Xat Catala
Entra Registra´t
     
 
La meva foto

Benvingut/da al meu bloc!

carpediem ha escrit 15 articles i te 39 comentaris. L'últim article ha estat fet el 10/01/08

perfil de'n(na) carpediem | àlbum de fotos de'n(na) carpediem

   
Espai
Espai
   
 

Últim article del bloc

Espai
 

L’Antàrtida : la màgia del gel entre el mar i el cel.

Data dijous 10/gener/2008 - 04:18 Icona 3309 Data 6

...Quan, finalment, ets conscient de que ja estàs navegant per aigües antàrtiques, i et trobes davant d’un paisatge inèdit de tons blaus i blancs, mentre l’aire gèlid es fa notar a les parts descobertes del teu cos, no pots evitar una sensació “d’emoció interior”. Perquè ja hi ets. Has arribat a les portes del “continent gelat”. A la coberta del vaixell, expectant i absorbit pel que tens al davant, constates que, - un cop més!,- això és “ la vida en directe”. Els cinc sentits en bolquen en un sol objectiu: assaborir, tocar, escoltar, palpar i olorar tot el que t’envolta per emmagatzemar en la memòria el màxim de detalls possibles del que el viatge i la pròpia Antàrtida t’estan oferint a cada moment, per a reviure-ho, en un altre instant, intensament.

Entre icebergs i esculls glaçats, entre la península i els illots, el vaixell avança com si anés a les palpentes, lentament. Al cap de dos dies de navegació per mar oberta, el gel ens envolta cobrint la terra, gairebé eclipsant les muntanyes... Sobre el mar, grans blocs blancs que, silenciosos, majestuosos i sense rumb, anem deixant a babord i estribord... Els aparells i radars i l’experiència de la tripulació russa, - que no abandona el pont de comandament -, ens donen la confiança que cal per a no preocupar-nos i gaudir d’aquesta pau interior, i esdevenim espectadors d’excepció durant tota la travessa sense temors que pertorbin la nostra tranquil•litat.

Entre la boira, i enmig del vel grisós que entela el paisatge, els icebergs apareixen surant com escultures imponents amb vida pròpia, avançat suaument, com si llisquessin per sobre el mar...Absorbit per tot plegat, “intento” un i altre cop copsar una part de tot això a través de la meva camera...No hi ha paraules, i ni tant sols amb mil imatges es poden transmetre sensacions tant intenses...

A aquesta època “no hi ha nit” a l’Antàrtida, i els dies que apareix el sol, en el seu intent diari de pondre’s, ens ofereix un espectacle diari brutal: el seu groc daurat i el roigenc del cel es reflexen sobre el blanc del gel i el blau del mar...La llum filtrada pels núvols i pel glaç dóna vida al paisatge inert i fred...i qualsevol racó de l’entorn esdevé un decorat de somni.

Els desembarcaments en alguna badia o a “terra ferma” formen part de “l’aventura” i són el moment esperat de cada dia per a trepitjar territori antàrtic...El continent, malgrat la seva “fredor” acull colònies de pingüins i aus marines. El mar, on aquests hi troben plàncton, peixos i crustacis..., els proveeix d’aliments. Tanmateix, també és l’hàbitat dels seus depredadors, mamífers i cetacis que conviuen en aquestes aigües.

Un tomb entre glaceres i icebergs amb les zodiacs em fa veure que no som més que “un punt insignificant” enmig de tanta immensitat. Més a prop del “món blanc” que ens “eclipsa”, i igual que ja he fet a coberta unes quantes vegades “en la intimitat”, ara intentem “compartir sensacions” amb els companys de viatges i vivències, i escoltar el so de l’Antàrtida...No és un so fred, ni tant sols buit...No és un silenci absolut...
El soroll del gel que sura i xipolleja sobre el mar, el batec dels cors que ressona en cada interior, el xiscle d’alguna au que sobrevola els icebergs, la capbussada d’un pingüí...o la remor d’alguna glacera que s’esllavissa vora la costa...Sons d’un món tenyit de blanc que ens sedueix a cada moment.

Gairebé dues setmanes entre estrets glaçats, mar oberta, illots i península...Moltes hores a coberta admirant lo admirable, navegar entre ones, pingüins, foques, balenes i icebergs, lliscant amb els petits bots sobre el mar gelat, - no érem més que “un punt efímer” entre la immensitat del paisatge! -, el sopar de Nadal a la popa del vaixell a ple “sol de nit” amb la tripulació, companys d’aventura i els “experts científics” que ens han donat l’oportunitat de conèixer una mica més a fons “aquest misteriós i inèdit món de gel”...Una vintena d’incursions a una part del cor d’aquest continent... A vegades – revivint grans moments i petits instants...-, s’hem fa estrany pensar que “el somni va ser real”... Un somni compartit amb certa “complicitat” amb presents i absents, i del que en queda un regust excepcional...

L’alè forma un núvol blanc efímer i fi, i s’esvaeix a flor de llavi... El vent , encara que “temperat” pel sol de l’estiu antàrtic, és fresc...i quan naveguem em fa reaccionar i recordar que avancem...I em recordo que “cal avançar”, i anar més i més lluny...Encara que sigui per la utopia d’arribar “més enllà del més enllà”...


“Potser tinc l’esperit lliure i salvatge com el del fill d’un falcó vingut del fred...però sempre porto el calor del desert al cor...”



Espai
Spacer
Espai
   
  Escriu articles al teu bloc
Espai
 
 

Comentaris sobre aquest article

Espai Espai
 
Picture
Lauren

Silencis.

Date Thursday, March 6th 2008, 12:07 PM

En la meva vida he tingut, sense anar gaire lluny, alguns moments d'aquest quasi silenci que descrius, potser una mica d'oratge fent dringar les fulles dels pollancres prop d'una riera un migdia d'estiu de la infantesa.
Moments que creen un ressò de pau interior i que fan créixer el desig de més silenci.
Me'ls has fet reviure amb les teves paraules.

Moltes gràcies, Crpediem!

Spacer

Picture
mont

Fabulos!!!

Date Friday, January 11th 2008, 1:02 PM

Ostres, llegin el relat tal com l'espliques i veien les fotos es com si es poges gaudir de tot el que es viscut en aquest viatge i si (et tinc enveja) pero es una enveja sana, perque aquets ulls teus en vist aquet espectacle ens descrius tant bè, i que realment tambe l'estaba esperant amb moltes ganes, si a estat per uns moments un fabulos viatge virtual i mes obrin els sentiments que en aquells moments senties,a estat realment fabulos!!! una abraçada i un muackisssss( si no no seria jo)

Spacer

Picture
monica

PETITS INSIGNIFICANTS

Date Thursday, January 10th 2008, 5:57 PM

Sempre he pensat que son insignificants,que fem mes mal que be, pero tambe penso que som molt necesaris almys entre nosaltres.... perque el poder compartir tot aixo que vius, sents, descrius, es un autentic plaer....per tu per saber que hi som aqui esperan gaudir de tal tresor, i per nosaltres....que ens sentim ni tant petits ni insignificants perque en algun moment sabem que ens has portat ben a dins.

Si algun cop a la llibertat se li pot possar nom espero que sigui el teu.
Petons Monica

Spacer

Picture
kynliu

Quasi be...

Date Thursday, January 10th 2008, 11:08 AM

Si, quasi be he sentit el fred sobre la meva pell, he notat l'aire gelat a les galtes, i fins i tot he cregut veure el sol de mitjanit...llegir-te, es tot un plaer Carpe!
Saps una cosa? sempre he pensat que m'agradaria ser gavina per sobrevolar llocs com els que tu descrius, de fet no se si hi ha gavines a l'antartida... tu, per si de cas, al proper viatge mira amunt i si veus una gavina amb bufanda, no ho dubtis...soc jo! Un peto inmens i benvingut!!!

Spacer

Picture
roseta73

MERCI

Date Thursday, January 10th 2008, 7:34 AM

Llegint aquestes paraules m'has fet viatjar amb tu fins la esplanura blanca d'aquell país, Segur que la pau i la tranquilitat que deu fer alli em faria pensar en mi mateix i descobrir el meu interior, les coses que tinc i les que ja no tinc i les que podria tenir...
Deu ser meravellos tenir les oportunitats que tu tens de descobrir llocs amb tant d'encant.... tu continua aixi i contans tots el que veus i aixi nosaltres tindrem l'oportunitat de viatjar amb tu.

Una abraçada ben forta d'una valencianeta!!

Spacer

Picture
kimberlic

Graices!!

Date Thursday, January 10th 2008, 4:58 AM

No saps com he esprat aquest relat,!! se que no hi ha paraules, ni les millors imatges del nathional per esdevenir els sentiments que has sentit, pero almenys m'has regalat un passeig virtual ple de calma.

una abraçada!

Spacer

Espai
 

Escriu el teu comentari per aquest article

Espai Espai
Espai
  Ho sentim, els usuaris no registrats no poden escriure comentaris | Registra't
   



Més articles

 

Vols llegir més articles escrits per carpediem? Aquí son els últims articles.

 
Bullet sé que mentre volo...
  Data 17/12/07 Icona 1339 Data 9 comentari/s  
Spacer
Bullet un "pont de vida"...un
  Data 13/12/07 Icona 3170 Data 3 comentari/s  
Spacer
Bullet Desperta ferro, valencians!!
  Data 11/12/07 Icona 1118 Data 4 comentari/s  
Spacer
Bullet rellegint els vostres
  Data 10/12/07 Icona 1133 Data 1 comentari/s  
Spacer
Bullet "...quan el sol
  Data 04/12/07 Icona 1304 Data 3 comentari/s  
Spacer
Bullet ...deixant estela...
  Data 29/11/07 Icona 1232 Data 1 comentari/s  
Spacer
Bullet ja s'acaba?...
  Data 26/11/07 Icona 1172 Data 1 comentari/s  
Spacer
Bullet Per a que no afluixeu!
  Data 19/11/07 Icona 1178 Data 1 comentari/s  
Spacer
Bullet La vida no té un botó
  Data 08/11/07 Icona 1188 Data 2 comentari/s  
Spacer
Bullet Lo que més emprenya...és
  Data 06/11/07 Icona 1168 Data 1 comentari/s  
Spacer
Bullet Carpe Diem pels absents!!
  Data 31/10/07 Icona 1391 Data 6 comentari/s  
Spacer
Bullet Descobreix lo "absolut"
  Data 25/10/07 Icona 1104 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet Amb la lluna per companya...
  Data 22/10/07 Icona 1326 Data 1 comentari/s  
Spacer
Bullet això no és cap joc!...
  Data 11/10/07 Icona 1294 Data 0 comentari/s  
Spacer
Espai
Espai
Espai

Cerca al meu bloc

 


Donar un cop d'ull a tots els blocs
Espai
Spacer
Espai

Articles antics

Abril

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
 
 
 
 
 

Març

 
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
Espai
Spacer

Referències

Col·labora!
Spacer
Contacta amb el suport / Avisa'ns d'abusos
Spacer
Posa'ns als favorits
Spacer
Política de privacitat, Termes d'ús & Legal
Spacer