Xat Catala
Entra Registra´t
     
 
La meva foto

Benvingut/da al meu bloc!

Persi ha escrit 247 articles i te 241 comentaris. L'últim article ha estat fet el 04/10/18

perfil de'n(na) Persi | àlbum de fotos de'n(na) Persi

   
Espai
Espai
   
 

Article del bloc de Persi

Espai
 

QUAN LA LLEI ES LA PERVERSIÓ DE LA LLEI, SHA DE COMPLIR O NO?

Data dimecres 27/setembre/2017 - 10:53 Icona 684 Data 3

Un amic de fa moltíssims més anys dels que puc recordar, de discussions antiquíssimes i profitoses espero que per les dues bandes, excel.lent persona i malgrat això regidor del PP a un poble del Baix Llobregat publica un article citant articles de les constitucions de França i Alemanya que es veu que per a ell neguen el dret de l’autodeterminació de qualsevol part de França i Alemanya. I punt i seguit diu que la negació del dret d’autodeterminació d’una part d’un territori d’un estat és quelcom universal. Que els únics que ens pensem que tenim aquest dret som els catalans.

Home, els catalans una mica especials sí que ho som. Paguem més que ningú i tenim menys drets que ningú. I això ja és ser especial. Anem amb el lliri a la mà i fins i tot quan violen les nostres institucions no se’ns acut res més que repartir floretes. I tenim el mal gust de celebrar derrotes ( espero que deixarem de celebrar l’onze de setembre per a passar a celebrar l’u d’octubre ben aviat, perquè això de celebrar l’onze de setembre és com si els culés celebréssim quan el Madrid ens va fotre una pallissa ajudat per l’àrbitre però en pla bèstia ). No opinaré sobre si Espanya és especial o no: ara no tenim massa bon rotllo i no voldria dir-li coses massa ofensives. Vaig anar als hermanus, jo...

Però el cas és que el meu amic lassalià fa dues trampes – s’hauria d’anar a confessar perquè les trampes són un pecat, o al menys abans ho eren - : la primera és que hi ha un munt de constitucions i legislacions al món que reconeixen directament el dret d’autodeterminació i indirectament gairebé totes a través de l’acceptació de la Declaració Universal dels Drets Humans. La segona que, amb independència del que sigui la llei, els nacions que es volen alliberar d’un estat se n’acaben alliberant.

No perdre massa temps per a desfer la primera trampa: el dret comparat porta exemples a dojo. El Canadà, la Gran Bretanya, Suècia, Dinamarca i moltíssims països més reconeixen el dret d’autodeterminació directament. És una pena que aquestes països, on la gent viu més que bé en general, al meu excompany no li agradin. I, indirectament, la Declaració Universal dels Drets Humans fins i tot està reconeguda per Espanya per la qual cosa sembla que sí que Catalunya, amb la constitució a la mà, tingui dret a autodeterminar-se. A no ser que hi hagi articles de la carta súpermagna que siguin paper mullat (justament els que no interessen a l’oligarquia espanyola).

Però m’interessa més desfer l’altre trampa. L’únic argument que estan utilitzant els espanyolistes és que l’aplicació de la llei no permet el referèndum d’autodeterminació. Això és directament fals: depèn de com s’interpreti la llei ( hi ha prestigiosos catedràtics de dret constitucional que afirmen que el dret d’autodeterminacio dels catalans és constitucional, perquè sent els catalans espanyols, són sobirans per a decidir sobre el futur polític de la part d’Espanya on viuen; a banda del que ja he dit abans de la Declaració Universal dels Drets Humans, que es veu que als espanyolistes antidemocràtics els produeix urticària.

La cosa és que Espanya, posem per cas, te constitucions des de l’any 1812. Vull dir que té constitucions, sempre que no té dictadures o guerres civils, que també en té unes quantes de l’any 1812 ençà. En totes aquestes constitucions – i en tota la legislació no constitucional – la unitat d’Espanya està recollida per la llei si fa no fa amb la mateixa contundència que ho fa la constitució actual. Però el cas es que des de l’any 1812 ençà Espanya no ha deixat de perdre nacions i més nacions i més nacions, que han esdevingut nous estats. Quantes n’ha perdut? Posem 20 ? Posem 30 ? Posem 40 ? No em vull entretenir a comptar-les però són moltíssimes. Només cal pensar en Hispanoamèrica, en Filipines o en el Sàhara.

Des del punt de vista de la llei espanyola – tant com l’interpreten els espanyolistes antidemocràtics – totes aquestes independències són il·legals. Però això no ha suposat cap trauma per a les noves repúbliques, que han continuat fent la seva vida i deixant que Espanya s’anès llepant les ferides. Tampoc – i això és important en el nostre cas -, que jo sàpiga, Espanya ha anat a cap tribunal internacional per tal de declarar il·legal l’independència de cap d’aquests països. Suposo que era conscient de que faria la de riure i que més li valia callar. I fins i tot amb el temps ha acabat reconeixent aquestes repúbliques il·legals com aquell que no vol la cosa.

Això ens ha de dur a una reflexió sobre el sentit que ha de tenir una llei. Una llei, per tal de ser útil, ha de solucionar un problema i ha de donar una satisfacció social a aquells que se’ls hi ha d’aplicar. Pel contrari, una llei el que no ha de fer és crear problemes i insatisfacció a aquells que se’ls hi ha d’aplicar. Perquè si la llei no només no és útil sinó que és contraproduent el que acaba passant és que el poble se la salta perquè no li serveix. Això és així des de sempre. Les lleis injustes generen revoltes. Les lleis que creen conflictes socials, provoquen revoltes socials. I aquestes revoltes socials creen noves lleis més adecuades, més útils i més justes.

Obeir una llei injusta – radical i notòriament injusta – és mesell i només és propi de súbdits. Nosaltres no volem ser súbdits de ningú. Ni del rei d’Espanya, ni del president de la república catalana. Nosaltres volem ser ciutadans amb tots els ets i uts. Perquè la política és bàsicament cosa nostra, perquè som nosaltres els qui hem de decidir quines lleis ens governen i quines no. Perquè no podem tolerar que se’ns tracti com serfs de la gleva al segle XXI. Per això votarem sobre l’autodeterminació de Catalunya. I per això, una vegada l’haguem assolit, votarem sobre moltíssimes coses més.Espai
Spacer
Espai
   
  Escriu articles al teu bloc
Espai
 
 

Comentaris sobre aquest article

Espai Espai
 
Picture
txeic-tgn

Vomitius com sempre...

Date Thursday, September 28th 2017, 5:11 PM

Entre la marca blanca del PP: CiudadaSnos

*** Vomitiu: Inés Arrimadas

El procés de Puigdemont y Junqueras es el ejemplo a seguir para ETA. No hace falta decir nada más.

https://twitter.com/InesA rrimadas/status/913128169 250664448

les bestieses prepotents del PP... i els “mamporreros” del PSOE fent de còmplices...
***********************************************
Es pot ser més simple ?

Es pot ser més feixista ?

Spacer

Picture
Persi

Alarico,

Date Wednesday, September 27th 2017, 4:57 PM

el meu parer, després de veure hores i hores de les vostres televisions, de mentides n'he vist unes quantes, com per exemple que trias tenia comptes a suïssa i, en fi, gaire objectius no m'ho sembleu.

No sé què passarà aquest diumenge. Sí que sé que el govern espanyol ha quedat tocat a fora i a dins d'Espanya. Més del que ja ho estava pels seus mil casos de corrupció.

Pel que fa a Catalunya, avui hi ha més independentistes que fa Déu dies i el botó de mostra pot ser L'Hospitalet on hi ha més estelades que mai.ç

No sé que passarà el dia u, tot i que jo crec que es votarà. Passi el que passi, hi ha hagut un trencament moral amb Espanya que jo crec que ja és irreversible. Com que tot això ara ho anem vivint dia a dia, ja veurem què és el que passa diumenge i que el passa la setmana que ve.

Crec que abans de cantar victòria hauries de ser més prudent - t'ho dic amb el respecte que saps que et tinc - perquè de moment només hem arribat al xoc de trens, no al desenllaç del problema.

O sigui que continuarem...

Spacer

Picture
alarico

Un referèndum quimèric

Date Wednesday, September 27th 2017, 2:25 PM

Com ja saps cap Estat europeu concedeix a cap dels seus territoris el dret a la secessió sense seguir un procediment constitucional pactat. És també un fet objectiou que el Govern de Puigdemont ha decidit saltar-se les lleis desafiant la Constitució Espanyola del 1978 i el propi Estatut d'Autonomia de Catalunya.

És ben comprensible, i de fet desitjable, que l'Estat aturi aquest referèndum per tots els mitjans possibles, sempre atenent a la legalitat i a la proporcionalitat.

Aquest referèndum sempre ha sigut quelcom imaginari que els independentistes heu vengut als vostres conciutadans a base de victimisme i mentires.

És per això que l'1 d'Octubre no hi haurà referèndum. De fet, avui mateix, els Mossos d'Esquadra ja han confirmat que precintaràn els locals on teniueu previst votar i evitaràn el vot a 100 metres de distància dels mateixos.

Spacer

Espai
 

Escriu el teu comentari per aquest article

Espai Espai
Espai
  Ho sentim, els usuaris no registrats no poden escriure comentaris | Registra't
   Més articles

 

Vols llegir més articles escrits per Persi? Aquí son els últims articles.

 
Bullet PRIMER ANY DE REPÚBLICA
  Data 04/10/18 Icona 1201 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet UN PAÍS DE XIMPLES
  Data 28/09/18 Icona 613 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet DE LA FLOR AL CUL DEL
  Data 18/09/18 Icona 611 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet LA MANIFESTACIÓ DE
  Data 12/09/18 Icona 617 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet S'HA D'ANAR
  Data 10/09/18 Icona 634 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet REFLEXIONS DESPRÉS
  Data 06/09/18 Icona 625 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet ELS PARTITS INDEPENDENTISTES
  Data 27/07/18 Icona 697 Data 1 comentari/s  
Spacer
Bullet LA CONTRAPORTADA DEL
  Data 20/07/18 Icona 643 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet JULI CÈSAR I EL TRASLLAT
  Data 04/07/18 Icona 770 Data 2 comentari/s  
Spacer
Bullet LA INAUGURACIÓ DELS
  Data 28/06/18 Icona 616 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet COM ES COMBAT LA MALA
  Data 25/06/18 Icona 627 Data 1 comentari/s  
Spacer
Bullet L'ALEGRIA DE LA
  Data 21/06/18 Icona 590 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet NO TINC GENS NI MICA
  Data 15/06/18 Icona 597 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet ÉS UNA BONA NOTÍCIA
  Data 12/06/18 Icona 597 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet APROFITANT L'AVINENTESA
  Data 23/05/18 Icona 693 Data 1 comentari/s  
Spacer
Bullet I ARA RESULTA QUE ÉS
  Data 18/05/18 Icona 644 Data 1 comentari/s  
Spacer
Bullet LA SENTÈNCIA DE LA
  Data 03/05/18 Icona 661 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet LA SENTÈNCIA DE LA
  Data 02/05/18 Icona 632 Data 1 comentari/s  
Spacer
Bullet LA SENTÈNCIA DE LA
  Data 30/04/18 Icona 674 Data 1 comentari/s  
Spacer
Bullet HA PLEGAT CRISTINA CIFUENTES,
  Data 28/04/18 Icona 639 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet XAVIER GARCÍA ALBIOL
  Data 27/04/18 Icona 636 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet SOCIALISTES, BARREJA
  Data 12/04/18 Icona 658 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet LLARENA, EL PRESSUMPTE
  Data 11/04/18 Icona 651 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet JORDI SÀNCHEZ POT SER
  Data 10/04/18 Icona 638 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet LA DIFERÈNCIA ENTRE
  Data 09/04/18 Icona 629 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet EL TRIBUNAL DEL LAND
  Data 06/04/18 Icona 654 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet EL PRESIDENT PUIGDEMONT
  Data 05/04/18 Icona 677 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet I ARA M'HE FET
  Data 05/04/18 Icona 695 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet LA PASQUA DEL 2018,
  Data 04/04/18 Icona 658 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet LA DETENCIÓ DEL PRESIDENT
  Data 28/03/18 Icona 688 Data 1 comentari/s  
Spacer
Bullet ELS MOSSOS D'ESQUADRA
  Data 27/03/18 Icona 712 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet LES HÒSTIES SERAN SEMPRE
  Data 26/03/18 Icona 641 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet NOMÉS EM CONVENÇ LA
  Data 23/03/18 Icona 664 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet PER QUÈ UN 20% NO HA
  Data 20/03/18 Icona 665 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet BORBONET, FOT EL CAMP!!!!
  Data 14/03/18 Icona 656 Data 1 comentari/s  
Spacer
Bullet TENIM DRET A CRITICAR
  Data 07/03/18 Icona 714 Data 2 comentari/s  
Spacer
Bullet ELS FISCALS I ELS MAGISTRATS
  Data 05/03/18 Icona 690 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet DEGANA GAY, EN NOM MEU
  Data 01/03/18 Icona 665 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet ANNA GABRIEL EXILADA
  Data 28/02/18 Icona 676 Data 3 comentari/s  
Spacer
Bullet EMBESTIDA CONTRA L'ESCOLA
  Data 27/02/18 Icona 695 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet MIREIA BOYA, ETS UNA
  Data 23/02/18 Icona 643 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet LA VISIÓ DE JULIO ANGUITA
  Data 22/02/18 Icona 718 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet EL PESSIMISME INDEPENDENTISTA
  Data 21/02/18 Icona 712 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet EL PRESIDENT PUIGDEMONT
  Data 20/02/18 Icona 697 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet ENTRE EL MÒBIL I EL
  Data 14/02/18 Icona 711 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet ESTRATÈGIES DE DEFENSA
  Data 12/02/18 Icona 705 Data 2 comentari/s  
Spacer
Bullet C'S A PUNT DE GUANYAR
  Data 09/02/18 Icona 712 Data 1 comentari/s  
Spacer
Bullet ELS ESPANYOLS SANCIONEN
  Data 08/02/18 Icona 727 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet QUO VADIS - O NO BADIS
  Data 07/02/18 Icona 765 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet EL CONSELL D’ESTAT,
  Data 06/02/18 Icona 688 Data 0 comentari/s  
Spacer
Espai
Espai
Espai

Cerca al meu bloc

 


Donar un cop d'ull a tots els blocs
Espai
Spacer
Espai

Articles antics

Maig

 
 
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 
 
 
 
 
 

Abril

 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
 
 
Espai
Spacer

Referències

Col·labora!
Spacer
Contacta amb el suport / Avisa'ns d'abusos
Spacer
Posa'ns als favorits
Spacer
Política de privacitat, Termes d'ús & Legal
Spacer