Xat Catala
Entra Registra´t
     
 
La meva foto

Benvingut/da al meu bloc!

Persi ha escrit 247 articles i te 241 comentaris. L'últim article ha estat fet el 04/10/18

perfil de'n(na) Persi | àlbum de fotos de'n(na) Persi

   
Espai
Espai
   
 

Article del bloc de Persi

Espai
 

SOBRE SI ÉS IGUAL EL REFERÈNDUM SI O SI I EL REFERÈNDUM NO O NO.

Data dilluns 16/gener/2017 - 08:56 Icona 1103 Data 8

Si els catalans volem ser independents hem d’esdevenir un problema per Espanya, per Europa i pel món. Pensar que de bon rotllo tindrem el pas franc cap a la independència em sembla tant ingenu com continuar pensant que els reis mags existeixen. Dissortadament el que existeixen són els estats i els seus interessos. I grans multinacionals que calculen i recalculen i tornen a recalcular què és el que més els hi convé.

En aquest context mercantilista que domina el món capitalista, els drets humans i els drets nacionals sovint queden reduïts a pura estètica, a una carcassa de principis que sonen molt bé a l’oïda però que a l’hora de la veritat no es compleixen si no és que interessa complir-los.

Jo penso que als catalans ens interessa ser independents d’Espanya, com així ho pensen la majoria dels catalans, encara que sigui una majoria petita. Però el que no és una majoria petita sinó una gran majoria és que el 80% dels catalans volen que hi hagi a Catalunya un referèndum d’autodeterminació. I aquest 80% curiosament no només abarca els partits independentistes sinó part dels partits federalistes i fins i tot autonomistes. Hi ha, per tant, una gran majoria social que reclama un referèndum d’autodeterminació.

Quan Soraya Sánchez de Santamaría equipara el referèndum sí o si a la manca de diàleg fa trampa. I quan els socialistes equiparen el referèndum sí o si al referèndum no o no del PP també fan trampa. Davant del problemàtica de l’autodeterminació de Catalunya hi ha tres postures possibles, dues no democràtiques i una democràtica. Les no democràtiques són aquelles que no deixen decidir la gent i que imposen un resultat. I la democràtica és la que deixa decidir a la gent i, per tant, no imposa cap resultat.

El que equivaldria a la postura del PP, de C’s i del PP de mantenir la unitat d’Espanya sense celebrar cap referèndum seria una declaració unilateral d’independència per part dels catalans sense que hi haguès hagut cap consulta a la ciutadania. Imposar la independència és tant antidemocràtic com imposar la dependència. L´únic que és democràtic és preguntar-li a la gent què vol i que la gent voti. Per això la postura del PSOE, del PP i de C’s és autoritària, contrària als drets humans i vergonyosa. I per això no te res a veure amb la postura del 80% dels catalans que no defensem una imposició de la independència sinó que la gent voti. Equiparar les dues postures és fals i manipulador. Referèndum no o no no equival a referèndum sí o si. És tot el contrari.

Això ho sap tothom, com tothom sap que les lleis que no respecten els drets humans no són legítimes. Ara bé, tornant al començament de l’article, pensar que els catalans no democràtics, els espanyols no democràtics i els europeus ens facilitaran que votem és tocar campanes. Els catalans no democràtics tenen por de perdre no sé quants privilegis, igual que els espanyols, que saben que sense Catalunya quedarien empobrits i ningunejats a Europa. I, pel que fa a Europa, pren la postura còmoda de que això és un problema intern i intenta que l’exercici del dret a l’autodeterminació no faci niu en les nacions sense estat europees, a banda que, els estats rics, pensen que el dèficit espanyol ja està bé que el paguin els catalans per a no haver-lo de suportar ells.

En aquest context l’única solució que ens queda és esdevenir un problema tant pels nostres conciutadans no democràtics, com per a Espanya, com per a Europa. I si convé pel món. I lògicament no es tracta de declarar la guerra ningú, ni encara menys d’utilitzar el terrorisme – qui signa aquest article es té per un humanista i es radicalment pacifista – però sí utilitzar les eines que ens va ensenyar Gandhi i que, al cab i a la fi, li van valer a la Índia per a esdevenir un estat independent. Es simple: una vaga general indefinida fins que s’aconsegueixi votar. Fins que Espanya cedeixi fins al punt intermig raonable per a tothom: que els catalans – espanyolistes i independentistes – triin lliurement el seu destí.

Si no fem aquest camí el més probable és que no aconseguim res. Dissortadament vivim a un món on primen els interesos als ideals. En un altre món, la voluntat dels catalans de voler triar el seu destí seria un clam universal. En aquest món, si no fem coincidir els interessos de l’oligarquia amb els interessos de la democràcia és difícil que votem. Quan ells vegin perillar els seus interessos, ja veureu que depressa els espanyols els deixaran votar i ells, els oligarques, correran a fer-se fotos al nostre costat.Espai
Spacer
Espai
   
  Escriu articles al teu bloc
Espai
 
 

Comentaris sobre aquest article

Espai Espai
 
Picture
alarico

El 6-F....

Date Friday, January 20th 2017, 1:10 PM

..trindràs la oportunitat de sacrificar-te una mica per les llibertats de Catalunya. L'ANC et posa l'autocar, tu només t'has de demanar el dia de festa a la feina per a manifestar-te devant els jutjats on comença el procés contra Homs et al.

Spacer

Picture
Persi

Ja ho veurem,

Date Thursday, January 19th 2017, 3:33 PM

jo es que voldria fer un referèndum de bon rotllo i sembla que no ens el deixareu fer. I, és clar, no tenim passes alternatives. Jo no estic per la resignació al que considero els meus drets i espero que la majoria dels meus conciutadans també. I això de que en sortirem molt mal parats és una conjetura teva.

Per cert, les revolucions - i fer un referèndum no és una revolució - es fan normalment amb els estòmacs buits i no pas plens. La francesa o la rusa són bons exemples. Si aquí tinguèssim els estòmacs buits Catalunya ja faria temps que seria independent. I, per tant, com pitjor visqui la gent, més independentistes. Ho veig al contrari que tu.

Això no vol dir que jo vulgui que la gent visqui malament. Jo, simplement, voldria que ens deixessin votar sense haver de fer cap moviment de força, com ha passat al Quebec, a Escòcia, a Islàndia o a Noruega.

Spacer

Picture
alarico

Les revolucions...

Date Wednesday, January 18th 2017, 10:59 AM

...es fan amb l'estomac ple. La Francesa, per exemple, la va fer la burgesia, aprofitant-se de les misèries dels sans-culottes. Amb l'estomac buit l'únic a que aspira una persona és a sobreviure, i en aquests casos acostuma a venir el revolucionari de torn a vendre-li la moto.

En sortireu molt escaldats si preteneu perjuicar l'activitat económica de les empreses amb una vaga general de llarga durada, la gent no és tonta, un funcionari i un polític tenen la vida resolta, però un treballador pot perdre la feina si el perjudici és tant grant que obliga a l'empresari a tancar la empresa o a despatxar personal.

Spacer

Picture
Persi

Per cert,

Date Tuesday, January 17th 2017, 7:07 PM

per a mi la llibertat no és cap joc. Ni ho és la llibertat individual, ni ho és la llibertat col.lectiva que només es pot aconseguir pel dret d'autodeterminació. La història de la humanitat avança gràcies a les persones que són capaces de mirar més enllà del seu estomac, crec.

Spacer

Picture
Persi

No estem d'acord, és clar...

Date Tuesday, January 17th 2017, 7:03 PM

1. El Tribunal Constitucional - i tu això ho saps perfectament - és un Tribunal que essencialment no respecta la divisió de poders i, a més, que es constitueix bàsicament segons la correlació dels partits polítics del moment. O sigui que de tribunal independent, res. Pel que fa a la interpretació de les lleis jo crec que ha de ser en el sentit majoritari de la societat. Per exemple, si avui un jutge interpreta les lleis considerant la dona de la mateixa manera que la considerava fa 50 anys, el jutge, encara que l'aplicació de la llei técnicament pugui ser correcta, no ho és socialment. Això també és un tema llarguíssim. El que està clar és que el TC d'independent no en te res.

2. Bé, jo crec que el referèndum ens l'haurem de guanyar i que de bon rotllo no ens el guanyarem. S'haurà de veure fins a quin punt els catalans que defensem l'autodeterminació serem capaços de sacrificar-nos o no. Si no som capaços ens quedarem com estem. A la història de la humanitat els progressos socials, les independències, els drets de les dones no s'han guanyat gairebé mai de bon rotllo. Sovint ha calgut sang. Jo sóc humanista i no vull sang. Però sacrificis per aconseguir un dret sí. La humanitat avança així. Només cal que pensis en la revolució francesa o les guerres de germanies o les independències de les colònies espanyoles. M'agradaria que fos diferent, però no ho és.

Spacer

Picture
alarico

Persi

Date Tuesday, January 17th 2017, 3:56 PM

La interpretació de la llei la fan els jutges i no pas els partits polítics. Fins i tot es podría donar el cas que el PP autoritzés aquest referèndum a Catalunya i que el TC, actuant a instància de part, n'anulés la convocatoria.

Precissament això és el que fan gran la democracia, que un ciutadà pugui aturar un procés com aquest si creu que els seus drets es veuen vulnerats.

2 - La vaga és una mala opció ja que seria tirar-se pedres a la propia taulada. El proble de Catalunya seria el principal perjudicat, donat que en funció de la magnitud de la vaga acabarien tancant empreses catalanes i la gent es quedaria sense feina. Amb les coses de menjar no s'hi juga Persi.

Spacer

Picture
Persi

Alarico,

Date Tuesday, January 17th 2017, 3:27 PM

1. Jurídicament és discutible que l'estat no pugui convocar a un referèndum d'autodeterminació als catalans. I sobre l'independència de Catalunya, fins i tot als espanyols (com va dir Enric Millo ). Vull dir que el que dius de forma taxativa, simplement, és discutible. Hi ha catedràtics de dret polític espanyols ( no catalans ), que defensen que el referèndum és possible sense canviar la constitució. Ara no t'apunto noms, però si me'ls demanes ja te'ls buscaré i fins i tot jo t'ho explicaré. A la facultat ens deien que el poder no el te la llei, ni qui la fa, sinó qui l'interpreta. Per tant, el PP l'interpreta com vol però un altre partit ho podria fer d'una altra manera.

2. Pel que fa a la vaga general, potser tens raó però espero que no. Jo el que dic és que si els catalans ens pensem que ens deixaran fer un referèndum d'autodeterminació de bon rotllo estem equivocats. I proposo com a solució fer una vaga Si els autodeterministes catalans - independentistes o no - esperem que sense fer cap sacrifici podrem avançar, això si que ho considero d'una ingenuïtat absoluta. I potats a presionar Espanya la vaga general em sembla la solució óptima, ja que descarto tota violència. Si els catalans no tenim esma per a sacrificar-nos gens, tindrem el que ens mereixem, és a dir, res.

Spacer

Picture
alarico

Persi

Date Tuesday, January 17th 2017, 10:58 AM

L'Estat no pot autoritzar aquest referèndum al Govern de Catalunya, no ho podria fer ni que volgués, per la senzilla raó de que vulnera la Constitució. La sobirania nacional recau en el conjunt dels ciutadans Espanyols, no només una part d'ells.

És una falacia afirmar que hi ha catalans que no són democràtics pel sol fet d'estar en contra d'un referèndum sobre el que la Generalitat no en té competències.

Sobre la vaga general, és una proposta tant igènua o més com la de pretendre que Espanya permetrà un referèndum sobre la independència de Catalunua. Aquesta vaga no està ni se la espera. Les persones tenen hipoteques i factures que pagar a final de mes. Ningú estarà disposat a fer un sacrifici de tal envergadura.

Spacer

Espai
 

Escriu el teu comentari per aquest article

Espai Espai
Espai
  Ho sentim, els usuaris no registrats no poden escriure comentaris | Registra't
   Més articles

 

Vols llegir més articles escrits per Persi? Aquí son els últims articles.

 
Bullet PRIMER ANY DE REPÚBLICA
  Data 04/10/18 Icona 1201 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet UN PAÍS DE XIMPLES
  Data 28/09/18 Icona 613 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet DE LA FLOR AL CUL DEL
  Data 18/09/18 Icona 610 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet LA MANIFESTACIÓ DE
  Data 12/09/18 Icona 617 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet S'HA D'ANAR
  Data 10/09/18 Icona 634 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet REFLEXIONS DESPRÉS
  Data 06/09/18 Icona 625 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet ELS PARTITS INDEPENDENTISTES
  Data 27/07/18 Icona 696 Data 1 comentari/s  
Spacer
Bullet LA CONTRAPORTADA DEL
  Data 20/07/18 Icona 641 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet JULI CÈSAR I EL TRASLLAT
  Data 04/07/18 Icona 770 Data 2 comentari/s  
Spacer
Bullet LA INAUGURACIÓ DELS
  Data 28/06/18 Icona 615 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet COM ES COMBAT LA MALA
  Data 25/06/18 Icona 626 Data 1 comentari/s  
Spacer
Bullet L'ALEGRIA DE LA
  Data 21/06/18 Icona 588 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet NO TINC GENS NI MICA
  Data 15/06/18 Icona 596 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet ÉS UNA BONA NOTÍCIA
  Data 12/06/18 Icona 596 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet APROFITANT L'AVINENTESA
  Data 23/05/18 Icona 692 Data 1 comentari/s  
Spacer
Bullet I ARA RESULTA QUE ÉS
  Data 18/05/18 Icona 643 Data 1 comentari/s  
Spacer
Bullet LA SENTÈNCIA DE LA
  Data 03/05/18 Icona 660 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet LA SENTÈNCIA DE LA
  Data 02/05/18 Icona 631 Data 1 comentari/s  
Spacer
Bullet LA SENTÈNCIA DE LA
  Data 30/04/18 Icona 673 Data 1 comentari/s  
Spacer
Bullet HA PLEGAT CRISTINA CIFUENTES,
  Data 28/04/18 Icona 638 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet XAVIER GARCÍA ALBIOL
  Data 27/04/18 Icona 635 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet SOCIALISTES, BARREJA
  Data 12/04/18 Icona 657 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet LLARENA, EL PRESSUMPTE
  Data 11/04/18 Icona 650 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet JORDI SÀNCHEZ POT SER
  Data 10/04/18 Icona 637 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet LA DIFERÈNCIA ENTRE
  Data 09/04/18 Icona 628 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet EL TRIBUNAL DEL LAND
  Data 06/04/18 Icona 653 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet EL PRESIDENT PUIGDEMONT
  Data 05/04/18 Icona 676 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet I ARA M'HE FET
  Data 05/04/18 Icona 694 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet LA PASQUA DEL 2018,
  Data 04/04/18 Icona 657 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet LA DETENCIÓ DEL PRESIDENT
  Data 28/03/18 Icona 687 Data 1 comentari/s  
Spacer
Bullet ELS MOSSOS D'ESQUADRA
  Data 27/03/18 Icona 711 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet LES HÒSTIES SERAN SEMPRE
  Data 26/03/18 Icona 640 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet NOMÉS EM CONVENÇ LA
  Data 23/03/18 Icona 663 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet PER QUÈ UN 20% NO HA
  Data 20/03/18 Icona 664 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet BORBONET, FOT EL CAMP!!!!
  Data 14/03/18 Icona 655 Data 1 comentari/s  
Spacer
Bullet TENIM DRET A CRITICAR
  Data 07/03/18 Icona 713 Data 2 comentari/s  
Spacer
Bullet ELS FISCALS I ELS MAGISTRATS
  Data 05/03/18 Icona 689 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet DEGANA GAY, EN NOM MEU
  Data 01/03/18 Icona 664 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet ANNA GABRIEL EXILADA
  Data 28/02/18 Icona 675 Data 3 comentari/s  
Spacer
Bullet EMBESTIDA CONTRA L'ESCOLA
  Data 27/02/18 Icona 694 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet MIREIA BOYA, ETS UNA
  Data 23/02/18 Icona 642 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet LA VISIÓ DE JULIO ANGUITA
  Data 22/02/18 Icona 717 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet EL PESSIMISME INDEPENDENTISTA
  Data 21/02/18 Icona 711 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet EL PRESIDENT PUIGDEMONT
  Data 20/02/18 Icona 695 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet ENTRE EL MÒBIL I EL
  Data 14/02/18 Icona 710 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet ESTRATÈGIES DE DEFENSA
  Data 12/02/18 Icona 704 Data 2 comentari/s  
Spacer
Bullet C'S A PUNT DE GUANYAR
  Data 09/02/18 Icona 711 Data 1 comentari/s  
Spacer
Bullet ELS ESPANYOLS SANCIONEN
  Data 08/02/18 Icona 725 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet QUO VADIS - O NO BADIS
  Data 07/02/18 Icona 764 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet EL CONSELL D’ESTAT,
  Data 06/02/18 Icona 687 Data 0 comentari/s  
Spacer
Espai
Espai
Espai

Cerca al meu bloc

 


Donar un cop d'ull a tots els blocs
Espai
Spacer
Espai

Articles antics

Maig

 
 
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 
 
 
 
 
 

Abril

 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
 
 
Espai
Spacer

Referències

Col·labora!
Spacer
Contacta amb el suport / Avisa'ns d'abusos
Spacer
Posa'ns als favorits
Spacer
Política de privacitat, Termes d'ús & Legal
Spacer