Xat Catala
Entra Registra´t
     
 
La meva foto

Benvingut/da al meu bloc!

alarico ha escrit 82 articles i te 254 comentaris. L'últim article ha estat fet el 14/01/18

perfil de'n(na) alarico | àlbum de fotos de'n(na) alarico

   
Espai
Espai
   
 

Article del bloc de alarico

Espai
 

NO M'HO PUC CREURE

Data dijous 11/juny/2015 - 11:47 Icona 2096 Data 15

El Consell de Garanties va validar la llei amb la que Mas havia de convocar el 9N i ara resulta que el Tribunal Constitucional, per unanimitat, acaba de declar inconstitucional els preparatius del 9N.

No em puc creure que estiguem pagant el sou d'aquesta colla d'incompetens del Consell de Garanties. Si tinguesin una mica decència haurien de dimitir en bloc i deixar la poltrona als que debó en saben de lleis, perquè s'acaba de fer evident que l'únic que saben fer bé és llepar-li el cul al Mas, al Junqueres (i el seu germà) i a la Forcadell.

Sort en tenim del TC per a posar fre el totalitarisme que amenaça als ciutadans de Catalunya.Espai
Spacer
Espai
   
  Escriu articles al teu bloc
Espai
 
 

Comentaris sobre aquest article

Espai Espai
 
Picture
alarico

Aix s possa interessant! ;)

Date Friday, June 12th 2015, 1:36 PM

Pots explicar-me el significat de la "voluntat de decidir d'una col.lectivitat"? Fins on jo se les "collectivitats" NO tenen voluntat, en tots cas sn els MEMBRES de la collectivitat els que S que la tenen.

I en un estat de dret, com ara l'espanyol, tenim un conjunt de lleis (que no han caigut pas del cel) a quina mena d'acords poden arribar amb aquests voluntats individuals.

Per ms que jo vulgui vendre't un rony, i t comprar-me'l, en una mera transacci privada, les lleis de l'estat de dret ho impedeixen.

De la mateixa forma les lleis d'un estat de dret impedeixen als membres d'una collectivitat secesionar un territori del mateix estat.

Sobre l'altre tema, el de sentir-se maltractat, s que el Dret Internacional reconeix el dret d'autodeterminaci. Si l'Estat espanyol fotes bombes sobre Barcelona, practiques tortura als ciutadans catalans, etc.. etc... llavors s que tindria sentit. Perqu pasariem de fets subjectius a fets objectius.

Spacer

Picture
TomasM-Porta

Alarico

Date Friday, June 12th 2015, 12:59 PM

Per a mi el dret a l'autodeterminaci no te res a veure amb ser atacat, perseguit i totes aquestes coses malignes que tu dius, sin simplement en la voluntat de decidir d'una col.lectivitat. Opino que si aquesta colectivitat viu de conya per resulta que vol tenir el seu propi estat ning s ning per a negar-li aquest dret.

El teu argument em sembla no noms discutible objectivament - molts catalans estant queixosos de com sn tractats per les institucions espanyoles - sin, sobre tot, que no s'aguanta perqu s un argument subjectiu: tu tens dret a considerar que ja estem prou b, clar, per que tu consideris que ja estem prou b no t com a conseqncia que la majoria dels catalans pensin que ja estem prou b, si es que sabssim qu vol dir que s estar prou b.

En tot cas, dintre del teu subjectivisme, jo penso que podriem estar molt millor (per a mi dir que podrem estar molt millor, fet i fet, tampoc no vol dir res: qu vol dir estar molt millor? en qu? qui? com? etc ).

Spacer

Picture
nen-

I tu ,alarico

Date Friday, June 12th 2015, 9:28 AM

Qu ms et dona que hi haja independncia?
La teua butxaca tamb est resentida com la nostra.Els teus fills paguen el ''pato'' com els nostres i la teua llengua ha renunciat a ser una llengua d'estat.
Per qu t'obstines en fer el primo?
o es que eres un punxa i res ms?

Spacer

Picture
alarico

Parlem de coses diferents

Date Friday, June 12th 2015, 8:10 AM

T parles del dret a determinaci de les nacions, en la variant de poble que forma part d'un Estat, com si els ciutadans que vivim a Catalunya fossim perseguits, discriminats, atacats, etc.

Personalment, com a catal no em sento pas ni atacant, ni discriminat, ni maltractat, etc...

Com justifiques la necessitat d'exercir el dret a l'autodeterminaci? pel nyap de l'Estatut? per unes balances fiscals que no consideres justes?

Jo prefereixo formar part d'un Estat que d'un tribu, perqu aix de voler ser tant democratics de fins i tot reconeixer el dret a l'autodeterminaci de pobles, barris, comarques, etc.... nomes porta al tribalisme o al feudalisme (etapes afortunadament superades).

Perqu esclar... en base a aquest dret, acceptaries un referendum per barris oi? vull dir que potser el Gotic voldria ser independent per Pedralbes no.

Jo, personalment, soc del parer que Catalunya no t dret a l'autodeterminaci en el context actual.

Spacer

Picture
TomasM-Porta

No debem

Date Friday, June 12th 2015, 7:38 AM

estar parlant del mateix, doncs. Jo parlo d'una cosa molt concreta i molt contrastada: el dret a l'autodeterminacio de Catalunya. Si tu parles d'una altra cosa no parlem del mateix.

Spacer

Picture
alarico

Jo parlo de..

Date Friday, June 12th 2015, 7:15 AM

...referndums dins la legalitat d'un Estat de Dret. Et recordo que vivim en un Estat de Dret, no par en un Estat de drets (sn coses molts diferents).

Spacer

Picture
TomasM-Porta

Jo parlo del dret d'autodeterminaci

Date Friday, June 12th 2015, 7:10 AM

de qu parles tu?

Spacer

Picture
alarico

Tomas

Date Friday, June 12th 2015, 7:08 AM

Em pots copiar algun fragment del meu blog, o comentaris de resposta fets per mi, en que hagi escrit la paraula "autodeterminaci"?.

Estas d'acord en que una cosa que ens afecta a tots plegats, en un estat de Dret, l'hem de votar entre tots?

T'imagines que en una comunitat de propietaris, una minoria de veins fes cas oms de les decessions de la Junta, s'ho votessin tot entre ells solets, i a sobre no reconeixessin la legislaci vigent (Ley de la Propiedad Horizontal)?

Spacer

Picture
TomasM-Porta

O i tant

Date Friday, June 12th 2015, 6:57 AM

dona'm exemples de referndums d'autodeterminaci que s'hagin plantejat q tot l'estat. Jo no en conec cap. I als manuals que jo vaig estudiar la teva teoria no hi era. Em pots orientar dels defensors terics d'aquest corrent?

Spacer

Picture
alarico

Tomas

Date Friday, June 12th 2015, 6:44 AM

Home de Du, de deb penses que plantejar una referndum sobre un tema que afecta al conjunt de la ciutadania d'un pais a TOTS els ciutadans, enlloc de plantejar-lo a una MINORIA, s un nou corrent doctrinal?

Spacer

Picture
TomasM-Porta

Coi

Date Friday, June 12th 2015, 6:24 AM

els referndums d'autodeterminaci s'han de votar per tots els ciutadans de l'estat? Aix no ho posa als meus apunts ni de dret poltic ni de dret internacional, ser una nova corrent doctrinal que a mi m'ha agafat massa gran. D'altra banda, en general jo sc molt clssic, gaireb reaccionari diria jo. I en dret inventar coses sol ser temerari. Per tant, sc partidari que els referndums d'autodeterminaci es facin com s'han fet sempre.

Que la constituci no ho vol? Es un problema, clar. Per la constituci espanyola no acceptava l'autodeterminaci de les colnies extraeuropees i no per aix van deixar d'autodeterminar-se; vull dir que la constituci espanyola em preocupa molt poc. Em preocupa molt ms que la majoria dels catalans volguem ser independents. Si hi ha una majoria de catalans que volen la independncia de Catalunya, la independncia de Catalunya s imparable. Si no, continuarem sent espanyols, no hi ha ms.

Per aquelles coses de la vida, m'agafes llegint Les cartes perses de Montesquieu. Jo sc que crec en la divisi de poders i s evident que el TC emana del poder legislatiu i ejecutiu i, en definitiva, de l'lit dels partits poltics amb ms representaci parlamentria. Noms per aix ja s intrnsecament un desastre. Com per les mateixes raons s un desastre l Consell General del Poder Judicial. Igual que s un desastre la fiscalia, que depn del ministre de justcia.

Jo s que sc liberal i liberal ve de llibertat. Llibertat vol dir que els catalans puguin decidir a quin estat volen pertnyer. I que ho puguin decidir els pallaresos o els barcelonins. I llibertat vol dir divisi de poders ( com als USA ), etc...

De tota manera, com que tot el que no mata engreixa o si no fa crixer, totes aquestes sentncies del TC, TS, TSJC etc, o el que fa en Wert o el que fas tu mateix aqu opino que ens va b. El que ens aniria malament s que els independentistes comencessin a pensar que ja estem prou b, que dins d'Espanya ja s'hi est prou b, etc... Per aix jo discrepo del txeic, jo opino que els seus blocs i les teves respostes reafirmen el independentisme catal de la gent del xat i fan nous independentistes en aquells que pensen que amb els espanyolistes ja s'ha provat tot i no hi ha manera.

I ho dic des del total respecte a l'espanyolisme i a tu, s clar.

Spacer

Picture
alarico

Txeic

Date Friday, June 12th 2015, 5:58 AM

els membres del TC sn franquistes? jo mes aviat afirmaria que sn socialdemocrates, altra cosa s que, a nivell personal, uns siguin ms de dretes, d'esquerres, liberals, conservadors, etc...

Com sempre simplifiques les coses, fins al punt de convertir-les en una una caricatura que res t a veure amb la realitat.

El TC s un tribunal totalment legtim, com la resta de tribunals i institucions de l'Estat.

Spacer

Picture
txeic-tgn

...

Date Friday, June 12th 2015, 4:15 AM

i alg es pot creure que els franquistes imposats pel PP al TC tenen alguna legitimitat ?...

No deien que no s'han de barrejar poders ?... uffff... no s perqu comento res del tricornico...

Noms els borregos tricornicos s'en refien d'un Tribunal caduc !

Spacer

Picture
alarico

Tomas

Date Thursday, June 11th 2015, 12:42 PM

Per qu dius que el TC s un absolut desastre? Tothom sap que un referndum que afecta a l'Estat noms s competncia de l'Estat.

I el que trobo francament demencial s que les minories es vulguin imposar a les majories, no per les urnes, sin fent lobbi (com fa l'ANC, l'AMI, Catalunya Acci), gesticulant, cridant, etctera.

Espanya s una democrcia - amb els seus defectes, per tamb amb les seves bondats - i la nica forma d'arribar a fer un referndum per part de l'Estat en aquest sentit s que els partits sobiranistes siguin MAJORIA a Madrid, no pas a Catalunya. La resta s fer demagogia per estar quatre anys ms a la poltrona.

Spacer

Picture
TomasM-Porta

Sort d'aix,

Date Thursday, June 11th 2015, 12:09 PM

s.

La pena s el que teu estimat TC noms funcioni pel que fa a afers catalans i per a la resta sigui un absolut desastre.

Spacer

Espai
 

Escriu el teu comentari per aquest article

Espai Espai
Espai
  Ho sentim, els usuaris no registrats no poden escriure comentaris | Registra't
   Més articles

 

Vols llegir més articles escrits per alarico? Aquí son els últims articles.

 
Bullet Missatge Oficial de
  Data 14/01/18 Icona 2429 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet Com denunciar en cas
  Data 17/09/17 Icona 1427 Data 1 comentari/s  
Spacer
Bullet Gràcies lletrats, vosaltres
  Data 22/08/17 Icona 1527 Data 8 comentari/s  
Spacer
Bullet Article del Sr. Albert
  Data 08/08/17 Icona 1416 Data 2 comentari/s  
Spacer
Bullet Punxa la manifa contra
  Data 02/08/17 Icona 1170 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet Com Lluís Companys
  Data 26/07/17 Icona 1652 Data 5 comentari/s  
Spacer
Bullet L'ANC passa el
  Data 25/07/17 Icona 1133 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet El apoyo a la independencia
  Data 21/07/17 Icona 1362 Data 4 comentari/s  
Spacer
Bullet El nacionalisme treu
  Data 18/07/17 Icona 1321 Data 5 comentari/s  
Spacer
Bullet "Zasca" dels
  Data 11/07/17 Icona 1303 Data 9 comentari/s  
Spacer
Bullet Model de resposta a
  Data 07/07/17 Icona 1302 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet Les mentires d'ERC
  Data 01/07/17 Icona 1394 Data 2 comentari/s  
Spacer
Bullet Albert Boadella: "La
  Data 22/04/17 Icona 1775 Data 2 comentari/s  
Spacer
Bullet Comunicat dels EEUU
  Data 12/04/17 Icona 1606 Data 1 comentari/s  
Spacer
Bullet Albert Boadella reflexiona
  Data 10/04/17 Icona 1551 Data 2 comentari/s  
Spacer
Bullet Reflexions: Persones
  Data 23/01/17 Icona 1793 Data 5 comentari/s  
Spacer
Bullet Nace Concordia Cívica,
  Data 20/01/17 Icona 1602 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet El procés, una mica
  Data 13/12/16 Icona 1685 Data 2 comentari/s  
Spacer
Bullet La CUP remata el procés
  Data 13/12/16 Icona 1730 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet Si ets de la esquerra
  Data 12/12/16 Icona 1604 Data 3 comentari/s  
Spacer
Bullet Los liberales europeos
  Data 02/12/16 Icona 1765 Data 3 comentari/s  
Spacer
Bullet La postura ofical de
  Data 24/11/16 Icona 2087 Data 2 comentari/s  
Spacer
Bullet Com curar-se del nacionalisme
  Data 10/10/16 Icona 1805 Data 11 comentari/s  
Spacer
Bullet Endavant les Atxes.
  Data 04/09/16 Icona 1778 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet PDC no defrauda
  Data 20/07/16 Icona 1719 Data 1 comentari/s  
Spacer
Bullet Tics feixistes de
  Data 11/05/16 Icona 1808 Data 3 comentari/s  
Spacer
Bullet Maria Gassó Soy (ERC),
  Data 17/03/16 Icona 2243 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet Pilar Rahola lleva a
  Data 06/03/16 Icona 1941 Data 2 comentari/s  
Spacer
Bullet De la decadència de
  Data 18/01/16 Icona 1752 Data 3 comentari/s  
Spacer
Bullet NO A LA GUERRA!
  Data 26/11/15 Icona 1743 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet "Die Welt"
  Data 24/10/15 Icona 1866 Data 1 comentari/s  
Spacer
Bullet Problemas en el paraso
  Data 22/10/15 Icona 1824 Data 5 comentari/s  
Spacer
Bullet Yo tener como President
  Data 21/09/15 Icona 1835 Data 5 comentari/s  
Spacer
Bullet Miquel Calada, imputat
  Data 08/09/15 Icona 1855 Data 1 comentari/s  
Spacer
Bullet Males noticies per als
  Data 01/09/15 Icona 1749 Data 1 comentari/s  
Spacer
Bullet Anticorrupcin descubre
  Data 29/08/15 Icona 1792 Data 2 comentari/s  
Spacer
Bullet Junts pel 3%
  Data 28/08/15 Icona 1844 Data 1 comentari/s  
Spacer
Bullet Un pedrasta a Junts
  Data 20/08/15 Icona 2023 Data 2 comentari/s  
Spacer
Bullet El inters del bono
  Data 11/08/15 Icona 1914 Data 1 comentari/s  
Spacer
Bullet SuperCat. El guardi
  Data 09/08/15 Icona 1745 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet TV3 y Catalunya Rdio
  Data 28/07/15 Icona 1733 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet PARAULES QUE CONVIDEN
  Data 19/07/15 Icona 1754 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet 36 anys sense legislaci
  Data 07/07/15 Icona 1743 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet EL MEIN KAMPF A LA CATALANA
  Data 30/06/15 Icona 1885 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet El Mirar de la Maja
  Data 21/06/15 Icona 1773 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet TRES LLISTES I UN CADVER
  Data 19/06/15 Icona 1889 Data 3 comentari/s  
Spacer
Bullet Jorge Luis Borges i
  Data 18/06/15 Icona 2181 Data 11 comentari/s  
Spacer
Bullet CARMENA. LA ALCALDESA
  Data 16/06/15 Icona 1922 Data 1 comentari/s  
Spacer
Bullet Catalunya Acci
  Data 06/06/15 Icona 2058 Data 3 comentari/s  
Spacer
Bullet La fi del "procs"
  Data 29/05/15 Icona 1893 Data 5 comentari/s  
Spacer
Espai
Espai
Espai

Cerca al meu bloc

 


Donar un cop d'ull a tots els blocs
Espai
Spacer
Espai

Articles antics

Maig

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 
 

Abril

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
 
 
 
 
 
Espai
Spacer

Referències

Col·labora!
Spacer
Contacta amb el suport / Avisa'ns d'abusos
Spacer
Posa'ns als favorits
Spacer
Política de privacitat, Termes d'ús & Legal
Spacer