Xat Catala
Entra Registra´t
     
 
La meva foto

Benvingut/da al meu bloc!

Persi ha escrit 247 articles i te 241 comentaris. L'últim article ha estat fet el 04/10/18

perfil de'n(na) Persi | àlbum de fotos de'n(na) Persi

   
Espai
Espai
   
 

Article del bloc de Persi

Espai
 

“PERQUÈ VOSALTRES EN EL FONS SABEU QUE EL REFERÈNDUM NO ES FARÀ...”

Data dilluns 24/juliol/2017 - 02:59 Icona 678 Data 4

“La propaganda ha de limitar-se a un nombre petit d'idees i repetir-les incansablement, presentar-les una vegada i una altra des de diferents perspectives, però sempre convergint sobre el mateix concepte. Sense fissures ni dubtes.”

Joseph Goebbels, ministre de propaganda d’Adolf Hitler.

Fa molts anys, d’adolescent, em va fascinar la figura de Joseph Goebbels. I havent d’haver de fer un treball sobre un personatge de la història contemporània el vaig triar. El treball, com l’estimada de la cançó d’en Serrat, qui sap on para, però recordo bé la conclusió a la que vaig arribar. Goebbels fou un geni de la propaganda i punt i seguit: llàstima que en comptes de posar el seu talent a favor d’una causa humanista el posés a favor d’una causa criminal.

Ho continuo pensant: Hitler sense el geni propagandístic de Goebbels no haguès aconseguit el poder. Goebbels va aconseguir que Berlín, que era una ciutat pro-comunista, esdevingués nazi. Hitler el va fixar en ell – Goebbels era del sector esquerrà del NSDAP i havia considerat Hitler fins llavors com un petit burgès – i se’l va endur amb ell. A partir d’aquí el talent oratori de Hitler, el talent propagandístic de Goebbels i el talent terrorista de Heydrich / Himmler va convertir el III Reich en una màquina infernal que només podia ser parada a través de la guerra.
Que avui a Catalunya i a Espanya vivim una guerra de propaganda em sembla evident. Que en aquesta guerra propagandística els exèrcits són desiguals també em sembla evident: l’independendentisme català només compta amb un parell de diaris nacionals catalans, tres o quatre ràdios i un parell de canals de televisió. L’espanyolisme compta amb la resta de mitjans públics i privats estatals.

Quan veus que critiquen als mitjans públics catalans per defensar l’independentisme, fa riure, perquè és obvi que els mitjans públics estatals, que també són pagats pels independentistes catalans, són espanyolistes i ningú no qüestiona la seva manca de neutralitat. I des d’aquí no s’accepta pels espanyolistes catalans que una cosa va per l’altra. No, senyor. Els mitjans públics espanyols tenen tot el dret del món a ser espanyolistes malgrat que també siguin pagats pels independentistes catalans, però els mitjans públics catalans han de ser neutrals perquè són pagats per tots els catalans, malgrat que al Parlament català hi ha una majoria independentista. Ells tenen dret a fer una televisió que es correspongui amb la seva majoria parlamentària, nosaltres es veu que no. Com que nosaltres no hi tenim dret, nosaltres som manipuladors. I com que ells sí que hi tenen dret, no ho són. Que a l’hora de la veritat resulti que surtin més persones no independentistes a TV3 que no pas independentistes a TVE no té res a veure. Ells hi tenen dret i nosaltres no. Així de simple.

Ara l’espanyolisme diu que nosaltres els independentistes ja sabem que el referèndum no es celebrarà. I ho van repetint una vegada i una altra i una altra i una altra. Sembla que hagin anat a classes doctrinals de la càtedra Goebbels, sembla que si ens repeteixen mil i una vegades que nosaltres ja sabem que el referèndum no es celebrarà, nosaltres acabarem acceptant que no s’accepti el referèndum i, per tant, que el referèndum no és celebrarà perquè nosaltres, els independentistes, acabarem acceptant que no es faci.

Val a dir que és una solució dialècticament enginyosa. Pensen que nosaltres acabarem acceptan que el referèndum no es celebrarà perquè ells ens convenceran de que es impossible i que un cop estem convençuts de que és impossible ens en anirem a casa a fer nones i l’endemà ens sentirem tant espanyols com sempre ens hauríem d’haver sentit. I, com que Espanya ens estima tant, a partir d’aquell moment tot seran flors i violes i romaní i no hi haurà mai més ni independentisme, ni nacionalisme, ni catalanisme, ni hòsties en vinagre. Hi haurà: una, grande y libre i tots contents com unes pàsqües.

Com que els que diuen que el referèndum no es celebrarà són moltísims i per molts canals, les nostres orelles vibren amb els seus esgarips negacionistes. Ho diuen tots els mitjans públics i privats espanyols fora d’alguns mitjans públics i privats catalans. Ho diuen tots els espanyolistes catalans i ens ho van repetint matxaconament, una i mil vegades per tal que els sobiranistes hi renunciem.

Però no hi renunciarem, simplement. Sabem que tenim la raó, no la raó de la independència, quedi clar, sinó la raó del dret a l’autodeterminació dels pobles. I també sabem que la tasca de la nostra generació és arribar fins al final del que s’ha començat, que en el nostre cas vol dir que es voti. Som conscients que les nostres eines són poques i precàries, però amb aquestes eines hem aconseguit treure més de dos milions de persones al carrer, guanyar totes les eleccions al Parlament de Catalunya i aconseguirem votar en un referèndum.

No ens ho tombaran perquè, com també deia Goebbels, els pobles són més intel.ligents del que sembla a primera vista i no els pots enganyar amb qualsevol cosa. I es possible que els independentistes estiguem equivocats i que el futur de Catalunya sigui millor dins de l’estat espanyol que no pas fora. Però en el que no estem equivocats segur és en el dret que tenim a decidir si volem ser un estat independent o si volem continuar sent espanyols. Això qualsevol català intel.ligent veu que és un dret irrenunciable i al que no ens convé renunciar. Per això, per molta propaganda de que es faci des de Madrid, per molt que se’ns vulgui aixecar la camisa, votarem.Espai
Spacer
Espai
   
  Escriu articles al teu bloc
Espai
 
 

Comentaris sobre aquest article

Espai Espai
 
Picture
alarico

Persi

Date Tuesday, July 25th 2017, 3:46 PM

T'equivoques quan m'etiquetes d'espanyolista, jo en tot cas sóc europeista. També sóc un demòcrata, i això últim no té res a veure amb la sensibilitat política d'una persona.

Les persones que no respecteu la legalitat vigent en un estat democràtic no us podeu considerar pas demòcrates. Poser les urnes per a un referèndum ilegal no és democràcia, de fet és tot el contrari.

Per acabar, t'enumero tres motius per els que tot demòcrata s'hauria d'oposar a aquest referèndum:

1 - és inconstitucional.
2 - està basat en arguments supremacistes (els catalans són millors com a raça en relació a la resta d'espanya. Dit per Heribert Barrera, un dels referents d'ERC) i racistes.
3 - està basat en falsetats que tothom pot verificar (espanya ens roba, i un llarg etcètera d'agravis inventats).

Spacer

Picture
Persi

Home...

Date Monday, July 24th 2017, 6:12 PM

1. Tothom fa, evidentment, la seva propaganda. Però la vostra és infinitament més àmplia i potent que la nostra. Això m'ho hauràs de reconèixer si més no

2. No entenc com una persona que es diu liberal pot estar en contra al dret d'autodeterminació de cap país, inclós el seu. No m'entra al cap.

3. El principi d'autodeterminació és universal i no només parla de colònies. Repassa el text i ho veuràs. Escòcia, el Quebec, Noruega, etc...són colònies o eren nacions sense estat justament igual que Catalunya?

4. Doncs jo estic convençut de que votarem i estic convençut que tu també penses que el farem. Penso que utilitzes una eina per desanimar la gent, una propaganda disuassòria, semblant a la de Goebbels i no es que et digui nazi, ehh, perquè després Goebbels ha tingut moltíssims alumnes en tota mena de partits.

5. És més, estic convençudíssim que, arribat el moment, els grans defensors del referèndum sereu els espanyolistes, perquè serà l'única via que us quedarà per a que Catalunya deixi de formar part d'Espanya.

6. I, anant al fons del que dius: Espanya cobra més o menys impostos a Catalunya dels que hauria de cobrar? Tu que opines? Tu creus que un estat que imposa als pobles que en formen part formar-ne és gaire demòcrata? Jo no he dit mai que C's sigui franquista, però el neo-franquisme del PP em sembla una evidència total, només cal recordar els seus fundadors i la pròpia defensa del franquisme que fan els seus dirigents. O es que Fraga o Aznar foren demòcrates de tota la vida ?

Spacer

Picture
txeic-tgn

tricornico...

Date Monday, July 24th 2017, 6:05 PM

Les 15 vergonyes d’Espanya que acabaran explotant tard o d’hora

Aquí us posem una llista de les 15 coses més vergonyoses que hi ha actualment a l’Estado Español i que difícilment podran revertir la situació i que fan que tots els catalans ens donin motius per voler marxar.

1. El deute extern d’Espanya aconsegueix màxims històrics amb 1,911 bilions d’euros (el 170% del PIB) segons el Banc d’Espanya.

2. La corrupció ens costa 87.000 milions d’euros (39.000 milions d’euros directes i 48.000 milions indirectes ‘càrregues administratives’)

3. L’any 2016 a Espanya va haver-hi 2.126 detinguts i 1.116 delictes de corrupció. Els nivells de corrupció han augmentat en un 204%.

4. Cada espanyol paga 1.000 euros de més en impostos per culpa de la corrupció

5. Espanya té la segona taxa d’atur juvenil més alta de tota la Unió Europea (el 41,6%)

6. A Espanya un de cada 10 menors (0-17 anys) viu en llars amb tots els seus membres en atur.

7. Espanya és el membre de la Unió Europea amb menys habitatge social (2%)

8. Espanya és el membre de la Unió Europea amb més habitatge buit (3,44 milions) i amb més desnonaments.

9. Segons dades d’Unicef, Espanya és el tercer país de la Unió Europea amb més pobresa infantil (40%), per darrere de Romania i Grècia.

10. A Espanya la bretxa salarial entre homes i dones supera el 20%

11. Espanya, després de Letònia i Xipre, és el 3r país d’Unió Europea on més ha augmentat la desprotecció social als majors de 65 anys, segons Unicef

12. Espanya és el segon país del món, després de Cambodja, en nombre de desapareguts en fosses comunes i cunetes.

13. Espanya és el país europeu amb més hores de sol al dia i on la política energètica de autoconsum castiga als ciutadans

14. Espanya és el país d’Unió Europea amb més pujada d’emissions de gasos d’efecte hivernacle. Un 11,4%, per davant d’Itàlia 9,7% i Holanda 7,7%

15. Espanya és l’únic país de la Unió Europea que conrea transgènics a gran escala mentre la majoria de països veïns han prohibit el seu cultiu.


*******************************

*** 21.07.2017 El Congrés creu provada l’operació Catalunya però no l’enviarà a la fiscalia
La comissió d’investigació conclou que Fernández Díaz i Cosidó utilitzaven la policia per perseguir independentistes i opositors
El PP ho nega i C’s s’absté

http://www.elpuntavui.cat /politica/article/17-poli tica/1198883-el-congres-c reu-provada-l-operacio-ca talunya-pero-no-l-enviara -a-la-fiscalia.html

****************************
WERTGonya:

La Fiscalía me lo afina y nosotros (PSOE-C's) se lo afinamos a PP ! TOT PER LA POLTRONA els SOCIOS LISTOS i els de les comunes !

Clar... que els SOCIOS LISTOS coneixen al Sr. X dels GAL: hoy por ti mañana por mi...

Malgrat escrits tendenciosos de seudo-intele•lectuals VOTAREM !

El dia 1-O exercirem la màxima expressió de la DEMOCRÀCIA: VOTAR ||*||

Qui vol pertànyer a un Estat ple de franquistes ?...

Spacer

Picture
alarico

Persi

Date Monday, July 24th 2017, 4:14 PM

Doncs jo fins ara estava convençut que els qui heu emprat les tàctiques propagandístiques d'en Joseph Goebbels éreu els independentistes. Fins a la sacietat heu proclamat les següents falsetats:

- Espanya ens roba.
- Catalunya té dret a l'autodeterminació.
- L'estat espanyol no és una democràcia comparable a la de la resta d'estats europeus.
- Qui no vol fer el referèndum és un "fatxa", "un franquista" i un "antidemòcrata".
- Els del C's i els del PP són franquistes.

Bé, em limito a desmuntar el punt que constitueix la base de l'argumentari independentista, que no és altre que afirma que Catalunya es pot acollir al Dret a l'autodeterminació dels pobles.

Deixa'm que t'aclari que aquest dret va neixer per tal de donar una sortida als pobles colonitzats, i que fora d'aquest suposit només s'aplica a pobles anexionats per conquesta, dominació extrangera, ocupació o pobles oprimits per violació massiva dels seus drets.

Cap dels suposits anteriors aplica a Catalunya. No sóm pas un poble oprimit i gaudim dels mateixos drets i deures que la resta dels espanyols i que dels nostres veins europeus.

Així que certament no, no podreu votar. I ho sabeu.

Spacer

Espai
 

Escriu el teu comentari per aquest article

Espai Espai
Espai
  Ho sentim, els usuaris no registrats no poden escriure comentaris | Registra't
   Més articles

 

Vols llegir més articles escrits per Persi? Aquí son els últims articles.

 
Bullet PRIMER ANY DE REPÚBLICA
  Data 04/10/18 Icona 1201 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet UN PAÍS DE XIMPLES
  Data 28/09/18 Icona 613 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet DE LA FLOR AL CUL DEL
  Data 18/09/18 Icona 611 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet LA MANIFESTACIÓ DE
  Data 12/09/18 Icona 617 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet S'HA D'ANAR
  Data 10/09/18 Icona 634 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet REFLEXIONS DESPRÉS
  Data 06/09/18 Icona 625 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet ELS PARTITS INDEPENDENTISTES
  Data 27/07/18 Icona 697 Data 1 comentari/s  
Spacer
Bullet LA CONTRAPORTADA DEL
  Data 20/07/18 Icona 643 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet JULI CÈSAR I EL TRASLLAT
  Data 04/07/18 Icona 770 Data 2 comentari/s  
Spacer
Bullet LA INAUGURACIÓ DELS
  Data 28/06/18 Icona 616 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet COM ES COMBAT LA MALA
  Data 25/06/18 Icona 627 Data 1 comentari/s  
Spacer
Bullet L'ALEGRIA DE LA
  Data 21/06/18 Icona 590 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet NO TINC GENS NI MICA
  Data 15/06/18 Icona 597 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet ÉS UNA BONA NOTÍCIA
  Data 12/06/18 Icona 597 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet APROFITANT L'AVINENTESA
  Data 23/05/18 Icona 693 Data 1 comentari/s  
Spacer
Bullet I ARA RESULTA QUE ÉS
  Data 18/05/18 Icona 644 Data 1 comentari/s  
Spacer
Bullet LA SENTÈNCIA DE LA
  Data 03/05/18 Icona 661 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet LA SENTÈNCIA DE LA
  Data 02/05/18 Icona 632 Data 1 comentari/s  
Spacer
Bullet LA SENTÈNCIA DE LA
  Data 30/04/18 Icona 674 Data 1 comentari/s  
Spacer
Bullet HA PLEGAT CRISTINA CIFUENTES,
  Data 28/04/18 Icona 639 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet XAVIER GARCÍA ALBIOL
  Data 27/04/18 Icona 636 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet SOCIALISTES, BARREJA
  Data 12/04/18 Icona 658 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet LLARENA, EL PRESSUMPTE
  Data 11/04/18 Icona 651 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet JORDI SÀNCHEZ POT SER
  Data 10/04/18 Icona 638 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet LA DIFERÈNCIA ENTRE
  Data 09/04/18 Icona 629 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet EL TRIBUNAL DEL LAND
  Data 06/04/18 Icona 654 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet EL PRESIDENT PUIGDEMONT
  Data 05/04/18 Icona 677 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet I ARA M'HE FET
  Data 05/04/18 Icona 695 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet LA PASQUA DEL 2018,
  Data 04/04/18 Icona 658 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet LA DETENCIÓ DEL PRESIDENT
  Data 28/03/18 Icona 688 Data 1 comentari/s  
Spacer
Bullet ELS MOSSOS D'ESQUADRA
  Data 27/03/18 Icona 712 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet LES HÒSTIES SERAN SEMPRE
  Data 26/03/18 Icona 641 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet NOMÉS EM CONVENÇ LA
  Data 23/03/18 Icona 664 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet PER QUÈ UN 20% NO HA
  Data 20/03/18 Icona 665 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet BORBONET, FOT EL CAMP!!!!
  Data 14/03/18 Icona 656 Data 1 comentari/s  
Spacer
Bullet TENIM DRET A CRITICAR
  Data 07/03/18 Icona 714 Data 2 comentari/s  
Spacer
Bullet ELS FISCALS I ELS MAGISTRATS
  Data 05/03/18 Icona 690 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet DEGANA GAY, EN NOM MEU
  Data 01/03/18 Icona 665 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet ANNA GABRIEL EXILADA
  Data 28/02/18 Icona 676 Data 3 comentari/s  
Spacer
Bullet EMBESTIDA CONTRA L'ESCOLA
  Data 27/02/18 Icona 695 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet MIREIA BOYA, ETS UNA
  Data 23/02/18 Icona 643 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet LA VISIÓ DE JULIO ANGUITA
  Data 22/02/18 Icona 718 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet EL PESSIMISME INDEPENDENTISTA
  Data 21/02/18 Icona 712 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet EL PRESIDENT PUIGDEMONT
  Data 20/02/18 Icona 697 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet ENTRE EL MÒBIL I EL
  Data 14/02/18 Icona 711 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet ESTRATÈGIES DE DEFENSA
  Data 12/02/18 Icona 705 Data 2 comentari/s  
Spacer
Bullet C'S A PUNT DE GUANYAR
  Data 09/02/18 Icona 712 Data 1 comentari/s  
Spacer
Bullet ELS ESPANYOLS SANCIONEN
  Data 08/02/18 Icona 727 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet QUO VADIS - O NO BADIS
  Data 07/02/18 Icona 765 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet EL CONSELL D’ESTAT,
  Data 06/02/18 Icona 688 Data 0 comentari/s  
Spacer
Espai
Espai
Espai

Cerca al meu bloc

 


Donar un cop d'ull a tots els blocs
Espai
Spacer
Espai

Articles antics

Maig

 
 
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 
 
 
 
 
 

Abril

 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
 
 
Espai
Spacer

Referències

Col·labora!
Spacer
Contacta amb el suport / Avisa'ns d'abusos
Spacer
Posa'ns als favorits
Spacer
Política de privacitat, Termes d'ús & Legal
Spacer