Xat Catala
Entra Registra´t
     
 
La meva foto

Benvingut/da al meu bloc!

Persi ha escrit 247 articles i te 241 comentaris. L'últim article ha estat fet el 04/10/18

perfil de'n(na) Persi | àlbum de fotos de'n(na) Persi

   
Espai
Espai
   
 

Article del bloc de Persi

Espai
 

LA CONFERÈNCIA DEL PRESIDENT PUIGDEMONT A L’AJUNTAMENT DE MADRID.

Data dimecres 24/maig/2017 - 04:43 Icona 784 Data 5

Em fa l’efecte que, pels independentistes, el millor de la conferència del president Puigdemont a l’Ajuntament de Madrid ha estat l’actuació del presidente Rajoy com a teloner, emprenyat com una mona, vermell com un perdigot i amenaçant xulescament ( a alguns gallecs que van a fer política a Madrid, ja els hi passa això, però justament en Rajoy aquesta xuleria era impensable, a ell que tan li agrada amagar-se ).

També han estat molt bé la colla de brètols que han escridassat el nostre president, i vice-presidents, gent que els diaris diuen que són d’extrema dreta, però que en realitat són del PP, perquè la gent d’extrema dreta a Espanya vota al PP, que es va fer a base de franquistes i és bàsicament un partit neofranquista. La història familiar dels principals dirigents ho explica abastament. I les seves bases no són homologables amb les de cap partit conservador europeu.

I que aquesta vegada Rajoy actués com els suposats falangista ens va de conya per aproximar-nos i que el món s’aproximi a la veritat. Aquesta gent de demòcrata no ho ha estat mai. Ho és el mínim indispensable per a conservar el poder i encara fa totes les trampes que te a l’abast.

I el pitjor de la conferència del president ? Doncs el pitjor de la conferència del president, per un independentista, ha estat l’actitud oberta, tolerant, conciliadora i amistosa del govern municipal madrileny encapçalat per la senyora Carmena.
La senyora Carmena – i tots els espanyols favorables al dret d’autodeterminació de Catalunya – són a hores d’ara el principal obstacle per a la nostra independència. És a dir, a una senyora que t’ha deixat casa seva – en el seu cas el seu ajuntament – per a que expressis lliurement la voluntat de tocar el dos d’Espanya, tot i saber que la caverna feixistoide que contamina el Manzanares per totes bandes, se li fotrà a sobre sense cap mena de consideració, tu no tens ganes de deixar-la sola. Te’ns ganes de dir-li, senyora alcaldesa, moltíssimes gràcies pel seu gest i, punt i seguit, dir-li: aquí té els catalans pel que li convingui de forma incondicional.

Els catalans tendim al barroquisme i al sentimentalisme i no m’estranyaria que se’ns posés al cap que de cap de les maneres podem deixar abandonada a la seva sort una senyora tant senyora com la senyora Carmena i, per extensió, tota la gent que des de sempre ha lluitat i lluita per una altra Espanya. I, és clar, aquesta altra Espanya fa tanta patxoca si fa no fa com una Catalunya independent. Amb l’avantatge, a més, de que, teòricament, junts seriem més forts.

Però jo crec que aquesta Espanya millor pels catalans és una entelèquia. Vull dir una entelèquia encara més entelèquia que la Catalunya ideal dels noucentistes catalans i els seus fills i nets (que és el que som). La trista realitat és que la força del PP, és a dir, del neofranquisme, a Espanya és brutal malgrat tots els malgrats. I que el mapa electoral espanyol té poc a veure amb el català. I no només des del punt de vista nacional, sinó també des del punt de vista social o polític. Es possible que a Catalunya hi hagi hagut molta corrupció, com a Espanya, però els GAL o ministres de l’Interior tipus Jorge Fernández Díaz, són impensables a casa nostra, on partim de la base d’una lluita antifranquista fins i tot per la part més conservadora dels partits estrictament catalans.

Dit tot això, crec que l’alcaldesa Carmena, d’alguna manera hauria de ser recompensada pels seus gestos, el seu tarannà, la seva generositat i la seva valentia. I penso que seria bonic que en una Catalunya independent hi haguessin molts carrers amb el seu nom. I amb els nom dels espanyols il.lustres que van fer tot el que van poder a favor del nostre dret a decidir. Cal ser agraït amb els amics.
I també dels espanyols il.lustres en general perquè no hem de voler ser provincians, ni rancuniosos.

I no dius res del discurs del president Puigdemont? Poca cosa. Que va estar molt bé, que va deixar les coses molt clares i que em molesta que gairebé implori diàleg “encara que sigui a l’últim minut de la pròrroga”. President, si tenim dret a autodeterminar-nos, com creiem que el tenim, les coses no s’han de demanar així. Potser dient que estarem oberts a escoltar les propostes del govern de Madrid fins al 30 de juny n’hi havia prou, no?Espai
Spacer
Espai
   
  Escriu articles al teu bloc
Espai
 
 

Comentaris sobre aquest article

Espai Espai
 
Picture
Persi

Des de l'edat mitjana,

Date Sunday, May 28th 2017, 12:23 PM

Catalunya i Castella han competit pel domini de la península ibèrica. Portugal els ha importat un rave perquè l'han considerat sempre un país pobre.

D'aquesta competència secular entre els nostres dos pobles ve aquesta mania. Nosaltres, per exemple, diem: de ponent, ni vent, ni gent.

Castella, gràcies a la demografia, es va saber imposar a Catalunya quan aquesta havia estat escuarterada per la pesta i va reblar aquest domini amb diferents victòries militars, que als catalans ens han deixat molt tocats, però no morts.

Aquesta resistència catalana no només a no desaparèixer, sinó a no integrar-se i a esdevenir un país ric i potent no agrada als castellans, que, ja dic, ens han vist sempre com a l'adversari a batre.

Tot això explica l'inimadversió mútua i l'imposibilitat de formar un país confederal o federal. Si fa no fa el que haguès passat si després d'una victòria d'Alemanya sobre França, aquests haguessin format un sol estat, obligat als francesos a parlar alemany, etc....

Saben que per dominar la península necessiten la capitulació total de Catalunya i mai no l'acaben d'aconseguir, malgrat les seves victòries militars No creguis, per a ells també és un drama. Només cal veure la ràbia que ens tenen...

Spacer

Picture
txeic-tgn

Una de feixistes...

Date Saturday, May 27th 2017, 11:06 AM

http://www.europapress.es /nacional/noticia-congres o-pide-gobierno-investigu e-fundacion-franco-alenta r-incumplimiento-ley-memo ria-20170216151319.html

El PP anuncia que Educación ya ha pedido información a esta entidad pero vota en contra y Ciudadanos se abstiene.

Els fastigoSSOS: PPerrus i PPerres amb el suport de CiudadaSnos estan d'acord amb subvencionar la Fundación Francisco Franco el fill de la gran puta... bé... com els merdosos que els voten !

Persi:

si ens odien tant per què no ens deixen fer la nostra ? T'ho ha preguntat alguna vegada ?... tot són vomiteres contra Catalunya... no ens poden ni veure... i volen que seguir junts ?... LA MATÉ PORQUÉ ERA MÍA...

Els franquistes de merda junts amb els colonialistes... aneu a prendre pel sac !

Sembla que t'hagis de justificar quan viatges per la meseta... aneu a la merda ! Si parles en anglès no passa res... però com parlis en català sempre topes amb alguns idiotes (i no són pocs eh !)...

Spacer

Picture
Persi

També intento viatjar per Espanya,

Date Thursday, May 25th 2017, 2:36 PM

i ho faria més si la dona es deixés ( de viatjar per Espanya, vull dir ). Enguany hem anat a Madrid i a Múrcia. I de moment no me'n surto d'anar a Toledo o Astúries, però aniré insistint.

Es molt interessant, explicar com veuen el procès, com ens veuen als catalans i com veuen Espanya des d'allà. Una miqueta, ja ho he anat explicant en alguns articles.

El resum seria que Espanya és un país fascinant, però que, en el fons, als catalans, com a tal catalans, no ens consideren espanyols, sinó un cos estrany dins la seva pàtria. Cosa que no els hi passa amb els bascos, posem per cas i una mica més que amb els bascos i menys que amb els catalans amb els gallecs, als que consideren mig portuguesos.

Spacer

Picture
Persi

Consti només una cosa en acta,

Date Thursday, May 25th 2017, 2:22 PM

respecte als miracles d'una Catalunya independent, jo només sóc una mica menys escèptic que respecte als miracles d'una Espanya millor.

Com que els arguments legals que fem servir sempre són els mateixos, i això ja fa temps que dura, m'hi remeto.

Ara em dedico a llegir llibres d'espanyolistes convençuts, no per a que em convencin de les seves idees, sinó per a que m'acaben de convèncer de les meves. Estic a mitja lectura de A DONDE VAS CATALUNYA de RAMON TAMAMES i de moment em sembla escandalós. Ja en parlaré quan acabi per no prejutjar sense haver-lo acabat de llegir.

Per cert, alguna recomanació de lectura d'algun bon llibre espanyolista que no pugui utilitzar per contraatacar? Crec que el millor que tinc fins ara es de López Burniol, que es diu ESPAÑA DESDE UN RINCÓN. Tu me'n recomanaries algún més?

No saps les ganes que tinc que siguem independents per esdevenir encara més independent de l'independentisme i fins i tot del catalanisme i expressar el meu escepticisme amb tota plenitud.

Spacer

Picture
alarico

Persi

Date Thursday, May 25th 2017, 10:45 AM

Els arguments dels independentistes ja ens els coneixem, per simples i puerils: "Espanya dolenta, Catalunya bona; Espanya no té futur però a Caalunya lligarem els gossos amb llangonisses; Espanya és una dictadura camuflada de democràcia en mans dels neofranquistes, Catalunya és un oasi de llibertats on per tot posarem les urnes, etc...."

Però aquí els únics que perteneu saltar-vos la llei, i per tant la democràcia, sou els independentistes.

Per cert, molt d'argumentar que a Espanya grinyola la separació de poders i resultar que alguns articles de la Llei de Transitorietat apunta les mateixes maneres....

Spacer

Espai
 

Escriu el teu comentari per aquest article

Espai Espai
Espai
  Ho sentim, els usuaris no registrats no poden escriure comentaris | Registra't
   Més articles

 

Vols llegir més articles escrits per Persi? Aquí son els últims articles.

 
Bullet PRIMER ANY DE REPÚBLICA
  Data 04/10/18 Icona 1201 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet UN PAÍS DE XIMPLES
  Data 28/09/18 Icona 613 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet DE LA FLOR AL CUL DEL
  Data 18/09/18 Icona 610 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet LA MANIFESTACIÓ DE
  Data 12/09/18 Icona 617 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet S'HA D'ANAR
  Data 10/09/18 Icona 634 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet REFLEXIONS DESPRÉS
  Data 06/09/18 Icona 625 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet ELS PARTITS INDEPENDENTISTES
  Data 27/07/18 Icona 696 Data 1 comentari/s  
Spacer
Bullet LA CONTRAPORTADA DEL
  Data 20/07/18 Icona 641 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet JULI CÈSAR I EL TRASLLAT
  Data 04/07/18 Icona 770 Data 2 comentari/s  
Spacer
Bullet LA INAUGURACIÓ DELS
  Data 28/06/18 Icona 615 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet COM ES COMBAT LA MALA
  Data 25/06/18 Icona 626 Data 1 comentari/s  
Spacer
Bullet L'ALEGRIA DE LA
  Data 21/06/18 Icona 588 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet NO TINC GENS NI MICA
  Data 15/06/18 Icona 596 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet ÉS UNA BONA NOTÍCIA
  Data 12/06/18 Icona 596 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet APROFITANT L'AVINENTESA
  Data 23/05/18 Icona 692 Data 1 comentari/s  
Spacer
Bullet I ARA RESULTA QUE ÉS
  Data 18/05/18 Icona 643 Data 1 comentari/s  
Spacer
Bullet LA SENTÈNCIA DE LA
  Data 03/05/18 Icona 660 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet LA SENTÈNCIA DE LA
  Data 02/05/18 Icona 631 Data 1 comentari/s  
Spacer
Bullet LA SENTÈNCIA DE LA
  Data 30/04/18 Icona 673 Data 1 comentari/s  
Spacer
Bullet HA PLEGAT CRISTINA CIFUENTES,
  Data 28/04/18 Icona 638 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet XAVIER GARCÍA ALBIOL
  Data 27/04/18 Icona 635 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet SOCIALISTES, BARREJA
  Data 12/04/18 Icona 657 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet LLARENA, EL PRESSUMPTE
  Data 11/04/18 Icona 650 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet JORDI SÀNCHEZ POT SER
  Data 10/04/18 Icona 637 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet LA DIFERÈNCIA ENTRE
  Data 09/04/18 Icona 628 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet EL TRIBUNAL DEL LAND
  Data 06/04/18 Icona 653 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet EL PRESIDENT PUIGDEMONT
  Data 05/04/18 Icona 676 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet I ARA M'HE FET
  Data 05/04/18 Icona 694 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet LA PASQUA DEL 2018,
  Data 04/04/18 Icona 657 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet LA DETENCIÓ DEL PRESIDENT
  Data 28/03/18 Icona 687 Data 1 comentari/s  
Spacer
Bullet ELS MOSSOS D'ESQUADRA
  Data 27/03/18 Icona 711 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet LES HÒSTIES SERAN SEMPRE
  Data 26/03/18 Icona 640 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet NOMÉS EM CONVENÇ LA
  Data 23/03/18 Icona 663 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet PER QUÈ UN 20% NO HA
  Data 20/03/18 Icona 664 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet BORBONET, FOT EL CAMP!!!!
  Data 14/03/18 Icona 655 Data 1 comentari/s  
Spacer
Bullet TENIM DRET A CRITICAR
  Data 07/03/18 Icona 713 Data 2 comentari/s  
Spacer
Bullet ELS FISCALS I ELS MAGISTRATS
  Data 05/03/18 Icona 689 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet DEGANA GAY, EN NOM MEU
  Data 01/03/18 Icona 664 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet ANNA GABRIEL EXILADA
  Data 28/02/18 Icona 675 Data 3 comentari/s  
Spacer
Bullet EMBESTIDA CONTRA L'ESCOLA
  Data 27/02/18 Icona 694 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet MIREIA BOYA, ETS UNA
  Data 23/02/18 Icona 642 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet LA VISIÓ DE JULIO ANGUITA
  Data 22/02/18 Icona 717 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet EL PESSIMISME INDEPENDENTISTA
  Data 21/02/18 Icona 711 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet EL PRESIDENT PUIGDEMONT
  Data 20/02/18 Icona 695 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet ENTRE EL MÒBIL I EL
  Data 14/02/18 Icona 710 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet ESTRATÈGIES DE DEFENSA
  Data 12/02/18 Icona 704 Data 2 comentari/s  
Spacer
Bullet C'S A PUNT DE GUANYAR
  Data 09/02/18 Icona 711 Data 1 comentari/s  
Spacer
Bullet ELS ESPANYOLS SANCIONEN
  Data 08/02/18 Icona 725 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet QUO VADIS - O NO BADIS
  Data 07/02/18 Icona 764 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet EL CONSELL D’ESTAT,
  Data 06/02/18 Icona 687 Data 0 comentari/s  
Spacer
Espai
Espai
Espai

Cerca al meu bloc

 


Donar un cop d'ull a tots els blocs
Espai
Spacer
Espai

Articles antics

Maig

 
 
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 
 
 
 
 
 

Abril

 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
 
 
Espai
Spacer

Referències

Col·labora!
Spacer
Contacta amb el suport / Avisa'ns d'abusos
Spacer
Posa'ns als favorits
Spacer
Política de privacitat, Termes d'ús & Legal
Spacer