Xat Catala
Entra Registra´t
     
 
La meva foto

Benvingut/da al meu bloc!

quim_c ha escrit 178 articles i te 797 comentaris. L'últim article ha estat fet el 29/11/21

perfil de'n(na) quim_c | àlbum de fotos de'n(na) quim_c

   
Espai
Espai
   
 

Article del bloc de quim_c

Espai
 

Es rentable invertir en educació?

Data dimarts 8/octubre/2013 - 09:59 Icona 1579 Data 12

Avui he sentit que un 33% dels espanyols majors de 16 anys tenen greus problemes de comprensió lingüística i matemàtica, problemes per entendre simple gràfic de barres d'una factura elèctrica. Si es aixi ja no em puc imaginar que pot passar amb un contracte hipotecari o altres casos quotidians mes complexes. .
Es socialment rentable abocar diners en ensenyament quan potser la gent no pot aprendre?
És poden solucionar problemes aixi amb lleis quan potser es un mal endèmic?
Pot deixar de ser tonta una societat pel sols desig de voler-ho? Potser es una decisió individual i no sempre possible...potser algú em tindria que dir quins els meus límits i jo acceptar-ho!!

O es llençar diners com es van llençar en aeroports fantasmes o línies d'ave absurdes, prioritzant a qui pot pel seu potencial intel·lectual que no pas econòmic

Potser d'on no n'hi ha no en raja i ho hem d'admetre aixiEspai
Spacer
Espai
   
  Escriu articles al teu bloc
Espai
 
 

Comentaris sobre aquest article

Espai Espai
 
Picture
txeic-tgn

Uix...

Date Wednesday, October 9th 2013, 6:34 AM

ara en voleu fer llegit tot això ?... igual no ho interpreto bé...

Aixó sí: no s'ha de barrejar educació amb AVE's que no volen... ni aeroports que no tenen ni avions...

Pot ser ja els hi va bé que no superem segons què...

En cap cas podem entendre el que diuen animalets com Montoro, Guerras, Ibarras, Cospedals, Bonos, etc...

Spacer

Picture
quim_c

Clar que No askata

Date Tuesday, October 8th 2013, 4:09 PM

I això es el NO entenc, quin CI es necessita per entendre un gràfic de barres d'una factura de la llum? Jo crec que no massa alt, es per això que no deuen rajar altres factors, com diu la Vidaa, i es per això, com que potser no depen sols dels diners dedicats a Educació he possat l'exemple de les escoles dels anys 40

Spacer

Picture
vidaa

No invertir en una educació ...

Date Tuesday, October 8th 2013, 3:31 PM

és un sacrilegi!

Però, com dius, la generació que va estudiar a “escoles franquistes de la Barcelona dels 40, fosca, cutre i èticament manipulada”, no ho va tenir gens fàcil ! Aquells a qui se'ls despertava l’interès pel coneixement, no tenien més remei que espavilar-se i eren pocs els que arribaven a tenir una formació superior; alguns es quedaven a nivell i mitjà i una gran majoria romania pràcticament analfabeta.
Actualment, les proporcions han canviat, ja que molta més gent arriba a la mediocritat però encara no tenim el nivell superior que seria desitjable en una societat suposadament pròspera.
I sí, a tot això hi hem arribat després de tot un seguit de reformes educatives, amb grans costos, mig copiades de models europeus, en un moment en que ja eren obsolets en els seus països d’origen...
Està clar que no tot és una qüestió de diners, com sempre, cal fer les coses ben fetes per obtenir resultats. I, com a professional de la docència, crec que el que sempre llueix més és que l’estudiant vulgui aprendre, tingui curiositat i no es limiti a superar exàmens. Aquí, hi tenen molt a dir les estratègies pedagògiques però també l’entorn social i familiar que estimuli aquests valors.

Spacer

Picture
Joanng55

dons com en tot...si es fa be si i si es

Date Tuesday, October 8th 2013, 3:09 PM

I per el que es veu de les dades, que confirmen el que ja sabem....s'ha fet malament.
No per gastar mes es millor una cosa, ni l'ensenyament ni res.
I si aneu per altres xats, de altres temes, us quedereu de pedra del nivell amb el que escriuen molts...del joves...dels que han tingut un ensenyament sense retallades i amb molt mes diners dels que varem tenir el mes grans.

Spacer

Picture
Askata

.

Date Tuesday, October 8th 2013, 2:52 PM

Responent a la teva primera qüestió, Quim, de si "Es socialment rentable abocar diners en ensenyament quan potser la gent no pot aprendre?", t'ho contestaria amb una altra pregunta: realment creus que aquest alt percentatge de gent que no pot aprendre és perquè té un coeficient intel.lectual massa baix? (ho dic pel teu comentari de que "d'on no n'hi ha no en raja"). Només hi cap aquesta, de possibilitat? Això si que és simplista!

No invertir en una educació de qualitat si que és llençar diners, a la llarga. I a Espanya això encara no s'ha fet, i les diferents Reformes que s'han succeït sovint no han millorat gaires coses, per no dir res. Però si així ha estat deu ser que així convenia que fos a alguns. Com bé és sabut Espanya és un dels països d'Europa amb la mà d'obra més barata, per posar un exemple de les conseqüències que pot arribar a comportar no tenir un sistema educatiu de qualitat. I per a arribar a tenir-lo, quan és l'hora de fer reformes cal tenir en compte les opinions de tots els implicats que són els que coneixen de primera mà la realitat (i no només a uns de determinats).

Spacer

Picture
Twisti

Quim

Date Tuesday, October 8th 2013, 1:32 PM

A l'època del teu pare no hi havia la televisió, això per començar.

Dius que el dictador estava per la cultura del poble? I et quedes tan ample?

Els anys foscos de la dictadura potser a alguns ens va fer espavilar per conèixer altres realitats, però d'aquí a dir que promovia la cultura, ahhh, que potser et refereixes a la cultura dels que encara avui preferirien prohibir-nos ni pensar?

La qualitat en l'ensenyament és una assignatura pendent que encara arrosseguem, perdent massa temps amb sistemes de portes tancades a la innovació i en la preparació del professorat i amb renovació quasibé patològica d'uns plans d'estudi rere altres, ben obsolets, que encara suren pels instituts i les escoles d'aquest país.
A Catalunya hi havia uns sistemes propis que havien funcionat molt bé i que també -no entenc encara per quina raó- van ser tombats i substituits per això que ja veiem com funciona.

Queden encara massa d'aquests seguidors de "la grande y libre" (quins collons que té això de libre), mandataris superbs que rebutgen tot el bo que vingui de fora; es pensen que ells en saben més; impedeixen progressar i no volen adoptar sistemes molt més eficients i rendibles. I ara tornen a atacar amb el mateix lema, per espanyolitzar-nos a tots.

Et resulta fàcil dir que allò crostós i pudent era promoció de la cultura?!

Quim, et consideres una persona demòcrata? Realment el que dius és sorprenent... bé, deixem-ho estar...

Spacer

Picture
Krasis

doncs mira

Date Tuesday, October 8th 2013, 1:27 PM

tu ho has dit, la curiositat. El fet és que el col·legi, l'institut i, en gran mesura, la universitat, almenys tal com jo ho vaig viure, no la fomenten la curiositat. L'aprenentatge per descobriment, que és com realment s'aprèn més, no es dóna. Et donen el temari que s'ha de saber i au, a memoritzar. Això no és gens motivador i tampoc serveix per aprendre a pensar. En la major part d'assignatures no es fomenta la reflexió i la discussió dels temes, que seria lo enriquidor, no?

També pot ser que el contingut del temari de les assignatures sigui més minso que fa uns anys... Saps, quan vaig estudiar geografia, vam fer els mapes polítics i físics de tot arreu... menys d'Europa!! I quan estudiàvem història, donava la casualitat que mai arribàvem a la guerra civil.

Tens raó amb lo que dius del futbol, i qui diu futbol, diu programes merdosos i roses de la tv... Avui en dia sembla que estigui més de moda fardar de mòbil , parlar de futbol o de tal actor de tal sèrie que llegir qualsevol cosa o informar-se del que passa al món. La publicitat i les modes absorveixen molts cervells.

Referent al que expliques del teu pare, potser passa que llavors que no es tenien tants mitjans com ara es donava més importància a la informació i a la cultura. Com que era una mica un luxe es valorava més, que ara al tenir-ho tant a l'abast això no passa.

I a més, el que ara ens sembla que és una sort el fet de tenir un munt informació... potser no ho és. Cal aprendre a discernir el que és veritat del que no perquè sinó la llibertat que suposadament tenim, no és real, i acaba tenint lloc la desinformació per excès d'informació que no som capaços de digerir i al final pot arribar a confondre i no sabem què coi passa al món.

Ara m'ha vingut a la ment les 10 estratègies de manipulació mediàtica de Chomsky: http://dom.cat/8om

Spacer

Picture
quim_c

Simpliste

Date Tuesday, October 8th 2013, 12:37 PM

Et possarè un exemple, la generació de mon pare, va estudiar a escoles franquistes de la Barcelona dels 40, fosca, cutre i èticament manipulada, la majoria van deixar els estudis amb menys de 15 anys, al meu pare i els de la seva generació ningú els va inculcar el valor de llegir ni res de semblant però alguns van tindre la curiositat i les ganes per llegir o per cultivar-se minimament, aixi que saben o sabien que un gràfic de barres, on para Seattle, qui era Oscar Wilde o Keppler...
Ara em faig creus com gent de entre 20 i 30, amb un mitjans immensament mes grans que mon pare no et saben col·locar Varsovia al mapa o dir qui era Newton.
A la generació del meu pare no li calien escoles finesses, hagués estudiat el mateix, simplement per que potser ni volien però sí volien entendre el mon que els rodejava, seguint amb el vostre discurs Franco estava per la cultura del poble!! I asseguro que als que jo conec estaven molt menys manipulats que ho estem nosaltres.....
No tot son diners, interactuen molts factors, molts es impossible que els controlem ambientals, genètics, etc.........la ciencia com la cultura avancen amb la curiositat i em temo que molta gent sols esta encuriosida pel Cristiano Ronaldo o el Messi

Spacer

Picture
Cabrero

leducacio

Date Tuesday, October 8th 2013, 12:12 PM

Es lunica garantia de llibertat, de poder triar

Spacer

Picture
Krasis

i tant Twisti

Date Tuesday, October 8th 2013, 11:42 AM

tota la raó, invertint poc i malament en educació aconsegueixen que la gent sigui ignorant i fàcil de manipular.

Spacer

Picture
Twisti

Ara els volen aixafar la festa.

Date Tuesday, October 8th 2013, 11:36 AM

Aquest nivell de comprensió d'un percentatge molt elevat de ciutadans és el que els ha anat bé als sectors polítics i financers durant molts anys per fer la seva amb total impunitat.

Spacer

Picture
Krasis

el que passa

Date Tuesday, October 8th 2013, 11:17 AM

crec, és que invertir més diners en un sistema que no funciona no millorarà les coses. Hauriem de prendre exemple d'alguns països com Finlàndia, que tot i que no inverteixen un PIB molt superior que el d'aquí (menys d'un 7%) obtenen els millors resultats. Ara que l'organització és molt diferent, tenen menys funcionariat fent gestions i llavors els professors tenen més responsabilitat, també se'ls demana una bona formació per poder exercir, tenen flexibilitat curricular i llibertat pedagògica un cop són professors. Hi ha una ràtio molt menor d'alumnes per professor i tenen professors de suport si fan falta. Els nens comencen el col·legi als set anys, tenen menys hores de classe al dia, no fan deures... La metodologia d'ensenyament és diferent... són un seguit de punts que fan que el seu sistema funcioni.

Spacer

Espai
 

Escriu el teu comentari per aquest article

Espai Espai
Espai
  Ho sentim, els usuaris no registrats no poden escriure comentaris | Registra't
   Més articles

 

Vols llegir més articles escrits per quim_c? Aquí son els últims articles.

 
Bullet Una història
  Data 29/11/21 Icona 976 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet Tempus fugit
  Data 08/04/15 Icona 2575 Data 1 comentari/s  
Spacer
Bullet empus fugit
  Data 08/04/15 Icona 1305 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet Dead man walking
  Data 31/03/15 Icona 1470 Data 6 comentari/s  
Spacer
Bullet El Dilema Marquez
  Data 11/12/14 Icona 1437 Data 1 comentari/s  
Spacer
Bullet Record de Mamadites
  Data 04/07/14 Icona 1496 Data 1 comentari/s  
Spacer
Bullet Podemos el partit del
  Data 09/06/14 Icona 1437 Data 4 comentari/s  
Spacer
Bullet Nit
  Data 24/03/14 Icona 1406 Data 2 comentari/s  
Spacer
Bullet El nano de la casa del
  Data 13/03/14 Icona 1396 Data 2 comentari/s  
Spacer
Bullet Esquerra republicana
  Data 03/03/14 Icona 1628 Data 6 comentari/s  
Spacer
Bullet Teresa Forcades i la
  Data 15/01/14 Icona 1600 Data 9 comentari/s  
Spacer
Bullet Rao versus Intuicio
  Data 13/01/14 Icona 1497 Data 2 comentari/s  
Spacer
Bullet Una questió de confiança
  Data 23/12/13 Icona 1409 Data 2 comentari/s  
Spacer
Bullet L´amor existeix?
  Data 24/11/13 Icona 1668 Data 12 comentari/s  
Spacer
Bullet Catalunya Bolivariana?
  Data 16/10/13 Icona 1464 Data 4 comentari/s  
Spacer
Bullet es
  Data 08/10/13 Icona 1442 Data 4 comentari/s  
Spacer
Bullet Un parell de pebrots
  Data 01/10/13 Icona 1618 Data 5 comentari/s  
Spacer
Bullet Creences i neures
  Data 30/09/13 Icona 1464 Data 3 comentari/s  
Spacer
Bullet Happy in Hell
  Data 01/09/13 Icona 1492 Data 3 comentari/s  
Spacer
Bullet Senyor Herrera em pren
  Data 06/08/13 Icona 1564 Data 3 comentari/s  
Spacer
Bullet El millor que pots fer
  Data 08/07/13 Icona 1615 Data 1 comentari/s  
Spacer
Bullet El que un boig creu
  Data 03/07/13 Icona 1450 Data 2 comentari/s  
Spacer
Bullet Apple multiplica per
  Data 13/06/13 Icona 1583 Data 2 comentari/s  
Spacer
Bullet Messi es un xoriço!!!
  Data 12/06/13 Icona 1619 Data 10 comentari/s  
Spacer
Bullet Títol de l'article
  Data 10/06/13 Icona 1707 Data 15 comentari/s  
Spacer
Bullet S'ens pixen a la
  Data 06/06/13 Icona 1571 Data 1 comentari/s  
Spacer
Bullet La fallida a Espanya:
  Data 05/06/13 Icona 1626 Data 4 comentari/s  
Spacer
Bullet Avis a navegants...
  Data 03/06/13 Icona 1690 Data 6 comentari/s  
Spacer
Bullet El minino d´ipanema
  Data 28/05/13 Icona 1476 Data 3 comentari/s  
Spacer
Bullet El cami que no porta
  Data 18/05/13 Icona 1518 Data 2 comentari/s  
Spacer
Bullet Simetries i la bellesa
  Data 13/05/13 Icona 1554 Data 4 comentari/s  
Spacer
Bullet Que penjin els politics
  Data 28/04/13 Icona 1524 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet Pensament quantic, quanta
  Data 10/04/13 Icona 1731 Data 3 comentari/s  
Spacer
Bullet Perque?
  Data 04/04/13 Icona 1452 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet Deixem-nos de xorrades!!
  Data 01/04/13 Icona 1588 Data 8 comentari/s  
Spacer
Bullet Barcelona, Nicosia,
  Data 18/03/13 Icona 1562 Data 2 comentari/s  
Spacer
Bullet Oh yeah
  Data 13/03/13 Icona 1608 Data 1 comentari/s  
Spacer
Bullet Digues que NO m´estimes
  Data 11/03/13 Icona 1585 Data 2 comentari/s  
Spacer
Bullet De morir....
  Data 05/03/13 Icona 1546 Data 2 comentari/s  
Spacer
Bullet Apalancar-nos o la por
  Data 26/02/13 Icona 1634 Data 6 comentari/s  
Spacer
Bullet Les coses que pensem
  Data 19/02/13 Icona 1962 Data 6 comentari/s  
Spacer
Bullet Del gossos i lligar.......
  Data 12/02/13 Icona 1811 Data 10 comentari/s  
Spacer
Bullet Del desig...o de la
  Data 04/02/13 Icona 1545 Data 7 comentari/s  
Spacer
Bullet La soletat
  Data 25/01/13 Icona 2123 Data 14 comentari/s  
Spacer
Bullet Fer l'amor segons
  Data 20/01/13 Icona 1854 Data 13 comentari/s  
Spacer
Bullet Respostes properes
  Data 18/01/13 Icona 1563 Data 5 comentari/s  
Spacer
Bullet La dona anònima
  Data 13/01/13 Icona 1569 Data 4 comentari/s  
Spacer
Bullet Apostar amb una doble
  Data 09/01/13 Icona 1638 Data 7 comentari/s  
Spacer
Bullet La prima línea vermella
  Data 06/01/13 Icona 1581 Data 2 comentari/s  
Spacer
Bullet Realitat augmentada
  Data 03/01/13 Icona 1685 Data 9 comentari/s  
Spacer
Espai
Espai
Espai

Cerca al meu bloc

 


Donar un cop d'ull a tots els blocs
Espai
Spacer
Espai

Articles antics

Juny

 
 
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 

Maig

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 
 
Espai
Spacer

Referències

Col·labora!
Spacer
Contacta amb el suport / Avisa'ns d'abusos
Spacer
Posa'ns als favorits
Spacer
Política de privacitat, Termes d'ús & Legal
Spacer