Xat Catala
Entra Registra´t
     
 
La meva foto

Benvingut/da al meu bloc!

SULAWESI ha escrit 2 articles i te 3 comentaris. L'últim article ha estat fet el 10/08/14

perfil de'n(na) SULAWESI | àlbum de fotos de'n(na) SULAWESI

   
Espai
Espai
   
 

Últim article del bloc

Espai
 

Egoisme. Gaudi de la vida

Data diumenge 10/agost/2014 - 11:21 Icona 1773 Data 1

Hola, no fa gaire vaig ensopegar amb en Max Stirner (1806) i el seu llibre: El único i su propiedad (1844), feia temps que jo indagava sobre l'individu i m'ha portat nous desafiaments. L'autor arriba fins al final de les conseqüències, amb una lògica aclaparadora i m'agradaria compartí amb vosaltres algunes de les seves idees (tal com les veig jo) explicades per mi.

Causa?!... Quina? La meva... o la dels altres?!

Hi ha moltíssimes causes a la vida per lluitar, per patir, per suar, per morir. Però realment són la causa d'un mateix (la meva causa)? Sacrificar-se per la causa dels altres, com ara bé: la causa de la religió, causa de l'Estat, del socialisme o d'altres causes polítiques. T'utilitzen, et consumeixen i no pas pel teu bé o pel teu benefici, com ens fan creure, sinó pel bé d'ells, per benefici d'ells. Que dir-ne de les causes nacionalistes ( todo por la patria!!) sigui espanyola, catalana o marciana. Per la causa de la família, del matrimoni, de la parella. Per la causa de l'Humanisme, de la humanitat, del pacifisme, de la revolució, de la societat i si no participes, et fan sentir malament, sobretot qui "pringa", és a dir, el que hi creu: ideologies, dogmes, normes morals, bé, malament, justícia... anima, esperit, fantasmes... Deu, Elvis i la mare que em va pari...

Sigues egoista!!

Max Stirner proposa desfer-se de tanta Hipocresia. Sigues egoista!! - ens explica -, sense hipocresies, lluita per a la teva causa, fes ansi la teva voluntat. Un exemple podria ser el següent: si la teva causa és ajudar als altres, fes-ho!!, però sense hipocresia, en el fons ho fas per a tu, per sentir-ta bé, perquè et fa sentir bé que els altres se sentin bé - he posat un exemple força paradoxal, mes que res per espantar certs significats pejoratius sobre la paraula egoista-.

Únic.

Perquè tots i cadascu de nosaltres som únics, i que no et fessin creure el contrari... L'idea <Home> (<Dona>) en la qual ens posen dins amb els seus atributs... i si no pots o no vols encaixari en aquesta idea d'Home, Home "natural" - diuen alguns -, Home de Déu - diuen uns altres -, d'honor, civic, humà, etc. I si no vols o no pots... ets un monstre. Quant de fet, els monstres són ells, els antinaturals són ells. Ens insulten i ens ataquen amb la seva idea del que sa de ser, ens tracten de bruts, de "bàrbars" d'"animals", de ganduls, de ximples, de lletjos, paranoics, estranys, desviats, culpables, insensats, inconscients i més... i més... i més... Doncs no!!, cadascú de nosaltres és únic, diferent, especial i -m'atreviria a dir- perfecta tal com és.

La teva Propietat

La propietat d'un és, tot allò pel qual tingui la força per apropiar-se. Com aquestes idees d'en Max Stirner, ara són meves, me las he apropiat jo, les tinc jo i també poden ser teves, per què vols, perquè pots, les agafes i en fas el que vulguis d'elles. Veus, ja són les teves.

Unió entre egoistes.

Lliure unió entre egoistes i de mateixa manera separar-se -no hi tinc gaire a dir i molt a rumiar-.

Més...

No hi ha res prohibit i si ho prohibeixen, és per què els hi convé, per a la seva causa... No hi ha normes, i si les posen, és per protegir-se de tu, per a la seva causa... Tu mateix t'has de donar el permís.

Tot comentari serà molt apreciat, gràcies



Espai
Spacer
Espai
   
  Escriu articles al teu bloc
Espai
 
 

Comentaris sobre aquest article

Espai Espai
 
Picture
LILIBOE

meves també

Date Monday, August 11th 2014, 8:55 AM

clar que siiii em de ser egoistes
primer jo,despres jo i sempre jooo!!!!!

Petons!!!!

Spacer

Espai
 

Escriu el teu comentari per aquest article

Espai Espai
Espai
  Ho sentim, els usuaris no registrats no poden escriure comentaris | Registra't
   



Més articles

 

Vols llegir més articles escrits per SULAWESI? Aquí son els últims articles.

 
Bullet proverbis i aforismas
  Data 28/01/10 Icona 1929 Data 2 comentari/s  
Spacer
Espai
Espai
Espai

Cerca al meu bloc

 


Donar un cop d'ull a tots els blocs
Espai
Spacer
Espai

Articles antics

Maig

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 
 

Abril

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
 
 
 
 
 
Espai
Spacer

Referències

Col·labora!
Spacer
Contacta amb el suport / Avisa'ns d'abusos
Spacer
Posa'ns als favorits
Spacer
Política de privacitat, Termes d'ús & Legal
Spacer