Xat Catala
Entra Registra´t
     
 
La meva foto

Benvingut/da al meu bloc!

Persi ha escrit 247 articles i te 241 comentaris. L'últim article ha estat fet el 04/10/18

perfil de'n(na) Persi | àlbum de fotos de'n(na) Persi

   
Espai
Espai
   
 

Article del bloc de Persi

Espai
 

LLISTA ÚNICA O NO LLISTA ÚNICA, THAT IS THE QUESTION.

Data divendres 10/novembre/2017 - 11:20 Icona 671 Data 4

Jo no hi entenc de política. Si hi entengués, amb els anys que he estat militant a partits polítics haguès arribat a diputat, regidor, director general o que que sigui que es pugui arribar. Per començar, a mi m’agradaven més els càrrecs de partit que no pas els càrrecs públics. Dit d’una manera, i per posar l’exemple d’un polític que jo venerava, jo haguès preferit ser un Arzallus – president del PNV – que no pas Lehendakari. És a dir, al contrari del que passava a Convergència en que el president del partit era el president de la Generalitat i el secretari general era el cap del grup parlamentari a Madrid. Jordi Pujol i Miquel Roca. Igual que pensava – i penso – que per a que els partits polítics siguin independents, no hi hauria d’haver cap càrrec públic al partit. Ja sé que això només són idees estrafolàries meves, què hi farem ?

Ara es discuteix si seria bo o dolent que hi haguès una llista única a les eleccions al Parlament de Catalunya. Per a mi és una obvietat: sí. Si hi va haver la necessitat de fer una llista única a l’inici del procès no veig com pot ser ara, que estem en els moments més durs d’aquest procès, podem cambiar aquesta part de la nostra estrategia. Com es pot obligar als catalans a que triin entre partis en un momento en que tenim el president a l’exili i al vice-president a la presó, per a posar dos exemples molt representatius.

Jo crec que la voluntat d’anar pel seu compte respón als interesos electorals d’ERC i la CUP. La CUP perquè no hi pot fer més, perquè prou feina tenen en entendre’s ells per haver-se d’entendre amb altres. Jo crec que en aquest cas haurien de fer un esforç extraordinari perquè vivim un momento extraordinari però també entenc que la seva essència és massa complicada per tal que facin aquest pas. També penso, en favor d’ells, que fins ara han emprenyat una mica però que finalment sempre hi han sigut. Ho sigui que vist que són una mena d’agrupació laberíntica i complicadíssima de moviments, idees i tal, potser el més sensat és que vagin pel seu compte.

El cas d’ERC és diferent. ERC ja pensava que la llista única era un error i ara ho continua pensant. Pensa, a més, que en aquests moments guanyarà les eleccions sense problemes i que és idiota cedir la presidència de la Generalitat a Convergència ( jo, com a exmilitant pujolista i orgullós del que va fer CiU em nego a acceptar el PDCAT ). Penso, francament, que no és el moment. Amb el president Puigdemont a l’exili i unes eleccions convocades pel PP a través del 155 CE a Madrid, de debò pensen que és el moment per tal d’aconseguir el govern de la Generalitat ? Perquè, en el cas que guanyessin, quin seria el paper del president Puigdemont ? Vull dir: tindríem dos presidents de la Generalitat de la mateixa manera que tenim dos Papes de Roma?
No sé si a ERC li sortiram bé aquests càlculs. Estic parlant aquests dies amb votants d’ERC de tota la vida que em diuen que ells votaran la llista que encapçali Puigdemont. I quan els hi dic que s’ha de considerar que l’Oriol Junqueras és a la presó, em diuen que és cert, però que la persona que més ha arriscat en el procès és el president Puigdemont i que els que es neguen a fer una llista única són els d’ERC que són, per tant, als que s’ha de castigar per desmarcar-se quan no toca.

Jo, convergent de tota la vida i actualment votant d’ERC, no sé què acabaré fent. Penso que tant CDC, com ERC, com la CUP ha fet mèrits per ser votat. Potser tiraré una moneda a l’aire i será la moneda qui decideixi el què. Potser acabaré volent recolçar el que ja és el nostre president i és a l’exili. En tot cas penso que és un error no anar tots els independentistes junts a aquestes eleccions. I si en el cas de la CUP penso que és un error intrínsec al galimaties que és la CUP, penso que en el cas d’ERC és un error mesquí en uns moments en que la mesquinesa és més irritant que en altres moments de la nostra història i que, d’alguna manera, s’assembla amb el pas que ha fet Santi Vila no tant pel que fa al seu espanyolisme poc disimulat, sinó pel que fa a la seva manca d’elegància i dignitat política en uns moments tant complicats.Espai
Spacer
Espai
   
  Escriu articles al teu bloc
Espai
 
 

Comentaris sobre aquest article

Espai Espai
 
Picture
Persi

Més sobre la CUP

Date Saturday, November 11th 2017, 9:49 PM

David Fernández, Antonio Baños i l'Anna Gabriel em semblen magnífics els tres i tenen tot el meu respecte.

Però també és cert que fins ara els únics que reben són els altres. Primer, CiU i ara JXSI. S'haurà de veure què passa amb la CUP quan comenci a rebre o a governar alguna cosa important. Per exemple, la Colau d'abans i després de governar no te res a veure. I, efectivament, la CUP te dret al benefici del dubte, però amb els anys et tornes escèptic, tot i que ja dic, jo crec que són molt bona gent.

Spacer

Picture
Persi

Sobre les CUP

Date Saturday, November 11th 2017, 9:44 PM

Si el que he escrit s'ha entès com un menyspreu s'ha entès malament. Simplement hi volia jugar. I en absolut descarto acabar votant-los ja que tenen moltes coses que m'agraden - democràcia directa, assamblearisme, no repetició dels mandats, independentisme intransigent etc...- encara que jo no comparteixi la seva ideologia social. T'asseguro que em cauen molt bé, però els veig amb la displicència amb la que un iaiu pot veure els seus néts. Displicència i simpatia. I per cert els darrers llibres sobre política que he llegit són de'n Benet Salellas i són excel.lents: "El franquisme que no marxa" i "no et faci por aquest vent". Abans també n'havia llegit un d'Antonio Baños que em va semblar magnífic.

Spacer

Picture
txeic-tgn

Jordi Graupera... m'agrada quasi sempre

Date Saturday, November 11th 2017, 12:43 PM

Jordi Graupera @JordiGraupera

“Per molt benintencionades que siguin les agrupacions d’electors i les crides a superar els partits a partir de la unitat, és un error i cal dir-ho. “

http://www.elnacional.cat /ca/opinio/jordi-graupera -llista-unitaria-error-im mens_211254_102.html

“...Per molt benintencionades que siguin les agrupacions d’electors i les crides a superar els partits a partir de la unitat, és un error i cal dir-ho. Els partits, amb tots els seus defectes, tenen moltes virtuts: entre d’altres, que tenen gent que coneix l’administració i saben calcular quins riscos volen córrer per aconseguir el que somien. Els hem d’exigir que ho facin explícit en un context plural justament perquè som en un moment excepcional i no podem descartar cap idea en nom de la unitat. I això ho dic en defensa tant de qui voldria fer un camí més llarg i lent com de qui el vol més ràpid i expeditiu. Necessitem tota la intel•ligència que tenim a l’abast, i això implica confrontar les idees en públic i endreçadament. La sort és que tenim un mecanisme perfecte per fer això: el Parlament. Però calen veus diverses amb torns de paraula propis i amb necessitat de fer valer els propis arguments i forces. És urgent fer explícita la relació de forces... “

Spacer

Picture
txeic-tgn

...

Date Saturday, November 11th 2017, 10:57 AM

Company,

no minusvaloris les CUP, t'ho autoagrairàs !

Les CUP quan vas al fons de la qüestió són dels més coherents ! Defet ho decideixen tot en assemblees... com hauria de ser ! (és molt més lent, ja ho sabem !)

No crec que vagin junts ERC i CUP...

Fet i fet: m'estimo més tenir a l'oposició a PDecat o ERC... que no l'adoctrinada Arrimadas... o el llepaculs del PSOE, un tal pIxeta brava... per no parlar del borinot aquell: un estaquirot sense neurones, un tal García tocat del flaviol !

Hi ha elements força preparats i amb un discurs creïble (malgrat som esclaus i com els rucs anem fent el que diul'amo)...

A tall d'exemple... les CUP: des de l'Anna Gabriel a David Fernández, des d'Eulàlia Reguant a Busqueta:

https://www.youtube.com/watch?v=0LM9lygoxv8

Spacer

Espai
 

Escriu el teu comentari per aquest article

Espai Espai
Espai
  Ho sentim, els usuaris no registrats no poden escriure comentaris | Registra't
   Més articles

 

Vols llegir més articles escrits per Persi? Aquí son els últims articles.

 
Bullet PRIMER ANY DE REPÚBLICA
  Data 04/10/18 Icona 1201 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet UN PAÍS DE XIMPLES
  Data 28/09/18 Icona 613 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet DE LA FLOR AL CUL DEL
  Data 18/09/18 Icona 610 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet LA MANIFESTACIÓ DE
  Data 12/09/18 Icona 617 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet S'HA D'ANAR
  Data 10/09/18 Icona 634 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet REFLEXIONS DESPRÉS
  Data 06/09/18 Icona 625 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet ELS PARTITS INDEPENDENTISTES
  Data 27/07/18 Icona 696 Data 1 comentari/s  
Spacer
Bullet LA CONTRAPORTADA DEL
  Data 20/07/18 Icona 641 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet JULI CÈSAR I EL TRASLLAT
  Data 04/07/18 Icona 770 Data 2 comentari/s  
Spacer
Bullet LA INAUGURACIÓ DELS
  Data 28/06/18 Icona 615 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet COM ES COMBAT LA MALA
  Data 25/06/18 Icona 626 Data 1 comentari/s  
Spacer
Bullet L'ALEGRIA DE LA
  Data 21/06/18 Icona 588 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet NO TINC GENS NI MICA
  Data 15/06/18 Icona 596 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet ÉS UNA BONA NOTÍCIA
  Data 12/06/18 Icona 596 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet APROFITANT L'AVINENTESA
  Data 23/05/18 Icona 692 Data 1 comentari/s  
Spacer
Bullet I ARA RESULTA QUE ÉS
  Data 18/05/18 Icona 643 Data 1 comentari/s  
Spacer
Bullet LA SENTÈNCIA DE LA
  Data 03/05/18 Icona 660 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet LA SENTÈNCIA DE LA
  Data 02/05/18 Icona 631 Data 1 comentari/s  
Spacer
Bullet LA SENTÈNCIA DE LA
  Data 30/04/18 Icona 673 Data 1 comentari/s  
Spacer
Bullet HA PLEGAT CRISTINA CIFUENTES,
  Data 28/04/18 Icona 638 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet XAVIER GARCÍA ALBIOL
  Data 27/04/18 Icona 635 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet SOCIALISTES, BARREJA
  Data 12/04/18 Icona 657 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet LLARENA, EL PRESSUMPTE
  Data 11/04/18 Icona 650 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet JORDI SÀNCHEZ POT SER
  Data 10/04/18 Icona 637 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet LA DIFERÈNCIA ENTRE
  Data 09/04/18 Icona 628 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet EL TRIBUNAL DEL LAND
  Data 06/04/18 Icona 653 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet EL PRESIDENT PUIGDEMONT
  Data 05/04/18 Icona 676 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet I ARA M'HE FET
  Data 05/04/18 Icona 694 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet LA PASQUA DEL 2018,
  Data 04/04/18 Icona 657 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet LA DETENCIÓ DEL PRESIDENT
  Data 28/03/18 Icona 687 Data 1 comentari/s  
Spacer
Bullet ELS MOSSOS D'ESQUADRA
  Data 27/03/18 Icona 711 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet LES HÒSTIES SERAN SEMPRE
  Data 26/03/18 Icona 640 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet NOMÉS EM CONVENÇ LA
  Data 23/03/18 Icona 663 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet PER QUÈ UN 20% NO HA
  Data 20/03/18 Icona 664 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet BORBONET, FOT EL CAMP!!!!
  Data 14/03/18 Icona 655 Data 1 comentari/s  
Spacer
Bullet TENIM DRET A CRITICAR
  Data 07/03/18 Icona 713 Data 2 comentari/s  
Spacer
Bullet ELS FISCALS I ELS MAGISTRATS
  Data 05/03/18 Icona 689 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet DEGANA GAY, EN NOM MEU
  Data 01/03/18 Icona 664 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet ANNA GABRIEL EXILADA
  Data 28/02/18 Icona 675 Data 3 comentari/s  
Spacer
Bullet EMBESTIDA CONTRA L'ESCOLA
  Data 27/02/18 Icona 694 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet MIREIA BOYA, ETS UNA
  Data 23/02/18 Icona 642 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet LA VISIÓ DE JULIO ANGUITA
  Data 22/02/18 Icona 717 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet EL PESSIMISME INDEPENDENTISTA
  Data 21/02/18 Icona 711 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet EL PRESIDENT PUIGDEMONT
  Data 20/02/18 Icona 695 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet ENTRE EL MÒBIL I EL
  Data 14/02/18 Icona 710 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet ESTRATÈGIES DE DEFENSA
  Data 12/02/18 Icona 704 Data 2 comentari/s  
Spacer
Bullet C'S A PUNT DE GUANYAR
  Data 09/02/18 Icona 711 Data 1 comentari/s  
Spacer
Bullet ELS ESPANYOLS SANCIONEN
  Data 08/02/18 Icona 725 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet QUO VADIS - O NO BADIS
  Data 07/02/18 Icona 764 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet EL CONSELL D’ESTAT,
  Data 06/02/18 Icona 687 Data 0 comentari/s  
Spacer
Espai
Espai
Espai

Cerca al meu bloc

 


Donar un cop d'ull a tots els blocs
Espai
Spacer
Espai

Articles antics

Maig

 
 
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 
 
 
 
 
 

Abril

 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
 
 
Espai
Spacer

Referències

Col·labora!
Spacer
Contacta amb el suport / Avisa'ns d'abusos
Spacer
Posa'ns als favorits
Spacer
Política de privacitat, Termes d'ús & Legal
Spacer