Xat Catala
Entra Registra´t
     
 
La meva foto

Benvingut/da al meu bloc!

Persi ha escrit 247 articles i te 241 comentaris. L'últim article ha estat fet el 04/10/18

perfil de'n(na) Persi | àlbum de fotos de'n(na) Persi

   
Espai
Espai
   
 

Article del bloc de Persi

Espai
 

RIDÍCULS – II O VOLEM XORIÇOS CATALANS.

Data dimarts 6/setembre/2016 - 07:18 Icona 988 Data 1

El meu amic espanyolista contesta així al meu article d’ahir:


“En Bàrcenas ...ja és a la presó. La resta hi entrarà si així ho dicta una sentència. Parlant d'entrar a la presó, a la resta de l'estat moltes persones han estat jutjades i condemnades per corrupció, a Catalunya jo encara espero veure com acaba el cas Pujol, Millet, CDC (avui un medi informatiu aportaba documentació sobre el famós 3%).

Sobre la resta de punts, la taxa d'atur a Espanya va caure fins al 20%, mentre que la de Catalunya ho va fer al 16%. Tampoc no és per tirar coets, francament.

I si vols parlar del deute, doncs parlem-ne. Al conjunt de l'Estat el deute supera el 100% del PIB, però té accés als mercats financers en bones condicions. El cas de Catalunya és tot el contrari, el seu deute està al 35% del PIB però no té accés als mercats, es a dir, ningú no ens vol deixar diners. Els bons patriotics varen ser la última emissió de deute, i d'això ja fa uns anyets.

Tema política, prefereixo repetir eleccions un altre cop, tot i que em molesta soberànament, que no pas tenir un govern com el que tenim aquí, segrestat pels okupes de les CUP i on és dona veu a terroristes com l'Otegui. Si lo primer em sembra ridícul, lo segón em sembla de lo més vergonyós.”

Fins aquí el meu amic pro-hispànic. Ara, jo:

Jo no penso que Catalunya sigui una nació extraordinària, ans al contrari, penso que és una nacioneta més aviat ordinària i desgraciada. En absolut tinc cap mena de complex de superioritat respecte de ningú però crec que és evident que per a nosaltres romandre a Espanya és un mal negoci. Un mal negoci a nivell polític, econòmic, i identitari.

Jo estic convençudíssim que quan Catalunya sigui independent continuarà havent-hi xoriços. Fins i tot hi ha xoriços als països protestants on aquestes coses se les prenen més seriosament, com no n’hi hauria d’haver aquí? Però penso que els catalans amb els nostres xoriços ja en tenim prou, que no tenim – no hauríem de tenir – cap obligació d’aguantar els xoriços dels altres. Perquè llavors el nivell de porqueria puja a uns nivells encara més intolerables que amb els xoriços nostrats.

Dit això, és a dir, reconeguda l’absoluta vulgaritat de Catalunya com a nació, també he de dir que opino que el meu amic fa trampa. Perquè, és clar que si qui dirigeix la política catalana són majoritàriament els espanyols – perquè Catalunya no és independent – els principals mals que pateix Catalunya també es deriven de la política espanyola. Es trampa comparar Catalunya i Espanya com si Catalunya i Espanya fossin independents perquè Espanya és independent i Catalunya no. Es fàcil d’entendre, crec.

Alguns opinem que la política a una Catalunya independent seria diferent de la Catalunya sotmesa a la sobirania espanyola. El perquè és senzill d’entendre. No és que Espanya sigui pèrfidament anticatalana, és que Espanya ha de protegir uns interessos generals espanyols i això fa que els interessos catalans no siguin prioritaris. En una Catalunya independent és obvi que els interessos catalans serien prioritaris. I després ho podríem fer millor o pitjor, és clar. Tal com jo ho veig fer-ho una mica millor que Espanya tampoc no suposa havent de fer el triple salt mortal, seria més aviat senzillet, perquè el llistó està molt baix. Només cal donar un tomb per Europa per preguntar a la gent que opina dels espanyols i del seu govern i què farien ells si fossin catalans i la gent ho té molt clar. Si Islàndia es va treure de sobre Dinamarca, què no hauríem de fer nosaltres amb Espanya?

Quan el meu amic parla del deute crec que en realitat em dóna la raó sense adonar-se’n. Primer, reconeix que el deute espanyol és un desastre sense pal.liatius. I després diu que, malgrat això, Espanya té crèdit. Cony! Crèdit per endeutar-se més? No sé, jo sóc liberal i tinc unes idees econòmiques molt simples i crec que el que hom ha de fer és no endeutar-se. Es el més barat i el més rendible. Ergo a mi m’alegra que Catalunya no es pugui endeutar perquè no tinc ganes de pagar interessos. Fet i fet, els països escandinaus són rics perquè no estan endeutats i en comptes de pagar interessos, paguen serveis socials. Ara bé, el meu amic sap perfectament que si Catalunya fos un estat sobirà tindria un accés fàcil al crèdit perquè és una de les zones més productives d’Europa, si més no més que Espanya. Però aquesta és una de les coses que a mi no m’agradaria de la independència, és a dir, jo si fos un constituent català prohibiria que ens endeutéssim. I educaria la població per a que fes el mateix. Unamuno deia: que inventen ellos. Jo diria, que s’endeutin ells..., que per a ells anirà el pollastre.

Al meu amic el molesta tant el pacte de JUNTS X SI i LES CUP que fins i tot oblida que a Catalunya pràcticament no hi ha hagut terrorisme. I fa sortir el nom de l’Otegui com si l’Otegui fos de LES CUP i LES CUP, ETA. I, home, no és així. En primer lloc, s’ha de tenir en compte que Otegui ja ha pagat el deute que tenia amb la societat espanyola i una persona que ha pagat el deute que te amb la societat, l’ha pagat. Això no ho van fer la gran majoria de càrrecs franquistes, però això al meu amic es veu que no el preocupa gens, potser perquè ser franquista a Espanya és quelcom normal i corrent. Però, és que a mi això de l’Otegui i de LES CUP em sembla anecdòtic.

El que fa riure de debò és que ell consideri millor anar a unes terceres eleccions – o a unes quartes, cinquenes, sisenes o les que calgui – fins que algú mani, per molt neofranquista que sigui (crec que els atributs neofranquistes del PP són evidents, només cal recordar la biografia dels seus fundadors ) – i, en canvi, que a Catalunya hi hagi un pacte entre tres forces independentistes. Perquè, que jo sàpigui, el programa político – social de JUNTS X SI no és la dictadura del proletariat sinó més aviat una política social liberal. Ara, si és pecat ser independentista i entendre’s per aconseguir la independència, llavors CDC – ERC – CUP són pecadors, sí.Espai
Spacer
Espai
   
  Escriu articles al teu bloc
Espai
 
 

Comentaris sobre aquest article

Espai Espai
 
Picture
txeic-tgn

...

Date Saturday, September 10th 2016, 9:41 AM

El teu amic oblida (potser deu ser l'Alzheimer precóç ?) que:

en un país civilitzat el mEnistro Fdez estaria a la presó... i el mindundi "mamporrero" De Alfonso també...

També oblida que des de les clavegueres de l'Estat fan campanyes tan brutes com la del mEnintro... (estava pensant també en el TC ple de franquistes -sembla el TOP de l'època-...)

Oblida també que primer ens roben i després ens fan un prèstec amb interessos (FLA)...

Si Catalunya fos independent... i independent d'espoliadors espanyols no tindríem cap problema amb els diners...

Al teu amic i llepaculs espanyol: el faria anar cada dia amb RENFE...

Spacer

Espai
 

Escriu el teu comentari per aquest article

Espai Espai
Espai
  Ho sentim, els usuaris no registrats no poden escriure comentaris | Registra't
   Més articles

 

Vols llegir més articles escrits per Persi? Aquí son els últims articles.

 
Bullet PRIMER ANY DE REPÚBLICA
  Data 04/10/18 Icona 1201 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet UN PAÍS DE XIMPLES
  Data 28/09/18 Icona 613 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet DE LA FLOR AL CUL DEL
  Data 18/09/18 Icona 611 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet LA MANIFESTACIÓ DE
  Data 12/09/18 Icona 617 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet S'HA D'ANAR
  Data 10/09/18 Icona 634 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet REFLEXIONS DESPRÉS
  Data 06/09/18 Icona 625 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet ELS PARTITS INDEPENDENTISTES
  Data 27/07/18 Icona 697 Data 1 comentari/s  
Spacer
Bullet LA CONTRAPORTADA DEL
  Data 20/07/18 Icona 643 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet JULI CÈSAR I EL TRASLLAT
  Data 04/07/18 Icona 770 Data 2 comentari/s  
Spacer
Bullet LA INAUGURACIÓ DELS
  Data 28/06/18 Icona 615 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet COM ES COMBAT LA MALA
  Data 25/06/18 Icona 626 Data 1 comentari/s  
Spacer
Bullet L'ALEGRIA DE LA
  Data 21/06/18 Icona 588 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet NO TINC GENS NI MICA
  Data 15/06/18 Icona 596 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet ÉS UNA BONA NOTÍCIA
  Data 12/06/18 Icona 596 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet APROFITANT L'AVINENTESA
  Data 23/05/18 Icona 692 Data 1 comentari/s  
Spacer
Bullet I ARA RESULTA QUE ÉS
  Data 18/05/18 Icona 643 Data 1 comentari/s  
Spacer
Bullet LA SENTÈNCIA DE LA
  Data 03/05/18 Icona 660 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet LA SENTÈNCIA DE LA
  Data 02/05/18 Icona 631 Data 1 comentari/s  
Spacer
Bullet LA SENTÈNCIA DE LA
  Data 30/04/18 Icona 673 Data 1 comentari/s  
Spacer
Bullet HA PLEGAT CRISTINA CIFUENTES,
  Data 28/04/18 Icona 638 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet XAVIER GARCÍA ALBIOL
  Data 27/04/18 Icona 635 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet SOCIALISTES, BARREJA
  Data 12/04/18 Icona 657 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet LLARENA, EL PRESSUMPTE
  Data 11/04/18 Icona 650 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet JORDI SÀNCHEZ POT SER
  Data 10/04/18 Icona 637 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet LA DIFERÈNCIA ENTRE
  Data 09/04/18 Icona 628 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet EL TRIBUNAL DEL LAND
  Data 06/04/18 Icona 653 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet EL PRESIDENT PUIGDEMONT
  Data 05/04/18 Icona 676 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet I ARA M'HE FET
  Data 05/04/18 Icona 694 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet LA PASQUA DEL 2018,
  Data 04/04/18 Icona 657 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet LA DETENCIÓ DEL PRESIDENT
  Data 28/03/18 Icona 687 Data 1 comentari/s  
Spacer
Bullet ELS MOSSOS D'ESQUADRA
  Data 27/03/18 Icona 711 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet LES HÒSTIES SERAN SEMPRE
  Data 26/03/18 Icona 640 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet NOMÉS EM CONVENÇ LA
  Data 23/03/18 Icona 663 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet PER QUÈ UN 20% NO HA
  Data 20/03/18 Icona 664 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet BORBONET, FOT EL CAMP!!!!
  Data 14/03/18 Icona 655 Data 1 comentari/s  
Spacer
Bullet TENIM DRET A CRITICAR
  Data 07/03/18 Icona 713 Data 2 comentari/s  
Spacer
Bullet ELS FISCALS I ELS MAGISTRATS
  Data 05/03/18 Icona 689 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet DEGANA GAY, EN NOM MEU
  Data 01/03/18 Icona 664 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet ANNA GABRIEL EXILADA
  Data 28/02/18 Icona 675 Data 3 comentari/s  
Spacer
Bullet EMBESTIDA CONTRA L'ESCOLA
  Data 27/02/18 Icona 694 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet MIREIA BOYA, ETS UNA
  Data 23/02/18 Icona 642 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet LA VISIÓ DE JULIO ANGUITA
  Data 22/02/18 Icona 717 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet EL PESSIMISME INDEPENDENTISTA
  Data 21/02/18 Icona 711 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet EL PRESIDENT PUIGDEMONT
  Data 20/02/18 Icona 696 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet ENTRE EL MÒBIL I EL
  Data 14/02/18 Icona 710 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet ESTRATÈGIES DE DEFENSA
  Data 12/02/18 Icona 704 Data 2 comentari/s  
Spacer
Bullet C'S A PUNT DE GUANYAR
  Data 09/02/18 Icona 711 Data 1 comentari/s  
Spacer
Bullet ELS ESPANYOLS SANCIONEN
  Data 08/02/18 Icona 726 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet QUO VADIS - O NO BADIS
  Data 07/02/18 Icona 764 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet EL CONSELL D’ESTAT,
  Data 06/02/18 Icona 687 Data 0 comentari/s  
Spacer
Espai
Espai
Espai

Cerca al meu bloc

 


Donar un cop d'ull a tots els blocs
Espai
Spacer
Espai

Articles antics

Maig

 
 
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 
 
 
 
 
 

Abril

 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
 
 
Espai
Spacer

Referències

Col·labora!
Spacer
Contacta amb el suport / Avisa'ns d'abusos
Spacer
Posa'ns als favorits
Spacer
Política de privacitat, Termes d'ús & Legal
Spacer