Xat Catala
Entra Registra´t
     
 
La meva foto

Benvingut/da al meu bloc!

feda ha escrit 46 articles i te 277 comentaris. L'últim article ha estat fet el 04/03/17

perfil de'n(na) feda | àlbum de fotos de'n(na) feda

   
Espai
Espai
   
 

Article del bloc de feda

Espai
 

Dia Internacional de la Dona

Data dijous 8/mar/2012 - 08:40 Icona 1452 Data 27

La instauració d'aquesta data com a Dia Internacional de la Dona és fruit d'un llarg procés. Sovint s'atribueix la celebració de la data a l'incendi ocorregut el 1908 en una fàbrica tèxtil de Nova York. En aquest haurien mort un centenar de treballadores que s'havien declarat en vaga i tancat dins la fàbrica.

La realitat, però, és més complexa. Els fets de Nova York serien tres i no un únic incendi: la vaga de treballadores del tèxtil de 1857, l'incendi de la fàbrica Cotton i el de la Triangle Shirtwaist Company el dia 25 de març de 1911. En aquest últim van morir 142 obreres (la majoria immigrants joves) que l'any anterior havien protagonitzat una vaga per demanar millores laborals de la fàbrica.

Les primeres celebracions del Dia de la Dona foren, per part de les socialistes nord-americanes el darrer diumenge de febrer de 1908. A Europa l'any 1910 en la 2na Conferència Internacional de Dones Socialistes Clara Zetkin proposà l'establiment del Dia Internacional de la Dona per tal de promoure el sufragi femení, a més de la pau i la llibertat. Així doncs el 19 de febrer de 1911 les europees celebraren la diada.

El Dia Internacional de la Dona queda fixat en la data del 8 de març a partir de la sortida al carrer (en protesta per la manca d'aliments) de les dones russes el 8 de març de 1917.

El sentit de la diada respon a la lluita de les treballadores per tal d'obtenir millores laborals i socials. Al llarg del s.XX el Dia de la Dona s'utilitzà per reivindicar principalment el dret al vot femení.

La celebració de la data encara actualment respon al ressorgiment de les reivindicacions feministes dels anys seixanta i setanta, éssent implantada per les Nacions Unides el 1977.Espai
Spacer
Espai
   
  Escriu articles al teu bloc
Espai
 
 

Comentaris sobre aquest article

Espai Espai
 
Picture
bertus123

LAMENTABLE

Date Thursday, March 8th 2012, 10:26 PM

No vull que algú maliterpreti les meves paraules.Marcar un dia al calendari com un dia de lluita em sembla lamentable.Tots els dies haurien de ser iguals per a tothom,sense discriminació de sexe,raça,religió...etc.
El fet de posar un sol dia per reivindicar l'igualtat.és una manera conformista d'acceptarla. De debó algu creu que fent una manifestació un cop a l'any canviarà quelcom?. La responsabilitat és política,i de les dones que s'hi dediquen.Penseu que fan elles perque aixó canvïi
El dia que la igualtat sigui total,serà el moment per posar un dia per celebrar-ho. Aquest dia,jo m'hi apuntaré

Spacer

Picture
javinc

feda

Date Thursday, March 8th 2012, 9:08 PM

ets fantastica ho sabies?¿?¿

Spacer

Picture
DonesNo

Dones no!

Date Thursday, March 8th 2012, 7:10 PM

Dones no!

Spacer

Picture
peixeter

felicitats

Date Thursday, March 8th 2012, 5:51 PM

a totes les dones, sense oblidar els motius, que esperem desapareixin

Spacer

Picture
Dorian

Més dones....

Date Thursday, March 8th 2012, 1:11 PM

....falten com la mare de la Krasis i la dona d'en Persi. A aquestes segur que no els cal celebrar cap dia com aquest, jeje. ;)

Salut!

Spacer

Picture
TomasM-Porta

Si les santes fossin com la meva dona

Date Thursday, March 8th 2012, 1:04 PM

jo seria catòlic.

No fotem!

Spacer

Picture
Krasis

xD

Date Thursday, March 8th 2012, 12:58 PM

ai quin riure persi xD la meva mare és com la teva dona però a més s'encarrega de fer els números també a més a més de treballar fora de casa... ojalà algun dia arribi a ser un 50% del que és ella.

Spacer

Picture
MartinaH

Celebrar

Date Thursday, March 8th 2012, 12:36 PM

Doncs jo deixaré de celebrar el Dia Internacional de la Dona quan desaparegui el burka, les ablacions, l’assetjament sexual, la violència masclista, les diferències en els sous per la mateixa feina, quan a als equips de futbol infantils hi permetin jugar a nenes, i un llarg etcètera.  Quan arribi aquest dia, que segur que no el veuré, serà quan el deixi de celebrar.

Ara, cadascú és molt lliure de celebrar o fer el que vulgui…

Per cert, Persi… tu no tens uns dona, tens una SANTA! ;-)
 

Spacer

Picture
Dorian

Persi

Date Thursday, March 8th 2012, 12:23 PM

El teu cas té quelcom de pertorbador.... que no vas fer el Servei Militar en sl seu moment? jejeje

La teva dona val un imperi.


PD: recorda que tenim una cita pendent!

Spacer

Picture
TomasM-Porta

Dorian

Date Thursday, March 8th 2012, 12:14 PM

Jo és que tinc un problema: totes les feines diguem manuals les fa la meva donaaaaa. Jo només sé trencar-ho tot, mentre ella és una manetes que ho sap fer tot. Fliparies.

Una vegada fins i tot va baixar al pou de la nostra casa del poble, cosa que jo hauria de tornar a néixer per fer.

Però hi ha una cosa divertida: quan venen els paletes o els lampistes a casa tots em donen les explicacions a mi, com si fos jo el que hi entenguès. I jo els hi dic: escoltin parlin amb la meva dona, que jo de tot això no en sé un borrall. Això sí, quan haguem de discutir la factura, han de venir a parlar amb mi.

Una cosa semblant ens va passar amb el cotxe. Ella tenia molt clar el que volia i les modificacions que havien de fer i els cavalls i tot això i jo vaig triar que fos de color blau i vaig discutir el contracte amb el venedor i ens varem estalviar forces diners. Però quan es para el cotxe qui obre el capó a veure què passa és ella. Jo allà dintre tot ho veig igual i, a més a més, crema.

Spacer

Picture
Dorian

Feda

Date Thursday, March 8th 2012, 12:02 PM

Jo no celebro mai cap efemèride, ni el dia del pare, ni el dia de la mare, ni el dia de la dona, ni el dia de l'orgull gay, ni el dia del càncer, ni el dia de..... hi ha tantes efemèrides que al final ja cap importa.

Estem saturats d'aquestes diades reivindicatives, si mes no jo, que al final quan m'ho recorden sempre dic: "ahhhh, siiiii???? vaja, no ho sabia pas....."

Salut!

Spacer

Picture
Dorian

Persi

Date Thursday, March 8th 2012, 11:58 AM

Si saps canviar els pneumpàtics del cotxe, canviar una bombeta, aixecar el tèrmic o el diferència de ca teva quan cau la llum, o fer servir una taladradora, llavors amic meu, llavos no has de patir pas, car compensa el tema de la rentadora. ;)

Bromes a part, tal com he dit en no sé quin comentari, qui fa que depen de cada parella. Em sembla genial si la dona és queda a casa i l'home treballa, o a la inversa, o si ambdos fan de tot una mica.

El que no em sembla bé és fer de la teva parella el proveïdor de les teves necessitats, que en el teu cas posaria la ma al foc que no és així (amb una manopla a les mans, per si les mosques....)

Salut!

Spacer

Picture
feda

Aclariment, per si cal...

Date Thursday, March 8th 2012, 11:54 AM

Bé, el que crec és que no només avui és el Dia de la Dona, ho són tots i hem de fer camí dia a dia, només és el dia que ens ho recorda, que fa que aquests fets no es perdin en la memòria com tants d’altres, celebrem moltes efemèrides, com , per exemple, la diada de l’11 de setembre que no commemorem una derrota, retem homenatge a la gent caiguda en la lluita de les nostres llibertats. Hi ha coses que no haurien de caure en l’oblit, i segur que estareu amb mi que, de fet fa un mes ni us recordàveu de l’efemèride.

Spacer

Picture
TomasM-Porta

A veure

Date Thursday, March 8th 2012, 11:38 AM

jo sóc dels que no sé posar una rentadora...

Però m'estimo moltíssim la meva dona. No sé si serveix.

Pel que fa a la diada, la veritat és que la trobo d'un cert mal gust. Em sona al dia del Domund o coses per l'estil. Tots els dies són de les dones i més que ho seran en el futur.

Però probablement jo sóc un carca i estic molt equivocat, a part de no saber posar una rentadora i mil coses més que obviament es veu que hauria de saber.

Spacer

Picture
Dorian

Purpu

Date Thursday, March 8th 2012, 11:24 AM

Estic d'acord amb tu amb la existència d'aquest perfil de dona, que en els paisos anglosaxons és coneguda amb el terme de "golddigger", i que només busca ser una mantinguda, no fotre pal a l'aiguda i gaudir de la tarja de crèdit del seu marit.

Aquest tipus de dona, però, és victima d'ella mateixa, car la edat no perdona i el seu marit un dia serà víctima d'una dona més jove i guapa que li prendrà el marit. I s'ho tindrà ben merescut.

Salut!

Spacer

Picture
purpurinaa

Dorian,

Date Thursday, March 8th 2012, 11:01 AM

que una parella es reparteixi els rols com a ells els hi sembla, ho trobo perfecte !!! Jo em referia a les dones ( que n'hi han i moltes) que van amb tota la idea de "pescar" algun que les mantingui, algú a qui explotar i espoliar.

Spacer

Picture
bertran

Felicitats a toteeees!

Date Thursday, March 8th 2012, 10:45 AM

:)

Spacer

Picture
foqui

bon dia

Date Thursday, March 8th 2012, 10:41 AM

Personalment ho trobo un xic ridícul assenyalar un dia del calendari com a Dia Internacional de la Dona, atès que qualsevol dia és el Dia de la Dona, com bé diu la Piratilla.
Pel que diu en Dori, dubto molt que s'arribi al dia en què no s'hagi de reivindicar res, més aviat tot el contrari (amb els anys, les dones volem més i més i més ... Hem deixat de ser un zero a l'esquerra ).
Purpu, m'agrada molt el que expliques al teu escrit, i tens raó, i encara n'hi ha tantes, de dones, d'aquestes...... Dones amb menjades de cervell i incapaces de fer un pas per arribar a ser autosuficients i valer-se per sí mateixes, ser elles mateixes.
Us deixo, me,n vaig a escoltar la lectura del manifest que fan des de la porta del meu ajuntament.
Salut!

Spacer

Picture
Dorian

Bollycao

Date Thursday, March 8th 2012, 10:40 AM

Sí, a la nostra empresa tots coneixem els sous de la resta. I quan s'han agafat dues persones per a cobrir les mateixes places, han començant cobrant el mateix. I amb el temps s'ha donat el cas, que una dona que tenia una actitud més positiva i proactiva per la feina, ha acabat cobrant més que l'home.

A la nostra empresa els sous van lligats al rendiment, a les ganes i a l'actitut, en especial a això últim.

Salut!

Spacer

Picture
Dorian

I només una cosa més....

Date Thursday, March 8th 2012, 10:36 AM

....reafimar que tot depèn de vosaltres, els homes no us farem pas la feina i de fet us posarem pals a les rodes. Que hi ha molt que de boquilla es declara feminista i els seus actes diuen tot lo contrari.

I per a mostra un botó, que totes les enquestes diuen que tornen els patrons de conduta masclista, però no és que tornin, és que mai han marxat i s'han amagat darrera de lo "políticament correcte".

Salut!

Spacer

Picture
bollycao

no el celebro

Date Thursday, March 8th 2012, 10:36 AM

penso que és discriminar encara més la dona. Les dones ens hem de donar suport cada dia i NO ho fem. Les dones som les primeres masclistes. I fins i tot a la teva feina Dorian és possible que hi hagi discriminació i no ho sàpigues o és que teniu els sous publicats?

Spacer

Picture
Dorian

Purpurina

Date Thursday, March 8th 2012, 10:32 AM

Tot i estar d'acord amb el que diues, en relació a la manera de fer d'algunes dones, penso que el tema és més complicat. Hi ha dones que volen viure a les esquenes d'algun home, i aquest home no vol que la dona treballi i que cuidi els nens. Si els dos esta d'acord a mi no em sembla bé, car és tracta d'una relació establerta lliurement entre dues persones.

Tanmateix aquestes maneres de fer donen peu a exemples que no considero positius, per cap de les parts.

A mi, com a home, em dona vergonya aliena quan escolto a algun home, de la meva edat, dir que no sap posar una rentadora, preparar el dinar o planxar una camisa, i que ho té "subcontractat" a la seva dona.

Penso que tant homes i dones, com a persones que som, he de ser responsables de la nostra vida i no pretendre que els demés ens facin allò que nosaltres mateixos som capaços de fer.

Amb el tema de la educació hi estic d'acord, els pares haurien de donar la mateixa educació amb independència del sexe. No pots dir-li a la nena que és faci el llit i al nen fer-li tu la feina.

I sobre la feina, doncs lo dit, el sou ha d'anar lligat al que fem, no pas al sexe.

Salut!

Spacer

Picture
purpurinaa

Seria estupendo

Date Thursday, March 8th 2012, 10:15 AM

això que dius, Dorian !
En el meu ram crec que tampoc hi ha massa discriminació , però de fet jo treballo per el meu compte . Però recordem, també de passada , que moltes vegades les pitjors traves per la igualtat venen de part de les mateixes dones : algunes actituds "femenines" s'han de canviar des de dins, per que fan molt de mal . Parlo de les dones que encara prefereixen viure " a esquenes" d'algun sr. , o de les mares que eduquen diferent als fills que a les filles, per posar dos exemples .

Spacer

Picture
Dorian

A lluitar

Date Thursday, March 8th 2012, 9:46 AM

Jo us animo a que lluiteu pels vostres drets i interessos, tant a nivell personal com a colectiu. I és que ningú us donarà res per les bones, que la vida és una selva.

A la nostra empresa mai s'ha discriminat el seu pel gènere de la persona, sino per la valua personal de cadascú, però em consta que això no és així en tots els llocs.

Espero que algún dia poguem esborrar aquest dia del calendari, per això de que ja no fa falta reivindicar res més.

Salut!

Spacer

Picture
Izel

Caldria...

Date Thursday, March 8th 2012, 9:08 AM

no oblidar
http://www.youtube.com/watch?v=J9oMOoQXSSI

Spacer

Picture
la-pirata

...ja!!

Date Thursday, March 8th 2012, 9:03 AM

el dia de la dona hauria de ser cada dia!!!
felicitaaaaaaaaaaaaaaaats a totes les dones, que recollonudes som redeu!!!!
au i ara a penca va que no ha estat res, va.

Spacer

Picture
Ae

i resulta que estem al segle XXI

Date Thursday, March 8th 2012, 8:46 AM

i encara estem reivindicant...no sabem ben bé què...però la qüestió és fer soroll...i la qüestió és que no hem avançat gaire...però que collonssssssss...visca les dones i les mares que ens van parir!!!!

Spacer

Espai
 

Escriu el teu comentari per aquest article

Espai Espai
Espai
  Ho sentim, els usuaris no registrats no poden escriure comentaris | Registra't
   Més articles

 

Vols llegir més articles escrits per feda? Aquí son els últims articles.

 
Bullet FER UN GRUP
  Data 04/03/17 Icona 2015 Data 1 comentari/s  
Spacer
Bullet Projecte documental
  Data 25/06/13 Icona 1280 Data 4 comentari/s  
Spacer
Bullet Manifest de la festa
  Data 24/06/13 Icona 968 Data 3 comentari/s  
Spacer
Bullet Reflexiono;
  Data 28/02/13 Icona 1051 Data 3 comentari/s  
Spacer
Bullet Per a qui el vulgui
  Data 28/02/13 Icona 933 Data 2 comentari/s  
Spacer
Bullet FUNDACIÓ MONA
  Data 21/10/12 Icona 1128 Data 3 comentari/s  
Spacer
Bullet En voleu més, doncs
  Data 25/07/12 Icona 1099 Data 3 comentari/s  
Spacer
Bullet Reflexions per a un
  Data 25/07/12 Icona 1063 Data 1 comentari/s  
Spacer
Bullet Cal al col·lapse de
  Data 24/06/12 Icona 1239 Data 4 comentari/s  
Spacer
Bullet AVUI DIMECRES 30 DE
  Data 30/05/12 Icona 1239 Data 3 comentari/s  
Spacer
Bullet RECOLZEM LA LLEI DE
  Data 24/05/12 Icona 1285 Data 7 comentari/s  
Spacer
Bullet Terrible!
  Data 14/05/12 Icona 1381 Data 8 comentari/s  
Spacer
Bullet NO VULL PAGAR
  Data 01/05/12 Icona 1325 Data 6 comentari/s  
Spacer
Bullet L'ESCALE avui ens
  Data 21/04/12 Icona 1176 Data 28 comentari/s  
Spacer
Bullet Poema per compartir
  Data 21/03/12 Icona 1237 Data 5 comentari/s  
Spacer
Bullet La fundació Francisco
  Data 17/02/12 Icona 1250 Data 5 comentari/s  
Spacer
Bullet Monarquía o República
  Data 14/02/12 Icona 1148 Data 4 comentari/s  
Spacer
Bullet Hi ha consciència social?
  Data 09/02/12 Icona 1181 Data 4 comentari/s  
Spacer
Bullet Una proposta …la setmana
  Data 08/02/12 Icona 1193 Data 3 comentari/s  
Spacer
Bullet a l'Okupa que ha
  Data 19/01/12 Icona 1320 Data 10 comentari/s  
Spacer
Bullet jo tampoc puc entrar
  Data 12/01/12 Icona 1165 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet Bon dia TRONERESSSSSSSSSS
  Data 08/01/12 Icona 1289 Data 4 comentari/s  
Spacer
Bullet Sopar de dissabte a
  Data 05/01/12 Icona 1157 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet Em sento bé
  Data 02/01/12 Icona 1451 Data 16 comentari/s  
Spacer
Bullet casatbusc
  Data 28/12/11 Icona 1383 Data 6 comentari/s  
Spacer
Bullet Sopar vegà. Us animeu!
  Data 07/12/11 Icona 1315 Data 6 comentari/s  
Spacer
Bullet Ho som. I prou!
  Data 20/11/11 Icona 1274 Data 7 comentari/s  
Spacer
Bullet El silenci
  Data 20/11/11 Icona 1327 Data 10 comentari/s  
Spacer
Bullet Algú s’apunta a fer
  Data 16/11/11 Icona 1235 Data 8 comentari/s  
Spacer
Bullet gèlides paraules
  Data 15/11/11 Icona 1121 Data 5 comentari/s  
Spacer
Bullet No és or tot el que
  Data 13/11/11 Icona 1511 Data 6 comentari/s  
Spacer
Bullet Els hem de salvar!
  Data 06/11/11 Icona 1107 Data 5 comentari/s  
Spacer
Bullet Diferents maneres de
  Data 21/10/11 Icona 1398 Data 10 comentari/s  
Spacer
Bullet Sopar de dissabte a
  Data 10/10/11 Icona 1349 Data 4 comentari/s  
Spacer
Bullet S.O.S salvem l’escola
  Data 06/10/11 Icona 1228 Data 1 comentari/s  
Spacer
Bullet Moltes vides en una
  Data 04/10/11 Icona 1231 Data 6 comentari/s  
Spacer
Bullet No té nom
  Data 06/09/11 Icona 1274 Data 5 comentari/s  
Spacer
Bullet Desencisos
  Data 06/09/11 Icona 1347 Data 5 comentari/s  
Spacer
Bullet Un atac més a la nostra
  Data 30/07/11 Icona 1291 Data 1 comentari/s  
Spacer
Bullet Dies llargs i obscurs
  Data 12/07/11 Icona 1409 Data 6 comentari/s  
Spacer
Bullet Avui, i després de
  Data 24/03/11 Icona 1690 Data 9 comentari/s  
Spacer
Bullet Potser només és per
  Data 03/02/11 Icona 1390 Data 2 comentari/s  
Spacer
Bullet Estic sulfurada
  Data 02/02/11 Icona 1396 Data 3 comentari/s  
Spacer
Bullet Aposto per la llibertat
  Data 26/01/11 Icona 1491 Data 17 comentari/s  
Spacer
Bullet Ens en sortirem!
  Data 23/01/11 Icona 1304 Data 1 comentari/s  
Spacer
Espai
Espai
Espai

Cerca al meu bloc

 


Donar un cop d'ull a tots els blocs
Espai
Spacer
Espai

Articles antics

Octubre

 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 

Setembre

 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
 
 
 
 
Espai
Spacer

Referències

Col·labora!
Spacer
Contacta amb el suport / Avisa'ns d'abusos
Spacer
Posa'ns als favorits
Spacer
Política de privacitat, Termes d'ús & Legal
Spacer