Xat Catala
Entra Registra´t
     
 
La meva foto

Benvingut/da al meu bloc!

Persi ha escrit 247 articles i te 241 comentaris. L'últim article ha estat fet el 04/10/18

perfil de'n(na) Persi | àlbum de fotos de'n(na) Persi

   
Espai
Espai
   
 

Article del bloc de Persi

Espai
 

ELS POLÍTICS RICS I ELS POLÍTICS HEROIS.

Data diumenge 16/juliol/2017 - 09:57 Icona 743 Data 7

III. ELS POLÍTICS RICS I ELS POLÍTICS HEROIS.

(Mt 19,16-30; Lc 18,18-30)

“17 Quan es posava en camí, un home s'acostà corrent, s'agenollà davant de Jesús i li preguntà:
--Mestre bo, què haig de fer per a posseir la vida eterna?
18 Jesús li digué:
--Per què em dius bo? De bo, només n'hi ha un, que és Déu. 19 Ja saps els manaments: No matis, no cometis adulteri, no robis, no acusis ningú falsament, no facis cap frau, honra el pare i la mare.
20 Ell li va dir:
--Mestre, tot això ho he complert des de jove.
21 Jesús se'l mirà i el va estimar. Li digué:
--Només et falta una cosa: vés, ven tot el que tens i dóna-ho als pobres, i tindràs un tresor al cel. Després vine i segueix-me.
22 En sentir aquestes paraules, aquell home va quedar abatut i se n'anà tot trist, perquè tenia molts béns.
23 Llavors Jesús mirà al seu voltant i digué als seus deixebles:
--Que n'és, de difícil, per als qui tenen riqueses entrar al Regne de Déu!
24 Els deixebles, en sentir aquestes paraules, quedaren molt sorpresos. Però Jesús els tornà a dir:
--Fills meus, que n'és, de difícil, entrar al Regne de Déu! 25 És més fàcil que un camell passi pel forat d'una agulla que no pas que un ric entri al Regne de Déu.
26 Ells quedaren encara més desconcertats, i es deien els uns als altres:
--Si és així, qui pot salvar-se?
27 Jesús se'ls mirà i digué:
--Als homes els és impossible, però no a Déu, perquè Déu ho pot tot.
28 Llavors Pere li va dir:
--Mira, nosaltres ho hem deixat tot i t'hem seguit.
29 Jesús digué:
--Us ho asseguro: tothom qui per mi i per l'evangeli hagi deixat casa, germans, germanes, mare, pare, fills o camps, 30 rebrà, ja en el temps present, cent vegades més de cases, germans, germanes, mares, fills, camps, i també persecucions, i, en el món futur, la vida eterna. 31 Molts passaran de primers a darrers, i molts, de darrers a primers.”

Em passa com a Josep Pla: com més gran em faig, més m’agraden, més m’interessen els clàssics. I la Bíblia és més que un clàssic. És el conjunt de llibres on els occidentals hem après ètica i moral. És el llibre del quan parteixen bona part de tot el que s’ha creat humanísticament a casa nostra.

La història del jove ric és paradigmàtica. S’apropa a Jesús un xicot que és molt bon minyó i li diu que què ha de fer per guanyar-se la vida eterna. Jesús li pregunta si ja compleix tots els manaments i el xicot li diu que sí. Llavors Jesús li diu que vengui tot el que té, que ho doni als pobres i el segueixi. I el xicot no ho veu clar, perquè es veu que era molt ric. De fet, dos mil anys i escaig després cal dir que la immensa majoria dels cristians no ho han vist clar i que han procurat ser més o menys ser bons minyons, donar unes almoïnes més o menys raonables però no perdre gens ni mica de poder adquisitiu.

Per això em meravella que tinguem un nou govern de la Generalitat després de totes les amenaces que venen del govern de Madrid. Després d’amenaçar-los amb que els perseguiran per terra, mar i aire. Després de comprovar que els espiaran i tergiversaran les informacions que treguin inventant-se comptes a Suïssa o on convingui o que miraran de carregar-se la sanitat pública catalana. Em maravella que encara hi hagi catalans que no tinguin por a aquesta gent, tant per la banda dels que els hi donen suport, com per la bande dels que s’hi enfronten. Els que els hi donen suport es veu que els agrada viure en un estat-claveguera, cosa que els dóna una aparencia més roedora que una altra cosa; els capdavanters dels que s’hi enfronten els tenen molt ben posats. Són autèntics patriotes i, mutans mutandis, recorden els apòstols que van abandonar-ho tot per tal de seguir Jesús i predicar la seva bonanova. Ho tenien dificilíssim i molts d’ells van morir ajusticiats, però la seva llavor va germinar i encara germina avui.

Les actituds ètiques són inherents a les persones i, per tant, els seus valors atemporals. La valentia és una virtud i la covardia un defecte i la posició entremitja que ocupem la gran majoria equidistant equival a una situació de mediocritat moral que es fa sumant l’excel.lencia dels uns, la misèria dels altres i dividint per dos.

Tots els capdavanters a favor de que la gent pugui votar tenen una excel.lencia moral exemplar i universal, que no serveix només per a la independència de Catalunya, sinó que serveix per a qualsevol lluita per la dignitat dels pobles i de les persones. Hem d’estar molt orgullosos que el nostre país generi gent així, sense aquest tipus de gent el món no avançaria perquè la por dels poderosos ho colgaria tot.

Però ningú no pot estar a l’heroïcitat i per això aquell que reclama per a ell situar-se en el terreny d’una exigència o d’un risc només mediocre, ni alt ni baix, no se’l pot considerar ni covard o indigne. Simplement pensa que no està preparat per a continuar en una línia capdavantera, cosa que no vol dir que reneguin dels seus principis, ni que el país s’hagi d’oblidar dels seus serveis prestats en un moment tant delicat i difícil de la nostra història. Se’ls ha de donar dues vegades les gràcies: la primera per haver fet tot el han fet fins ara i la segona per dir-li al president Puigdemont que, a partir d’aquí i fins el tram final, no són els més idonis per a continuar avançant.

I qui són els covards ara i aquí. És molt fàcil. Els covards són tots aquells que utilitzen el seu poder de forma fraudulenta i indigna per tal d’evitar que un poble – que és com la resta de pobles del món, ni més, ni menys i que, per tant, te els mateixos drets que tots els pobles del món, ni més, ni menys – pugui votar lliurement si vol ser independent o no. L’abús de poder del poderós sempre és covard, perquè és incapaç d’enfrontar-se al seu adversari o enemic amb les seves mateixes armes, en el nostre cas una votació. Qui no vol que la votació es faci, qui ha fet la llei per evitar que la votació es faci, és més covard que aquell que vol que la votació es faci. I els qui donen cobertura a aquesta imposició també cal considerar-los covards.

Jo estic convençut que entre els capdavanters i els mediocres que els seguim, el referèndum s’acabarà fent. I l’actitud de l’espanyolisme haurà estat tant indigna, tant convarda respecte de nosaltres i dels nostres drets, que crec que el referèndum es guanyarà per una àmplia majoria. Perquè arribat el moment el poble preferirà estar de la banda de la llibertat, la virtud i la valentia que no pas de la tirania, el vici i la por. Tots som conscients de que estem fent història i cadascú sabrà què és el que els hi voldria explicar als seus néts.

Vull acabar aquest article citant tots els membres del meu govern. Probablement el més valent de la història de Catalunya i del que me’n sento molt orgullós. Potser hi ha països on els governants només s’arrisquen per posar la mà al calaix. Ara, a casa nostra, tenim un govern que s’arrisca per alliberar el seu país. Entre tots ho farem tot!!! Visca Catalunya lliure!!!!

President de la Generalitat: Carles Puigdemont
Vicepresident de la Generalitat i conseller d'Economia i Hisenda: Oriol Junqueras
Conseller de Presidència i portaveu: Jordi Turull
Conseller d'Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència: Raül Romeva
Consellera de Governació, Administracions Públiques i Habitatge: Meritxell Borràs
Conseller d'Interior: Joaquim Forn
Conseller de Justícia: Carles Mundó
Conseller d'Empresa i Coneixement: Santi Vila
Consellera de Benestar, Treball i Família: Dolors Bassa
Conseller de Territori i Sostenibilitat: Josep Rull
Consellera d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació: Meritxell Serret
Conseller de Salut: Toni Comín
Conseller de Cultura: Lluís Puig
Consellera d'Ensenyament: Clara PonsatíEspai
Spacer
Espai
   
  Escriu articles al teu bloc
Espai
 
 

Comentaris sobre aquest article

Espai Espai
 
Picture
Persi

Alarico,

Date Tuesday, July 18th 2017, 2:39 PM

m'ho he mirat però m'hauries de concretar més. Quina afirmació que jo faig a l'article no és curosa? Ho dic perquè em remets en bloc a l'article de l'estatut de wikipèdia - que no és Déu, però - i no sé veure les divergències entre el que jo dic i el que diu. Una altra cosa és aque interpretem - tu o jo o qui sigui - les coses diferents. Però jo crec que a hores d'ara el PP està apenedit:

1. D'haver presentat el recurs.

2. D'haver presentat el recurs després que els catalans votèssim el text (error que no s'ha de tornar a repetir mai més segons l'espanyolista Tamames ).

3. Del tripijoc que es va fer en la composicó del TC.

4. De que hi hagin articles a d'altres estatuts d'eutonomia calcats del català davant dels quals no s'ha presentat recurs i, per tant, són plenament constitucionals, però a Catalunya no.

En tot cas, prego que concretis més per a poder-te contestar també més concretament.

Spacer

Picture
alarico

Persi

Date Monday, July 17th 2017, 8:17 PM

En relació a com es va tramitar, acordar i aprovar l'Estatut et passo un enllaç a la wikipedia, com veuras el que allí hi figura no té res a veure amb la simplificació que has fet. Crec que hem de ser curosos i rigurosos quan parlem d'aquestes coses.

https://ca.wikipedia.org/ wiki/Estatut_d%27Autonomi a_de_Catalunya_de_2006

Spacer

Picture
Persi

El PP es va quedar gairebé sol

Date Monday, July 17th 2017, 6:44 PM

atacant l'estatut i això és història. I recordo que es demanaven signatures a Andalusia "contra Catalunya". Crec que el PP ha caigut en l'irresponsabilitat de pensar que la confrontació amb la Generalitat i, en general, l'anticatalanisme li donava a Espanya els vots que no era capaç de guanyar a Catalunya perquè CiU li ocupava el seu espai.

Una cosa és donar tot el que demani la Generalitat i una altra cosa es oposar-s'hi per principi que és el que va fer el PP. I el que no van fer, per exemple, els socialistes que van tenir una actuació més sensata. No dic més intel.ligent perquè al PP l'anticatalanisme li ha estat molt rentable electoralment, mentre que al PSOE li ha tocat el rebre per totes bandes.

La història és aquesta. I, per tant, no entro en el plantejament general que tu fas. Per cert, els impulsors de l'estatut no foren els independentistes, ni tant sols els partits d'estricta obediència catalana, sinó el PSC-PSOE amb en Maragall al capdavant i recolçats per Zapatero.

Spacer

Picture
alarico

Persi

Date Monday, July 17th 2017, 5:09 PM

En relació al govern del PP, que com a lliberal que sóc considero que no és el millor pels meus interessos, et feig el següent plantejament:

Afirmes que la negativa de les demandes fetes per la Generalitat al govern de l'estat són el motiu de sentiment independentista (nos són les teves paraules, però penso que és la essencia). Hi estic d'acord. En base a aquest argument et faig la següent pregunta: l'estat Espanyol ha de complaure totes les demandes fetes per part de la Generalitat? I si aquestes demandes atempten contra drets fonamentals d'altres conciutadans de l'estat? Quina és la obligació del govern de l'estat en aquest darrer supósit?

Spacer

Picture
Persi

En aquest sentit

Date Monday, July 17th 2017, 4:36 PM

jo estic segur que en aquest xat, posem per cas, tu fas més independentistes que no pas jo. Ho tinc claríssim això.

Spacer

Picture
Persi

Home, jo he fet un esforç considerable

Date Monday, July 17th 2017, 4:34 PM

i la teva resposta em sembla poc elaborada (aquesta vegada).

Els referèndums de Hitler i de Franco eren d'autodeterminació d'alguna part del territori on tothom podia votar el que volès?

Suïssa, que és de llarg el país del món que referèndums fa, no és una democràcia i un país envejable en molts sentits ?

Purga al qui discrepa? A veure quin governant manté al govern a qui discrepa d'un tema essencial? Potser m'he perdut alguna cosa, però jo no veig a ningú del PP que es permeti dubta res.

La llei no és bona sempre. Ni tant sols en democràcia. Les lleis hitlerianes són un exemple. O les lleis racistes. Et quedes amb un formalisme molt còmode però la cosa és més complexa: s'ha de veure que diu la llei per tal de veure si es justa o no. I em temo que el 80% dels catalans consideren la llei espanyola injusta pel que fa a l'autodeterminació de Catalunya. I pel que fa als espanyols no ho sabem: hi ha catedràtics de dret que diuen que la majoria dels espanyols també hi estarien a favor.

Tornem a un tema que tinc pendent de contestar-te: jo cada dia que passa sóc més partidari de la democràcia directa. Ja sé que tu no.

No sé quina consideració tens pel govern del PP que dient que no a tot el que s'ha demanat des de Catalunya, des del nou estatut fins al concert, han ajudat - i continuen sent indispensables per l'independentisme avui - a que estiguem en la situació que estem. Es un bon govern per a tu?

Spacer

Picture
alarico

El pitjor covern de Catalunya

Date Monday, July 17th 2017, 10:04 AM

Això és el que tenim. Un president que ni tant sols va ser votat pels ciutadans, que purga a les persones que discrepen amb ell. És un govern, en definitiva, totalitarista, on prima el pensament únic i en el que les ments obtuses i obedients són premiades.

Qui està al costat del "procés" no és un demòcrata. La volutat del poble no es pot emprar per anar contra la llei en una democràcia. Això és colpisme pur i dur.

Hitler va convocar quatre referèndums i Franco dos, i això no els va fer pas uns demòcrates.

Spacer

Espai
 

Escriu el teu comentari per aquest article

Espai Espai
Espai
  Ho sentim, els usuaris no registrats no poden escriure comentaris | Registra't
   Més articles

 

Vols llegir més articles escrits per Persi? Aquí son els últims articles.

 
Bullet PRIMER ANY DE REPÚBLICA
  Data 04/10/18 Icona 1201 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet UN PAÍS DE XIMPLES
  Data 28/09/18 Icona 613 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet DE LA FLOR AL CUL DEL
  Data 18/09/18 Icona 611 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet LA MANIFESTACIÓ DE
  Data 12/09/18 Icona 617 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet S'HA D'ANAR
  Data 10/09/18 Icona 634 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet REFLEXIONS DESPRÉS
  Data 06/09/18 Icona 625 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet ELS PARTITS INDEPENDENTISTES
  Data 27/07/18 Icona 697 Data 1 comentari/s  
Spacer
Bullet LA CONTRAPORTADA DEL
  Data 20/07/18 Icona 643 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet JULI CÈSAR I EL TRASLLAT
  Data 04/07/18 Icona 770 Data 2 comentari/s  
Spacer
Bullet LA INAUGURACIÓ DELS
  Data 28/06/18 Icona 616 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet COM ES COMBAT LA MALA
  Data 25/06/18 Icona 627 Data 1 comentari/s  
Spacer
Bullet L'ALEGRIA DE LA
  Data 21/06/18 Icona 590 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet NO TINC GENS NI MICA
  Data 15/06/18 Icona 597 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet ÉS UNA BONA NOTÍCIA
  Data 12/06/18 Icona 597 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet APROFITANT L'AVINENTESA
  Data 23/05/18 Icona 693 Data 1 comentari/s  
Spacer
Bullet I ARA RESULTA QUE ÉS
  Data 18/05/18 Icona 644 Data 1 comentari/s  
Spacer
Bullet LA SENTÈNCIA DE LA
  Data 03/05/18 Icona 661 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet LA SENTÈNCIA DE LA
  Data 02/05/18 Icona 632 Data 1 comentari/s  
Spacer
Bullet LA SENTÈNCIA DE LA
  Data 30/04/18 Icona 674 Data 1 comentari/s  
Spacer
Bullet HA PLEGAT CRISTINA CIFUENTES,
  Data 28/04/18 Icona 639 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet XAVIER GARCÍA ALBIOL
  Data 27/04/18 Icona 636 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet SOCIALISTES, BARREJA
  Data 12/04/18 Icona 658 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet LLARENA, EL PRESSUMPTE
  Data 11/04/18 Icona 651 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet JORDI SÀNCHEZ POT SER
  Data 10/04/18 Icona 638 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet LA DIFERÈNCIA ENTRE
  Data 09/04/18 Icona 629 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet EL TRIBUNAL DEL LAND
  Data 06/04/18 Icona 654 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet EL PRESIDENT PUIGDEMONT
  Data 05/04/18 Icona 677 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet I ARA M'HE FET
  Data 05/04/18 Icona 695 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet LA PASQUA DEL 2018,
  Data 04/04/18 Icona 658 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet LA DETENCIÓ DEL PRESIDENT
  Data 28/03/18 Icona 688 Data 1 comentari/s  
Spacer
Bullet ELS MOSSOS D'ESQUADRA
  Data 27/03/18 Icona 712 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet LES HÒSTIES SERAN SEMPRE
  Data 26/03/18 Icona 641 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet NOMÉS EM CONVENÇ LA
  Data 23/03/18 Icona 664 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet PER QUÈ UN 20% NO HA
  Data 20/03/18 Icona 665 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet BORBONET, FOT EL CAMP!!!!
  Data 14/03/18 Icona 656 Data 1 comentari/s  
Spacer
Bullet TENIM DRET A CRITICAR
  Data 07/03/18 Icona 714 Data 2 comentari/s  
Spacer
Bullet ELS FISCALS I ELS MAGISTRATS
  Data 05/03/18 Icona 690 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet DEGANA GAY, EN NOM MEU
  Data 01/03/18 Icona 665 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet ANNA GABRIEL EXILADA
  Data 28/02/18 Icona 676 Data 3 comentari/s  
Spacer
Bullet EMBESTIDA CONTRA L'ESCOLA
  Data 27/02/18 Icona 695 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet MIREIA BOYA, ETS UNA
  Data 23/02/18 Icona 643 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet LA VISIÓ DE JULIO ANGUITA
  Data 22/02/18 Icona 718 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet EL PESSIMISME INDEPENDENTISTA
  Data 21/02/18 Icona 712 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet EL PRESIDENT PUIGDEMONT
  Data 20/02/18 Icona 697 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet ENTRE EL MÒBIL I EL
  Data 14/02/18 Icona 711 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet ESTRATÈGIES DE DEFENSA
  Data 12/02/18 Icona 705 Data 2 comentari/s  
Spacer
Bullet C'S A PUNT DE GUANYAR
  Data 09/02/18 Icona 712 Data 1 comentari/s  
Spacer
Bullet ELS ESPANYOLS SANCIONEN
  Data 08/02/18 Icona 727 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet QUO VADIS - O NO BADIS
  Data 07/02/18 Icona 765 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet EL CONSELL D’ESTAT,
  Data 06/02/18 Icona 688 Data 0 comentari/s  
Spacer
Espai
Espai
Espai

Cerca al meu bloc

 


Donar un cop d'ull a tots els blocs
Espai
Spacer
Espai

Articles antics

Maig

 
 
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 
 
 
 
 
 

Abril

 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
 
 
Espai
Spacer

Referències

Col·labora!
Spacer
Contacta amb el suport / Avisa'ns d'abusos
Spacer
Posa'ns als favorits
Spacer
Política de privacitat, Termes d'ús & Legal
Spacer