Xat Catala
Entra Registra´t
     
 
La meva foto

Benvingut/da al meu bloc!

Lenna ha escrit 2 articles i te 6 comentaris. L'últim article ha estat fet el 14/07/10

perfil de'n(na) Lenna | àlbum de fotos de'n(na) Lenna

   
Espai
Espai
   
 

Últim article del bloc

Espai
 

Reminiscències rodoredianes

Data dimecres 14/juliol/2010 - 09:51 Icona 1705 Data 4

I caminaves i el rumb t’importava ben poc. Rambla amunt, rambla avall i era com estar en un desert perquè res era diferent. Els carrers, les persones, els coloms, tot semblava no moure’s, aturar-se, com el rellotge que duies al canell i que s’havia espatllat feia anys. Per raons sentimentals no l’havies dut a arreglar i aleshores sempre arribaves tard als compromisos. Vas entrar al cinema, aquell tan gran on hi havia una perruqueria i una botiga de sabates molt cara. La sessió matinal ja havia començat però vas comprar l’entrada per a la pel•lícula francesa de la qual t’havies enamorat només veure’n el cartell. Una noia que somreia amb els llavis vermells i les pestanyes blaves intenses. Et mirava tan seductorament, que vas pensar de fer-te lesbiana i perseguir la franceseta per tot el món. Però vas desestimar-ne l’opció quan el vas veure. Entrava al cinema amb un croissant que semblava de formatge i va donar dues entrades a l’acomodador. Et morires de ràbia. Segur que la dona havia entrat al lavabo a empolainar-se el nas operat i buit de punts negres. Quan va seure a la filera de davant teu i a mitja pel•lícula la dona del nas no havia arribat, vas entendre que al seient del seu costat no s’hi asseuria ningú. La noia francesa que tenia nom i es deia Reneé ja no t’agradava. Només ell, ell que seia davant teu i menjava el croissant emocionat i de ben segur que també plorava en l’escena en la qual la Reneé havia de renunciar a la joventut per casar-se amb un home molt més gran que ella. Havia plorat perquè quan es van encendre els llums, et va mirar amb els ulls negres humits i et feu un mig somriure. Aleshores és quan vas enamorar-te d’ell. Tant, que cada sessió matinal eres allà amb l’entrada a la mà, i ell hi era amb el croissant. I un dia et digué “em penso que hauriem de deixar de gastar-nos els diners en aquesta pel•lícula, total, ja ens en sabem el final abans de començar”. I tu vinga a riure, perquè l’amor té aquestes coses, i t’havies enamorat com una beneïta.

Les sessions de cinema van seguir, i els sopars, i els dinars i quan les paraules s’havien acabat, van venir els petons curts, perquè ell era molt senyor, i després intensos perquè tu ja no aguantaves més. I el casori amb en Carles no va ser molt normal perquè no vau tenir massa convidats i tu vas arribar tard perquè el rellotge no anava bé. I en Carles va comprar tres anells, dos per tu, un per ell i un altre per la dona del nas net i empolainat. I tu vas molestar-te, però pobra Maria, que deia ell, i no vas gosar dir-li res. Però la Maria no va venir al casament, ni a la lluna de mel que éreu tu i ell, la senyora i el senyor d’en Carles.

Quan ja tenieu la hipoteca, va néixer la criatura que plorava sempre però que en Carles no va voler posar-li Maria. Tu vas insistir però ell res, que s’hauria de dir Reneé, com la teva enamorada francesa. I la Reneé va tenir un parell de germanets més que et va tocar de cuidar perquè les càngurs anaven cares. En poc temps ja eres tota una mare de família i pensaves que la Maria ja no vindria mai més. Els nens van fer-se grans i tu i en Carles també. I abans que poguessis assimilar-ho van venir els néts i tu vas pensar que eren fruit d’una pel•lícula francesa de sessió matinal en un cinema de la Rambla. I els vas estimar igual que als fills i els vas cuidar i en Carles tampoc volia que la néta es digués Maria.

I quan en Carles va morir-se aquella nit vas plorar més que mai perquè últimament estava molt bé, que havieu anat a París, a Venècia i al creuer de les illes gregues i semblava el mateix que aquell matí de la Rambla. Quan els fills es quedaren sense pare i els néts sense avi, van decidir que et calia tranquil•litat. Però tu volies els néts i els vas pràcticament criar i quan es van fer adolescents ja només venien a dinar de tant en tant. Els matins que no havies d’anar a la plaça i pensar què els faries per dinar, anaves al cinema. I un dia vas descobrir que al cinema de la Rambla hi fèien una pel•lícula francesa. I vas comprar-te un croissant de pernil i dues entrades. I mentre miraves la pel•lícula i pensaves que la noia era molt bonica, algú es va remoure al seient del costat. No t’havies adonat que hi era, aquella senyora. I quan et mirà i va somriure, tu et vas posar nerviosa. Et va agafar la mà i vas veure l’anell. Se’n va adonar i se’l va treure. Te’l va donar i va venir l’escena en la qual la Reneé deixava la joventut. I quan et vas girar, la dona ja no hi era. I tu tenies dos anells. Vas mirar cap a la porta de la sala i vas xiuxiuejar: adéu Maria.


Adéu Maria , escrit la matinada del 19 de setembre de 2008



Espai
Spacer
Espai
   
  Escriu articles al teu bloc
Espai
 
 

Comentaris sobre aquest article

Espai Espai
 
Picture
clic

és molt

Date Friday, July 16th 2010, 5:46 AM

molt xulu!

m'ha agradat moltíssim :)
amb l'aire Rodoreda, sí!

felicitats!

Spacer

Picture
Lenna

Ficció!

Date Thursday, July 15th 2010, 9:14 AM

ficció total! :). Barreja de coses que he llegit, paisatges en els quals he estat...No biogràfic :)

Spacer

Picture
gerard27

Cursi

Date Wednesday, July 14th 2010, 11:56 AM

No sé perquè dius que escrius cursi. Escrius bé i ja està.

Spacer

Picture
Ellesmera

Ficció?

Date Wednesday, July 14th 2010, 10:10 AM

o records d'una història viscuda com a personatge secundari?

Spacer

Espai
 

Escriu el teu comentari per aquest article

Espai Espai
Espai
  Ho sentim, els usuaris no registrats no poden escriure comentaris | Registra't
   



Més articles

 

Vols llegir més articles escrits per Lenna? Aquí son els últims articles.

 
Bullet Títol de l'article
  Data 14/07/10 Icona 677 Data 2 comentari/s  
Spacer
Espai
Espai
Espai

Cerca al meu bloc

 


Donar un cop d'ull a tots els blocs
Espai
Spacer
Espai

Articles antics

Maig

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 
 

Abril

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
 
 
 
 
 
Espai
Spacer

Referències

Col·labora!
Spacer
Contacta amb el suport / Avisa'ns d'abusos
Spacer
Posa'ns als favorits
Spacer
Política de privacitat, Termes d'ús & Legal
Spacer