Xat Catala
Entra Registra´t
     
 
La meva foto

Benvingut/da al meu bloc!

Persi ha escrit 247 articles i te 241 comentaris. L'últim article ha estat fet el 04/10/18

perfil de'n(na) Persi | àlbum de fotos de'n(na) Persi

   
Espai
Espai
   
 

Article del bloc de Persi

Espai
 

LA BELLA RETÒRICA DE PABLO IGLESIAS O EL SOMNI ESPANYOL DE PODEM.

Data dijous 15/juny/2017 - 07:33 Icona 767 Data 5

Primer, una prèvia. Quan parlo de retòrica ho faig en sentit clàssic i, per tant, sense cap menyspreu. Opino que una de les coses importants que s’hauria de fer a les escoles és que els estudiants fossin capaços de dirigir-se a un auditori amb una certa dignitat retòrica. Ser capaços de construir un discurs coherent, interessant i, si pot ser, bell. Penso que aquest és el cas de Pablo Iglesias i, en aquest sentit, em declaro admirador seu. Formalment m’agraden els seus discursos. No sé si se li pot donar la categoria de gran orador, però que és un bon orador per a mi és indiscutible. I jo no li discuteixo ni regateixo el mèrit que, per exemple, Rajoy no té o Zapatero no tenia, però sí que tenien, per exemple, Felipe Gonzàlez – que ha estat possiblement el més gran ordador parlamentari de l’Espanya contemporània – o José Maria Aznar, que també és un orador amb un talent indiscutible.

Però les paraules dites en un Parlament, més enllà de la retòrica, són importants pel seu contingut. I així com Felipe González i José María Aznar, finalment, van acabar representant el mateix – de fet les reformes més reaccionàries les va aprovar Felipe González – sembla que Pablo Iglesias i Podem són una nova proposta. Una proposta pels nous temps en que la revolució tecnològica i la globalització per força han de tenir conseqüències de tota mena: econòmiques, polítiques, culturals, socials, etc...

L’exemple, però, de Felipe González ens fa ser desconfiats. Jo recordo perfectament quan va guanyar les eleccions i, tot i que jo no el vaig votar perquè sempre he votat partits d’estricta obediència catalana, vaig pensar que, finalment, enterràvem el franquisme i entràvem en una etapa nova. El que va acabar passant ho sabem tots: el PSOE ve esdevenir un partit sistèmic i antidemocràtic en els mateixos àmbits en el que ho és el PP: autodeterminació dels pobles que conformen l’estat espanyol i la monarquia. I pel que fa a les polítiques socials crec que es pot dir que, en general, foren més conservadores que les de l’UCD. En definitiva els socialistes es van voler guanyar l’oligarquia espanyola i han esdevingut oligarquia espanyola. Felipe González torna a ser el botó de mostra del que dic. Podria votar perfectament al PP.

No sé si el discurs de Felipe González i els seus sempre va ser cínic o si s’hi va anar tornant de mica en mica. Jo crec que el discurs, vull dir el contingut del discurs, de Pablo Iglesias és sincer. I també crec el que he dit al principi: crec que la revolució tecnològica i la globalització ens porta a noves formes de fer política. Arreu d’Europa creixen els partits antisistèmics, siguin de dreta o d’esquerra, que no és que s’enfrontin amb les polítiques que és fan, sinó que s’enfronten directament amb la forma de fer política, que és el canvi profund que està venint. En aquest sentit C’s és una cosa estranya perquè sent un partit absolutament sistèmic ha aconseguit el seu espai en una nova era política. Això te a veure òbviament amb el finançament generossíssim que ha rebut, però també amb el talent dels seus dirigents. I ja veurem quin recorregut tindrà: de moment sembla que serveix per aglutinar emprenyats del PP per ranci i corrupte i del PSOE per poc espanyol (?) i per corrupte. No sé si amb això n’hi ha prou per a bastir un partit polític a mig i llarg termini. Jo crec que no, però ja ho veurem.

Tornem ara al discurs de Pablo Iglesias. Ja he dit que em van agradar molt les seves formes parlamentàries, la seva bella retòrica. I vull manifestar sense embuts que també em va agradar el seu contingut. Si jo haguès estat parlamentari hi haguès votat a favor sense pensar-m’ho perquè tot allò que Iglesias em deia sobre l’Espanya que vol construir em va semblar molt suggerent i atractiu. Jo sóc independentista i una persones d’ideologia liberal o sigui que vaig a intentar explicar-me en dues ratlles.

Des d’un punt de vista de l’organització territorial Pablo Iglesias vol un estat espanyol que es basi en la llibertat dels seus pobles per a pertànyer-hi o no. I a partir d’aquesta llibertat intocable vol proposar-nos un estat espanyol en el que totes les comunitats que el formen s’hi sentin còmodes – que aprofundís en Catalunya per la problemàtica actual va estar molt bé, però que anés anomenant una per una totes les comunitats i la seva problemàtica encara va estar millor -. Per a mi la conclusió és obvia: una Espanya construïda des de la llibertat és molt més atractiva que una Espanya construïda des de la tirania. De fet, una Espanya costruida des de la llibertat és l’única Espanya possible i no només pel tema català, sinó pel tema de cada una de les parts que en formen part.

Des d’un punt de vista econòmic, les propostes de Pablo Iglesias van ser social-demòcrates. Com que la social-democràcia és l’altra cara de la moneda del liberalisme i les dues formen la moneda de la democràcia capitalista no hi tinc res a afegir: placet.

Pel que fa a l’increment de la llibertat ciutadana en contra d’un estat cada vegada més autoritari, sento un entusiasme total. No sóc gaire amic de l’estat ni de les administracions. Però quan l’estat i les administracions funcionen per a retallar, coartar, trencar o tots els adjectius que vulgueu les llibertats dels ciutadans, hi estic en contra. Per a la mi la llibertat és el valor suprem de la vida i, per tant, també de la política.

M’agrada el discurs generós de Pablo Iglesias sobre els Drets Humans i, en concret, sobre els refugiats. La Declaració Universal dels Drets Humans és, probablement, junt amb el Sermó de la Muntanya de Jesús, les dues més altes manifestacions ètiques de la història, si més no occidental. I tot allò que ens hi apropi, ens millora i ens dignifica com a persones. I tot allò que ens en allunya ens torna al temps de la barbàrie (Le Pen, Trump, Putin, PP i tants i tants més).


Per tot l’anterior, jo li haguès votat a favor malgrat que, amb el temps, pogués defraudar-me.Espai
Spacer
Espai
   
  Escriu articles al teu bloc
Espai
 
 

Comentaris sobre aquest article

Espai Espai
 
Picture
txeic-tgn

Alarico...

Date Sunday, June 18th 2017, 8:55 AM

per parlar amb mi t'has d'enllustrar el tricornico... t'ho tinc dit !

Qualsevol imbècil sap que quan es parla de La Banca és en general: tot, tan bancs com caixes...

Saps qui manava a Caixa Catalunya ? o també ets un idiota voluntari ?... doncs Narcís Serra i els socis listos cap de suro !...

Si a TV3 fan mamarratxades a la teva: TVE censuren... no sé què és pitjor... bé de fet a tu ja t'agrada per què mai critiques el mEnistro de l'Interior, fill de torturadors de Laietana, un tal Fernández... ni a De Alfonso encara que ens enfonsin la Sanitat...

Qualsevol imbècil sap que menteixe amb lo dels 272.325 euros de Pablo i cia... sembles l'idiota aquell d'en Marhuenda... podrieu fer bona parella de guardia civiS... ep... primer amb les banyes ben enllustrades eh com a bon patriota !

No debats res dels catalanòfobs de CiudadaSnos ?... quines coses ! Uns malparits franquistes amb disfressa demòcrata... ves per on !

Spacer

Picture
alarico

Txeic

Date Saturday, June 17th 2017, 4:36 PM

Com sempre estas a la parra. La Banca no ha rebut ni un euro d'qquests 60.000 milions. Per si encara no t'has enterat els ciutadans vam rescatar les caixes (entre d'elles Catalunya Caixa) i no pas els bancs. Caixes totes elles amb polítics, sindicalistes i endollats als seus consells d'administració.

Per aquest motiu no volem un banca pública, que ja n'estem ben escarmentats de com acaba tot quan un polític hi fica cullerada. I això inclou a Catalunya, només cal veure les "mamarratxades" que fan amb TV3, no em vull ni imaginar com acabaria una Banca Pública Catalana, hahaha.

La resta del teu comentari ja ni em molesto a rebatre'l, sóc conscient de que mai et guanyaria en el teu terreny de joc, que no és altre que el de la imbecilitat profunda. ;-)

Spacer

Picture
txeic-tgn

Qui ?

Date Saturday, June 17th 2017, 3:57 PM

Qui financia a CiudadaSnos, la marca blanca dels franquistes ?

http://www.joseplluisdome nech.cat/qui-financia-a-c iudadanos-josep-lluis-dom enech-gomez/

*** No dius res del masclista i franquista Rafael Hernando ?:

http://www.eldiario.es/an dalucia/envite-Hernando-P P-memoria-historica_0_200 880978.html


*** Ja sabeu qui pagarà els 60.000 M de LA BANCA ?... la banca sempre guanya... eufemismes barats ! Cortines de fum amb el Referèndum, Fiscalia bordant... però el fons de la qüestió: qui pagarà el lladrocini ?

Hi ha robatoris de gallines... hi ha lladregots de coll blanc ! (les corbates mai m'han agradat !... quan en veig UN em poso la mà a la cartera no fos cas que...

*** Desmontando a CiudadaSnos (exPP..., catalanofobs ! 3.38' Domingo i els ultres... fastifosos ultres...)

https://www.youtube.com/watch?v=v-jLZ5frT88

Segur que quan volen avortar van a clíniques de pagament... uns cínics !

*****************************************

La cultura d'Iglesias li va donar un repàs a l'ignorant, extreballador de LA CAJA (altrament La Caixa)...

A Rivera li escriuen el discurs i no sap de què parla... això de llegir es veu que li queda ben lluny... Fa cites i no sap ni què volen dir...


Qui FINANCIA CiudadaSnos ?

Spacer

Picture
Persi

Alarico,

Date Friday, June 16th 2017, 2:20 PM

parlo bàsicament del discurs de l'altre dia i sobre el discurs de l'altre dia. No conec els defectes i les virtuts de Podem: no n'estic gaire informat. Tampoc no els he votat mai, però de la mateixa manera que en el seu dia vaig anar a sentir a Felipe González i em va agradar, el discurs d'Iglesias em va agradar.

Pel que fa a ell, personalment, no te'n podria dir gairebé res. Ni de bo ni de dolent.

Més enllà d'això, no sé quin partit passaria la prova del cotó que tu proposes respecte del finançament, probablement només LES CUP, ERC i els Comuns.

I encara més enllà d'això ( en un article que he de fer que contrarreplicar una replica teva): veus com amb els partits no hi ha res a fer? Veus com l'única manera és la democràcia directa? Perquè si ni tant sols els nous partits són honrats, ja m'explicaràs com ens ho farem.

I, si, procuro ser un humanista, no sé si sempre ho aconsegueixo, però. Com esdevenir ciutadà o persona és un aprenentatge continu i un camí en el que ens equivoquem moltes vegades.

Spacer

Picture
alarico

Parlem del mateix Pablo...

Date Friday, June 16th 2017, 11:02 AM

...Iglesias que va rebre un pagament del govern de Veneçuela per import de 272.325 dolars en un compte bancaria a una entitat offshore?

Que aquest senyor, que assesora a un règim autoritari com el veneçolà i cobra en un paradis fiscal (Islas Granadinas) per a fer-ho, parli de drets humans humans, de la "casta" i de la "trama" és irònic, per no emprar adjectius més durs.

Em sobta l'admiració que sets per aquesta persona, et tinc per un humanista.

Spacer

Espai
 

Escriu el teu comentari per aquest article

Espai Espai
Espai
  Ho sentim, els usuaris no registrats no poden escriure comentaris | Registra't
   Més articles

 

Vols llegir més articles escrits per Persi? Aquí son els últims articles.

 
Bullet PRIMER ANY DE REPÚBLICA
  Data 04/10/18 Icona 1201 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet UN PAÍS DE XIMPLES
  Data 28/09/18 Icona 613 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet DE LA FLOR AL CUL DEL
  Data 18/09/18 Icona 610 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet LA MANIFESTACIÓ DE
  Data 12/09/18 Icona 617 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet S'HA D'ANAR
  Data 10/09/18 Icona 634 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet REFLEXIONS DESPRÉS
  Data 06/09/18 Icona 625 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet ELS PARTITS INDEPENDENTISTES
  Data 27/07/18 Icona 696 Data 1 comentari/s  
Spacer
Bullet LA CONTRAPORTADA DEL
  Data 20/07/18 Icona 641 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet JULI CÈSAR I EL TRASLLAT
  Data 04/07/18 Icona 770 Data 2 comentari/s  
Spacer
Bullet LA INAUGURACIÓ DELS
  Data 28/06/18 Icona 615 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet COM ES COMBAT LA MALA
  Data 25/06/18 Icona 626 Data 1 comentari/s  
Spacer
Bullet L'ALEGRIA DE LA
  Data 21/06/18 Icona 588 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet NO TINC GENS NI MICA
  Data 15/06/18 Icona 596 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet ÉS UNA BONA NOTÍCIA
  Data 12/06/18 Icona 596 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet APROFITANT L'AVINENTESA
  Data 23/05/18 Icona 692 Data 1 comentari/s  
Spacer
Bullet I ARA RESULTA QUE ÉS
  Data 18/05/18 Icona 643 Data 1 comentari/s  
Spacer
Bullet LA SENTÈNCIA DE LA
  Data 03/05/18 Icona 660 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet LA SENTÈNCIA DE LA
  Data 02/05/18 Icona 631 Data 1 comentari/s  
Spacer
Bullet LA SENTÈNCIA DE LA
  Data 30/04/18 Icona 673 Data 1 comentari/s  
Spacer
Bullet HA PLEGAT CRISTINA CIFUENTES,
  Data 28/04/18 Icona 638 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet XAVIER GARCÍA ALBIOL
  Data 27/04/18 Icona 635 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet SOCIALISTES, BARREJA
  Data 12/04/18 Icona 657 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet LLARENA, EL PRESSUMPTE
  Data 11/04/18 Icona 650 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet JORDI SÀNCHEZ POT SER
  Data 10/04/18 Icona 637 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet LA DIFERÈNCIA ENTRE
  Data 09/04/18 Icona 628 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet EL TRIBUNAL DEL LAND
  Data 06/04/18 Icona 653 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet EL PRESIDENT PUIGDEMONT
  Data 05/04/18 Icona 676 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet I ARA M'HE FET
  Data 05/04/18 Icona 694 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet LA PASQUA DEL 2018,
  Data 04/04/18 Icona 657 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet LA DETENCIÓ DEL PRESIDENT
  Data 28/03/18 Icona 687 Data 1 comentari/s  
Spacer
Bullet ELS MOSSOS D'ESQUADRA
  Data 27/03/18 Icona 711 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet LES HÒSTIES SERAN SEMPRE
  Data 26/03/18 Icona 640 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet NOMÉS EM CONVENÇ LA
  Data 23/03/18 Icona 663 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet PER QUÈ UN 20% NO HA
  Data 20/03/18 Icona 664 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet BORBONET, FOT EL CAMP!!!!
  Data 14/03/18 Icona 655 Data 1 comentari/s  
Spacer
Bullet TENIM DRET A CRITICAR
  Data 07/03/18 Icona 713 Data 2 comentari/s  
Spacer
Bullet ELS FISCALS I ELS MAGISTRATS
  Data 05/03/18 Icona 689 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet DEGANA GAY, EN NOM MEU
  Data 01/03/18 Icona 664 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet ANNA GABRIEL EXILADA
  Data 28/02/18 Icona 675 Data 3 comentari/s  
Spacer
Bullet EMBESTIDA CONTRA L'ESCOLA
  Data 27/02/18 Icona 694 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet MIREIA BOYA, ETS UNA
  Data 23/02/18 Icona 642 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet LA VISIÓ DE JULIO ANGUITA
  Data 22/02/18 Icona 717 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet EL PESSIMISME INDEPENDENTISTA
  Data 21/02/18 Icona 711 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet EL PRESIDENT PUIGDEMONT
  Data 20/02/18 Icona 695 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet ENTRE EL MÒBIL I EL
  Data 14/02/18 Icona 710 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet ESTRATÈGIES DE DEFENSA
  Data 12/02/18 Icona 704 Data 2 comentari/s  
Spacer
Bullet C'S A PUNT DE GUANYAR
  Data 09/02/18 Icona 711 Data 1 comentari/s  
Spacer
Bullet ELS ESPANYOLS SANCIONEN
  Data 08/02/18 Icona 725 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet QUO VADIS - O NO BADIS
  Data 07/02/18 Icona 764 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet EL CONSELL D’ESTAT,
  Data 06/02/18 Icona 687 Data 0 comentari/s  
Spacer
Espai
Espai
Espai

Cerca al meu bloc

 


Donar un cop d'ull a tots els blocs
Espai
Spacer
Espai

Articles antics

Maig

 
 
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 
 
 
 
 
 

Abril

 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
 
 
Espai
Spacer

Referències

Col·labora!
Spacer
Contacta amb el suport / Avisa'ns d'abusos
Spacer
Posa'ns als favorits
Spacer
Política de privacitat, Termes d'ús & Legal
Spacer