Xat Catala
Entra Registra´t
     
 
La meva foto

Benvingut/da al meu bloc!

Persi ha escrit 247 articles i te 241 comentaris. L'últim article ha estat fet el 04/10/18

perfil de'n(na) Persi | àlbum de fotos de'n(na) Persi

   
Espai
Espai
   
 

Article del bloc de Persi

Espai
 

EL TRIBUNAL SUPERIOR DE JUSTÍCIA DE CATALUNYA, UN ENS JUDICIAL NO CATALÀ.

Data dimarts 14/febrer/2017 - 11:04 Icona 1068 Data 6

Abans de que alguna gent m’acusi de nazi, racista i tot el que ells vulguin – quan justament són ells els que practiquen el genocidi contra Catalunya – vaig a donar unes quantes dades objectives per a fer veure, primer, que els qui dirigeixen el Poder Judicial a Catalunya no són catalans i, segon, que aquest fet té conseqüències negatives en el funcionament de la Justícia a casa nostra en general, però molt més quan les causes són polítiques, com és el cas al que s’enfronten el president Mas, la vice-presidenta Ortega i la consellera Rigau.

Els tres magistrats que formen la Sala que escoltarà i jutjarà els nostres dirigents són: Jesús Barrientos, Carlos Ramos i Eduardo Rodríguez Laplaza.

Els magistrats Barrientos i Ramos són els dos de Lleó, mentre que el magistrat Rodríguez Laplaza es de Granollers. El magistrat ponent és el president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, és a dir, Jesús María Barrientos, que com ja hem dit és de Lleó.

Fins a quin punt és normal que el magistrat que dirigeix la judicatura catalana no sigui nascut a Catalunya? Fins a quin punt és normal que dos dels tres magistrats que han de judicar els càrrecs del govern català no siguin nascuts a Catalunya i que el tercer sigui fill d’immigrants? Ens podem imaginar una situació semblant a aquesta a qualsevol altre lloc en la que un tribunal que hagi de jutjar uns dirigents polítics triats democràticament siguin 2/3 parts foranis i 1/3 part fill d’emigrans?

Naturalment, no nego la capacitat jurídica d’aquests tres magistrats, ni la seva capacitat de treball. El que si que nego és que, primer, siguin representatius de la manera de pensar dels catalans i, segon, que no tinguin prejudicis ideològics. També nego que siguin independents.

Començant pel final, nego que siguin independents perquè qui nomena el president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya es el Consell General del Poder Judicial. I el Consell General del Poder Judicial és nombrat pel Congrès i pel Senat. Si el Congrès i el Senat són els òrgans legislatius espanyols, que nomenen el govern i també trien el Consell General del Poder Judicial, tenim que el Consell General del Poder Judicial ha estat triat pel PP, que tenia majoria absoluta a les dues cambres. I si el Consell General del Poder Judicial ha estat triat pel PP és evident que si tria el president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ho farà pensant en una persona que convingui al PP. O sigui, no és que en aquest cas, el del magistrat Barrientos, el TSJ no sigui independent, és que no ho és mai. Perquè el mecanisme constitucional està pensat per a tenir lligat els jutges de peus i mans. I ja no diguem la fiscalia.

Res a veure, per cert, amb el sistema anglosaxó en el que jutges i fiscals són triats per la població entre juristes de reconegut prestigi i que, per tant, sí que són independents del poder polític que, per una altra banda, no està tant concentrat com aquí. La majoria del legislatiu pot ser d’un partit i el president d’un altre. Aquí la cúpula del PP i del PSOE han acumulat tot el poder de l’estat i això, entre d’altres coses explica, la corrupció dels partits polítics i les administracions, inclosa la catalana.

Si entenem que Catalunya és una nació, com diu l’estatut o una nacionalitat, com ve a dir la constitució, vol dir-se que és un racó de món amb unes característiques més o menys pròpies i diferenciades de la resta del país. Si el que és l’essència d’Espanya és la nació castellana per la seva llengua, pel seu dret, pel seu centre de poder, sembla clar que Catalunya és diferent d’aquesta essència castellana i que això dóna sentit a un reconeixement d’aquestes diferències. Parlo de la llengua, del dret català, dels costums, del teixit comercial i fabril que ens fan diferents des d’un punt de vista objectiu a la majoria dels espanyols ( això és objectiu i no és ni independentista ni no independentista, només constata una realitat que no crec que negui ningú: en definitiva l’únic que dic és el que Espanya ja reconeix: que som una nacionalitat històrica ).

Si som una nacionalitat històrica amb uns trets propis és lògic que les nostres institucions estiguin governades per gent d’aquí. El govern de l’estat lògicament haurà de sortir de les diferents maneres de ser espanyol, però les institucions catalanes haurien de sorgir de les diferents maneres de ser català ( qui pensava que anava a escriure de la manera unívoca de ser catalana que es quedi amb un pam de nas ).

I això és el que passa als ajuntaments i a la Generalitat. Però, en canvi, no és el que passa a la Magistratura. Per què? Doncs és molt simple, perquè la Magistratura està centralitzada i és un órgan polític de l’oligarquia espanyola a través del PP i del PSOE. Dit d’una altra manera, si fóssim els catalans, seguint la manera de fer anglosaxona els que triéssim els nostres jutges i fiscals, els jutges i fiscals que tindríem serien si fa no fa iguals que els diputats i regidors que tenim, com que ho fa el PP a través del PP, el que tenim és una mena de virrei judicial que encaixa amb el PP – que a Catalunya és el cinquè partit amb nombre de vots – però no amb els catalans en general.

Que qualsevol jutge te prejudicis ideològics és normal. Cap jutge és independent d’ella mateixa. Ens ensenyaven a la facultat que qui té el poder és qui té el poder d’interpretar la llei. No conec el magistrat Rodríguez Laplaza i, per tant, podria ser que el que digui sigui una gran injustícia, però, normalment, a Catalunya, els fills d’emigrants a les zones industrials són els més afins a l’espanyolisme. Podria ser, ja dic, que ell fos l’excepció, de la mateixa manera que a Olot poden haver-hi catalans de moltíssimes generacions, que siguin espanyolistes fins al moll dels ossos. Però la regla general no és aquesta.

Així tenim un president del TSJ forani i nombrat pel PP, un magistrat forani i un magistrat fins d’immigrans d’una zona majoritàriament castellano-parlant. Si a aquest tribunal els surt una sentència que agradi a la majoria dels catalans, és a dir, una sentència amb la que la majoria dels catalans, ens sentim identificats serà un miracle. Com haguès estat un miracle que el fiscal s’oblidés del règim jeràrquic de la fiscalia i volés representar els catalans.

No tindrem sorpreses facin el que facin. El simple fet que la fiscalia presentés una denúncia i que el TSJ l’acceptès a tràmit, ja suposa una humiliació per tots els catalans – el govern de CiU era de tots els catalans – i la sentència serà una humiliació per a tots els catalans, sigui la que sigui. Per què? Perquè en ella, d’una manera o altre, els virreis ens recoraran que som uns vassalls, un zero a l’esquerra i que l’única que pot fer i desfer a Catalunya és l’oligarquia espanyola a la que ells representen.

Espero que quan siguem independents siguem capaços de ressuscitar Montesquieu i la seva divisió de poders i construir un estat democràtic de debò.Espai
Spacer
Espai
   
  Escriu articles al teu bloc
Espai
 
 

Comentaris sobre aquest article

Espai Espai
 
Picture
Persi

Em sembla bé

Date Wednesday, February 15th 2017, 3:26 PM

que un indi nacionalitzat espanyol sigui senador, però trobaria estrany que 2/3 parts dels senadors fossin indis nacionalitzats, tu no?

Es a dir, tu trobaries normal que els senadors del PP, posem per cas, fossin en 2/3 nacionalitzats espanyols?

I hi ha un tema de fons: el president del TSJ l'han de triar els jutges que exerceixen a Catalunya o l'ha de triar el CGPJ ? Ha d'haver exercit la seva carrera a Catalunya o no? Ha de tenir el veïnatge civil català o no?

Consti que sé que et dono arguments, però quan debato amb tu - cosa que em plau molt - també debato amb mi mateix.

Spacer

Picture
alarico

De jutges i lletrats

Date Wednesday, February 15th 2017, 12:51 PM

Amic Persi, jo també tinc clar que un jutge no pot deixar la ideologia un cop entra a la sala del jutjat, i que per tant la interpretació que fa de les lleis les fa desde la seva forma de veure i entendre el món. Fins i tot alguns jutges formen part d'Associacions en funció de la seva idologia (Jueces Progresistas, etc).

Personalment opino que no hi ha res de dolent en interpretar la llei, sempre i quan en la sentència es faci una justificació que sigui correcta.

També em sembla bé que els advocats defensin als seus clients, i així ha de ser perqué el dret a la defensa està recollit en la Constitució. I entenc que tothom aspira a tenir la millor defensa que pugui pagar-se.

Tornant al teu argument, per ser coherent llavors et semblarà malament que un Indi sigui senador per ERC, oi? A mi però sí que sembla bé que una persona nacionalitzada espnyola pugui arribiar a ser Senador, i perquè no, també jutge si ha aprovat les corresponents oposcions, les quals per fortuna no tenen en compte lloc de procedècia ni ideologia de les persones, sinó únicament els coneixements requerits per la plaça que han d'ocupar.

Spacer

Picture
Persi

La veritat és que la teva argumentació

Date Wednesday, February 15th 2017, 11:29 AM

fa patxoca. La trobo encertada i brillant i, a més, assumeixo la teva crítica.

El problema que hi ha és que els Tribunals que tu anomenes són independents - crec - mentre que el TSJ i el seu president no ho són, perquè són nomenats pel congrès de diputats i el senat, que monopolitzaven el PP.

Això, en ell mateix, ja es dolent.

En el tema català, a més, converteix el tribunal en jutge i part.

I consti que la teva brillant resposta no cola del tot. Perquè, que jo sàpiga, els magistrats europeus no formen part d'un tribunal superior de justícia nacional, sinó europeu.

Aquí el tema és que no estem parlant d'una instància ni europea, ni tant sols espanyola, sinó catalana com el TSJ.

I que una instància catalana l'hagin de dirigir catalans és tan natural com que una instància espanyola l'hagin de dirigir uns espanyols o una instància europea uns europeus. O no? O estaria bé que una instància espanyola la dirigís un suec i una instància europea un nord-americà?

Se'm fa més difícil contestar-te respecte als tribunals internacionals. Probablement occident imposa un imperialisme de valors. Probablement els occidentals confonem els drets humans amb l'idea que tenim nosaltres de drets humans. I probablement això faci que les institucions internacionals trontollin.

En tot cas, per a que no facin, haurien de ser representatives del pensament mundial, cosa que se'm fa molt difícil en aquest moment històric.

Finalment, dir que un jutge a l'entrar al seu jutjat ha de deixar a fora la seva ideologia està molt bé, però no conec cap cas. La diferència entre una màquina i una persona és que la persona té consciència, és a dir, unas valors, una ideologia. No conec cap jutge que no la tingui. I això sempre es reflexa en les seves sentències a tots els nivells. I continuarà sent així mentre els jutges siguin humans, per a bé i per a mal (no sempre és per a mal ).

Els advocats, en canvi, i em sap greu dir-ho, som més com tu descrius. Ens guanyem la vida defensant qui truca a la nostra porta i sovint deixem la nostra ideologia de banda per a rebre uns diners. Interpretem la llei a favor del nostre client. Però el jutge ho fa segons la seva manera de veure el món. Mai és només un problema tècnic.

Spacer

Picture
alarico

La crítica al teu escrit...

Date Wednesday, February 15th 2017, 10:15 AM

...és molt fàcil degut a que la teva argumentació és molt feble i de fet és falaç. Venit de tu n'ho m'ho esperaba perqué se que ets capaç de fer-ho molt millor. Un lletrat i una persona amb el teu nivell cultural ha de saber argumentar correctament.

Sobre el tema de si qui jutja uns fets ha de compartir els mateixos trets culturals de les persones a les que jutja, jo no hi puc estar d'acord. A un jutge el que se li ha de demanar és que sigui un professional i que deixi la seva ideologia a les portes de del jutjat, o que si mes no la seva ideologia no forci la interpretació de la llei.

Si ens atenem al teu argument llavors el Tribunal de Justicia de la Unió Europea no hauria de poder jutjar afers espanyols i per tant les darreres sentències en materia de clausules sol de les hipotques no haurien existit.

Tampoc el Tribunal de la Asociació Europea de Llliure Comerç no tindria sentit, tenint en compte que hauria de jutjar disputes entre dos o més països de la UE.

I que dir del Tribunal Penal Internacional, que és això de jutjar els crims de guerra de paisos amb cultures i mentalitats tant diferents. Quna falta de respecte per la cultura i identitats dels altres, mare meva!

I de moment ho deixo aquí.

Spacer

Picture
Persi

Es fàcil criticar l'escrit que vaig

Date Wednesday, February 15th 2017, 9:52 AM

tot i això em sembla una fal.làcia dir que els catalans no som de cap manera. Els espanyols tampoc? Vol dir que els suecs són iguals que els de Gàmbia?

Jo crec que ets trets nacionals existeixen i que conformen la distinta manera de fer dels diferents pobles, els seus costums, el seu dret, etc...

Tu creus que és correcte que dos dels magistrats que judiquen el president de la Generalitat a un tribunal català siguin no catalans? Fantàstic. No sé si veuries igual que no fossin espanyols, ja que tothom es igual.

Ideològicament, igual. Tots els jutges tenen ideologia. I la judicatura ha d'expressar la manera de pensar majoritària de la societat a la que serveix, en aquest cas la catalana. Perquè les lleis es poden interpretar d'infinites maneres, com evidencia la jurisprudència.

Que el PP ha manipulat la fiscalia i que nomena el president del TSJ són fets que sap tothom. I que el PP no representa a la majoria dels catalans,. també.

Finalment, a mi la sentència m'és indiferent. Ja se m'ha humiliat com a català. S'ha humiliat a tots els que van votar CiU, ERC i LES CUP i a tots els que van anar a votar el 9 N.

I et diré més, des del punt jurídic, el aquest judici és una aberració - com va dir la junta de fiscals catalana - però políticament ajuda l'independentisme perquè ens fa veure fins a quin punt som vassalls de Madrid.

I, sí, aquests magistrats tècnicament són notables, però aquí estem parlant de quelcom que no te res a veure amb això. I tu ho saps.

Spacer

Picture
alarico

Avui t'has lluit Persi

Date Tuesday, February 14th 2017, 11:28 AM

Ostres company, et deixo uns dies sense rebatre els teus arguments falaços i et descontroles. Anem aposar les coses al seu lloc si et sembla.

Encara no ha sortit la setència i ja ataques als jutges no per la professionalitat de la seva feina, la qual podrem valorar un cop hagin redactat i justificat la sentència, sinó pel seu lloc de naixement, per la seva ideologia i per que no són representatius de la manera de pensar dels catalans.

En aquest punt em faig la següent pregunta: quina és la manera de pensar dels catalans?

Potser m'he perdut alguna cosa i ara resulta que els catalans tenim una manera de pensar. Això serà així en el Països Catalans de ficció que heu elucubrat algunes persones, però si baixes al carrer, escoltes les converses de les persones et percataras de que no hi ha "una manera de pensar dels catalans".

Bé, no segueixo perquè bàsicament el teu argument és una falacia ad hominem contra els jutges. No valores la seva feina, sinó el lloc on han nascut i la seva ideologia.

Spacer

Espai
 

Escriu el teu comentari per aquest article

Espai Espai
Espai
  Ho sentim, els usuaris no registrats no poden escriure comentaris | Registra't
   Més articles

 

Vols llegir més articles escrits per Persi? Aquí son els últims articles.

 
Bullet PRIMER ANY DE REPÚBLICA
  Data 04/10/18 Icona 1201 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet UN PAÍS DE XIMPLES
  Data 28/09/18 Icona 613 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet DE LA FLOR AL CUL DEL
  Data 18/09/18 Icona 611 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet LA MANIFESTACIÓ DE
  Data 12/09/18 Icona 617 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet S'HA D'ANAR
  Data 10/09/18 Icona 634 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet REFLEXIONS DESPRÉS
  Data 06/09/18 Icona 625 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet ELS PARTITS INDEPENDENTISTES
  Data 27/07/18 Icona 697 Data 1 comentari/s  
Spacer
Bullet LA CONTRAPORTADA DEL
  Data 20/07/18 Icona 643 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet JULI CÈSAR I EL TRASLLAT
  Data 04/07/18 Icona 770 Data 2 comentari/s  
Spacer
Bullet LA INAUGURACIÓ DELS
  Data 28/06/18 Icona 615 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet COM ES COMBAT LA MALA
  Data 25/06/18 Icona 626 Data 1 comentari/s  
Spacer
Bullet L'ALEGRIA DE LA
  Data 21/06/18 Icona 588 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet NO TINC GENS NI MICA
  Data 15/06/18 Icona 596 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet ÉS UNA BONA NOTÍCIA
  Data 12/06/18 Icona 596 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet APROFITANT L'AVINENTESA
  Data 23/05/18 Icona 692 Data 1 comentari/s  
Spacer
Bullet I ARA RESULTA QUE ÉS
  Data 18/05/18 Icona 643 Data 1 comentari/s  
Spacer
Bullet LA SENTÈNCIA DE LA
  Data 03/05/18 Icona 660 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet LA SENTÈNCIA DE LA
  Data 02/05/18 Icona 631 Data 1 comentari/s  
Spacer
Bullet LA SENTÈNCIA DE LA
  Data 30/04/18 Icona 673 Data 1 comentari/s  
Spacer
Bullet HA PLEGAT CRISTINA CIFUENTES,
  Data 28/04/18 Icona 638 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet XAVIER GARCÍA ALBIOL
  Data 27/04/18 Icona 635 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet SOCIALISTES, BARREJA
  Data 12/04/18 Icona 657 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet LLARENA, EL PRESSUMPTE
  Data 11/04/18 Icona 650 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet JORDI SÀNCHEZ POT SER
  Data 10/04/18 Icona 637 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet LA DIFERÈNCIA ENTRE
  Data 09/04/18 Icona 628 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet EL TRIBUNAL DEL LAND
  Data 06/04/18 Icona 653 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet EL PRESIDENT PUIGDEMONT
  Data 05/04/18 Icona 676 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet I ARA M'HE FET
  Data 05/04/18 Icona 694 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet LA PASQUA DEL 2018,
  Data 04/04/18 Icona 657 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet LA DETENCIÓ DEL PRESIDENT
  Data 28/03/18 Icona 687 Data 1 comentari/s  
Spacer
Bullet ELS MOSSOS D'ESQUADRA
  Data 27/03/18 Icona 711 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet LES HÒSTIES SERAN SEMPRE
  Data 26/03/18 Icona 640 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet NOMÉS EM CONVENÇ LA
  Data 23/03/18 Icona 663 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet PER QUÈ UN 20% NO HA
  Data 20/03/18 Icona 664 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet BORBONET, FOT EL CAMP!!!!
  Data 14/03/18 Icona 655 Data 1 comentari/s  
Spacer
Bullet TENIM DRET A CRITICAR
  Data 07/03/18 Icona 713 Data 2 comentari/s  
Spacer
Bullet ELS FISCALS I ELS MAGISTRATS
  Data 05/03/18 Icona 689 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet DEGANA GAY, EN NOM MEU
  Data 01/03/18 Icona 664 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet ANNA GABRIEL EXILADA
  Data 28/02/18 Icona 675 Data 3 comentari/s  
Spacer
Bullet EMBESTIDA CONTRA L'ESCOLA
  Data 27/02/18 Icona 694 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet MIREIA BOYA, ETS UNA
  Data 23/02/18 Icona 642 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet LA VISIÓ DE JULIO ANGUITA
  Data 22/02/18 Icona 717 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet EL PESSIMISME INDEPENDENTISTA
  Data 21/02/18 Icona 711 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet EL PRESIDENT PUIGDEMONT
  Data 20/02/18 Icona 696 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet ENTRE EL MÒBIL I EL
  Data 14/02/18 Icona 710 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet ESTRATÈGIES DE DEFENSA
  Data 12/02/18 Icona 704 Data 2 comentari/s  
Spacer
Bullet C'S A PUNT DE GUANYAR
  Data 09/02/18 Icona 711 Data 1 comentari/s  
Spacer
Bullet ELS ESPANYOLS SANCIONEN
  Data 08/02/18 Icona 726 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet QUO VADIS - O NO BADIS
  Data 07/02/18 Icona 764 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet EL CONSELL D’ESTAT,
  Data 06/02/18 Icona 687 Data 0 comentari/s  
Spacer
Espai
Espai
Espai

Cerca al meu bloc

 


Donar un cop d'ull a tots els blocs
Espai
Spacer
Espai

Articles antics

Maig

 
 
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 
 
 
 
 
 

Abril

 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
 
 
Espai
Spacer

Referències

Col·labora!
Spacer
Contacta amb el suport / Avisa'ns d'abusos
Spacer
Posa'ns als favorits
Spacer
Política de privacitat, Termes d'ús & Legal
Spacer