Xat Catala
Entra Registra´t
     
 
La meva foto

Benvingut/da al meu bloc!

Persi ha escrit 247 articles i te 241 comentaris. L'últim article ha estat fet el 04/10/18

perfil de'n(na) Persi | àlbum de fotos de'n(na) Persi

   
Espai
Espai
   
 

Article del bloc de Persi

Espai
 

L’ARRIMADAS DIU QUE ENS REPRESENTARIA A TOTS.

Data dijous 1/juny/2017 - 10:25 Icona 795 Data 2

L’Arrimadas – com la majoria dels dirigents de C’s – són uns cínics. Els que els coneixem de fa anys ho sabem. I també sabem que en absolut representen la nova política. Entre la política reaccionària de Le Pen i els seus i la nova política de Podem, C’s representa els partits de tota la vida. Van néixer en el marc de l’anticatalanisme, però avui l’únic al que aspiren és a tocar la cuixa del poder – del poder de debò, que a Espanya és a Madrid -, ja sigui de la mà del PSOE o del PP, els hi és indiferent.
No tenen programa. No són ni d’esquerres, ni de dretes. Són catalans i anticatalanistes. Només saben que volen manar i tot i que a Espanya ho tenen magre perquè per molt anticatalanistes que siguin són catalans, ells insisteixen.

De fet, l’única virtut de la que poden presumir és de no tenir casos de corrupció, cosa que te un mèrit molt discutible. En primer lloc perquè, sense haver governat, es difícil haver estat corrupte, ja que no n’has tingut l’oportunitat. I la segona perquè l’honestedat hauria de ser comú a tots els partits i no un mèrit. El mèrit hauria de ser la capacitat d’aglutinar la major quantitat de ciutadans possible, primer, i després un bon govern.

A Catalunya els de C’s cada vegada aglutinen menys gent. El seu discurs anticatalanista – i sovint anticatalà, per molt estrany que sigui que un partit nascut a casa nostra pugui ser anticatalà ( però això de l’autoodi és molt propi dels pobles vençuts ) – ha fet forat entre molta gent vinguda de fora que mai no s’ha acabat d’integrar. Els voten gent que mai no s’ha sentit catalana, que malgrat que porta aquí no sé quants anys, encara no han après a dir ni “bon dia!” i que en comptes d’estar agraïts a un país que els va acollir, li tenen odi. Són gent que Franco va enviar a que ocupés les fàbriques catalanes per a que fessin de tropes d’ocupació sociològiques, culturals i polítiques i fan aquest paper. I no és un paper menor: sense aquesta gent l’independentisme català seria absolutament majoritari. És a dir, que si hem de reconèixer que existia un franquisme sociològic que afectava a les classes altes i mitjanes catalanes, també haurem d’acceptar que existeix un franquisme nacionalista espanyol, lingüístic i cultural del qual forma part bona part dels immigrants que el generalíssimo va fer venir a colonitzar Catalunya. Per ocupar-la i per enriquir els seus aliats de l’alta burgesia catalana.

Aquests són bàsicament els votants de C’s i del PP. No dic que siguin la majoria dels immigrants que van venir d’Espanya. Un dels immensos fracassos del franquisme és que la majoria dels immigrants és van integrar i van esdevenir tant catalans – i tant catalanistes – com la gent que van trobar aquí. I trobat cognoms castellans a les files sobiranistes és normalíssim. I també trobar cognoms catalans als partits espanyolistes, però les majories socio-polítiques són les que són.

I a mi el que em fa gràcia és que Arrimadas digui – com també he sentit dir al García Albiol – que si ells fossin presidents de la Generalitat representarien TOTS els catalans i no només una part del país. Cony ! Com s’ho farien per representar, posem per cas, els independentistes ? I els sobiranistes ? Convocarien i no convocarien un referèndum per a que tots estiguéssim contents ? Vull dir, com es pot representar a oposats en política: representarien els republicans i els monàrquics i assistirien i no assistirien als actes on hi haguès el rei ? I com representarien als comunistes i als no comunistes : socialitzarien i no socialitzarien els mitjans de producció ? I com representarien els feixistes i els no feixistes: dissoldrien i no dissoldrien la resta de partits polítics ?

La democràcia – al revés del que propugnen les dictadures – és el govern d’aquell partit que guanya les eleccions. Per definició, n’hi ha més d’un. I també per definició el programa del partit que guanya és diferent dels partits que no guanyen. I precisament perquè guanya democràticament és el programa que s’ha d’aplicar. La resta potser es podria aconseguir posant els programes de tots els partits en un turmix polític i fent un govern de tots els partits i l’escudella que en sortiria seria indigerible, a banda d’antidemocràtica.

Però, en tot cas, el que sembla que està clar és que a un sistema democràtic li cal són eleccions per a que es posi a tothom al seu lloc. I quan hi ha una gran controvèrsia – com és el cas de l’autodeterminació – sembla lògic i democràtic que siguin, ara sí, TOTS els catalans, els qui decideixin que volen. Però vet aquí que davant d’aquest tema la senyora Arrimadas creu que ser la presidenta de TOTS els catalans equival a ser la presidenta de CAP català, ja que no vol que votem un tema que la majoria de catalans vol votar. Es una manera molt estranya de representat TOTS els catalans no voler saber el que pensen d’un tema central del seu interès, però de més verdes en maduren.

Ara, Albert Rivera, aquest gran bluf de la política catalana i espanyola, diu que el que s’ha de fer és donar-li una potada al procés d’una punyetera vegada. Treure’ns de sobre les urnes per a que la gent decideixi el que vol. TOTA LA GENT. Cony, això sí que és ser demòcrata i el demés són hòsties, no? No sé, sembla difícil que aquesta mena de gent em representi a mi, però si Déu pot quadrar el cercle, per què no haurien de poder-ho fer ells?Espai
Spacer
Espai
   
  Escriu articles al teu bloc
Espai
 
 

Comentaris sobre aquest article

Espai Espai
 
Picture
alarico

Txeic

Date Sunday, June 4th 2017, 10:59 AM

TV3 hauria de tancar. Ens costa massa diners als catalans, diners que de ben segur es podrien emprar en coses més imporats: sanitat i educació. En especial aquesta darrera, que permet a les persones optar a una bona feina i ser independents económicant.

L'adcotrinament de TV3 i les sèries "casposes" de producció casolana denlloc d'educar atonten més encara a les persones.

Entenc que als polítics no els interessi tancar TV3, en el fons allò és un niu d'endollats i un medi per a adoctrinar al personal.

Spacer

Picture
txeic-tgn

Una de Pinotxos:

Date Saturday, June 3rd 2017, 8:43 AM

Una de cinisme: no s'ha de barreXar futbol amb política... ni banderes...
https://www.google.es/sea rch?q=Foto+Arrimadas+Ciud adanos&client=firefox-b&s ource=lnms&tbm=isch&sa=X& ved=0ahUKEwj2g9jgoqHUAhVO L1AKHVH-CHYQ_AUICigB&biw= 1920&bih=947#imgrc=dUXpuf pBILRHCM:

https://www.google.es/sea rch?q=Foto+Arrimadas+Ciud adanos&client=firefox-b&s ource=lnms&tbm=isch&sa=X& ved=0ahUKEwj2g9jgoqHUAhVO L1AKHVH-CHYQ_AUICigB&biw= 1920&bih=947#imgdii=UJpzF 6YtCKyMDM:&imgrc=dUXpufpB ILRHCM:

Volen anorrear tot el que soni a català:

http://www.directe.cat/no ticia/386670/la-guerra-co ntra-la-llengua-de-ciudad anos-al-descobert

I cada dia ho intenten amb TV3... com el cigaleru del Francino que calla com una puta amb TVE i TeleMadrid, per exemple...

http://in.directe.cat/joa n-lladonet/blog/15519/ciu dadanos-i-convivencia-civ ica-catalana-a-favor-del- conflicte-i-contra-el-cat ala

Que tornin per on han vingut que aquíi no els necessitem per a una merda !

Spacer

Espai
 

Escriu el teu comentari per aquest article

Espai Espai
Espai
  Ho sentim, els usuaris no registrats no poden escriure comentaris | Registra't
   Més articles

 

Vols llegir més articles escrits per Persi? Aquí son els últims articles.

 
Bullet PRIMER ANY DE REPÚBLICA
  Data 04/10/18 Icona 1201 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet UN PAÍS DE XIMPLES
  Data 28/09/18 Icona 613 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet DE LA FLOR AL CUL DEL
  Data 18/09/18 Icona 610 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet LA MANIFESTACIÓ DE
  Data 12/09/18 Icona 617 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet S'HA D'ANAR
  Data 10/09/18 Icona 634 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet REFLEXIONS DESPRÉS
  Data 06/09/18 Icona 625 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet ELS PARTITS INDEPENDENTISTES
  Data 27/07/18 Icona 696 Data 1 comentari/s  
Spacer
Bullet LA CONTRAPORTADA DEL
  Data 20/07/18 Icona 641 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet JULI CÈSAR I EL TRASLLAT
  Data 04/07/18 Icona 770 Data 2 comentari/s  
Spacer
Bullet LA INAUGURACIÓ DELS
  Data 28/06/18 Icona 615 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet COM ES COMBAT LA MALA
  Data 25/06/18 Icona 626 Data 1 comentari/s  
Spacer
Bullet L'ALEGRIA DE LA
  Data 21/06/18 Icona 588 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet NO TINC GENS NI MICA
  Data 15/06/18 Icona 596 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet ÉS UNA BONA NOTÍCIA
  Data 12/06/18 Icona 596 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet APROFITANT L'AVINENTESA
  Data 23/05/18 Icona 692 Data 1 comentari/s  
Spacer
Bullet I ARA RESULTA QUE ÉS
  Data 18/05/18 Icona 643 Data 1 comentari/s  
Spacer
Bullet LA SENTÈNCIA DE LA
  Data 03/05/18 Icona 660 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet LA SENTÈNCIA DE LA
  Data 02/05/18 Icona 631 Data 1 comentari/s  
Spacer
Bullet LA SENTÈNCIA DE LA
  Data 30/04/18 Icona 673 Data 1 comentari/s  
Spacer
Bullet HA PLEGAT CRISTINA CIFUENTES,
  Data 28/04/18 Icona 638 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet XAVIER GARCÍA ALBIOL
  Data 27/04/18 Icona 635 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet SOCIALISTES, BARREJA
  Data 12/04/18 Icona 657 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet LLARENA, EL PRESSUMPTE
  Data 11/04/18 Icona 650 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet JORDI SÀNCHEZ POT SER
  Data 10/04/18 Icona 637 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet LA DIFERÈNCIA ENTRE
  Data 09/04/18 Icona 628 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet EL TRIBUNAL DEL LAND
  Data 06/04/18 Icona 653 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet EL PRESIDENT PUIGDEMONT
  Data 05/04/18 Icona 676 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet I ARA M'HE FET
  Data 05/04/18 Icona 694 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet LA PASQUA DEL 2018,
  Data 04/04/18 Icona 657 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet LA DETENCIÓ DEL PRESIDENT
  Data 28/03/18 Icona 687 Data 1 comentari/s  
Spacer
Bullet ELS MOSSOS D'ESQUADRA
  Data 27/03/18 Icona 711 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet LES HÒSTIES SERAN SEMPRE
  Data 26/03/18 Icona 640 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet NOMÉS EM CONVENÇ LA
  Data 23/03/18 Icona 663 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet PER QUÈ UN 20% NO HA
  Data 20/03/18 Icona 664 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet BORBONET, FOT EL CAMP!!!!
  Data 14/03/18 Icona 655 Data 1 comentari/s  
Spacer
Bullet TENIM DRET A CRITICAR
  Data 07/03/18 Icona 713 Data 2 comentari/s  
Spacer
Bullet ELS FISCALS I ELS MAGISTRATS
  Data 05/03/18 Icona 689 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet DEGANA GAY, EN NOM MEU
  Data 01/03/18 Icona 664 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet ANNA GABRIEL EXILADA
  Data 28/02/18 Icona 675 Data 3 comentari/s  
Spacer
Bullet EMBESTIDA CONTRA L'ESCOLA
  Data 27/02/18 Icona 694 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet MIREIA BOYA, ETS UNA
  Data 23/02/18 Icona 642 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet LA VISIÓ DE JULIO ANGUITA
  Data 22/02/18 Icona 717 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet EL PESSIMISME INDEPENDENTISTA
  Data 21/02/18 Icona 711 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet EL PRESIDENT PUIGDEMONT
  Data 20/02/18 Icona 695 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet ENTRE EL MÒBIL I EL
  Data 14/02/18 Icona 710 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet ESTRATÈGIES DE DEFENSA
  Data 12/02/18 Icona 704 Data 2 comentari/s  
Spacer
Bullet C'S A PUNT DE GUANYAR
  Data 09/02/18 Icona 711 Data 1 comentari/s  
Spacer
Bullet ELS ESPANYOLS SANCIONEN
  Data 08/02/18 Icona 725 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet QUO VADIS - O NO BADIS
  Data 07/02/18 Icona 764 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet EL CONSELL D’ESTAT,
  Data 06/02/18 Icona 687 Data 0 comentari/s  
Spacer
Espai
Espai
Espai

Cerca al meu bloc

 


Donar un cop d'ull a tots els blocs
Espai
Spacer
Espai

Articles antics

Maig

 
 
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 
 
 
 
 
 

Abril

 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
 
 
Espai
Spacer

Referències

Col·labora!
Spacer
Contacta amb el suport / Avisa'ns d'abusos
Spacer
Posa'ns als favorits
Spacer
Política de privacitat, Termes d'ús & Legal
Spacer