Xat Catala
Entra Registra´t
     
 
La meva foto

Benvingut/da al meu bloc!

Persi ha escrit 247 articles i te 241 comentaris. L'últim article ha estat fet el 04/10/18

perfil de'n(na) Persi | àlbum de fotos de'n(na) Persi

   
Espai
Espai
   
 

Article del bloc de Persi

Espai
 

VERGONYA ALIENA...I VERGONYA ABSOLUTA PEL QUE FA A ALGUNS CATALANS

Data dilluns 3/octubre/2016 - 05:51 Icona 997 Data 9

Acabava el meu darrer article – perdó per l’autocita, que no és autobombo, sinó el desenvolupament del darrer argument de l’article anterior – dient: “I llavors plantejar quelcom tant raonable com un referèndum i que la gent decideixi si vol romandre a Espanya o no. Es tant democràtic, tant sensat, tant lògic que sembla mentida que només un 20% dels espanyols hi estiguin a favor. Sento vergonya aliena, naturalment.”

Els espanyols que es creuen amb el dret a no deixar votar els catalans si volen exercit o no el seu dret d’autodeterminació em repugnen com a demòcrates. El dret d’autodeterminació de les nacions està recollit als Drets Humans i, per tant, tothom qui estigui en contra nega un dret fonamental a d’altres persones. Això ens hauria de repugnar a tots tant si passa a Espanya, al Perú o als USA.

La única defensa que tenen els contraris al nostre dret d’autodeterminació és dir que Catalunya no és una nació. Però resulta que el preàmbul de l’estatut d’autonomia diu que Catalunya és una nació – una nació sense els drets jurídics d’una nació, diu, és a dir, com si parléssim d’una persona sense els drets jurídics d’una persona, és a dir, un esclau – i la pròpia constitució espanyola parla de “nacionalitats”, que sembla evident que ve de “nació” i no de regió, per molt que es volés maquillar. I també és evident que els catalans, elecció rere elecció han votat partits polítics que consideren que Catalunya és una nació: IC – PODEM – PSC – CiU. Si la gran majoria dels catalans consideren que Catalunya és una nació és que és una nació i si la majoria dels catalans consideren que Catalunya ha de tenir el dret a decidir sobre si vol continuar o no dins d’Espanya és que els catalans tenen aquest dret. Perquè en democràcia això funciona així: el poble té els drets que la majoria del poble vol tenir.

Ara, quina consideració podem tenir amb aquells catalans que consideren que els catalans no tenim dret a decidir si volem continuar dins d’Espanya o no? Igual que els espanyols, el primer que se’ls hauria de dir és que vulneren els drets humans de la majoria de la població. Però és evident que hi ha quelcom més greu i profund. Un maltractament injustificat, il·legítim i del que algun dia se n’haurà de parlar. Gairebé un autoodi malaltís.

Deixo de banda la consideració que la postura dels catalans que neguen els drets dels catalans em sembla poc intel.ligent. Ni que sigui per a poder negociar amb el màxim de força, els catalans hauríem de tenir el màxim de drets. No és el mateix poder negociar de tu a tu amb Espanya que negociar des d’una posició subordinada. La subordinació sempre significa pitjors resultats i això ho paguem tots els que vivim a Catalunya.

No és tracta – suposo que queda clar – de criticar els catalans que estan en contra de la independència de Catalunya. Per a mi aquesta postura és absolutament legítima, com és legítim ser socialista, social-demòcrata, comunista, liberal, conservador o democristià. El que és il.legitim és estar en contra de la decisió dels catalans, lluitar contra el dret a decidir dels catalans. I això és així perquè negar el dret d’autodeterminació dels catalans és negar el dret a la democràcia dels catalans i això és injustificable.

Jo penso que aquests ciutadans cometen un delicte i que seria bo que fossin jutjats per un tribunal internacional. El món ha d’anar cap a una democràcia cada vegada més extesa i cap a un respecte cada vegada més gran dels drets humans. I les persones que els infringeixen haurien de pagar pel seu delicte. Com van haver de pagar pels seus delictes els nazis, els feixistes i els seus col.laboradors.
Tot això és important perquè s’ha de procurar que en el futur no hi hagi més nacions que es trobin amb les traves que es troben els catalans. Votar sempre hauria de ser fàcil i senzill i el que hauria de ser complicadíssim és no votar. I no només complicadíssim, hauria de resultar sancionable.

No acabo d’entendre perquè no se’n parla del problema que plantejo en aquest article – la responsabilitat penal d’aquells que neguen el dret d’autodeterminació de qualsevol poble d’una manera efectiva -. A vegades tinc la sensació que els catalans sempre anem amb el lliri a la mà i pensem que bon rotllo es pot resoldre tot. I no és veritat. A vegades acudir al dret és imprescindible. I també és imprescindible fer justícia.

Els tribunals penals internacionals no es van fer perquè sí. Espero. I si creiem en això: espero que a Jorge Fernández Díaz – i no només a ell – els hi arrivi el seu Nüremberg. Quedi clar que jo no sóc partidari de la pena de mort. Però que qui ha infringit els drets humans es passi uns quants anys a la presó, sí.Espai
Spacer
Espai
   
  Escriu articles al teu bloc
Espai
 
 

Comentaris sobre aquest article

Espai Espai
 
Picture
alarico

Txeic

Date Saturday, October 8th 2016, 5:59 PM

Als hooligans de l'independentisme com tu, que únicament sabeu vomitar odi, ni tant sols em molesto en rebatre'ls amb arguments. No tens preu intel·ligència per comprendre quatre paraules seguides.

Per a tu només tinc aquestes dues paraules, aprofitant que en breu serà el día de la hispanitat: VISCA ESPANYA.


.

Spacer

Picture
txeic-tgn

Unes perles...

Date Saturday, October 8th 2016, 9:40 AM

del president del TC:

No és només que Pérez de los Cobos no porti bé la qüestió de les diferències nacionals. A més, és un memoriüt sense capacitat intel·lectual per distingir l’ànima de les coses de la seva expressió política. Respecte de la insolidaritat, escriu, en el seu llibre d'aforismes: “Cuando un catalán está satisfecho lo expresa diciendo: 'A mi ya me va bien'". Respecte de l’avarícia, assegura: “El dinero es el bálsamo racionalizador de Cataluña”. Amb la mateixa incapacitat de veure-hi més enllà de la superfície, toca l’autonomisme: “No hay en Cataluña acto politico que se precie sin una o varias manifestaciones de onanismo”.

http://www.elnacional.cat /ca/opinio/cobos-justicia -constitucional_107724_10 2.html

Com algú amb sentit comú es pot refiar d'un catalonòfob ?

I la pregunta més tonta encara: com pot ser president d'un TC ? (suposo que només seria president del TOP... èpoques pretèrites amb els que molts, la gran majoria, del PP s'hi senten més a gust !)

Au... adéu Espanya ||*|| aneu a tocar el voraviu a Gibraltar que hi ha molta mona solta: adequada als primats !

Spacer

Picture
txeic-tgn

Oi que sí tricornico ?...

Date Saturday, October 8th 2016, 9:32 AM

Com es pot defensar una prostitució (ai... la constitució... per què serà que sempre em surt PROS ??) que feia sorolll de sables" amb toda la xusma franquista amb pistoles i fusells al darrere ?

Hi ha gent que encara defensaria Llei de l'esclavisme... els negres de segona... les dones no podrien ni votar...

Aprendre pel sac les prostitucions: les lleis no han de concular els drets de les persones ! Les persones fan les Lleis... són les lleis que s'adeqüen a les persones: ELS DRETS DELS CIUTADANS DAVANT DE QUALSEVOL LLEI... (I no penso CiudadaSnos fastigosos que volen anorrear Catalunya i el català:

http://in.directe.cat/joa n-lladonet/blog/15519/ciu dadanos-i-convivencia-civ ica-catalana-a-favor-del- conflicte-i-contra-el-cat ala

Els drets no s'agafen, no es demanen; s'arrenquen, no es pidolen, va deixar escrit José Martí.

Allò que és il·legal i impossible, la força de la gent fa que esdevingui legal i possible (Nelson Mandela)

Winston Churchill, decididament contrari a l'emancipació de l'Índia, en un moment d'acalorament es va referir a Gandhi com "aquest faquir sediciós que puja mig nu les escales del palau del virrei". 

No sé què és pitjor: els sediciosos o els fastigosos feixistes imperialistes ?

Spacer

Picture
alarico

És fals...

Date Friday, October 7th 2016, 3:53 PM

...que la Constitució vulneri el Pacte Internacional dels Drets Civils i Polítics. Tingues en compte que aquesta fou refrendada en referèndum el 6 de desembre del 1978.

Gairebé tots el paisos que han firmat aquest pacte no contemplen que una part del seu estat es pugui independitzar.

Spacer

Picture
Persi

No te cap sentit parlar del dret

Date Tuesday, October 4th 2016, 5:31 PM

de les nacions o pobles que ja són independents. Ergo, es referirà als que no ho som, no?

Spacer

Picture
Persi

Posem per cas

Date Tuesday, October 4th 2016, 5:30 PM

Les Nacions Unides van proclamar, l'any 1966, el Pacte Internacional dels Drets Civils i Polítics, que va entrar en vigor l'any 1976 i que ha estat signat i ratificat des d'aleshores per 168 estats.[4][5] Aquest acord internacional afirma que tots els pobles tenen dret a l'autodeterminació i que els estats han de respectar aquest dret.


« Tots els pobles tenen dret a l'autodeterminació. En virtut d'aquest dret determinen lliurement el seu estatut polític i procuren també pel seu desenvolupament, econòmic, social i cultural.
Tots els pobles poden, per a les seves pròpies finalitats, disposar lliurement de llurs riqueses i de llurs recursos naturals sense perjudicar, però, cap de les obligacions que sorgeixen de la cooperació econòmica internacional basada en un principi de benefici recíproc, i també del dret internacional. En cap cas, un poble no pot ser privat dels seus mitjans de subsistència.

Els estats part en aquest pacte, incloent-hi aquells que tenen responsabilitat d'administrar territoris no autònoms, i territoris en fideïcomís, promouran l'exercici del dret a l'autodeterminació i respectaran aquest dret d'acord amb les disposicions de la Carta de les Nacions Unides.
»
— Nacions Unides, Pacte Internacional dels Drets Civils i Polítics (1966): Article 1

Spacer

Picture
alarico

Declaració Universal dels Drets Humans

Date Tuesday, October 4th 2016, 4:15 PM

Artículo 8

Toda persona tiene derecho a un recurso efectivo ante los tribunales nacionales competentes, que la ampare contra actos que violen sus derechos fundamentales reconocidos por la constitución o por la ley.

Art 29.2

En el ejercicio de sus derechos y en el disfrute de sus libertades, toda persona estará solamente sujeta a las limitaciones establecidas por la ley con el único fin de asegurar el reconocimiento y el respeto de los derechos y libertades de los demás, y de satisfacer las justas exigencias de la moral, del orden público y del bienestar general en una sociedad democrática.

--

Em pots dir quins articles de la Declaració vulnera la Constitució espanyola?

Spacer

Picture
Persi

Benvolgut amic,

Date Tuesday, October 4th 2016, 10:07 AM

aquesta legislació no és aplicable perquè vulnera una legislació de rang superior com és la Declaració Universal dels Drets Humans. I per tant no només el referèndum s'acabarà celebrant sinó que espero que les persones amb responsabilitats polítiques que l'han volgut impedir paguin penalment per haver-ho fet. La Constitució espanyola no és la cúspide legislativa universal, com suposo que saps. I no qualsevol llei, pel fet de fer llei, és aplicable i legítima. Hitler va guanyar unes eleccions democràticament i les seves lleis no eren legítimes i per aquestes lleis fou jutjat. Qualsevol legislació que no respecti els drets de les minories és ilegal. Com si ara mateix es decidís que els rossos, que a Espanya son minoria, no poden tenir fills o que s'ha d'empresonar els homosexuals.

Spacer

Picture
alarico

Senyor lletrat

Date Monday, October 3rd 2016, 9:05 PM

Permeti'm que li argumenti, en base a la legislació vigent les raóns per les que l'Estat no pemetrà una referèndum sobre la independència de Catalunya exclusivament als ciutadans catalans.

Art. 1.2 de la constitució espanyola:

La soberanía nacional reside en el pueblo español, del que emanan los poderes del Estado.

Art. 9.1
Los ciudadanos y los poderes públicos están sujetos a la Constitución y al resto del ordenamiento jurídico.

Art. 149.1

El Estado tiene competencia exclusiva sobre las siguientes materias:
[...]
32.ª Autorización para la convocatoria de consultas populares por vía de referéndum.
[...]


No m'allargo més!

Spacer

Espai
 

Escriu el teu comentari per aquest article

Espai Espai
Espai
  Ho sentim, els usuaris no registrats no poden escriure comentaris | Registra't
   Més articles

 

Vols llegir més articles escrits per Persi? Aquí son els últims articles.

 
Bullet PRIMER ANY DE REPÚBLICA
  Data 04/10/18 Icona 1201 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet UN PAÍS DE XIMPLES
  Data 28/09/18 Icona 613 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet DE LA FLOR AL CUL DEL
  Data 18/09/18 Icona 611 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet LA MANIFESTACIÓ DE
  Data 12/09/18 Icona 617 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet S'HA D'ANAR
  Data 10/09/18 Icona 634 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet REFLEXIONS DESPRÉS
  Data 06/09/18 Icona 625 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet ELS PARTITS INDEPENDENTISTES
  Data 27/07/18 Icona 697 Data 1 comentari/s  
Spacer
Bullet LA CONTRAPORTADA DEL
  Data 20/07/18 Icona 643 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet JULI CÈSAR I EL TRASLLAT
  Data 04/07/18 Icona 770 Data 2 comentari/s  
Spacer
Bullet LA INAUGURACIÓ DELS
  Data 28/06/18 Icona 615 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet COM ES COMBAT LA MALA
  Data 25/06/18 Icona 626 Data 1 comentari/s  
Spacer
Bullet L'ALEGRIA DE LA
  Data 21/06/18 Icona 588 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet NO TINC GENS NI MICA
  Data 15/06/18 Icona 596 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet ÉS UNA BONA NOTÍCIA
  Data 12/06/18 Icona 596 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet APROFITANT L'AVINENTESA
  Data 23/05/18 Icona 692 Data 1 comentari/s  
Spacer
Bullet I ARA RESULTA QUE ÉS
  Data 18/05/18 Icona 643 Data 1 comentari/s  
Spacer
Bullet LA SENTÈNCIA DE LA
  Data 03/05/18 Icona 660 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet LA SENTÈNCIA DE LA
  Data 02/05/18 Icona 631 Data 1 comentari/s  
Spacer
Bullet LA SENTÈNCIA DE LA
  Data 30/04/18 Icona 673 Data 1 comentari/s  
Spacer
Bullet HA PLEGAT CRISTINA CIFUENTES,
  Data 28/04/18 Icona 638 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet XAVIER GARCÍA ALBIOL
  Data 27/04/18 Icona 635 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet SOCIALISTES, BARREJA
  Data 12/04/18 Icona 657 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet LLARENA, EL PRESSUMPTE
  Data 11/04/18 Icona 650 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet JORDI SÀNCHEZ POT SER
  Data 10/04/18 Icona 637 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet LA DIFERÈNCIA ENTRE
  Data 09/04/18 Icona 628 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet EL TRIBUNAL DEL LAND
  Data 06/04/18 Icona 653 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet EL PRESIDENT PUIGDEMONT
  Data 05/04/18 Icona 676 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet I ARA M'HE FET
  Data 05/04/18 Icona 694 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet LA PASQUA DEL 2018,
  Data 04/04/18 Icona 657 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet LA DETENCIÓ DEL PRESIDENT
  Data 28/03/18 Icona 687 Data 1 comentari/s  
Spacer
Bullet ELS MOSSOS D'ESQUADRA
  Data 27/03/18 Icona 711 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet LES HÒSTIES SERAN SEMPRE
  Data 26/03/18 Icona 640 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet NOMÉS EM CONVENÇ LA
  Data 23/03/18 Icona 663 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet PER QUÈ UN 20% NO HA
  Data 20/03/18 Icona 664 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet BORBONET, FOT EL CAMP!!!!
  Data 14/03/18 Icona 655 Data 1 comentari/s  
Spacer
Bullet TENIM DRET A CRITICAR
  Data 07/03/18 Icona 713 Data 2 comentari/s  
Spacer
Bullet ELS FISCALS I ELS MAGISTRATS
  Data 05/03/18 Icona 689 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet DEGANA GAY, EN NOM MEU
  Data 01/03/18 Icona 664 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet ANNA GABRIEL EXILADA
  Data 28/02/18 Icona 675 Data 3 comentari/s  
Spacer
Bullet EMBESTIDA CONTRA L'ESCOLA
  Data 27/02/18 Icona 694 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet MIREIA BOYA, ETS UNA
  Data 23/02/18 Icona 642 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet LA VISIÓ DE JULIO ANGUITA
  Data 22/02/18 Icona 717 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet EL PESSIMISME INDEPENDENTISTA
  Data 21/02/18 Icona 711 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet EL PRESIDENT PUIGDEMONT
  Data 20/02/18 Icona 696 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet ENTRE EL MÒBIL I EL
  Data 14/02/18 Icona 710 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet ESTRATÈGIES DE DEFENSA
  Data 12/02/18 Icona 704 Data 2 comentari/s  
Spacer
Bullet C'S A PUNT DE GUANYAR
  Data 09/02/18 Icona 711 Data 1 comentari/s  
Spacer
Bullet ELS ESPANYOLS SANCIONEN
  Data 08/02/18 Icona 726 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet QUO VADIS - O NO BADIS
  Data 07/02/18 Icona 764 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet EL CONSELL D’ESTAT,
  Data 06/02/18 Icona 687 Data 0 comentari/s  
Spacer
Espai
Espai
Espai

Cerca al meu bloc

 


Donar un cop d'ull a tots els blocs
Espai
Spacer
Espai

Articles antics

Maig

 
 
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 
 
 
 
 
 

Abril

 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
 
 
Espai
Spacer

Referències

Col·labora!
Spacer
Contacta amb el suport / Avisa'ns d'abusos
Spacer
Posa'ns als favorits
Spacer
Política de privacitat, Termes d'ús & Legal
Spacer