Xat Catala
Entra Registra´t
     
 
La meva foto

Benvingut/da al meu bloc!

Sil ha escrit 1 articles i te 5 comentaris. L'últim article ha estat fet el 12/10/09

perfil de'n(na) Sil | àlbum de fotos de'n(na) Sil

   
Espai
Espai
   
 

Últim article del bloc

Espai
 

L "civilització" occidental

Data dilluns 12/octubre/2009 - 04:30 Icona 1590 Data 5

En una ocasió van preguntar a Gandhi què pensava de la civilització occidental, i ell va respondre: "crec que seria una bona idea".
Tal i com funcionem, els valors pels quals es mou la societat occidental, no m'estranya que respongués així; estem força lluny de poder ser considerats "civilització"; una societat que descarta els valors espirituals, centrada en la lluita pels bens materials, que no té miraments de cap mena a provocar guerres per vendre armes o aconseguir petroli, dificilment pot rebre aquest nom. ¿Com podem considerar-nos civilitzats si no sabem viure en armonia uns amb els altres ni tampoc viure en el nostre planeta sense destruïr-lo? El més important d'una civilització hauria de ser aconseguir (i mantenir) l'equilibri entre el progrés material i la integritat espiritual. Som capaços d'arribar a la lluna però no prou savis per compartir l'aigua i els aliments amb la resta d'humanitat, ni de respectar els animals ni la Terra que ens acull. Si volem qualificar-nos de civilització, haurem de canviar la nostra filosofia, la nostra visió del món i el nostre comportament.



Espai
Spacer
Espai
   
  Escriu articles al teu bloc
Espai
 
 

Comentaris sobre aquest article

Espai Espai
 
Picture
Pitia

En aquest planeta...

Date Tuesday, October 13th 2009, 4:51 PM

hi ha més de 6000 mil·lions de persones i no crec que la majoria d'elles siguin com tu les defineixes. La execepció que confirma la regla són les persones poc civilitzades que provoquen guerres, que no tenen valors espirituals, etc, etc...però la regla és que la gent, en general, té bons valors, bones actituds i ganes de fer que el món funcioni millor.

fins aviat

Spacer

Picture
cetic

pos jo...

Date Tuesday, October 13th 2009, 12:30 PM

miro cap honduras i veig mas de lo mismo....el que hi havia un inutil ara golpistas i aprofitant la situacio els comunistes avam si giren la truita...i veig trops a afganistan i irak per la pau i la democracia :S i veig paisos a un tiru de pedra de EEUU...on son les tropes??? ah!!! que els golpistes cauen be als democratas....purf.........vivim be aqui....pero no surtis gaire a veure mon....

Spacer

Picture
bertran

titlleu-me d'optimista

Date Tuesday, October 13th 2009, 5:23 AM

però la cosa millora. Després de la devallada de valors, que segons diuen és deguda a els valors erronis que imposaren als nostres pares i ara no volem imposar als nostres fills (ni els mateixos ni cap!). Ara tornem a veure que son importants. Considerem les guerres una barbàrie sense sentit i no una necessitat. Un dels pilars de la nostra societat, la democràcia, ens l'estimem encara que no veiem els canvis que desitjariem. De fet no fa massa que aquí hi havia guerra. Quan a algun país les dones no poden votar en posem les mans al cap, però aquí no fa ni 100 anys que aquí les dones poden dret a vot. A Kuwait ho fan des de fa tres anys i als Estats Units participen més que els homes. L'educació, la clau de moltes coses, ens ajuda. El coneixement de la ment humana, l'economia, saber ser flexible... per dir quelcom...

Spacer

Picture
cetic

o...

Date Tuesday, October 13th 2009, 4:56 AM

esperar a que tot foti un pet i els que quedi que espavilin perque vamus jo veig els politics de catxonedeo i la gent els vota igual...ser que e a la majoria ja li esta be el que hi ha.....i ja sabem que la democracia actual es la dictadura de les majories.....i amb lu aborregats que estem si la majoria a fer alguna cosa......no se jo ......

Si la gent s'estima mes si discutir si catalunya a de ser independet o no....com si l'autogestio de catalunya soluciones cap problema......

en tenen enredats i distrets i mentres.........

Spacer

Picture
Ostres

Mig d'acord mig no.

Date Monday, October 12th 2009, 5:39 PM

M'explico.

Tenim uns valors que cada dia ens ensenyen tant a l'escola, com els dibuixos i la família. No parlo de religions (com sí tenia Gandhi, i on deixa morir gent). Ens ensenyen uns valors que després s'obliden...que se'n van. Ens ensenyen a ser solidaris, a ser bons, etc.

Jo diria que el problema no és el pensament, el problema és el món tal com està creat. Perquè el món oriental també té les seves coses, el de l'àfrica també tallen el clítoris, o el musulmà maltracta la dona com l'europeu té altres coses. I ja si fem una reflexió, és tal com està creada l'economia, l'economia de la competència.

I a més a més, què coi, som humans i com a tal hi ha més bons i més dolents i la moral se'ls hi escapa. No crec que sigui un problema d'occident, és un problema general de tot el món.

Spacer

Espai
 

Escriu el teu comentari per aquest article

Espai Espai
Espai
  Ho sentim, els usuaris no registrats no poden escriure comentaris | Registra't
   



Més articles

 

Vols llegir més articles escrits per Sil? Aquí son els últims articles.

 
Ho sentim Sil no te cap article més
Espai
Espai
Espai

Cerca al meu bloc

 


Donar un cop d'ull a tots els blocs
Espai
Spacer
Espai

Articles antics

Maig

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 
 

Abril

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
 
 
 
 
 
Espai
Spacer

Referències

Col·labora!
Spacer
Contacta amb el suport / Avisa'ns d'abusos
Spacer
Posa'ns als favorits
Spacer
Política de privacitat, Termes d'ús & Legal
Spacer