Xat Catala
Entra Registra´t
     
 
La meva foto

Benvingut/da al meu bloc!

navegant ha escrit 6 articles i te 12 comentaris. L'últim article ha estat fet el 11/06/08

perfil de'n(na) navegant | àlbum de fotos de'n(na) navegant

   
Espai
Espai
   
 

Últim article del bloc

Espai
 

De los 40 pa riba no te mojes...........

Data dimecres 11/juny/2008 - 08:03 Icona 2609 Data 5

No et pots mullar ni la panxa ni gaire res més, tenim sequera, o com diuen des de dalt, no tenim aigua, ni aigua, ni preus raonables de combustible, ni les vacances al 100%, ni fondos a la visa, ni el cotxe ben aparcat, ni bones relacions amb els jefes, ni amb els companys, ni els nens estan contens amb les notes, ni nosaltres amb la feina, alguns amb la parella, altres amb res de res, ni tenim un bon sistema educatiu, ni una sanitat acurada i puntual i fins i tot no tenim gens de solidaritat amb els que cerquen millorar el preu del petroli, perquè si en tinguéssim, ben segur tots plegats seriem a casa ben sentadets, amb tots els llums apagats, evitant consumir ni un sol kW de corrent, a veure que en fan els de la hidro del sobrant, sense gastar combustible de cap mena ni contaminar, ni anar a treballar per un sou mileurista, tots a caseta, plantats, fem créixer el parc nacional de nadons autòctons, que de la resta ja hi ha qui s’encarrega de fer-ho fins i tot amb exageració, les repsols, campsas i demés amb els tanques plens de or negre, però sense possibilitats de vendre res, a la fi tot convertit en bijuteria, que es confitin el producte interior brut, a veure que fan quan ningú en vulgui, el tornaran a l’opep? Sense solidaritat no hi ha futur, sentim que hi ha vaga i apa.......... tots a omplir els dipòsits per si s’acaba de debò, cues rere cues, al súper, a la carnisseria, senyora que vol quatre pollastres avui? Te convidats? No, es previsió per la llei seca que s’esdevé, estem com tocats per la tramuntana, hem sortit al carrer com si l’avís fora de bomba nuclear, i tres dies després, cadascú a caseta, els camions circulen, els pescadors a pescar, i el preu de tot plegat amunt, amunt, amunt, no passa res de res, demà ningú recordarà res de res, demà no, però ja veurem a final d’any, quan els nens tornin al cole, tots tornem de les vacances que si podem intentarem fer, i la tarja de crèdit s’hagi fos a la ma, perquè ja no ha tornat mai mes a la cartera des que va sortir-ne.

Com enyoro quan sortíem a la fresca amb la cadira, al carrer de casa, per passar l’estona, xerrar de les coses del poble, deixant les portes obertes sense pors, ara si que no, que es cola un violador que no te cabuda aquí i el repatrien cap a França com si res, Hei! Que jo visc quasi a la frontera, no l’e porteu cap aquí, millor l’hi talleu el penjoll i que es faci un collaret per recordar el que es.
Jo no vaig conèixer el dictador, però puc dir que he conegut moltes altres coses que ben segur m’esgarrifen més que aquell homenet petit, panxut, vestit amb tratje militar i veu de pito damunt un cavall amb uns cataplins impressionants, avui tenim lladres de guant blanc, assassins de raons, espies interns que practiquen la guerra freda al nostre entorn, hostes que acabaran sent els amos i especuladors sense cap mena d’escrúpols que ens fan pujar l’IPC sense cap mena de compassió ni mirament, deixant-nos com es deia abans: con el culo al aire, que com deia al principi, després dels 40 no es gaire bona idea, per qüestió de grips i refredats, no per que ningú pugi fer-ne més us del que ja fa temps que estem acostumats a sentir una càrrega extra als neulers, per si de cas millor no cordar-se les sabates per si la temptació augmenta i profunditzen més en tot plegat.



Espai
Spacer
Espai
   
  Escriu articles al teu bloc
Espai
 
 

Comentaris sobre aquest article

Espai Espai
 
Picture
navegant

Una petita puntualització

Date Monday, June 16th 2008, 7:14 PM

Jo no el vaig coneixer, pero si que he patit les consecuencies, el meu avi va marxar a englaterra amb el meu pare de set anys, el va deixar allá i tornant el varen matar a irún, unpobre pagés de l& #039;empordà, jo vaig arribar a Catalunya el 68, i a l& #039;empordá a casa de l& #039;avia el 74, amb una visió de un pais molt diferent a aquest, no sabia perquè tenia que cantar el cara alsol cada matí, ni perquè en futien hosties per tot, però tot aixó no em porte rencúnies contra ningú, la vida es massa curta per odiar, les guerres no son bones, pero una part de culpa es nostre i de ningú més, aquesta societat cada dia vol tenir més, ser més sempre dalt de tot, i això de cop acaba provocant envejes, i a llrg plaç fins i tot guerres, no pretenia minimitzar aquell temps, perdoneu, també he rebut l& #039;ho meu, jo.

Spacer

Picture
Musha

Molt ben dit !!!!!!!!!!!!

Date Thursday, June 12th 2008, 6:11 PM

Lauren, Clidice, Twisti. Jo també vaig viure els anys del "homenet damunt el cavall" i no ho vull per les meves filles ni per ningú. I la memória " es flaca" potser que recordem l'època de la migració dins i fora de la península. Deixem de mirar-nos el melic i siguem una mica més solidaris amb els que arrivan, els que es queden pel camí i pels que no poden fer-ho.

Spacer

Picture
Lauren

no em sembla bé.

Date Thursday, June 12th 2008, 8:59 AM

Trobo que has barrejat massa coses, navegant...
Jo sí que vaig viure sota Franco. De coses en passaven un munt, i es vivia
amb molta por, i misèria molta més que ara. jo en vaig patir, t'ho asseguro! I sabíem molt bé de quines coses no podíem parlar al carrer. Una vegada vaig demanar l'hora en català i aquell senyor que semblava tan educat em va dir "¡Niña, háblame en cristiano!". Tenia uns deu anys.
Sortosament, la vida ha millorat molt a casa nostra.
Ara passen coses diferents, però com a nena vaig passar molta més por que la que passen els infants d'ara.
I no em sembla bé tractar d'hostes que es faran els amos els qui vénen a fer les feines que no volem fer nosaltres( parlo per experiència)...Que hem oblidat quan anàvem a França a fer la verema o emigràvem a Alemanya per poder-nos guanyar la vida. Qué senyorets ens hem tornat!

Per part meva, és cert que no ho necessito, però puc dir ben orgullosa que no he omplert el dipòsit de benzina, no he acaparat aliments, no compro a crèdit des de fa molt temps i visc dins de les meves possibilitats. Es a dir, que intento ser coherent amb la meva realitat. I fujo d'aquest món de falses aparences i de tant de consum al qual ens volen supeditar.
I posada a budar el pap, com que estic farta de tanta hipocresia social, deixo ben calr davant de tot el Xat Català que el pare del meu fill és negre, més jove que jo, bona persona, amb una molt bona educació natural i millor traballador. Que encara que ens haguem separat, lo cortés no quita lo valiente.
He dit!

Lauren

Spacer

Picture
Clidice

té raó la twisti navegant

Date Thursday, June 12th 2008, 5:06 AM

els que som de famílies que "van perdre" sabem bé el que va passar. Ara està de moda dir: a la guerra van morir dels dos bàndols, però ningú contesta: però els rojos van morir i després patir durant 40 anys. No hi ha res nou sota el sol, únicament modifiquem la forma de matar i tortura, pura ortopèdia, la resta, la intencionalitat, és exactament la mateixa: fotre al dèbil per tenir més o per ganes de fotre.
Humanitat=predicibilitat

Spacer

Picture
Twisti

D'això...

Date Thursday, June 12th 2008, 2:12 AM

Et puc ben assegurar que no hi ha res que et pugui esgarrifar més que les actuacioons de qui tu anomenes "l'homenet panxut".
Tot el demés que sí coneixes, a més, també passava!! Només cal anar a les hemeroteques (setmanal "El Caso").
A més de tot el que passa ara, pren nota:
Nois i noies detinguts per sospitosos, van patir tortures com cremades de cigarretes als pits, descàrregues elèctriques als testicles... Les conegudes execucions a les places de braus...
A mi m'esgarrifa veure la gent que pel fet de no haver conegut una situació, gosa minimitzar-la.
No cal haver viscut una guerra per ser conscients dels efectes que causa.

Spacer

Espai
 

Escriu el teu comentari per aquest article

Espai Espai
Espai
  Ho sentim, els usuaris no registrats no poden escriure comentaris | Registra't
   



Més articles

 

Vols llegir més articles escrits per navegant? Aquí son els últims articles.

 
Bullet L'Estel
  Data 11/06/08 Icona 1006 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet Inesperada
  Data 30/05/08 Icona 982 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet Embadalit
  Data 29/05/08 Icona 1007 Data 2 comentari/s  
Spacer
Bullet Si em dius adéu...............
  Data 08/05/08 Icona 1202 Data 2 comentari/s  
Spacer
Bullet Et vull compartir amb
  Data 06/05/08 Icona 1162 Data 3 comentari/s  
Spacer
Espai
Espai
Espai

Cerca al meu bloc

 


Donar un cop d'ull a tots els blocs
Espai
Spacer
Espai

Articles antics

Maig

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 
 

Abril

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
 
 
 
 
 
Espai
Spacer

Referències

Col·labora!
Spacer
Contacta amb el suport / Avisa'ns d'abusos
Spacer
Posa'ns als favorits
Spacer
Política de privacitat, Termes d'ús & Legal
Spacer