Xat Catala
Entra Registra´t
     
 
La meva foto

Benvingut/da al meu bloc!

Persi ha escrit 247 articles i te 241 comentaris. L'últim article ha estat fet el 04/10/18

perfil de'n(na) Persi | àlbum de fotos de'n(na) Persi

   
Espai
Espai
   
 

Article del bloc de Persi

Espai
 

L’EDITORIAL DEL NEW YORKER

Data dissabte 1/juliol/2017 - 10:14 Icona 712 Data 4

La història ja la sabeu: el New Yorker que publicar una editorial en la que deia que la millor opció per l’unionisme espanyol era respectar el dret a decidir dels catalans i, des de la democràcia, apostar fortament pel no a l’independència. Justament el mateix que va fer Cameron a la Gran Bretanya amb uns resultats més que satisfactoris pels unionistes britànics.

M’ha sorprès molt la reacció destralera de l’unionisme no democràtic espanyol envers aquest article i això per tres raons. La primera és que, a aquestes alçades de la culturalització espanyola, quan se suposa que la majoria d’espanyols parlen més o menys l’anglés, pot colar una traducció dolenta d’un text, fent-li dir el contrari del que diu, és patètic. Simplement patètic perquè o bé el traductor no sap traduir – cosa que no crec – o bé el traductor pensa que els altres no entenem l’anglès, cosa que vol dir que ens menysprea. I perquè es creu amb el dret a enganyar-nos, cosa que moralment mai no és defensable, Maquiavel a banda. Penso, doncs, que els espanyols mereixen més respecte dels mitjans i del govern espanyols. I, de passada, els catalans, que continuem pagant els nostres impostos a Espanya.

La segona de les raons és perquè, en definitiva, l’únic que ve a dir l’editorial del New Yorker és que el govern Espanyol s’equivoca d’estratègia, però que en el fons te raó. Es a dir, que l’estratègia adecuada per tal que els catalans continuem pertanyent al Regne d’Espanya és que ho votem. Jo crec que això, a banda d’una obvietat, hauria d’haver estat aprofitat pels espanyolistes per a posar l’accent en l’unionisme espanyol que predica el New Yorker. Però ells, incomprensiblement, prefereixen posar l’accent en la justificació de la seva actitud antidemocràtica, cosa que no genera simpaties ni a nivell català, ni, com s’està veient, a nivell internacional (on, segons Margallo, es juga la nostra independència ).

La tercera raó és perquè el que diu el New Yorker sobre la necessitat de votar l’autodeterminació de Catalunya és tant de calaix, que el govern i els unionistes espanyols es queden sense arguments. Perquè una cosa es contestar-nos a nosaltres que apliquen la llei – volen dir que ens imposen la seva llei – i que quedin satisfets davant la seva claca, però una cosa molt diferent és que les seves vergonyes antidemocràtiques siguin a un aparador internacional i quedin en evidència davant el món, que és el que els hi està passant.

Ara bé, davant de l’editorial del New Yorker jo seria cautelós i mai de la vida no pensaria que ja ho tenim tot al sac i ben lligat. No. El New Yorker és un diari molt important, d’un gran ressò internacional però no és més que un mitjà de comunicació. N’hi ha d’altres de països importants que ens donen suport. I n’hi haurà més. Val més tenir-los a favor que en contra, però al final que els catalans siguem capaços d’exercir el nostre dret a decidir dependrà bàsicament de nosaltres. Ningú no ens farà la nostra feina. Ningú no correrà els riscos que hem de córrer nosaltres. Si no tenim la valentia i l’audàcia suficient no ho aconseguirem. I això per a mi vol dir utilitzar tots els mitjans no violents per aconseguir que es voti. Ser capaços de parar el país si no se’ns deixa votar. Perquè si no som capaços de sacrificar-nos, Espanya utilitzarà tot el seu poder en contra nostra i la comunitat internacional s’arronsarà d’espatlles.

En definitiva, l’editorial del New Yorker és un senyal de que anem bé a nivell internacional. Que Raúl Romeva, el govern català i totes les entitats que treballen en l’àmbit internacional del procés estan fent una feina esplèndida i gens fàcil. Però la principal feina s’ha de fer a nivell nacional. I això no ho hauríem de perdre mai de vista.Espai
Spacer
Espai
   
  Escriu articles al teu bloc
Espai
 
 

Comentaris sobre aquest article

Espai Espai
 
Picture
txeic-tgn

...

Date Sunday, July 2nd 2017, 3:52 PM

tu ja pensaves amb el pernil... York ! hahahaha

Spacer

Picture
Persi

ES EL NEW YORK TIMES

Date Saturday, July 1st 2017, 7:25 PM

no The New Yorker

Spacer

Picture
Persi

M'he equivocat en el nom del diari:

Date Saturday, July 1st 2017, 7:24 PM

Poso aquí l'original anglès per a que vosaltres mateixos en treieu les vostres pròpies conclusions:

Catalonia’s Challenge to Spain
By THE EDITORIAL BOARDJUNE 23, 2017
Continue reading the main storyShare This Page
Share
Tweet
Email
More
Save
Photo

People take part in a rally in support of a referendum on Catalan independence in Barcelona, Spain. Credit Donat SorokinTASS, via Getty Images
Spain is determined to prevent a Catalonian referendum on independence, even though its tough attitude toward Catalan leaders has probably only increased enthusiasm for a measure with questionable support.

A new round in a long game of chicken began earlier this month, after Catalonia’s president, Carles Puigdemont, announced an independence referendum on Oct. 1. Spain’s culture, sport and education minister, Íñigo Méndez de Vigo, vowed: “What I can say is what will not happen on Oct. 1 — an illegal referendum that goes against the Constitution.”

After Catalonia’s government staged a nonbinding independence vote in 2014, Spain charged the autonomous region’s leader at the time, Artur Mas, with the crimes of disobedience and breach of trust. In March, a court fined Mr. Mas the equivalent of $39,000 and banned him from holding public office for two years. The trial only succeeded in galvanizing Catalan separatists, as hundreds of thousands took to the streets in September to demand that their politicians push ahead on independence.

Newsletter Sign UpContinue reading the main story
Sign Up for the Opinion Today Newsletter
Every weekday, get thought-provoking commentary from Op-Ed columnists, the Times editorial board and contributing writers from around the world.


Enter your email address
Sign Up

You agree to receive occasional updates and special offers for The New York Times's products and services.

SEE SAMPLE PRIVACY POLICY OPT OUT OR CONTACT US ANYTIME
But while independence was approved in the 2014 ballot measure, less than half the electorate took part, and many Catalans see clear advantages in remaining a part of Spain, such as membership in the European Union.

Continue reading the main story
ADVERTISEMENT

Continue reading the main story

Spain might suppress secessionist impulses more successfully by putting its own house in order. Political gridlock and two inconclusive elections left Spain effectively without a national government for 10 months last year, and while the government, reeling from a corruption scandal, survived a no-confidence vote last week, the effort showed that political divisions continue to roil Spain.

A more capable central government could head off independence fervor by giving the region a better economic return. Catalonia contributes nearly a fifth of Spain’s gross domestic product, yet the region receives just 9.5 percent of Spain’s national budget. Negotiating in good faith with Catalan leaders to find a political solution, rather than relying on the judiciary’s restrictive interpretation of the Constitution to punish Catalan efforts for greater autonomy, would also help.

The best outcome for Spain would be to permit the referendum, and for Catalan voters to reject independence — as voters in Quebec and Scotland have done. Otherwise, Madrid’s intransigence will only inflame Catalan frustrations.

Spacer

Picture
txeic-tgn

...

Date Saturday, July 1st 2017, 11:40 AM

la crítica de la caverna és per riure... per no plorar !

Editorials i més editorials vomitius... premsa ecspanyola !

Sembla el segle XX... i les mentalitats vomitivas de l'edat mitjana...
*** New York Times i Financial Times:

http://www.elpuntavui.cat /opinio/article/62-apunt/ 1182490-ni-nyt-ni-ft-ni-a lcaldes-tour.html?cca=1

http://www.elpuntavui.cat /politica/article/17-poli tica/1182475-el-financial -times-avisa-que-madrid-s ospesa-aplicar-severitat. html?cca=1

Però ELLS amb les orelles de burro... orelluts franquistes !

Spacer

Espai
 

Escriu el teu comentari per aquest article

Espai Espai
Espai
  Ho sentim, els usuaris no registrats no poden escriure comentaris | Registra't
   Més articles

 

Vols llegir més articles escrits per Persi? Aquí son els últims articles.

 
Bullet PRIMER ANY DE REPÚBLICA
  Data 04/10/18 Icona 1201 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet UN PAÍS DE XIMPLES
  Data 28/09/18 Icona 613 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet DE LA FLOR AL CUL DEL
  Data 18/09/18 Icona 610 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet LA MANIFESTACIÓ DE
  Data 12/09/18 Icona 617 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet S'HA D'ANAR
  Data 10/09/18 Icona 634 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet REFLEXIONS DESPRÉS
  Data 06/09/18 Icona 625 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet ELS PARTITS INDEPENDENTISTES
  Data 27/07/18 Icona 696 Data 1 comentari/s  
Spacer
Bullet LA CONTRAPORTADA DEL
  Data 20/07/18 Icona 641 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet JULI CÈSAR I EL TRASLLAT
  Data 04/07/18 Icona 770 Data 2 comentari/s  
Spacer
Bullet LA INAUGURACIÓ DELS
  Data 28/06/18 Icona 615 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet COM ES COMBAT LA MALA
  Data 25/06/18 Icona 626 Data 1 comentari/s  
Spacer
Bullet L'ALEGRIA DE LA
  Data 21/06/18 Icona 588 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet NO TINC GENS NI MICA
  Data 15/06/18 Icona 596 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet ÉS UNA BONA NOTÍCIA
  Data 12/06/18 Icona 596 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet APROFITANT L'AVINENTESA
  Data 23/05/18 Icona 692 Data 1 comentari/s  
Spacer
Bullet I ARA RESULTA QUE ÉS
  Data 18/05/18 Icona 643 Data 1 comentari/s  
Spacer
Bullet LA SENTÈNCIA DE LA
  Data 03/05/18 Icona 660 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet LA SENTÈNCIA DE LA
  Data 02/05/18 Icona 631 Data 1 comentari/s  
Spacer
Bullet LA SENTÈNCIA DE LA
  Data 30/04/18 Icona 673 Data 1 comentari/s  
Spacer
Bullet HA PLEGAT CRISTINA CIFUENTES,
  Data 28/04/18 Icona 638 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet XAVIER GARCÍA ALBIOL
  Data 27/04/18 Icona 635 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet SOCIALISTES, BARREJA
  Data 12/04/18 Icona 657 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet LLARENA, EL PRESSUMPTE
  Data 11/04/18 Icona 650 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet JORDI SÀNCHEZ POT SER
  Data 10/04/18 Icona 637 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet LA DIFERÈNCIA ENTRE
  Data 09/04/18 Icona 628 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet EL TRIBUNAL DEL LAND
  Data 06/04/18 Icona 653 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet EL PRESIDENT PUIGDEMONT
  Data 05/04/18 Icona 676 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet I ARA M'HE FET
  Data 05/04/18 Icona 694 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet LA PASQUA DEL 2018,
  Data 04/04/18 Icona 657 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet LA DETENCIÓ DEL PRESIDENT
  Data 28/03/18 Icona 687 Data 1 comentari/s  
Spacer
Bullet ELS MOSSOS D'ESQUADRA
  Data 27/03/18 Icona 711 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet LES HÒSTIES SERAN SEMPRE
  Data 26/03/18 Icona 640 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet NOMÉS EM CONVENÇ LA
  Data 23/03/18 Icona 663 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet PER QUÈ UN 20% NO HA
  Data 20/03/18 Icona 664 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet BORBONET, FOT EL CAMP!!!!
  Data 14/03/18 Icona 655 Data 1 comentari/s  
Spacer
Bullet TENIM DRET A CRITICAR
  Data 07/03/18 Icona 713 Data 2 comentari/s  
Spacer
Bullet ELS FISCALS I ELS MAGISTRATS
  Data 05/03/18 Icona 689 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet DEGANA GAY, EN NOM MEU
  Data 01/03/18 Icona 664 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet ANNA GABRIEL EXILADA
  Data 28/02/18 Icona 675 Data 3 comentari/s  
Spacer
Bullet EMBESTIDA CONTRA L'ESCOLA
  Data 27/02/18 Icona 694 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet MIREIA BOYA, ETS UNA
  Data 23/02/18 Icona 642 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet LA VISIÓ DE JULIO ANGUITA
  Data 22/02/18 Icona 717 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet EL PESSIMISME INDEPENDENTISTA
  Data 21/02/18 Icona 711 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet EL PRESIDENT PUIGDEMONT
  Data 20/02/18 Icona 695 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet ENTRE EL MÒBIL I EL
  Data 14/02/18 Icona 710 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet ESTRATÈGIES DE DEFENSA
  Data 12/02/18 Icona 704 Data 2 comentari/s  
Spacer
Bullet C'S A PUNT DE GUANYAR
  Data 09/02/18 Icona 711 Data 1 comentari/s  
Spacer
Bullet ELS ESPANYOLS SANCIONEN
  Data 08/02/18 Icona 725 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet QUO VADIS - O NO BADIS
  Data 07/02/18 Icona 764 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet EL CONSELL D’ESTAT,
  Data 06/02/18 Icona 687 Data 0 comentari/s  
Spacer
Espai
Espai
Espai

Cerca al meu bloc

 


Donar un cop d'ull a tots els blocs
Espai
Spacer
Espai

Articles antics

Maig

 
 
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 
 
 
 
 
 

Abril

 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
 
 
Espai
Spacer

Referències

Col·labora!
Spacer
Contacta amb el suport / Avisa'ns d'abusos
Spacer
Posa'ns als favorits
Spacer
Política de privacitat, Termes d'ús & Legal
Spacer