Xat Catala
Entra Registra´t
     
 
La meva foto

Benvingut/da al meu bloc!

Persi ha escrit 247 articles i te 241 comentaris. L'últim article ha estat fet el 04/10/18

perfil de'n(na) Persi | àlbum de fotos de'n(na) Persi

   
Espai
Espai
   
 

Article del bloc de Persi

Espai
 

LES CLAVEGUERES DE L’ESTAT I/O LA MORT DE MIGUEL BLESA.

Data dijous 20/juliol/2017 - 07:06 Icona 660 Data 1

Vista la quantitat d’anuncis que es van intercalar en la transmisió del documental suposo que l’audiència de “Las cloacas de interior” de Jaume Roures devia ser brutal. Llegeixo que de unes 750.000 persones, amb més del 30% de la quota de campanya a Catalunya. Més enllà d’això és relevant que aquest documental, fet en castellà, no s’ha pogut veure per cap altra televisió espanyola. Ni pública, ni privada. Però ara que està penjat a youtube ja ha tingut més de 160.000 visualitzacions. Estic segur que d’aquí a pocs dies l’hauran vist més d’un milió de persones. Del que estic segur és que és molt difícil que s’emeti en un canal d’àmbit estatal. Tenen por.

Els que vau veure els documental estic segur que, com jo, vau quedar garratibats. En ell es presenta el Ministeri de l’Interior espanyol en general i els cossos de seguretat d’àmbit estatal en particular, com un ens delictiu com a mínim en dos sentits: en el sentit de perseguir l’enemic – amb les practiques que es veu que segueixen aquests individus parlar d’adversaris, com se sol fer, en comptes de d’enemics és utilitzar un eufemisme - i la segona cosa que fan és enriquir-se amb pràctiques mafioses, corrompent, ells que haurien de ser els principats amics de la corrupció, institucions i funcionaris per a lucrar-se.

Tot l’anterior pot ser cert o fals. Però si és fals el Ministeri Fiscal hauria de córrer a denunciar aquest documental per tal de rescabalar l’honor de totes les persones que hi són acusades i demanar danys i perjudicis. Jo no tinc notícia de que això fins ara hagi passat. I no sé si passarà perquè hi ha una sèrie de temes que l’oligarquia més podrida d’Espanya té pànic a que se li escapi de les mans. I com és lògic els denunciats – Jaume Roures i totes les persones que testifiquen contra els alts càrrecs d’Interio de l’època del PSOE i del PP, acabarien portant aquest tema als tribunals internacionals. I en aquests internacionals, on sovint Espanya és sancionada i condemnada, els que a l’estat espanyols se senten forts i segurs com a propietaris del cortijo, se senten atemorits. Per tant, la seva estratègia suposo que serà continuar presionant per a que el documental no s’emeti per cap altre televisió i fer veure com que no ha passat res. Esperar a que el xàfec amaini.

La visió del documental fa que et preguntis com hi pot haver-hi gent a qui li agradi viure en aquest estal mig policial, mig mafiós. Gent que, a més, diu que es liberal. Un liberalisme que defensa una mena de policia que és una barreja entre les SS nazis i la policia corrupta de qualsevol república bananera. No entenc com tots els ciutadans espanyols – de qualsevol ideologia democràtica – no tenen com un dels seus principals objectius tenir una policia que, simplement, estigui al servei dels ciutadans i les institucions i, per tant, ni estigui al servei de cap partit polític i al servei d’interessos delictius i mafiosos de membres del cos.

Em diu un amic que aquestes coses passen a tot arreu. Que els serveis secrets precisament són secrets perquè fan coses secretes. Però jo crec que hi ha una diferència molt important entre fer coses secretes i fer coses il·legals. Inventar-se un compte suís, pagant aquesta prova falsa amb diners públics, contra Xavier Trias no és acceptable ni ètica, ni política, ni legalment.

No perquè s’hagi fet en secret sinó perquè el que ha fet la policia és just el contrari del que ha de fer: no ha buscat proves sinó que se les ha inventat i ha pagat per elles. I ho ha fet no per a servir la justícia i la llei sinó per a abatre un contrincant polític, iniciant una persecució política que, a més, es va fer, sense cap mena d’escrúpols, en mig d’una campanya electoral i que es obvi que va influir en el resultat.

Un estat que actua així, amb la benedicció del govern, amb la benedicció de la fiscalia, amb la benedicció de la judicatura, amb la benedicció dels cossos de seguretat – que s’haurien d’anomenar d’inseguretat, visto lo visto – i amb la beneficció de bona part dels mitjans de comunicació tant públics com privats no pot ser considerat un estat democràtic de cap de les maneres. És un estat totalitari i corromput, podrit, per dins. Digui el que digui la constitució espanyola, que ells tant fan servir i que, en el fons tan poc respecten. I els que alimenten aquesta podritud són tots els partits sistèmics espanyols – C’s inclòs – i els que no l’alimenten són els que aquesta oligarquia podrida vol batre, bàsicament l’independentisme català i PODEMOS.

Doncs mira, al contrari del que pensa el meu amic, jo penso que als països de llarga tradició democràtica, als països on hi ha una veritable separació de poders, als països on el poble es sap fer respectar pel poder, aquestes coses no passen. No conec casos semblants a Europa occidental des del feixisme i el nazisme, francament. I ja se sap com va acabar el president Nixon als USA. Spain sembla que continua sent fastigosament diferent en aquest àmbit.

Per tot l’anterior no és estrany que, esdevinguda la mort de Miguel Blesa, una persona que amb el seu testimoni podia fer moltíssim mal a molta gent del PP, de la part podrida de l’oligarquia espanyola, etc...la policia digui que sembla que ha estat un suïcidi i que moltíssima gent sospiti – i ho digui en veu alta i publicant la seva opinió – que de suïcidi res, de res, que ha estat un assassinat. I un assassinat dirigit des de les clavegueres de l’estat. Dirigit pels mateixos que van crear el GAL, que van segrestar a Segundo Marey i van realitzar una colla d’assassinats.

Cal recordar que el GAL va ser creat per gent propera al PSOE, però que el PP de José Maria Aznar es va negar a entregar als jutges els papers del CESID per tal que els acusats puguessin ser jutjats. I de passada l’estat espanyol que els donava cobertura.

Això és el que tenim. M’agradaria que qualsevol demòcrata tot això el fes vomitar. Però no només el fes vomitar sinó que fossin capaços de donar-li la volta a quelcom intolerable: que els que han de vetllar per la nostra seguretat esdevinguin delinqüents i campin tranquil.lament per les nostres institucions, pels nostres carrers i cobrin diners públics. No crec que sigui ara un tema de ser independentista o no o de ser progressista o no. Es tracta de ser demòcrata o no. De voler viure en llibertat i amb dignitat o no. Jo, tal com estan les coses a Espanya, no me’n refio que es pugui fer justícia. Per un estat no hi ha res més corrosiu que això. La desconfiança dels seus ciutadans envers les seves institucions.Espai
Spacer
Espai
   
  Escriu articles al teu bloc
Espai
 
 

Comentaris sobre aquest article

Espai Espai
 
Picture
txeic-tgn

WERTgonya...

Date Friday, July 21st 2017, 5:19 PM

Malgrat la CENSURA de les televisions espanyoles (algunes les paguem entre tot"s !)...

TV3 tornarà a oferir el treball dirigit per Jaume Roures a partir de les 19.30 h, just abans del 'Telenotícies vespre'.


http://www.ara.cat/media/ TV3-reemetra-Las-Interior -dissabte_0_1835816544.ht ml

**************************

“El que més s'assembla a un espanyol de dretes és un espanyol d'esquerres.” Josep Pla

Spacer

Espai
 

Escriu el teu comentari per aquest article

Espai Espai
Espai
  Ho sentim, els usuaris no registrats no poden escriure comentaris | Registra't
   Més articles

 

Vols llegir més articles escrits per Persi? Aquí son els últims articles.

 
Bullet PRIMER ANY DE REPÚBLICA
  Data 04/10/18 Icona 1201 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet UN PAÍS DE XIMPLES
  Data 28/09/18 Icona 613 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet DE LA FLOR AL CUL DEL
  Data 18/09/18 Icona 611 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet LA MANIFESTACIÓ DE
  Data 12/09/18 Icona 617 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet S'HA D'ANAR
  Data 10/09/18 Icona 634 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet REFLEXIONS DESPRÉS
  Data 06/09/18 Icona 625 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet ELS PARTITS INDEPENDENTISTES
  Data 27/07/18 Icona 697 Data 1 comentari/s  
Spacer
Bullet LA CONTRAPORTADA DEL
  Data 20/07/18 Icona 643 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet JULI CÈSAR I EL TRASLLAT
  Data 04/07/18 Icona 770 Data 2 comentari/s  
Spacer
Bullet LA INAUGURACIÓ DELS
  Data 28/06/18 Icona 616 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet COM ES COMBAT LA MALA
  Data 25/06/18 Icona 627 Data 1 comentari/s  
Spacer
Bullet L'ALEGRIA DE LA
  Data 21/06/18 Icona 590 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet NO TINC GENS NI MICA
  Data 15/06/18 Icona 597 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet ÉS UNA BONA NOTÍCIA
  Data 12/06/18 Icona 597 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet APROFITANT L'AVINENTESA
  Data 23/05/18 Icona 693 Data 1 comentari/s  
Spacer
Bullet I ARA RESULTA QUE ÉS
  Data 18/05/18 Icona 644 Data 1 comentari/s  
Spacer
Bullet LA SENTÈNCIA DE LA
  Data 03/05/18 Icona 661 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet LA SENTÈNCIA DE LA
  Data 02/05/18 Icona 632 Data 1 comentari/s  
Spacer
Bullet LA SENTÈNCIA DE LA
  Data 30/04/18 Icona 674 Data 1 comentari/s  
Spacer
Bullet HA PLEGAT CRISTINA CIFUENTES,
  Data 28/04/18 Icona 639 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet XAVIER GARCÍA ALBIOL
  Data 27/04/18 Icona 636 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet SOCIALISTES, BARREJA
  Data 12/04/18 Icona 658 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet LLARENA, EL PRESSUMPTE
  Data 11/04/18 Icona 651 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet JORDI SÀNCHEZ POT SER
  Data 10/04/18 Icona 638 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet LA DIFERÈNCIA ENTRE
  Data 09/04/18 Icona 629 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet EL TRIBUNAL DEL LAND
  Data 06/04/18 Icona 654 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet EL PRESIDENT PUIGDEMONT
  Data 05/04/18 Icona 677 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet I ARA M'HE FET
  Data 05/04/18 Icona 695 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet LA PASQUA DEL 2018,
  Data 04/04/18 Icona 658 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet LA DETENCIÓ DEL PRESIDENT
  Data 28/03/18 Icona 688 Data 1 comentari/s  
Spacer
Bullet ELS MOSSOS D'ESQUADRA
  Data 27/03/18 Icona 712 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet LES HÒSTIES SERAN SEMPRE
  Data 26/03/18 Icona 641 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet NOMÉS EM CONVENÇ LA
  Data 23/03/18 Icona 664 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet PER QUÈ UN 20% NO HA
  Data 20/03/18 Icona 665 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet BORBONET, FOT EL CAMP!!!!
  Data 14/03/18 Icona 656 Data 1 comentari/s  
Spacer
Bullet TENIM DRET A CRITICAR
  Data 07/03/18 Icona 714 Data 2 comentari/s  
Spacer
Bullet ELS FISCALS I ELS MAGISTRATS
  Data 05/03/18 Icona 690 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet DEGANA GAY, EN NOM MEU
  Data 01/03/18 Icona 665 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet ANNA GABRIEL EXILADA
  Data 28/02/18 Icona 676 Data 3 comentari/s  
Spacer
Bullet EMBESTIDA CONTRA L'ESCOLA
  Data 27/02/18 Icona 695 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet MIREIA BOYA, ETS UNA
  Data 23/02/18 Icona 643 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet LA VISIÓ DE JULIO ANGUITA
  Data 22/02/18 Icona 718 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet EL PESSIMISME INDEPENDENTISTA
  Data 21/02/18 Icona 712 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet EL PRESIDENT PUIGDEMONT
  Data 20/02/18 Icona 697 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet ENTRE EL MÒBIL I EL
  Data 14/02/18 Icona 711 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet ESTRATÈGIES DE DEFENSA
  Data 12/02/18 Icona 705 Data 2 comentari/s  
Spacer
Bullet C'S A PUNT DE GUANYAR
  Data 09/02/18 Icona 712 Data 1 comentari/s  
Spacer
Bullet ELS ESPANYOLS SANCIONEN
  Data 08/02/18 Icona 727 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet QUO VADIS - O NO BADIS
  Data 07/02/18 Icona 765 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet EL CONSELL D’ESTAT,
  Data 06/02/18 Icona 688 Data 0 comentari/s  
Spacer
Espai
Espai
Espai

Cerca al meu bloc

 


Donar un cop d'ull a tots els blocs
Espai
Spacer
Espai

Articles antics

Maig

 
 
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 
 
 
 
 
 

Abril

 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
 
 
Espai
Spacer

Referències

Col·labora!
Spacer
Contacta amb el suport / Avisa'ns d'abusos
Spacer
Posa'ns als favorits
Spacer
Política de privacitat, Termes d'ús & Legal
Spacer