Xat Catala
Entra Registra´t
     
 
La meva foto

Benvingut/da al meu bloc!

tati77 ha escrit 58 articles i te 372 comentaris. L'últim article ha estat fet el 21/04/15

perfil de'n(na) tati77 | àlbum de fotos de'n(na) tati77

   
Espai
Espai
   
 

Últim article del bloc

Espai
 

Abel

Data dimarts 21/abril/2015 - 04:53 Icona 2439 Data 8

Tots els docents en parlem, la majoria estem totalment indignats i farts de sentir que si la víctima, que si l'heroi..., poden dir el que vulguin però el cert és que un company ha mort fent la seva feina. Hi ha algú que sigui culpable? No ho sabem del cert. En tot cas, per a mi hi ha uns clars responsables.
També estem farts de parlar-ne, de les retallades, els docents. Però normalment aquestes queixes no són escoltades ni per la societat ni pels polítics. El cert és que ens sentim força abandonats. M'imagino una comunitat idíllica on el govern no imposaria que puguin haver-hi fins a 35 alumnes per aula sent 5 d'ells de necessitats educatives especials (amb algun tipus de deficiència física o psíquica, amb trastorns psicològics o d'aprenentatge, nouvinguts o de contextos socials desfavorits). Tampoc aniria augmentant les hores de feina del professorat per aconseguir que menys fem més i poder estalviar-se una pila de sous, entre ells els dels psicopedagogs dels centres i els de l'EAP (Equips d'assessorament i orientació psicopedagògica). Tampoc seguiríem tenint que esperar 15 dies per a que es cobreixin les baixes mèdiques dels companys, fins i tot en els casos de que estiguin assabentats de que aquestes es produiran, ni assumint que si s'acosta un pont no ens arribarà cap substitut fins després d'aquest.
Llavors en parlem a la sala de professors i expliquem les nostres vivències: la classe on els alumnes el millor que et deien era esto es una puta mierda, la companya que va ser agredida, el fet de tenir nois i noies totalment desmotivats pels estudis als que no podem donar resposta en una aula ordinària, que els pares ens facin servir de guarderia pels seus fills fins que tenen els 18 anys... i anem afegint. Encara sort que la majoria dels nostres estudiants estan força ben educats i alguns d'ells fins i tot són encantadors, això ens permet fer i gaudir de la nostra feina.
Ara tots es fan la foto mentre resten en silenci un minut, ens diuen que la relació alumne-docent ha de ser d'estimació i, per rematar, es volen gastar els diners en crear una comissió per prevenir la violència als centre docents. Indignant. No fan més que demostrar-ho, l'escola pública no és una prioritat per a ells. Realment volen invertir diners en alguna cosa útil? Que comencin a donar-nos els mitjans, especialment humans, per a poder fer la nostra feina. Deixin de retallar en ensenyament!Espai
Spacer
Espai
   
  Escriu articles al teu bloc
Espai
 
 

Comentaris sobre aquest article

Espai Espai
 
Picture
quim_c

Totalment dacord Tati

Date Wednesday, April 22nd 2015, 9:59 PM

Sols que estic segur que cap psicopedagoc pot detectar estats inicials de psicosi, aixo tho dira qualsevol psiquiatre......perque als psiquiatres ja els resulta complicat

Spacer

Picture
alarico

Posert l'Abel ha sigut vctima...

Date Wednesday, April 22nd 2015, 4:40 PM

...del procs sobiranista.

Seguint aquesta linia argumental podem arribar a aquesta conclussi. Tots els milions d'euros dedicats al "procs". el qual inclou la commemoraci del tricentenari, s'han hagut de treure d'algun lloc.

Jo de totes formes continuo pensat que s un fet totalment allat, que no t res a veure amb les retallades, ni amb la situaci de l'escola pblica.

Com alg ha dit per aqu en poques passades hem viscut massificaci a les classes, i jo afageixo que amb professors menys preparats per amb ms vocaci.

Insisteixo, s un fet allat, la resta s buscar-hi tres peus al gat o voler fer demaggia.

Spacer

Picture
tati77

Quim i Joki

Date Wednesday, April 22nd 2015, 3:59 PM

Primer de tot, tamb a tu Sudn, grcies pel comentari. Comparteixo amb vosaltres la opini de que tenim alumnes escolaritzats que l'nica cosa que fan s perdre, i fer-nos perdre, el temps als docents i als seus companys d'aula (a part de, en alguns casos, generar situacions de conflicte ms o menys greu). Les possible raons? Suposo que moltes: estan sobreprotegits, no estan acostumats a que se'ls exigeixi res, estudiar no garanteix tenir feina en el futur, realment no els hi agrada estudiar (i tot i que els seus pares ho saben ens fan aguantar-los el mxim de temps possible)... i podrem seguir amb la llista tot i estar fent suposicions al respecte.

La realitat? Estem obligats a tenir-los all ja que el sistema no els/ens dna ms sortida. Si que hi ha els PQPI (Plans de qualificaci professional inicial, ara li han canviat el nom per no recordo el nou) destinats als alumnes que no es podran treure l'ESO i estan a punt de fer els 16 anys, per hi ha molt poques places i molts es queden fora.

En el cas dels alumnes amb transtorns varis, per mi est clar que integrar-los en un aula ordinria seria el millor per a ells sempre i quan realment els puguem atendre com cal. Vaja, ms professionals especialistes que els puguin tractar i acompanyar (vetlladors, psicopedagogs un altre cop..). Els professors som el primers que la patim, la bonica "atenci a la diversitat", fem el que podem per no el que caldria.

LLavors cada dos per tres, de fet cada quatre anys, el nou govern de torn es gasta els diners en canviar la llei d'ensenyament per desprs no inverteix en recursos. De fet cada cop en tenim menys. I nosaltres seguim fent el que podem.

Spacer

Picture
tati77

Reflexions i una mica de dades

Date Wednesday, April 22nd 2015, 3:38 PM

En cap cas afirmo que l'agressi, o millor dit assassinat, sigui el resultat directe de les retallades per si que hi tenen a veure. O podrien tenir a veure, de fet mai sabrem la veritat del que va passar en aquest cas concret. M'explico:

Molts dels trastorns dels menors es detecten en les escoles i instituts (estem moltes hores amb ells i veiem coses que no sempre es veuen a casa). Si les retallades fan que menys docents facin menys feina, aix vol dir que tenim menys temps per atendre a l'alumnat i a les famlies. Si tamb es retalla, com es fa, en els especialistes psicopedaggics i els serveis externs s ms difcil atendre i/o detectar el que no va b en un alumne. Si un especialista de l'EAP noms pot visitar un centre cada tres setmanes poca cosa pot fer i aqu sumem les llistes d'espera quan s un cas que requereix una atenci mdica.

Us passo un text redactat per un company psicopedagog:

L'EAPPP (Equip d'Atenci Preco al Pacient en risc de Psicosi), intervenia de manera comunitria i preventiva i integrat a la xarxa pblica de Sanitat a la zona de Navas/ Maragall, al mateix Joan Fuster, fins que es va tancar el servei al 2011. Jo intervenia com EAP tamb a la zona, fins que es va suprimir la plaa que ocupava i se me va recollocar en una altra zona. Des del 2010 he fet servir les eines que van compartir amb mi l'EAPPP en altres zones on he intervengut, i fins i tot he recomanat el servei, que un cop tancat a nivell pblic, segueix oferint-se amb la mateixa estructura com a servei privat. A l'article diu:

Organizacin asistencial: prevencin y deteccin
El trastorno psictico resulta difcil detectar y tratar cuando solamente han aparecido algunos sntomas en positivo. La presencia activa de delirios y alucinaciones no tiene por qu alterar los comportamientos externos aunque los procesos internos de pensamiento lo estn. Slo los seres cercanos a la persona que sufre detectan estas situaciones. Los padres se lo pueden explicar a los mdicos y enfermeras, algn profesor sensible observa alteraciones no frecuentes y algn amigo del que sufre se lo explica a un tutor. Pero en las fases iniciales pocas personas reconocen que les estn sucediendo fenmenos de pensamiento extraos a ellos mismos, siempre que conserven esa capacidad de autoconocimiento. En definitiva, no acostumbran a consultar.
De ah la necesidad de disponer de dispositivos que detecten los Estados Mentales de Alto Riesgo (EMAR) de psicosis, es decir, a los pacientes que son claramente sintomticos y necesitan algn tipo de ayuda, incluso aquellos que no reunirn el criterio de diagnstico de esquizofrenia segn los manuales diagnsticos y que sern susceptibles de otros diagnsticos de salud mental (Yung, 2007). Por estos motivos el EAPPP se presenta como un servicio destinado a captar a aquella poblacin que ni tan slo consulta en los dispositivos de salud mental comunitarios y se ofrece como una puerta de entrada ms para la red de salud mental.

http://www.temasdepsicoan alisis.org/una-experienci a-de-prevencion-y-detecci on-en-la-comunidad-de-la- psicosis-desde-el-modelo- de-comprension-psicoanali tico-y-comunitarioel-equi po-de-atencion-precoz-al- paciente-en-riesgo-de-psi cosis/

I aqui es detalla com es va tancar noms va arribar el Bo Ruiz a la Conselleria de Sanitat Nota final

Como se anunciaba al inicio de este artculo, este servicio fue clausurado por la gerencia del Instituto Cataln de la Salud (ICS) el 30 de Septiembre de 2011, con el conocimiento y aceptacin del Programa de Atencin a la Salud Mental y Adicciones del CatSalut. Los profesionales que all trabajaban, algunos, fueron recolocados y a dos de ellos se les amortiz su plaza, lo cual comporta la prdida del puesto de trabajo sin derecho a contraprestacin econmica.

Se intent evitar el cierre argumentando los beneficios cualitativos y cuantitativos del servicio. Los cualitativos se desglosan y son fcilmente deducibles por lo expuesto en este artculo. A nivel cuantitativo el mejor argumento es la disminucin en un 20% de las hospitalizaciones de personas con diagnstico de esquizofrenia y otras psicosis en las tres reas Bsicas de Salud con las que trabajaba el EAPPP y el ahorro del gasto sanitario e interdepartamental que ello supone.

Pero ni los argumentos expuestos por los profesionales del EAPPP, ni la presencia en los medios de comunicacin, ni las adhesiones al manifiesto elaborado a raz del anuncio del cierre evitaron este acto. En total hubo 960 adhesiones. Ms de 300 psiclogos, de 150 trabajadoras sociales, de 70 enfermeros, de 60 educadores y profesores, de 50 psiquiatras, de 50 mdicos y centenares de personas profesionales de otras disciplinas y familiares de personas afectas de algn tipo de trastorno en salud mental manifestaron su apoyo. Algunas sociedades cientficas, as como la Federacin catalana de asociaciones de familiares y personas con problemas de salud mental, tambin escribieron sendas cartas en contra de esta medida. A todos ellos expresamos nuestra gratitud, a nivel personal y en nombre del resto de integrantes del EAPPP, por el apoyo recibido antes, durante y despus de este triste acontecimiento.

Spacer

Picture
sudn

Perdoneu que m'hi fiqui

Date Wednesday, April 22nd 2015, 11:23 AM

Jo no tinc cap relaci amb la docncia, ms que alguna amiga mestra, per no estic d'acord amb el que expliques.
De fet, el teu escrit em sembla una mica demagog, perqu no entenc que s'atribueixi aquest fet tant desgraciat a les retallades ni a les condicions amb qu heu d'afrontar la vostra feina. Estic d'acord amb que la situaci a l'ensenyament pblic s lamentable, i que cal reforar tot el sistema educatiu donant-vos eines i personal per fer-lo tant b com sigui possible, per el fet d'ahir s un accident desgraciat perpetrat per un nen malalt no detectat. Tamb entenc que no s tasca vostra detectar aquests casos, sin dels pares.
De totes maneres, tot el meu suport a la comunitat docent i tot el meu rebuig a les retallades en aquest sector tant important de qualsevol societat. El principal error, crec jo, s obligar a estudiar a aquell que no hi t cap inters, noms portaran problemes als que s que ho volen.

Spacer

Picture
joki

tens ra tina

Date Tuesday, April 21st 2015, 10:07 PM

Tot i que jo estic a FP de grau superior, i no pateixo agressions comparables a les que pateixen els professors d'ESO, si que soc conscient de l'enorme dificultat que t sobreviure com a profe a aquest nivell educatiu, que comporta una gran pressi, estrs i responsabilitat.
A ms tal com tu dius, els de la pblica, hem estat sotmesos a unes retallades molt ms importants que els de la concertada, pel fet que, tan el govern espanyol com catal, prioritzen l'educaci privada per la seva ideologia dretana.
Mentrestant, la poltica del DEPartament s d'ocultar tota aquesta conflictivitat i fer veure que tot va b, i no hi ha problemes.
Sincerament, crec que el col.lectiu professional docent ens hem de valorar ms, especialment els de la pblica, que som els que hem demostrat de forma objectiva davant d'un tribunal imparcial els nostres coneixements sobre la especialitat docent i la nostra capacitat pedaggica, cosa que sabem que en la concertada de vegades es tracta de demostrar qui sap fer millor la fel.laci al director/a.
Finalment, tot i que no sembli una opini gaire progre, que l'ensenyament ha patit de massa bonisme, esperant que posant nois i noies molt diversos amb motivacions molt diverses, s'integrarien dins d'un grup i progressarien tots junts. De vegades, hi ha gent, que simplement no est en el lloc adequat quan se l'obliga a estar en un IES.
PD. No contestar als miserables xenfobs racistes que aprofiten la mort d'un company per atacar l'educaci pblica.

Spacer

Picture
quim_c

En la meva epoca............

Date Tuesday, April 21st 2015, 9:45 PM

Si com dius tu: "Llavors en parlem a la sala de professors i expliquem les nostres vivncies: la classe on els alumnes el millor que et deien era esto es una puta mierda, la companya que va ser agredida, el fet de tenir nois i noies totalment desmotivats pels estudis als que no podem donar resposta en una aula ordinria, que els pares ens facin servir de guarderia pels seus fills fins que tenen els 18 anys... i anem afegint"

Els professors enviaven a casa al alumnes per 15 dies o ms, teniem un respecte pel mestre (sobretot els pares) i qui la feia la pagava, erem 45 a classe, crec que hem pecat de BONISME, i ara tenim un 30% dalumnes que simplement NO volen estudiar, per laltre banda 30% qualificats arriben a titular-se en la Universitat. Al mig el no res, el desert................La culpa? estic segur no hi ha una unica rao, ja pots possar diners si no hi ha inters per apendre, tanquem veles estarem llenant diners

Spacer

Picture
alarico

Per aix...

Date Tuesday, April 21st 2015, 5:25 PM

...existeix la concertada i la privada. All qui no dona la talla, tant professor com alumne, s'el convida a marxar.

El que em sobta ms s que els que van de progres sn els que ms es queixen de que hi hagi alumnes amb necessitats educatives especials a les aules. No voleu que tothom tingui els matixos drets i que tothom sigui igual? doncs aqu en teniu el resultat. Qui s'ho pot permetre es paga una privada i una concertada.

El dia que a la pblica no facin experiments de barrejar inmmigrants, alumnes amb necessitats especials, llestos i rucs a la mateixa aula les coses tornaran a la normalitat.

Quixes als psicopedagogs, als progres i als adalids de l'igualitarisme.

Spacer

Espai
 

Escriu el teu comentari per aquest article

Espai Espai
Espai
  Ho sentim, els usuaris no registrats no poden escriure comentaris | Registra't
   Més articles

 

Vols llegir més articles escrits per tati77? Aquí son els últims articles.

 
Bullet Si us agrada la fotografia...
  Data 29/10/12 Icona 1236 Data 4 comentari/s  
Spacer
Bullet Si us voleu relaxar
  Data 21/07/12 Icona 1209 Data 8 comentari/s  
Spacer
Bullet Post-tertúlia literària
  Data 13/07/12 Icona 1163 Data 6 comentari/s  
Spacer
Bullet Tren de rentat
  Data 11/07/12 Icona 1183 Data 16 comentari/s  
Spacer
Bullet Mojitos i croissants
  Data 05/07/12 Icona 1324 Data 8 comentari/s  
Spacer
Bullet Aquests dies...
  Data 30/06/12 Icona 1333 Data 13 comentari/s  
Spacer
Bullet Pre-recordatori!!!
  Data 25/06/12 Icona 1162 Data 2 comentari/s  
Spacer
Bullet La música per...
  Data 09/06/12 Icona 1265 Data 4 comentari/s  
Spacer
Bullet - Què passa quan...
  Data 04/06/12 Icona 1184 Data 3 comentari/s  
Spacer
Bullet The Unforgiven
  Data 03/06/12 Icona 1047 Data 4 comentari/s  
Spacer
Bullet Rolling Stone fa de
  Data 22/05/12 Icona 1058 Data 2 comentari/s  
Spacer
Bullet Fa uns dies...
  Data 20/05/12 Icona 1392 Data 13 comentari/s  
Spacer
Bullet El millor que li pot
  Data 20/05/12 Icona 1149 Data 9 comentari/s  
Spacer
Bullet Crisi Pasqual!
  Data 01/04/12 Icona 1386 Data 15 comentari/s  
Spacer
Bullet Paaa..parà-pa-pà!
  Data 23/03/12 Icona 1077 Data 2 comentari/s  
Spacer
Bullet Iaies en acció!
  Data 17/03/12 Icona 1290 Data 11 comentari/s  
Spacer
Bullet Vull una galeta!!!
  Data 17/02/12 Icona 1285 Data 15 comentari/s  
Spacer
Bullet Cornelia Funke
  Data 12/02/12 Icona 1293 Data 19 comentari/s  
Spacer
Bullet Palabras
  Data 10/02/12 Icona 1174 Data 3 comentari/s  
Spacer
Bullet Només per a noies...
  Data 28/01/12 Icona 1254 Data 9 comentari/s  
Spacer
Bullet Philip Pullman
  Data 22/01/12 Icona 1233 Data 6 comentari/s  
Spacer
Bullet Raphsody in Balls...
  Data 20/01/12 Icona 1129 Data 3 comentari/s  
Spacer
Bullet Per variar...
  Data 16/01/12 Icona 1137 Data 5 comentari/s  
Spacer
Bullet Va d'abraçades...
  Data 13/01/12 Icona 1316 Data 9 comentari/s  
Spacer
Bullet Art al carrer en 3D
  Data 21/12/11 Icona 1180 Data 4 comentari/s  
Spacer
Bullet Rolling in the Deep
  Data 24/11/11 Icona 1197 Data 8 comentari/s  
Spacer
Bullet Thought of you
  Data 22/10/11 Icona 1106 Data 5 comentari/s  
Spacer
Bullet Diana Krall
  Data 02/10/11 Icona 1170 Data 4 comentari/s  
Spacer
Bullet Noticia curiosa
  Data 20/09/11 Icona 1312 Data 8 comentari/s  
Spacer
Bullet Des'ree: "You
  Data 14/09/11 Icona 1201 Data 6 comentari/s  
Spacer
Bullet Una pàgina web...
  Data 05/09/11 Icona 1173 Data 5 comentari/s  
Spacer
Bullet Tempest Milky Way
  Data 04/09/11 Icona 1252 Data 7 comentari/s  
Spacer
Bullet Una eina que potser
  Data 02/09/11 Icona 1249 Data 3 comentari/s  
Spacer
Bullet Where is the remote
  Data 30/08/11 Icona 1178 Data 7 comentari/s  
Spacer
Bullet El que es pot fer amb
  Data 28/08/11 Icona 1349 Data 3 comentari/s  
Spacer
Bullet Nocturn...
  Data 26/08/11 Icona 1286 Data 9 comentari/s  
Spacer
Bullet John Howe
  Data 24/08/11 Icona 1168 Data 2 comentari/s  
Spacer
Bullet Chambao
  Data 23/08/11 Icona 1299 Data 7 comentari/s  
Spacer
Bullet Un acudit!
  Data 21/08/11 Icona 1363 Data 11 comentari/s  
Spacer
Bullet El planeta libre
  Data 19/08/11 Icona 1150 Data 3 comentari/s  
Spacer
Bullet RENT
  Data 17/08/11 Icona 1139 Data 2 comentari/s  
Spacer
Bullet New York
  Data 16/08/11 Icona 1209 Data 2 comentari/s  
Spacer
Bullet Lovefield
  Data 15/08/11 Icona 1079 Data 7 comentari/s  
Spacer
Bullet Today...
  Data 01/08/11 Icona 1124 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet Diferències entre els
  Data 29/07/11 Icona 1449 Data 16 comentari/s  
Spacer
Bullet A Mataró seguim de
  Data 28/07/11 Icona 1253 Data 7 comentari/s  
Spacer
Bullet Brian Froud
  Data 27/07/11 Icona 1297 Data 9 comentari/s  
Spacer
Bullet Validation
  Data 25/07/11 Icona 1154 Data 4 comentari/s  
Spacer
Bullet Roald Dahl
  Data 24/07/11 Icona 1413 Data 7 comentari/s  
Spacer
Bullet Caro Emerald
  Data 22/07/11 Icona 1149 Data 4 comentari/s  
Spacer
Espai
Espai
Espai

Cerca al meu bloc

 


Donar un cop d'ull a tots els blocs
Espai
Spacer
Espai

Articles antics

Desembre

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 
 

Novembre

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
 
 
 
 
 
Espai
Spacer

Referències

Col·labora!
Spacer
Contacta amb el suport / Avisa'ns d'abusos
Spacer
Posa'ns als favorits
Spacer
Política de privacitat, Termes d'ús & Legal
Spacer