Xat Catala
Entra Registra´t
     
 
La meva foto

Benvingut/da al meu bloc!

Persi ha escrit 247 articles i te 241 comentaris. L'últim article ha estat fet el 04/10/18

perfil de'n(na) Persi | àlbum de fotos de'n(na) Persi

   
Espai
Espai
   
 

Article del bloc de Persi

Espai
 

COM ES COMBAT LA MALA EDUCACIÓ DE C'S? REACCIONANT EN EL MATEIX TO POPULISTA I GROLLER, NO ENS EQUIVOQUEM!

Data dilluns 25/juny/2018 - 07:36 Icona 1076 Data 1

Després de la moció de censura que ha descavalcat el PP del govern d'espanya, C's ha perdut la gran influència que tenia a la política espanyola i ha quedat descol·locat. Com que segueixen un full de ruta de manual i són polítics professionals en el pitjor sentit de la paraula, la modificació de l'escenari polític espanyol els ha deixat amb el cul a l'aire i sense saber què han de fer. Si fa dos dies semblava que tenien a tocar guanyar les eleccions a espanya, avui n'estan molt lluny i, pel que diuen les enquestes, passarien a ser la quarta força parlamentària. Per a un partit polític tan artificial, tan oligàrquic i tan cínic, ser la quarta força política del congreso només serveix si suma amb el PP o amb el PSOE; si no, és una mala inversió i fa preveure un futur força negre per als seus dirigents. Com que això – la victòria de les forces republicanes, si és que al PSOE encara se'l pot considerar republicà- és el que sembla que passarà, el futur de C's, si no l'apuntala el PSOE, més aviat sembla complicat, per no dir negre com la gola d'un llop.

Però no és només això. És que la sortida del govern del PP i, de rebot, de C's, ha provocat un doble tsunami bestial en la dreta espanyolista. El primer tsunami és dins del PP: qui serà el seu nou president? García Margallo és el més preparat però sembla que li ha passat l'hora. Pel que fa a Sáez de Santamaría i Cospedal, hi ha més bilis que entre Gallardón i Esperanza Aguirre, ara ja tots dos cadàvers polítics (tal com van les coses al PP, sembla que ser un cadàver només polític és un privilegi a què no pot aspirar tothom). Però, una vegada hagin triat el seu nou president, la batalla a mort serà contra C's. I serà a mort perquè el PP voldrà recuperar tot el seu espai i C's voldrà prendre-l’hi. I tot això sense manies ni romanços. I tindran tanta feina per a sobreviure a l'embat de l'altre, que s'oblidaran del PSOE i de PODEM. Però no dels independentistes catalans, no us feu il·lusions. Perquè nosaltres som el seu eix propagandístic, els que els donem primeres planes als mitjans de comunicació i, en definitiva, vots.

Com que l'anticatalanisme visceral és el que més plau a les orelles i els cors espanyolistes, com que som nosaltres la font principal dels vots neofranquistes del PP i neofalangistes de de C’s, no ens hem d'estranyar d'haver estat, de ser i de continuar sent en el futur la quintaessencia del seu discurs frenètic i estomacal. Continuaran presumint de no respectar els resultats de l'u d'octubre i d'haver-nos pegat, vexat, insultat i tractat com a delinqüents. I, tot això, ho faran en nom d'una espanya més joseantoniana que la de José Antonio i tan franquista com la de Franco (que reposa amb tots els honors al Valle de los Caídos).

Malgrat que darrere l'escenari els punyals i les punyalades entre ells seran immisericordes, a la vista del públic juguen a veure qui és més patriota espanyol. I per a ells és més patriota espanyol qui és més anticatalà i més anticatalanista. Que això amagui una buidor d'idees i de projectes més enllà de conservar i enriquir encara més l'oligarquia espanyola, a ells no els preocupa gens ni mica. Que el seu patriotisme espanyol és mera façana és pura evidència.

És en el context mental i dement d'aquesta colla de braus envestidors que hem de catalogar totes i cadascuna de les provocacions de C's. Les fetes al president Torra, al nou govern de la Generalitat i als independentistes en general. Utilitzen la mala educació i la fanfarroneria per a ser notícia i nosaltres hauríem de ser prou vius per veure'ls el llautó. Perquè les seves grolleries, les seves manques de respecte, la seva manera de fer fastigosa no són una improvisació de qui no en sap més (han anat a les millors escoles del país, escoles selectes i privades que no pot pagar la gran majoria de la població i tenen un munt de màsters, suposo que algun aconseguit d'una manera ortodoxa), ni de qui té un caràcter volcànic (tipus Fraga Iribarne), no; estem parlant de la grolleria i la vulgaritat com a arma política, destinada no tant als nostres dirigents o a nosaltres, sinó a aquells dels seus votants que arriben a l'orgasme amb programes televisius que tenen com a única oferta la pornografia emocional: Telecinco, Antena3, el canal 13 (que ningú no diria que és propietat de l’esglèsia catòlica), etc.

Els episodis són constants: la cita d'Arrimadas totalment treta de context d'un article del president Torra, el fet que l'Arrimadas no s'hagi volgut reunir amb el president si no retirava el llaç groc de la façana de la Generalitat o que l’altre dia es presentessin tot el grup de C's amb el Quixot recriminant-li a la consellera de cultura que, pel que es veu, els catalans no quixotem gaire (la cosa ha acabat sent divertida perquè la consellera és especialista en el Quixot). De grolleries, provocacions i de gestos d'una mala educació irritant en rebrem una darrera l'altra. Necessiten demostrar que són més anticatalanistes que ningú i necessiten ser notícia cada dia o s'extingiran.

No tinc clar, però, com hem de respondre a aquestes provocacions. Fins ara, bàsicament, hem respost d'una manera noucentista, amb una elegància i un sentit de l'humor tan sobri que sembla més britànic que mediterrani. Penso que potser ens convindria algú capaç de respondre aquestes provocacions amb la mateixa potència que les rebem per tal que se'ls girin en contra. Als independentistes ens cal un milió de vots més. I aquest milió de vots no el trobarem entre la gent que mira TV3, sinó entre la gent que mira Telecinco. Hem d'arribar a ells, com hi arriben els de C's: no cal inventar res. Trobar la persona que contesti a una provocació amb una provocació, a una grolleria amb una grolleria, a la mala llet amb mala llet, a discursos en castellà amb discursos en castellà. Penso que és urgentíssim que una persona com Gabriel Rufian sigui al Parlament de Catalunya. A Madrid, en Tardà i en Campuzano poden continuar fent el que fan sense ell, però aquí Rufián és indispensable. O algú com ell. Pujol, en certa manera podia ser com Rufián (encara que Pujol era molt més complet i molt més complex, per bé i per mal) , però Mas, Puigdemont i Torra estan en una altra g
alàxia, la galàxia noucentista de Xènius, Fabra i Carner. I d'això els de C's se n'aprofiten.Espai
Spacer
Espai
   
  Escriu articles al teu bloc
Espai
 
 

Comentaris sobre aquest article

Espai Espai
 
Picture
nen-

Cal preguntar-se

Date Sunday, July 15th 2018, 7:48 AM

per qué triomfa la visceralitat contra els no castellans si resulta que tots plegats som més que ells, sobre tot en riquesa econòmica.Perquè estem desvertebrats, aïllats i els castellans ens marquen gols continuament. Perquè açò va de castellans contra no castellans i no tota la culpa és dels energúmens del pp i ciutadans. Si triomfen tant és perquè diuen el que es vol escoltar.Hauriem d'unir esforços no només entre els països catalans o acabaran arrasant. Els mitjans de comunicació son indispensables per vèncer esta incomunicació on només parlen ells.

Spacer

Espai
 

Escriu el teu comentari per aquest article

Espai Espai
Espai
  Ho sentim, els usuaris no registrats no poden escriure comentaris | Registra't
   Més articles

 

Vols llegir més articles escrits per Persi? Aquí son els últims articles.

 
Bullet PRIMER ANY DE REPÚBLICA
  Data 04/10/18 Icona 2354 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet UN PAÍS DE XIMPLES
  Data 28/09/18 Icona 1177 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet DE LA FLOR AL CUL DEL
  Data 18/09/18 Icona 1165 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet LA MANIFESTACIÓ DE
  Data 12/09/18 Icona 1172 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet S'HA D'ANAR
  Data 10/09/18 Icona 1200 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet REFLEXIONS DESPRÉS
  Data 06/09/18 Icona 1238 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet ELS PARTITS INDEPENDENTISTES
  Data 27/07/18 Icona 1153 Data 1 comentari/s  
Spacer
Bullet LA CONTRAPORTADA DEL
  Data 20/07/18 Icona 1130 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet JULI CÈSAR I EL TRASLLAT
  Data 04/07/18 Icona 1469 Data 2 comentari/s  
Spacer
Bullet LA INAUGURACIÓ DELS
  Data 28/06/18 Icona 1081 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet L'ALEGRIA DE LA
  Data 21/06/18 Icona 1133 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet NO TINC GENS NI MICA
  Data 15/06/18 Icona 1050 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet ÉS UNA BONA NOTÍCIA
  Data 12/06/18 Icona 1042 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet APROFITANT L'AVINENTESA
  Data 23/05/18 Icona 1191 Data 1 comentari/s  
Spacer
Bullet I ARA RESULTA QUE ÉS
  Data 18/05/18 Icona 1077 Data 1 comentari/s  
Spacer
Bullet LA SENTÈNCIA DE LA
  Data 03/05/18 Icona 1138 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet LA SENTÈNCIA DE LA
  Data 02/05/18 Icona 1082 Data 1 comentari/s  
Spacer
Bullet LA SENTÈNCIA DE LA
  Data 30/04/18 Icona 1101 Data 1 comentari/s  
Spacer
Bullet HA PLEGAT CRISTINA CIFUENTES,
  Data 28/04/18 Icona 1168 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet XAVIER GARCÍA ALBIOL
  Data 27/04/18 Icona 1078 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet SOCIALISTES, BARREJA
  Data 12/04/18 Icona 1232 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet LLARENA, EL PRESSUMPTE
  Data 11/04/18 Icona 1101 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet JORDI SÀNCHEZ POT SER
  Data 10/04/18 Icona 1102 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet LA DIFERÈNCIA ENTRE
  Data 09/04/18 Icona 1080 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet EL TRIBUNAL DEL LAND
  Data 06/04/18 Icona 1080 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet EL PRESIDENT PUIGDEMONT
  Data 05/04/18 Icona 1146 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet I ARA M'HE FET
  Data 05/04/18 Icona 1419 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet LA PASQUA DEL 2018,
  Data 04/04/18 Icona 1110 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet LA DETENCIÓ DEL PRESIDENT
  Data 28/03/18 Icona 1137 Data 1 comentari/s  
Spacer
Bullet ELS MOSSOS D'ESQUADRA
  Data 27/03/18 Icona 1208 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet LES HÒSTIES SERAN SEMPRE
  Data 26/03/18 Icona 1124 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet NOMÉS EM CONVENÇ LA
  Data 23/03/18 Icona 1110 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet PER QUÈ UN 20% NO HA
  Data 20/03/18 Icona 1134 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet BORBONET, FOT EL CAMP!!!!
  Data 14/03/18 Icona 1119 Data 1 comentari/s  
Spacer
Bullet TENIM DRET A CRITICAR
  Data 07/03/18 Icona 1171 Data 2 comentari/s  
Spacer
Bullet ELS FISCALS I ELS MAGISTRATS
  Data 05/03/18 Icona 1134 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet DEGANA GAY, EN NOM MEU
  Data 01/03/18 Icona 1115 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet ANNA GABRIEL EXILADA
  Data 28/02/18 Icona 1129 Data 3 comentari/s  
Spacer
Bullet EMBESTIDA CONTRA L'ESCOLA
  Data 27/02/18 Icona 1131 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet MIREIA BOYA, ETS UNA
  Data 23/02/18 Icona 1081 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet LA VISIÓ DE JULIO ANGUITA
  Data 22/02/18 Icona 1151 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet EL PESSIMISME INDEPENDENTISTA
  Data 21/02/18 Icona 1141 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet EL PRESIDENT PUIGDEMONT
  Data 20/02/18 Icona 1135 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet ENTRE EL MÒBIL I EL
  Data 14/02/18 Icona 1165 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet ESTRATÈGIES DE DEFENSA
  Data 12/02/18 Icona 1157 Data 2 comentari/s  
Spacer
Bullet C'S A PUNT DE GUANYAR
  Data 09/02/18 Icona 1159 Data 1 comentari/s  
Spacer
Bullet ELS ESPANYOLS SANCIONEN
  Data 08/02/18 Icona 1165 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet QUO VADIS - O NO BADIS
  Data 07/02/18 Icona 1206 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet EL CONSELL D’ESTAT,
  Data 06/02/18 Icona 1201 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet TENIR UN PRESIDENT TINTIN
  Data 29/01/18 Icona 1114 Data 0 comentari/s  
Spacer
Espai
Espai
Espai

Cerca al meu bloc

 


Donar un cop d'ull a tots els blocs
Espai
Spacer
Espai

Articles antics

Juliol

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 
 
 
 

Juny

 
 
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
Espai
Spacer

Referències

Col·labora!
Spacer
Contacta amb el suport / Avisa'ns d'abusos
Spacer
Posa'ns als favorits
Spacer
Política de privacitat, Termes d'ús & Legal
Spacer