Xat Catala
Entra Registra´t
     
 
La meva foto

Benvingut/da al meu bloc!

Persi ha escrit 247 articles i te 241 comentaris. L'últim article ha estat fet el 04/10/18

perfil de'n(na) Persi | àlbum de fotos de'n(na) Persi

   
Espai
Espai
   
 

Article del bloc de Persi

Espai
 

SERÀ ILEGAL / ANTICONSTITUCIONAL FER TRUITES TRENCANT OUS?

Data dimecres 25/gener/2017 - 08:41 Icona 1009 Data 5

He llegit l’interrogatori del fiscal de l’Audiència Nacional al regidor vigatà Coma i, francament, estic molt emprenyat. La meva idea és que els surrealistes som nosaltres, que varem parir a Miró, Dalí, Tàpies, Subirats i vàrem ensenyar a Picasso. Els espanyols no són surrealistes. Sovint són patètics de tant que els hi va la tragèdia i el drama, però surrealistes, no. Surrealistes som nosaltres que no podem evitar fotre coses estranyíssimes com tenir un regne sense rei, no tenir un nom pel conjunt de la nostra nació o jugar a m’estima, no m’estima amb els pressupostos.

No sé d’on és el fiscal de l’Audiència Nacional que ha interrogat Coma però no em quadra que pugui ser espanyol. Clar que tampoc no em quadra que a una Audiència – per molt Nacional que sigui – s’hi puguin preguntar la gran quantitat de ximpleries que s’hi pregunten. Si el que es fa allà es veiés per televisió semblaria una obra de teatre, una pel.lícula còmica, una comèdia d’embolics on precisament el fiscal, no se sap com ni en virtud de quines males arts ha passat de ser el ruc del poble a fiscal de l’Audiència Nacional, dues coses que, es veu que a tot arreu menys a Espanya són incompatibles.

I el fiscal diu: perquè, senyor Coma, quan vostè parla de trencar els ous, per a fer una truita, queda clar que no està parlant de trencar els ous per a fer una truita. I l’altre li contesta que, efectivament, és una metàfora. Sabrà el fiscal el que és una metàfora? Haurà llegit, posem per cas, García Lorca o Cervantes ? Probablement no. Per mi que molts fiscals, de tant estudiar per guanyar les oposicions queden tant lelos com el Quixot i després ja no saben que s’empatollen.
I el fiscal, que diu: que per fer una truita hi ha d’haver algú que trenqui els ous i que això és apologia de la violència. Cony. Què és apologia de la violència: trencar els ous, dir que s’han de trencar els ous o fer una truita? Està clar que si tu li trenques els ous a algú estàs fent un acte de violència, però em temo que d’aquesta trencadissa testicular no en surt cap truita, tot i que de més verdes en maduren que diria ma mare en pau descansi.

El regidor Coma diu que ell sempre ha estat un home de pau i que si bé és independentista pot jurar davant qualsevol cosa que no sigui la consti que mai de mai no ha matat una mosca. Però el fiscal continua insistint: si per fer una truita has de trencar uns ous, per força has d’exercir la violència. Jo penso que si hagués estat en el lloc d’en Coma no m’haguès pogut aguantat el riure i li hagués dit als magistrats que allò era divertidíssim però que ja podien ensenyar-li la càmera oculta. Però en Coma – i això l’honora molt i fa honor a Vic, que és la ciutat dels sants, que ho duen ser per la paciència que arriben a tenir – ha continuat aguantant la compostura i responent sobre ous, olis, truites, etc...

Espanya és el país de l’esperpent però no és el surrealista. La diferència entre l’un i l’altre probablement és la Mediterrània, que no només és una mar, sinó també una llum i un humanisme que te a veure amb Aristòtil i amb el Dret Romà. Castella és una altra cosa. Castella és terra de soldats i de místics, de conqueridors i de sants. Nosaltres som mercaders. Som dos mons, dos universos que no tenen manera d’entendre’s. Per això que ens interroguin sobre els ous trencats de la truita és tant impertinent. No és el que hagués fet Hernán Cortés, ni San Juan de la Cruz. És el que hagués fet el senyor Esteve (quants ous i a quin preu senyor Coma...?) o Salvador Dalí.

No és l’esperpent amargat i analfabet que practiquen cada dia, l’espepent de la COPE, de Jorge Fernández Díaz, dels toros i de la ràbia de l’imperi perdut i encara en descomposició. És la lluminosa rialla de la mar enfotent-se de l’imbecil.litat institucionalitzada. Tot un espectacle. Mai no hagués dit que els catalans seríem capaços d’influir tant sobre els espanyols, la veritat.Espai
Spacer
Espai
   
  Escriu articles al teu bloc
Espai
 
 

Comentaris sobre aquest article

Espai Espai
 
Picture
alarico

Persi

Date Thursday, January 26th 2017, 9:24 AM

Cap partit pot posar sobre la taula un referèndum al conjunt de l'Estat sobre si s'autoritza a fer una consulta a una CCAA sobre la seva independència.

Un referèndum d'aquest tipus no el poden fer, amb independència del seu posicionament polític, perqué seria inconstitucional. Sí que la podrien fer en cas de reformar-se la Constitució.

Quelcom semblant ha passat amb el Brexit, resulta que el poble ha votat en un sentit, però no el Govern no ho podrà tirar endavant sense la previa aprovació per part del Parlament Britànic. Com ja sabras els jutges han sentenciat que així sigui en base a un parell de demandes de ciutadans britanics.

Aquí passari quelcom per l'estil, un cop el govern espanyol fes una convocatoria a nivell estatal aquest podria ser aturada amb una sola deduncia presentada devant el TC per part d'un ciutadà.

Jo crec que aquesta es la grandesa de la democràcia, les minories no poden imporsar res a les majories, els governs no poden fer el que els doni la gana, i les majories tampoc poden imposar res a les minories ja que tothom està subjecte a les mateixes normes.

El resum de tot plegat és que un sistema no es pot considerar una autèntica democracia si no hi ha l'Imperi de la Llei, al que s'hi ha de sotmetre tothom, en especial les persones amb poder i que gestionen recursos públics.

Spacer

Picture
Persi

Després de tota una vida militant en partits

Date Wednesday, January 25th 2017, 4:10 PM

ara no milito en cap partit. N'estic decepcionat i he fet una construcció teòrica a favor de la democràcia directa. Crec que els països que l'apliquen els hi funciona força bé. Penso que la democràcia representativa no és representativa perquè massa sovint els partits no compleixen els seus compromisos electorals i, a més, van sorgint temes nous sobre els que poden decidir tenint un xec en blanc.

Reconec que aquesta defensa de la democràcia directa ara i aquí està defensada per partits entre l'esquerra i l'antisistema, però no passa el mateix a Suïssa, on fan referèndums dia sí, dia no i la defensen partits de totes les ideologies. Així, si bé ideològicament sóc un liberal, des del punt de vista democràtic seria partidari de la democràcia directa, és a dir, de que no ens representin o, si més no, de que ens representin el mínim possible.

Penso que això amb internet és el que vindrà i que tindrà una certa semblança amb la democràcia atenesa on tots els ciutadans - els esclaus no se'ls considerava ciutadans sinó coses mobles - no podien votar.

Pel que fa al fons em gires les tornes. Jo crec que qui ha de decidir sobre una nació o poble és aquella nació i no poble i no tots els que d'una manera o altra hi tenen alguna relació. Intentant contrarrestar el teu argument et deia que, com que el món es global, la independència de catalunya no només implicaria a Espanya, sinó al món sencer i entenia que això és un absurd.

Jo crec que s'assembla a un divorci: ho ha de decidir un, els dos o tots els que d'una manera o altra hi estan implicats? Ho ha de poder decidir un de sol, una altra cosa és que en una sentència se'n reglamentin les consecuències.

De tota manera, m'hauràs de reconèixer que el PP, C's i el PSOE, defensant la mateixa tessi teòricament que tu, en cap moment han possat sobre la taula que es pregunti al poble espanyol sobre el tema. Per què no ho pregunten als espanyols? Ho poden fer sense cap problema. I potser tindríem una sorpresa i tot.

Spacer

Picture
alarico

L'unio europea...

Date Wednesday, January 25th 2017, 12:32 PM

"....ens gira l'esquena perquè està dominada pels estats, que a l'hora estan dominats per uns partits sistèmics"..... els quals han votat els ciutadans europeus.

El teu comentari em sorprén perqué el diu una persona que es considera humanist i demòcrata, m'estas dient que la democràcia representativa no funciona? D'acord, l'alternativa seria fer un referèndum a tota europa per tal de decidir si europa toca el crostó al govern espanyol? T'ho compro. Passem dels partits sistèmic i anem a preguntar al poble.

Però si et compro això a ninvell europeu, perqué no m'ho vens a nivell espanyol? Preguntem directament als ciutadans sobre com s'han de posicionar el govern espanyol. Ha de permetre un referèndum només als catalans? a nivell estatal? no n'ha de permetre cap?

No se com ho veus. Seria prescindir dels partits sistèmics i preguntar directamente a la gent.

Spacer

Picture
Persi

Anem a pams

Date Wednesday, January 25th 2017, 11:37 AM

1. Es molt difícil que jo mai voti LES CUP. No per res, simplement no els entenc. Per a mi són com una mena de partit gal.làctic estranyíssim. No són els companys de viatge que m'hagués agradat tenir però és el que hi ha.

2. Jo no he dit mai que Catalunya sigui un niu de virtuts. Tu fa temps que em llegeixes i crec que puc afirmar que sóc força autocrític. Per exemple, darrerament he criticat que CDC estigui buscant candidat. O critico la nostra corrupció. I mil coses més. No crec que siguem millors que els espanyols, simplement crec que no som espanyols i que viuriem millor en un estat propi. Són coses diferents. Si no hi ha res que ens ho faci malbé, el divendres marxo de cap de setmana a Madrid en viatge de plaer. El Prado, el Princesa Sofía, el Rastro, cochinillo, lechal, zarzuela, música espanyola, Umbral, Ramón Gómez de la Serna, etc... Vull dir que en absolut em considero antiespanyol ni nacionalista català.

3. L'Unió Europea - que no Europa - em decepciona. Això crec que avui ens passa a molts europeus per diferents motius. L'entussiasme europeista ha desaparegut i creix l'escepticisme europeu. Jo, que en tot cas em considero un nacionalista europeu - vull que Europa esdevingui un sol estat - això em fa mal. No em produeix cap alegria. L'Unió europea ens gira l'esquena perquè està dominada pels estats, que a l'hora estan dominats per uns partits sistèmics. Europa - suposo que hi estaràs d'acord - està encallada. I es feina dels europeistes que la gent torni a tenir il.lusió pel seu projecte.

4. Aquest article dels ous i les truites és un divertimento, res més. Per cert, jo sóc un admirador de Valle Inclán i el seu esperpento. La seva prosa i el seu teatre em semblen sensacionals.

5. El patetisme dels arguments independentistes s'ensorra quan no et deixen votar sobre si vols esdevenir independent o no i esdevé una cosa molt seriosa. I és aquí on jo crec que l'espanyolisme s'equivoca profundament: guanyarem la independència sense ponderar si és el que més ens convé o no, pel simple fet que ens hauran fet tant difícil el votar. Jo conec molta gent - de CDC, d'Unió, dels Comuns - que és independentista només per això. L'estratègia espanyolista crec que està sent molt errònia, ja que ens converteix en víctimes d'una injustícia. I en aquesta situació gairebé no es debat sobre el que ens convé, que és el que estaríem fent si no tinguèssim problemes per votar. El que es va fer a Escòcia, a Noruega, al Quèbec, etc...

Spacer

Picture
alarico

Esperpent...

Date Wednesday, January 25th 2017, 10:01 AM

...és mirar cap a un altre costat quan l'entorn (ARRAN, juventuts de la CUP) del partit del que formes part (CUP) i del que n'ets regidor (Sr. Coma) es dedica a amenaçar de mort a càrrecs electes d'altres formacions.

I surrealista és afirmar que Espanya (i en breu Europa) és un niu de defectes i que Catalunya és una font de virtuosisme.

Els arguments de l'independentisme són més patètics a cada dia que passa. Feu-vos-ho mirar, que fins i tot Europa us gira l'esquena. Per alguna cosa serà, oi?

Spacer

Espai
 

Escriu el teu comentari per aquest article

Espai Espai
Espai
  Ho sentim, els usuaris no registrats no poden escriure comentaris | Registra't
   Més articles

 

Vols llegir més articles escrits per Persi? Aquí son els últims articles.

 
Bullet PRIMER ANY DE REPÚBLICA
  Data 04/10/18 Icona 1201 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet UN PAÍS DE XIMPLES
  Data 28/09/18 Icona 613 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet DE LA FLOR AL CUL DEL
  Data 18/09/18 Icona 610 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet LA MANIFESTACIÓ DE
  Data 12/09/18 Icona 617 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet S'HA D'ANAR
  Data 10/09/18 Icona 634 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet REFLEXIONS DESPRÉS
  Data 06/09/18 Icona 625 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet ELS PARTITS INDEPENDENTISTES
  Data 27/07/18 Icona 696 Data 1 comentari/s  
Spacer
Bullet LA CONTRAPORTADA DEL
  Data 20/07/18 Icona 641 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet JULI CÈSAR I EL TRASLLAT
  Data 04/07/18 Icona 770 Data 2 comentari/s  
Spacer
Bullet LA INAUGURACIÓ DELS
  Data 28/06/18 Icona 615 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet COM ES COMBAT LA MALA
  Data 25/06/18 Icona 626 Data 1 comentari/s  
Spacer
Bullet L'ALEGRIA DE LA
  Data 21/06/18 Icona 588 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet NO TINC GENS NI MICA
  Data 15/06/18 Icona 596 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet ÉS UNA BONA NOTÍCIA
  Data 12/06/18 Icona 596 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet APROFITANT L'AVINENTESA
  Data 23/05/18 Icona 692 Data 1 comentari/s  
Spacer
Bullet I ARA RESULTA QUE ÉS
  Data 18/05/18 Icona 643 Data 1 comentari/s  
Spacer
Bullet LA SENTÈNCIA DE LA
  Data 03/05/18 Icona 660 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet LA SENTÈNCIA DE LA
  Data 02/05/18 Icona 631 Data 1 comentari/s  
Spacer
Bullet LA SENTÈNCIA DE LA
  Data 30/04/18 Icona 673 Data 1 comentari/s  
Spacer
Bullet HA PLEGAT CRISTINA CIFUENTES,
  Data 28/04/18 Icona 638 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet XAVIER GARCÍA ALBIOL
  Data 27/04/18 Icona 635 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet SOCIALISTES, BARREJA
  Data 12/04/18 Icona 657 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet LLARENA, EL PRESSUMPTE
  Data 11/04/18 Icona 650 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet JORDI SÀNCHEZ POT SER
  Data 10/04/18 Icona 637 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet LA DIFERÈNCIA ENTRE
  Data 09/04/18 Icona 628 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet EL TRIBUNAL DEL LAND
  Data 06/04/18 Icona 653 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet EL PRESIDENT PUIGDEMONT
  Data 05/04/18 Icona 676 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet I ARA M'HE FET
  Data 05/04/18 Icona 694 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet LA PASQUA DEL 2018,
  Data 04/04/18 Icona 657 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet LA DETENCIÓ DEL PRESIDENT
  Data 28/03/18 Icona 687 Data 1 comentari/s  
Spacer
Bullet ELS MOSSOS D'ESQUADRA
  Data 27/03/18 Icona 711 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet LES HÒSTIES SERAN SEMPRE
  Data 26/03/18 Icona 640 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet NOMÉS EM CONVENÇ LA
  Data 23/03/18 Icona 663 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet PER QUÈ UN 20% NO HA
  Data 20/03/18 Icona 664 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet BORBONET, FOT EL CAMP!!!!
  Data 14/03/18 Icona 655 Data 1 comentari/s  
Spacer
Bullet TENIM DRET A CRITICAR
  Data 07/03/18 Icona 713 Data 2 comentari/s  
Spacer
Bullet ELS FISCALS I ELS MAGISTRATS
  Data 05/03/18 Icona 689 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet DEGANA GAY, EN NOM MEU
  Data 01/03/18 Icona 664 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet ANNA GABRIEL EXILADA
  Data 28/02/18 Icona 675 Data 3 comentari/s  
Spacer
Bullet EMBESTIDA CONTRA L'ESCOLA
  Data 27/02/18 Icona 694 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet MIREIA BOYA, ETS UNA
  Data 23/02/18 Icona 642 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet LA VISIÓ DE JULIO ANGUITA
  Data 22/02/18 Icona 717 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet EL PESSIMISME INDEPENDENTISTA
  Data 21/02/18 Icona 711 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet EL PRESIDENT PUIGDEMONT
  Data 20/02/18 Icona 695 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet ENTRE EL MÒBIL I EL
  Data 14/02/18 Icona 710 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet ESTRATÈGIES DE DEFENSA
  Data 12/02/18 Icona 704 Data 2 comentari/s  
Spacer
Bullet C'S A PUNT DE GUANYAR
  Data 09/02/18 Icona 711 Data 1 comentari/s  
Spacer
Bullet ELS ESPANYOLS SANCIONEN
  Data 08/02/18 Icona 725 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet QUO VADIS - O NO BADIS
  Data 07/02/18 Icona 764 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet EL CONSELL D’ESTAT,
  Data 06/02/18 Icona 687 Data 0 comentari/s  
Spacer
Espai
Espai
Espai

Cerca al meu bloc

 


Donar un cop d'ull a tots els blocs
Espai
Spacer
Espai

Articles antics

Maig

 
 
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 
 
 
 
 
 

Abril

 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
 
 
Espai
Spacer

Referències

Col·labora!
Spacer
Contacta amb el suport / Avisa'ns d'abusos
Spacer
Posa'ns als favorits
Spacer
Política de privacitat, Termes d'ús & Legal
Spacer