Xat Catala
Entra Registra´t
     
 
La meva foto

Benvingut/da al meu bloc!

Persi ha escrit 247 articles i te 241 comentaris. L'últim article ha estat fet el 04/10/18

perfil de'n(na) Persi | àlbum de fotos de'n(na) Persi

   
Espai
Espai
   
 

Article del bloc de Persi

Espai
 

EL BANC DE SABADELL I LA CAIXA MARXEN DEL PRINCIPAT O VISCA ELS PAÏSOS CATALANS !!!!

Data dissabte 7/octubre/2017 - 07:44 Icona 673 Data 1

No sóc economista, la veritat. A Dret s’estudien un parell d’assignatures que tenen a veure amb l’economia però poca cosa més. I pel que fa a la matèria sempre m’ha interessant molt però, com altres matèries, quan els llibres que tinc al davant es comencen a omplir de fórmules els hi agafo urticària, cosa que és una pena perquè penso que en una societat madura els ciutadans hauríem de tenir una formació econòmica consistent – com jurídica, mèdica, filosòfica i artística -. Se les quatre regles, fer regles de tres i suposo que encara me’n sortiria amb les ecuacions de segon grau. Ai no que això són matemàtiques i no economia. No confonguem.

Per a mi l’economia és un territori ignot. Tinc la sensació, a més, que aquest territori ignot ho és per gairebé tothom. Els que es dediquen a l’economia són aquells que es dediquen a explicar el que ha passat, quan ja ha passat. Teòricament ho fan amb pèls i senyals, però com que cada un ho explica amb els seus pèls i senyals, la cosa tampoc és que sigui clarificadora. Pel que al pressent, la sensació que tinc és que, els economistes, quan l’encerten l’endevinen. D’economistes rics n’hi ha ben pocs. Són bruixots que no acaben de demostrar que la seva bruixeria a l’hora de la veritat serveixi de gaire, per més fórmules enrevessades que utilitzin.
En aquest marc dóno la meva opinió sobre el trasllat de la seu social del Banc de Sabadell i La Caixa fora del Principat de Catalunya, però a l’àrea dels Països Catalans de moment encara espanyols.

No sé com ens ho hem de prendre, la veritat. Alguns analistes diuen que traslladen la seu social perquè així, al proclamar-se la DUI, continuaran sota el paraigües del Banc Central Europeu. Altres, que és el prolegòmen de la marxa de moltes grans empreses de Catalunya, no tant perquè estiguin contra la independència, sinó per tal d’evitar els mals que suposarà un període més o menys llarg d’inestabilitat.

Tres coses estan clares: els directius tant de La Caixa, com del Banc de Sabadell, passant per sobre de l’opinió dels accionistes, es van manifestar contra la independència de Catalunya reiteradament, bona part del seu negoci està ubicat a la resta d’espanya i, finalment, que la decisió que han pres de traslladar la seva seu jurídica a Palma i a Alacanc pot ser reconsiderada en el futur ( pel que fa a mi, partidari explícit dels Països Catalans, que la seu d’aquestes entitats sigui al Principat, al País Valencià o a Les Illes, m’és indiferent; fet i fet, per allò de la descentralització gairebé prefereixo que siguin al País Valencià i a Les Illes ).
El que està molt clar és que no hem de témer pels nostres dipòsits, que estan garantits. Ni tampoc hem de témer per a que les seves oficines funcionin pitjor del que ja funcionen ara ( després de Bankia la política dels bancs ha estat tancar oficines, reduir personal i cobrar cada vegada més comissions, de manera que el servei bancari cada vegada és més deficient i més car ).

Naturalment, des de l’espanyolisme antidemocràtic s’aprofitarà aquesta fugida per a intentar demostrar que les grans empreses i els grans inversos fugiran d’una Catalunya independent. Jo considero que l’èlit de La Caixa i del Banc de Sabadell forma part de l’oligarquia catalano-espanyola, com hi pot formar el grup Planeta o tantes altres grans empreses catalanes que bàsicament defensen els seus privilegis antidemocràtics. No em fa perdre la son en absolut que aquesta gent marxi o deixi de marxar. Crec que hem de construir una nova societat molt més igualitària que, sense caure en els paranys marxistes, sí que tingui els ulls posats en la societat del benestar dels països escandinaus, posem per cas, on les diferències socials entre els ciutadans són mínimes i en cap cas escandaloses com passa aquí.

Però no patiu, aquesta gent tornaran. Tornaran si els convé tornar. Esperaran a que la tempesta amaini i després faran el que els convingui. I si no els convé tornar, d’altres ocuparan el seu lloc, a no ser que algun geni descobreixi l’invent d’una societat sense banquers, cosa que potser seria l’invent més revolucionari després del primer cristianisme. -

Hi ha motius per estar emprenyats amb ells ? I tant que sí. N’hi havia fa 6 mesos, n’hi havia fa sis anys i n’hi ha més ara. La banca, de la crisi ençà, ha fet un paper que està a les antípodes de l’ètica i, en el tema nacional català, a les antípodes de la democràcia. Ara, amb el trasllat de la seva seu, el que fa és seguir l’estratègia de la por comandada pel PP contra nosaltres. Ho he dit abans: els seus dirigents formen part de l’oligarquia espanyola i estan a les ordres de l’oligarquia espanyola. Per a ells ser catalans és absolutament accidental, com en el cas de Samaranch – que fou membre del consell i president emèric de La Caixa – i això és el que hi ha. A vegades poden donar un cert suport a un catalanisme folclòric que els faci dissimular una mica, però la realitat és que porten la falange al cor, que és com dur-hi el PP.

Per tant, aquesta gent, per molt catalans que siguin, són els que ens han pegat físicament i ens han volgut atemorir amb els seus cops de porra. I ara volen atemorir-nos amenaçant-nos amb endur-se les grans empreses d’aquí. Com si això fos tan fàcil i com si fos tan fàcil trobar a espanya un mercat com el català ( el mercat, recordeu?, és la clau de volta del sistema capitalista i això ells ho saben perfectament).
Quan siguem independents aquestes sapastres i ens voldran convèncer de que ells sempre van estar al nostre costat i que van prendre les decisions que van prendre pressionats per Rajoy o qui sap qui, com Samaranch que ens volia convèncer de que havia estat demòcrata i catalanista de tota la vida, quan des de molt jove havia militat a la falange.

Hem de treure els diners d’aquests bancs ? Vosaltres que en penseu? Hi ha ajuntaments i institucions que ja ho han fet. Suposo que particulars també. Potser ja tenim prou feina amb la que tenim per a voler tenir-ne més. Una altra cosa és que, una vegada aconseguida la independència, que és a tocar, tinguem memòria i siguem conseqüents. Llavors serà el moment de canviar moltíssimes coses, aquesta també. Crec.Espai
Spacer
Espai
   
  Escriu articles al teu bloc
Espai
 
 

Comentaris sobre aquest article

Espai Espai
 
Picture
txeic-tgn

Que no ens estimin tant !...

Date Sunday, October 8th 2017, 9:44 AM

Imagina't si això ho fessim nosaltres:

Ja sé que ens estimen... el que et deia HO PORTEN INCRUSTAT A L'ADN: odi contra Catalunya !

https://twitter.com/Yo_So y_Asin/status/91631740986 6371072

************************* *************************
Xavier Sala i Martín:

Si jo no et tinc por a tu, tu no tens poder sobre mi (sobre la banca).

https://twitter.com/XSala imartin/status/9162362923 66716928?s=02

(Conclusió, com deia la cançó: tranquil, Jordi tranquil !: ni Fainé ni els picoletos ens acollonirant !)

El Gobierno (els que manen encara no han condemnat el franquisme...) amb els “mamporreros” del PSOE (els hi sobra la S i la O, els hi falta DIGNITAT ! ) ens volen inocular la por... estratègia pròpia dels feixistes.

**********************************************

Spacer

Espai
 

Escriu el teu comentari per aquest article

Espai Espai
Espai
  Ho sentim, els usuaris no registrats no poden escriure comentaris | Registra't
   Més articles

 

Vols llegir més articles escrits per Persi? Aquí son els últims articles.

 
Bullet PRIMER ANY DE REPÚBLICA
  Data 04/10/18 Icona 1201 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet UN PAÍS DE XIMPLES
  Data 28/09/18 Icona 613 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet DE LA FLOR AL CUL DEL
  Data 18/09/18 Icona 611 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet LA MANIFESTACIÓ DE
  Data 12/09/18 Icona 617 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet S'HA D'ANAR
  Data 10/09/18 Icona 634 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet REFLEXIONS DESPRÉS
  Data 06/09/18 Icona 625 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet ELS PARTITS INDEPENDENTISTES
  Data 27/07/18 Icona 697 Data 1 comentari/s  
Spacer
Bullet LA CONTRAPORTADA DEL
  Data 20/07/18 Icona 643 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet JULI CÈSAR I EL TRASLLAT
  Data 04/07/18 Icona 770 Data 2 comentari/s  
Spacer
Bullet LA INAUGURACIÓ DELS
  Data 28/06/18 Icona 616 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet COM ES COMBAT LA MALA
  Data 25/06/18 Icona 627 Data 1 comentari/s  
Spacer
Bullet L'ALEGRIA DE LA
  Data 21/06/18 Icona 590 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet NO TINC GENS NI MICA
  Data 15/06/18 Icona 597 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet ÉS UNA BONA NOTÍCIA
  Data 12/06/18 Icona 597 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet APROFITANT L'AVINENTESA
  Data 23/05/18 Icona 693 Data 1 comentari/s  
Spacer
Bullet I ARA RESULTA QUE ÉS
  Data 18/05/18 Icona 644 Data 1 comentari/s  
Spacer
Bullet LA SENTÈNCIA DE LA
  Data 03/05/18 Icona 661 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet LA SENTÈNCIA DE LA
  Data 02/05/18 Icona 632 Data 1 comentari/s  
Spacer
Bullet LA SENTÈNCIA DE LA
  Data 30/04/18 Icona 674 Data 1 comentari/s  
Spacer
Bullet HA PLEGAT CRISTINA CIFUENTES,
  Data 28/04/18 Icona 639 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet XAVIER GARCÍA ALBIOL
  Data 27/04/18 Icona 636 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet SOCIALISTES, BARREJA
  Data 12/04/18 Icona 658 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet LLARENA, EL PRESSUMPTE
  Data 11/04/18 Icona 651 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet JORDI SÀNCHEZ POT SER
  Data 10/04/18 Icona 638 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet LA DIFERÈNCIA ENTRE
  Data 09/04/18 Icona 629 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet EL TRIBUNAL DEL LAND
  Data 06/04/18 Icona 654 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet EL PRESIDENT PUIGDEMONT
  Data 05/04/18 Icona 677 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet I ARA M'HE FET
  Data 05/04/18 Icona 695 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet LA PASQUA DEL 2018,
  Data 04/04/18 Icona 658 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet LA DETENCIÓ DEL PRESIDENT
  Data 28/03/18 Icona 688 Data 1 comentari/s  
Spacer
Bullet ELS MOSSOS D'ESQUADRA
  Data 27/03/18 Icona 712 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet LES HÒSTIES SERAN SEMPRE
  Data 26/03/18 Icona 641 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet NOMÉS EM CONVENÇ LA
  Data 23/03/18 Icona 664 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet PER QUÈ UN 20% NO HA
  Data 20/03/18 Icona 665 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet BORBONET, FOT EL CAMP!!!!
  Data 14/03/18 Icona 656 Data 1 comentari/s  
Spacer
Bullet TENIM DRET A CRITICAR
  Data 07/03/18 Icona 714 Data 2 comentari/s  
Spacer
Bullet ELS FISCALS I ELS MAGISTRATS
  Data 05/03/18 Icona 690 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet DEGANA GAY, EN NOM MEU
  Data 01/03/18 Icona 665 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet ANNA GABRIEL EXILADA
  Data 28/02/18 Icona 676 Data 3 comentari/s  
Spacer
Bullet EMBESTIDA CONTRA L'ESCOLA
  Data 27/02/18 Icona 695 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet MIREIA BOYA, ETS UNA
  Data 23/02/18 Icona 643 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet LA VISIÓ DE JULIO ANGUITA
  Data 22/02/18 Icona 718 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet EL PESSIMISME INDEPENDENTISTA
  Data 21/02/18 Icona 712 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet EL PRESIDENT PUIGDEMONT
  Data 20/02/18 Icona 697 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet ENTRE EL MÒBIL I EL
  Data 14/02/18 Icona 711 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet ESTRATÈGIES DE DEFENSA
  Data 12/02/18 Icona 705 Data 2 comentari/s  
Spacer
Bullet C'S A PUNT DE GUANYAR
  Data 09/02/18 Icona 712 Data 1 comentari/s  
Spacer
Bullet ELS ESPANYOLS SANCIONEN
  Data 08/02/18 Icona 727 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet QUO VADIS - O NO BADIS
  Data 07/02/18 Icona 765 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet EL CONSELL D’ESTAT,
  Data 06/02/18 Icona 688 Data 0 comentari/s  
Spacer
Espai
Espai
Espai

Cerca al meu bloc

 


Donar un cop d'ull a tots els blocs
Espai
Spacer
Espai

Articles antics

Maig

 
 
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 
 
 
 
 
 

Abril

 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
 
 
Espai
Spacer

Referències

Col·labora!
Spacer
Contacta amb el suport / Avisa'ns d'abusos
Spacer
Posa'ns als favorits
Spacer
Política de privacitat, Termes d'ús & Legal
Spacer