomano més lectura i menys informatius dels mass-media.

Spacer

Picture
Dorian

Rasko

Date Tuesday, March 27th 2012, 1:08 PM

És que jo sóc del parer que hi ha coses que millor no dir-les, més que res perqué si les dius és que les penses, i del pensament a l'acció només hi ha un pas.

Et passo un enllaç d'una agressió per part d'un grup d'ultraesquerres, perpetrat l'any 2010, contra un noi que va assistir a un concert amb una bandera d'espanya a l'esquena de la seva caçadora.

Un menor, muy grave al ser apuñalado por dos jóvenes de ultraizquierda

http://elpais.com/diario/ 2010/11/10/madrid/1289391 854_850215.html

Si agafes el text, i canvies utraesquerres per fatxes, l'article et queda igualet.

Amb això vull dir que tot és el mateix, de debó. Jo no tinc cap mena d'apreci per cap de les dues ideologies comentades, per tractar-se de radicalismes. I de fet les critico ambdues per igual.

Salut!

Spacer

Picture
Rasko

Doncs,

Date Tuesday, March 27th 2012, 10:35 AM

no tinc tant clar que acabin jutjats com dius. Tant de bo, ara que el seguiment en els mitjans ha estat bastant limitat per variar quan es tracta de neonazis i feixistes. Recordes quantes setmanes van parlar per cremar a Girona un tros de foto d'un rei el gendre té la mà llarga i no per jugar a hàndbol només?

Mira't aquest article de media.cat
http://www.media.cat/2012 /03/26/la-violencia-polit ica-que-passa-desapercebu da/

I ho sento, no és el mateix DIR que FER. Canvia molt. Que fer apologia està malament i és violència. SI. Que és el mateix que anar preparat amb pals i bengales a FER mal. NO
Continuo pensant que està fora de lloc comparar les lletres d'un grup de música amb una quinzena de criminals que van anar a FER MAL PREMEDITAMENT als joves del concert, un dels quals menor i que continua greu (per sort fora del coma ja).

Spacer

Picture
Dorian

Rasko

Date Tuesday, March 27th 2012, 8:25 AM

A veure si entenem d'una vegada que fer apologia de la violència, faci qui la faci, no acaba mai bé. A acabes als tribunals o bé acabes estomacat per algú més fort que tu que passa de les paraules als fets.

I em reafirmo amb el que dic, per mi ambos grups radicals (neonazis i kale borroka/antisistema) és "el mismo perro con distinto collar".

Un apunt més, no pateixis, que quan enxampin als agressors et ben asseguro que seran jutjats i condemants.

I ja per acabar, de debó que no puc entedre la defensa que fan algunes persones de la violència antisistema mentre que per altra banda condemna la violència d'altres moviments. Amb la violència no val emprar una doble vara de medir.

Salut!

Spacer

Picture
Rasko

Dorian,

Date Monday, March 26th 2012, 11:00 PM

Uns apunts. Jo als grups que anomenes ni els coneixia i sincerament, no és el meu estil. Però fer la comparació que fas sobre una cançó i el contingut amb els cabrons que van anar premeditadament armats fins a les dents amb pals, bengales i ves a saber què més per FER MAL ho trobo fora de lloc. Llavors a mi que m'agrada l'inclassificable Albert Pla què he de pensar? Si escoltes algunes cançons atentament veuràs quines lletres més divertides.

I continuo pensant que la violència de la dreta té menys fama mediàtica que quan la kale borroka o antisistema tenen algun altercat. I per mi la violència sempre em fa fàstic doncs qui per la força necessita tenir la raó, per molta raó que tingui, per qualsevol credibilitat i dóna força als arguments contraris.

Spacer

Picture
dicsons

es curios

Date Monday, March 26th 2012, 9:48 PM

els antisistema surten a totes les noticies, la kale borroka, les agressions feixistes aqui hi ha Valencia pasan desapercebudes, no ho entenc, Dorian si totes son iguals com tu dius, per que no hi ha la mateixa ma dura???

Spacer

Picture
Dorian

La violència

Date Monday, March 26th 2012, 4:09 PM

Sempre és violència, amb independència dels ideals feixistes de qui la empri contra els altres.

Per mi és el mateix un radical violent lluint una esvàstica que el radical antisistema amb una A d'anarquista tatuada al cul. No hi ha cap mena de diferència, només canvien els símbols, els quals són empreats com a justificació per quelcom que no és admisible.

El problema d'aquestes persones és quan s'ajunten per a fer mal, com la colla de neonazis d'aquesta noticia s o els Black Blocks d'una manifestació.

Salut!

Spacer

Picture
Vegana

i com ho tracten els media?

Date Monday, March 26th 2012, 3:36 PM

El 10 de juliol de 2010, era assassinat en un crim racista el veí de Cornellà d’origen equatorià Carlos Gustavo Burgos, en uns fets que van tenir força més ressò a la premsa equatoriana que a la catalana. Si ara vols saber si la gent que van detenir per aquest fet ha estat jutjada la portes clara.

Mentre la crema de banderes a Begues va ser coberta per 19 mitjans (catalans i espanyols), l’atac feixista a les portes d’Stroika (amb un menor pel qual es va arribar a tèmer per la seva vida) només ha estat cobert per Manresa.info, la Directa i 324.cat, Vilaweb i Ara. Avui els mitjans que es fan ressó és més per la creació de la Plataforma antifa i les manis de rebuig.

Ja veus el que els interessa la vida de la gent, molt menys que les banderes cremades o per cremar.

Spacer

Picture
Dorian

Dues cares de la mateixa moneda

Date Monday, March 26th 2012, 8:04 AM

La violència només crida a més violència. De vegades reben els feixistes de dretres i d'altres els d'esquerres. Però tot és el mateix: feixisme.

Fragment de "Desalojos son Disturbios", del grup KOP, que tocava aquell dia a la sala Stroika.

...

1,2,3...Maderos...MUERTOS!!
Arden bankos y bankeros,
movimiento sanguinario
y odio revolucionario!!

...

Com a nota final: estic totalment en contra de la violència, ja sigui entrar a un concert a fer mal com fer apologia de la mort de la policia, o de la crema de bancs o banquers.

Per mi tot és el mateix. Antisistemes radicals = neonazis = fatxes.

Salut!

Spacer

Picture
Vegana

En Daniel, a Chile

Date Monday, March 26th 2012, 7:51 AM

Santiago de Chile. (Efe).- Los médicos que atienden al joven homosexual chileno que sufrió una paliza por parte de un grupo de neonazis han decretado su muerte cerebral tras haberlo tratado desde principios de mes.

Así lo informaron hoy los médicos de la Posta Central, el mayor hospital de primeros auxilios de Santiago, donde atendieron a Daniel Zamudio, de 24 años.

Spacer

Picture
peixeter

sospitosament

Date Monday, March 26th 2012, 4:43 AM

a on no arriba la policia arriben ells, massa connivencia de vegades semble que ja els esta be

Spacer

Picture
Levi

feixisme

Date Sunday, March 25th 2012, 5:41 PM

Si,tens raó Rasko,hem d'estar alerta. malauradament el feixisme és una mala bèstia que no acaba de morir mai per molt que intentem el.liminar-la.

Spacer

Picture
txeic-tgn

Aquets animals...

Date Sunday, March 25th 2012, 4:34 PM

ultrafeixistes campen per allà on volen... i la policia a València mirant cap a una altra banda.

Es veu doncs que tenen la protecció de la polizia nazional...

Spacer

Espai
 

Escriu el teu comentari per aquest article

Espai Espai
Espai
  Ho sentim, els usuaris no registrats no poden escriure comentaris | Registra't
   Més articles

 

Vols llegir més articles escrits per Rasko? Aquí son els últims articles.

 
Bullet FELIP PUIG TORNA A MENTIR:
  Data 18/11/12 Icona 2388 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet DINS O FORA DE LA UE?
  Data 11/11/12 Icona 1132 Data 2 comentari/s  
Spacer
Bullet Incerta Glòria (Joan
  Data 19/10/12 Icona 1095 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet Què volen aquesta gent?
  Data 12/10/12 Icona 1245 Data 6 comentari/s  
Spacer
Bullet FINS QUAN HA DURAR LA
  Data 27/05/12 Icona 1419 Data 5 comentari/s  
Spacer
Bullet «Jo ja no contracto
  Data 13/03/12 Icona 1337 Data 4 comentari/s  
Spacer
Bullet Música indy, rock i
  Data 11/03/12 Icona 1022 Data 1 comentari/s  
Spacer
Bullet Pobre Garzón?!
  Data 10/02/12 Icona 1330 Data 9 comentari/s  
Spacer
Bullet Què us passa amb el
  Data 14/01/12 Icona 1310 Data 3 comentari/s  
Spacer
Bullet Barça vs Al Sadd -
  Data 15/12/11 Icona 1246 Data 1 comentari/s  
Spacer
Bullet Amics de CIU
  Data 21/11/11 Icona 1450 Data 5 comentari/s  
Spacer
Bullet El català, ferit de
  Data 29/09/11 Icona 1369 Data 1 comentari/s  
Spacer
Bullet El NODO DE LA VANGUARDIA
  Data 24/09/11 Icona 1492 Data 8 comentari/s  
Spacer
Bullet Bernat Metge per tothom!
  Data 11/09/11 Icona 1374 Data 2 comentari/s  
Spacer
Bullet CIU i la Reforma Constitucional
  Data 02/09/11 Icona 1478 Data 13 comentari/s  
Spacer
Bullet Barça-Villarreal gratis
  Data 29/08/11 Icona 1384 Data 5 comentari/s  
Spacer
Bullet "L'home de
  Data 20/08/11 Icona 1385 Data 2 comentari/s  
Spacer
Bullet Escriure..., que complicat!
  Data 14/08/11 Icona 1523 Data 5 comentari/s  
Spacer
Bullet Indignats, indignadets
  Data 06/06/11 Icona 1414 Data 7 comentari/s  
Spacer
Bullet VALIDATION (curtmetratge
  Data 16/05/11 Icona 1222 Data 1 comentari/s  
Spacer
Bullet 10A DECIDIM... T'HO
  Data 07/04/11 Icona 1502 Data 1 comentari/s  
Spacer
Bullet Arcadi Oliveres al Singulars
  Data 29/03/11 Icona 1541 Data 2 comentari/s  
Spacer
Bullet Declaració d'independència
  Data 25/03/11 Icona 1452 Data 5 comentari/s  
Spacer
Bullet Joana Ortega, Duran
  Data 18/03/11 Icona 1990 Data 3 comentari/s  
Spacer
Bullet Les faules en el CV
  Data 15/03/11 Icona 1460 Data 4 comentari/s  
Spacer
Bullet "Dr. Moisès Broggi:
  Data 10/03/11 Icona 1439 Data 5 comentari/s  
Spacer
Bullet Llicència per matar
  Data 28/02/11 Icona 1526 Data 8 comentari/s  
Spacer
Bullet El govern dels
  Data 24/02/11 Icona 1518 Data 5 comentari/s  
Spacer
Bullet VISCA CATALUNYA LLIURE
  Data 15/02/11 Icona 1629 Data 3 comentari/s  
Spacer
Bullet NACIONALISMO LINGÜÍSTICO
  Data 14/02/11 Icona 1385 Data 7 comentari/s  
Spacer
Bullet Recomano 2 documentals:
  Data 31/01/11 Icona 1599 Data 3 comentari/s  
Spacer
Bullet I ara se n'adona
  Data 26/01/11 Icona 1463 Data 8 comentari/s  
Spacer
Bullet Ricky Gervais fotent
  Data 23/01/11 Icona 1351 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet Quan l'estadística
  Data 18/01/11 Icona 1583 Data 8 comentari/s  
Spacer
Bullet Humanitat Caducada
  Data 10/01/11 Icona 1742 Data 6 comentari/s  
Spacer
Bullet Jo no sóc espanyol
  Data 30/12/10 Icona 1534 Data 3 comentari/s  
Spacer
Bullet 11 PREGUNTES I RESPOSTES
  Data 24/12/10 Icona 1917 Data 2 comentari/s  
Spacer
Bullet Mas...MÁS peix al cove!
  Data 22/12/10 Icona 1546 Data 4 comentari/s  
Spacer
Bullet El 19 jo estic amb la
  Data 17/12/10 Icona 1417 Data 5 comentari/s  
Spacer
Bullet 10 principals estratègies
  Data 08/12/10 Icona 1801 Data 8 comentari/s  
Spacer
Bullet ESTAT D'ALARMA
  Data 04/12/10 Icona 1713 Data 15 comentari/s  
Spacer
Bullet latin kings, maras salvatruchas
  Data 02/12/10 Icona 1607 Data 4 comentari/s  
Spacer
Bullet UN MAL NEGOCIO
  Data 26/11/10 Icona 1614 Data 4 comentari/s  
Spacer
Bullet Ensorrar la banca? 7/12/2010
  Data 23/11/10 Icona 1487 Data 4 comentari/s  
Spacer
Bullet RAONS PER NO VOTAR CIU
  Data 19/11/10 Icona 1510 Data 5 comentari/s  
Spacer
Bullet Movimiento independentista
  Data 18/11/10 Icona 1460 Data 3 comentari/s  
Spacer
Bullet LAPORTA A MANRESA -
  Data 18/11/10 Icona 1445 Data 7 comentari/s  
Spacer
Bullet CARTA ALS CONVERGENTS:
  Data 15/11/10 Icona 1746 Data 15 comentari/s  
Spacer
Bullet L'era de l'estupidesa
  Data 11/11/10 Icona 1672 Data 7 comentari/s  
Spacer
Bullet Convergència Catalana
  Data 10/11/10 Icona 1574 Data 6 comentari/s  
Spacer
Espai
Espai
Espai

Cerca al meu bloc

 


Donar un cop d'ull a tots els blocs
Espai
Spacer
Espai

Articles antics

Agost

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 
 
 
 

Juliol

 
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
Espai
Spacer

Referències

Col·labora!
Spacer
Contacta amb el suport / Avisa'ns d'abusos
Spacer
Posa'ns als favorits
Spacer
Política de privacitat, Termes d'ús & Legal
Spacer