Xat Catala
Entra Registra´t
     
 
La meva foto

Benvingut/da al meu bloc!

TomasM-Porta ha escrit 1727 articles i te 8011 comentaris. L'últim article ha estat fet el 14/06/16

perfil de'n(na) TomasM-Porta | àlbum de fotos de'n(na) TomasM-Porta

   
Espai
Espai
   
 

Article del bloc de TomasM-Porta

Espai
 

JUNTS PELS S

Data dimarts 8/setembre/2015 - 10:52 Icona 1122 Data 11

Vaig rebre amb una satisfacció enorme el fet que ERC i CDC a més de moltes entitats sobiranistes fossin capaces de presentar una sola candidatura a la presidència de la Generalitat. Es una llàstima que no hi sigui Unió com a partit, tot i que el sector independentista dUnió ara expulsat per Duran que duu el partit al no-res també conforma la llista. Pel que fa a la CUP jo ja reconec que és una gent que a mi em costa una mica dentendre. Vull dir que els veig molt bona gent però a lhora gent tan plena de matisos, contramatisos i manca de lideratge que gairebé és millor que shagin quedat fora. Perquè si amb els que hi ha les coses ja costaran de decidir amb els de la CUP hagués estat una missió impossible. I ho dic des de la simpatia a una gent que em sembla molt sana però excessivament assembleària pel moment que viu Catalunya.

Dalguna manera jo crec que de la mateixa manera que els catalanistes no independentistes que encara nhi ha per molt difícil que sigui de creure podran votar la Unió de Duran o Iniciativa ( el PSC-PSOE ha recolçat moltes iniciatives anticatalanistes per a que es pugui dir que és un partit catalanista i més ara que pràcticament tot el seu sector catalanista sha vist obligat a marxar ); els independentistes antisistema podran votar la CUP. Si això serveix per a que aquests vots no vagin a parar al PP, a Cs, al PSOE i a PODEMOS ja mestà bé.

JUNTS PEL SI recorda la SOLIDARITAT CATALANA de la que van formar part des de Prat de la Riba i Francesc Cambó fins a Francesc Macià. Llavors es tractava daconseguir lautonomia de Catalunya dins dEspanya; aquesta autonomia, que va ser raquítica i torpedejada constantment des de Madrid, va donar lloc a lEstat Català de Francesc Macià; després va venir la guerra i després CiU volent, una vegada més, situar Catalunya dins dEspanya en una mena de confederació.

Dissortadament els resultats que va tenir el catalanisme polític a les eleccions constituents foren dolents i això ha tingut com a conseqència que Catalunya no hagi pogut gaudir del concert econòmic, com Euskadi. El pujolisme ha estat un doble i persistent intent: duna banda fer país amb un nacionalisme moderat però profund a lhora i, per una altra banda, tirar endavant una Espanya plurinacional i fer Espanya governable. Crec que el pujolisme efectivament va fer país de forma molt important la immersió lingística i TV3 han estat instruments bàsics de recatalanització del país i va fer Espanya governable tant amb governs de lUCD, com del PSOE, com del PP però el que no ha aconseguit de cap de les maneres és fer una Espanya plurinacional. Fins i tot, vist amb perspectiva, sembla que sestava més aprop daconseguir aquesta Espanya amb lUCD de Suàrez que no pas amb el PSOE de Gonzàlez, per no parlar de la confrontació oberta que tenim amb el PP després de la primera majoria absoluta dAznar (el primer govern dAznar fou recolçat per CiU i Aznar parlava en català en la intimitat ).

JUNTS PEL SI representa lesgotament del model pujolista que és aquell que, per dir-ho com Cambó, vol una Catalunya i una Espanya gran. La major part dels catalanistes se nadonen que Espanya és intransformable en un sentit federal o confederal ( o tant sols estatutari: de fet tot el que vivim arrenca duna duríssima sentència contra lestatut dun parcialíssim Tribunal Constitucional ) i sobta com a única via per a la supervivència cultural, econòmica i nacional la independència.

Aquest pas endavant sha viscut amb illusió pels catalanistes cansats de rebre per totes bandes i de ser tractats sense cap mirament quan ells nosaltres pensen que hi tenen dret, ni que tant sols fos com a ciutadans espanyols.

A hores dara lindependentisme és el moviment polític que més il.lusió genera a Catalunya. No només perquè es parteix del fracàs del pujolisme i dels antecedents franquistes, sinó perquè és veu loportunitat de crear un estat nou i partir de zero en moltes coses que ara no funcionen. Es evident que hi ha un punt didealisme, però no és menys cert que el lespanyolisme català hi ha un masoquisme que fa feredat.

JUNTS PEL SI ha aconseguit el miracle de que gent de maneres de pensars diferent, amb interessos diferents i visions diferents siguin capaços daparcar les seves diferències per aconseguir una fita comuna. Això a Catalunya ha passat moltes vegades i sempre que ha passat ha sortit bé. I ara també sortirà bé perquè serem molts, serem la majoria i això ens farà imparables.Espai
Spacer
Espai
   
  Escriu articles al teu bloc
Espai
 
 

Comentaris sobre aquest article

Espai Espai
 
Picture
alarico

Tomas

Date Thursday, September 10th 2015, 12:55 PM

El concepte de "naci cultural" s una abstracci de caire social que ve a referir-se a un grup de persones que comparteixen una cultura, una llengua, una histria, uns costums, etc.. etc...

Per contra, una naci poltica va ms lligat al concepte de naci-estat, en el sentit que aquest grup de persones disposa de sobirania nacional.

Per suposem que dono per b el teu punt de vista i accepto que Catalunya s una naci en els termers que has emprat. Si s el cas, llavors perqu reclameu la secessi d'Espanya? Es com si Espanya demans la secessi de posem per cas Europa.

M'has d'admetre que el teu concepte de naci es contradiu amb la realitat que vivim dia a dia, i que per tant no s correcte. El nm no fa la cosa.

Sobre el futur, de que serveixen les millor armes si no tens munici? Cuba t les millors armes, Venezuela tamb t les millors armes, Corea del Nord,... etc.. etc... per no tenen munici (diners ni accs a crdit).

El deute de Catalunya s de 60.000 milions d'euros. La nostra CCAA t un rating de bonus escombreria. L'nic que ens deixa diners s l'Estat. Rebem subvencions d'Europa.

Quan d'Europa, qui ens deixar diners per a pagar als funcionaris (educaci, sanitat, adminitraci pblica, etc...etc..). I no em responguis que com serem fora d'Espanya ens sobraran diners, aix dubto molt que passi al trencar relacions comercials amb Espanya.

Spacer

Picture
TomasM-Porta

No entenc que vol dir

Date Thursday, September 10th 2015, 12:33 PM

que catalunya s una naci cultural i no s una naci poltica. Catalunya s una naci i prou. I aix tant des del punt de vista de concepci francs o del sentir de la majoria de la ciutadania o des del punt de vista alemany per tenir un dret o una llengua prpia.

Aix de lo malo conocido no t'ho compro. No perqu et pugui demostrar que catalunya viur millor sense espanya, sin perqu el futur d'espanya tampoc es conegut: com em pots assegurar tu que, per exemple, amb un govern de PODEMOS espanya continui a l'OTAN o a l'Uni Europea? El futur no el coneix ning i jo simplement penso que si nosaltres som sobirans tindrem millors armes per encarar aquest futur que si no ho som.

Spacer

Picture
alarico

Tomas

Date Thursday, September 10th 2015, 7:40 AM

Catalunya s una naci cultural, pero no una naci poltica. Estem d'acord en aix, oi?

Com a persona que sc aspiro a tenir tots els drets haguts i per haber. M'assegura el pertanyer a un nou Estat que en trindr ms que els que tinc ara? O potser el nou estat catal em limitar alguns dels drets que tinc ara mateix? Podr estudiar l'idioma castell a la pblica? (ja se que a la privada s) Estar el nou estat a la OTAN? i a la UE? Tindr dret a les mateixes prestacions sanitaries que fins ara?

Al marge de que la secessi s contraria a dret a sobre es dona el cas que no hi ha cap proposta de pais en la Llista de Junts pel S. I no em responguis que primer la independncia i desprs ja veurem. Perqu per aquesta regla de tres ja em quedo a Espanya ("ms vale malo conocido que bueno por conocer").

Tornant al tema dels drets, si la situaci econmica s un desastre ja pots tenir tots els drets que vulguis, que pocs en podras exercir.

Spacer

Picture
TomasM-Porta

Sento repetir-me, per insisteixo:

Date Thursday, September 10th 2015, 5:53 AM

tots els pobles tenen el dret a autodeterminar-se i aix ho entenen tots els demcrates del mn. No hi ha ms. Tu pots pensar que Catalunya no s un poble o no s una naci. Per tot i aix no acabo d'entendre el perqu no vols que es voti. Es com si un demcrata no volgus que es vots per por a que guanys un partit poltic determinat. Entenc que com a catal t'interessa tenir el mxim de drets possibles i la postura de que un catal mateix digui que squest dret no el t em sorprn.

Spacer

Picture
alarico

Tomas

Date Thursday, September 10th 2015, 5:34 AM

La cobertura legal que ens dona l'Estat espanyol ser una broma per t, per mi s quelcom que respecto i valoro.

A Catalunya ara mateix hi convivim els que esteu disposats a trencar la legalitat espanyola i els que no ho estem.

D'altra banda el vostre grup confn malintencionadament votar amb democrcia. La democrcia s molt ms que votar, tamb vol dir sotmetre's a l'imperi de la llei (ens convigui o no a nivell personal la legislaci en qesti).

Francament, penso que esteu en un carrer sense sortida, tant si no teniu majoria absoluta (el procs queda hibernat) com si la teniu (abocats a un DUI). Ambues coses generarn una gran frustraci per les expectatives no complertes als independentistes, perqu els que no ho sm no tenim expectatives a frustrar.

Spacer

Picture
TomasM-Porta

Estar cobert legalment

Date Thursday, September 10th 2015, 5:01 AM

pel dret de l'estat espanyol que nega l'autodeterminaci respecte de l'estat espanyol efectivament s una broma: no es pot ser jutge i part, s un principi jurdic elemental.

Spacer

Picture
alarico

Tomas

Date Wednesday, September 9th 2015, 2:45 PM

No es tracta pas de creure o deixar de creure en el dreu d'autodeterminaci dels pobles. Aquest dret es va reconeixer per motius geopoltics, ms per inters de certes potncies emergents que no pas per les parts interessades. De fet el reconeixement d'aquests drets va permetre desmantelar l'imperi britnica a benefici dels USA, per aix ja sn figues d'una altre paner. Al marge de la motivaci anterior aquest dret tamb dona sortida a pobles maltractats, ocupats i vilipendiats. bviment no s el cas catal.

Anem al tema de la supensi de l'autonomia catalana, l'engarjolament de moltissimes persones i la entrada dels tancs i de l'exercit a Catalunya. Aix no passar. A Madrid no sn tant rucs.

s suficient anullar la DUI via TC i a les males inhabilitar al president de la Generalitat.

Per descomptat que la gent sortir al carrer i ning no ho impedir, sempre que les manifestacions siguin tant pacfiques i cviques com han estat fins ara.

Acabo remarcant el que diuen les enquestes, els votants independentinstes (JX3% i les CUP) no sn majoria. Per no que ho fossin el que compta s el que digui el poble Espanyol, no pas el Catal.

I torno a la meva reflexi de sempre. Qu far el Govern de la Generalitat si surt > 50%? Fer una DUI? en cas afirmatiu tots continuarem tenint DNI Espanyol, pagant impostos a Espanya i reben serveis d'Espanya. El govern de la Generalitat continuar tenint les mateixes atribucions, per moltes lleis que faci, car tots el ciutadants continuarem siguen espanyols, i per tant el que legisli la Generalitat en relaci a competncies qu no t no ens afectar en absolut.

Els unionistes estem coberts legalment per l'Estat espanyol. Poca broma.

Spacer

Picture
TomasM-Porta

Alarico,

Date Wednesday, September 9th 2015, 6:49 AM

tenim conceptes diferents de democrcia: jo crec en el dret d'autodeterminaci dels pobles i tu no. A mi em costa d'entendre que no creguis en el dret d'autodeterminaci del teu poble: no ets sents un ciutad incomplert? Tu saps perfectament qui vota en els redefndums d'autodeterminaci i per tant no m'extenc en quelcom que s obvi.

Qu farem quan desprs de la DUI es suspengui la autonomia o es posi no se quanta gent a la pres? Sortir al carrer home. Tot est inventat. I la majoria sempre s'acaba imposant. Suposo que tu no creus que els catalans desprs de tot aquest procs, quan suspenguin la autonomia, defenestrin el president de la Generalitat o Espanya faci el que li sembli, es quedaran a casa mirant el Bara. Som moltssims els que volem arribar fins al final. De fet jo no conec cap independentista que no hi vulgui arribar. El dia 27 sabrem quan som i probablement a l'octubre hi haur una manifestaci a Barcelona amb diversos milions de persones al carrer.

Quan passi aix tu que creus que la Merkel li dir al Rajoy?

Spacer

Picture
alarico

Tomas

Date Tuesday, September 8th 2015, 4:33 PM

El meu argument s el mateix que el teu: democrcia.

Decidir sobre la naci espanyola ens correspon a tots els ciutadans, no noms a una part.

El govern catal no t competcies sobre un referndum que afecta a tots els espanyols.

Et torno a repetir la pregunta que no m'has contestat. Qu fareu quan una part significativa dels catalans bviem la DUI? perqu suposo que tens molt clar que el referndum al que fas referncia no es podr fer.

Spacer

Picture
TomasM-Porta

Alarico,

Date Tuesday, September 8th 2015, 3:31 PM

s molt fcil: democrcia. Molt senzill. No hi ha ms. Jo ja s que tu no vols que surt b, per grcies a Du no ets un endev i no coneixes el futur. Catalunya ser el que la majoria dels catalans vulguin que sigui. I si no es respecta aix els problemes que hi poden haver s que seran molt importants. Jo estic disposat a respectar una majoria contrria a la independncia, tu, en canvi, no ests disposat a respectar una majoria favorable a la independncia; es sorprenent i me'n faig creus, francament.

Per cert, desprs de l DUI ve un referndum, que es el que fa temps que s'hagus hagut de fer. I esperem que llavors poguem escoltar els vostres arguments contra la sobirania de catalunya ms enll d'una interpretaci molt concreta i en absolut unnim a la doctrina de la constituci espanyola.

No entenc perqu no voleu que fem un referndum, francament. I sent tu catal, per molt espanyolista que siguis, encara ho entenc menys. Et sap greu tenir drets?

Spacer

Picture
alarico

No sortir b

Date Tuesday, September 8th 2015, 11:15 AM

El 28-S ens despertarem tots plegats en una Catalunya dividida. Si "Junts pel 3%" no assoleix majoria de vots estareu frustrats, per si passa el contrari encara ser pitjor, perqu estareu abocats a fer una DUI, declaraci que ignorarem gaireb la meitat dels catalans; ens entrar per una orella i ens sortir per l'altra, al mateix temps que l'Estat espanyol simplement la declarar nulla.

I llavors que fareu? El vostre cam noms porta a la frustraci, i em sap greu, i ha molta gent que s'ho creu, animada noms per raons sentimentals, perqu el programa de govern de "Junts pel 3%" no hi s ni se l'espera.

Spacer

Espai
 

Escriu el teu comentari per aquest article

Espai Espai
Espai
  Ho sentim, els usuaris no registrats no poden escriure comentaris | Registra't
   Més articles

 

Vols llegir més articles escrits per TomasM-Porta? Aquí son els últims articles.

 
Bullet ELS CIUTADANS COM NOSALTRES
  Data 14/06/16 Icona 3637 Data 2 comentari/s  
Spacer
Bullet LES DONES SÓN MILLORS
  Data 13/06/16 Icona 1823 Data 2 comentari/s  
Spacer
Bullet LES CUP.
  Data 09/06/16 Icona 1788 Data 2 comentari/s  
Spacer
Bullet L’AJUNTAMENT ANTISISTEMA
  Data 02/06/16 Icona 1800 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet ÀUSTRIA A PUNT DE TENIR
  Data 27/05/16 Icona 1731 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet LA BATLLESA COLAU I
  Data 26/05/16 Icona 1803 Data 3 comentari/s  
Spacer
Bullet PERO LA BATLLESA COLAU
  Data 25/05/16 Icona 1859 Data 1 comentari/s  
Spacer
Bullet ARS MARINA TROBANDI
  Data 25/05/16 Icona 1885 Data 1 comentari/s  
Spacer
Bullet APOLOGIA DEL DISPENSARI
  Data 17/05/16 Icona 1793 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet CDC VERSUS ERC
  Data 13/05/16 Icona 1767 Data 3 comentari/s  
Spacer
Bullet I ELS REFUGIATS DEL
  Data 12/05/16 Icona 1831 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet S’HAN D’APUJAR ELS
  Data 11/05/16 Icona 1711 Data 1 comentari/s  
Spacer
Bullet NOVES ELECCIONS AL REGNE
  Data 10/05/16 Icona 1785 Data 3 comentari/s  
Spacer
Bullet PER LA RENDA NO DONARÉ
  Data 09/05/16 Icona 1842 Data 5 comentari/s  
Spacer
Bullet PUNT I FINAL
  Data 27/04/16 Icona 1832 Data 1 comentari/s  
Spacer
Bullet JOHAN CRUYFF IN MEMORIAM
  Data 01/04/16 Icona 1814 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet RAJOY FA BO SANCHEZ
  Data 14/03/16 Icona 1780 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet LA BROMETA DE RÀDIO
  Data 09/03/16 Icona 1770 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet CARME FORCADELL, PRESIDENTA
  Data 02/03/16 Icona 1900 Data 1 comentari/s  
Spacer
Bullet LA DEMOCRÀCIA DIRECTA
  Data 01/03/16 Icona 1802 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet LA DOLORS MIQUEL PROVOCANT
  Data 25/02/16 Icona 1836 Data 1 comentari/s  
Spacer
Bullet MURIEL CASALS IN MEMORIAM
  Data 25/02/16 Icona 1760 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet SON DEMOCRÀTIQUES LES
  Data 16/02/16 Icona 1804 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet EL MAGISTRAT ISMAEL
  Data 15/02/16 Icona 1861 Data 2 comentari/s  
Spacer
Bullet SOBRE EL NOU GOVERN
  Data 11/02/16 Icona 1815 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet JO VOTARIA A FAVOR D’UN
  Data 10/02/16 Icona 1738 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet PERÒ QUE COI HA FET
  Data 08/02/16 Icona 1756 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet EL FINANÇAMENT IRREGULAR
  Data 26/01/16 Icona 1846 Data 1 comentari/s  
Spacer
Bullet L’ADÉU –O L’ARREVEURE
  Data 25/01/16 Icona 1794 Data 1 comentari/s  
Spacer
Bullet PERQUÈ CREC QUE CONVERGÈNCIA
  Data 21/01/16 Icona 1695 Data 1 comentari/s  
Spacer
Bullet A SANT DE QUÈ LA GENERALITAT
  Data 20/01/16 Icona 1843 Data 2 comentari/s  
Spacer
Bullet NO PODEN HAVER LLEIS
  Data 19/01/16 Icona 1776 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet LADRAN, LUEGO CAVALGAMOS
  Data 13/01/16 Icona 1917 Data 1 comentari/s  
Spacer
Bullet AL.LELUIA, TENIM PRESIDENT!!!!
  Data 11/01/16 Icona 1724 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet SUBASTES FRATICIDES
  Data 07/01/16 Icona 1827 Data 4 comentari/s  
Spacer
Bullet CONTRA ARTUR MAS
  Data 05/01/16 Icona 1875 Data 2 comentari/s  
Spacer
Bullet ELS SOCIALISTES ES VAN
  Data 29/12/15 Icona 1794 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet TRIA CARMINA NATIVITATITS
  Data 28/12/15 Icona 1750 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet ELS DE LES CUP SON UNS
  Data 28/12/15 Icona 1728 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet TRIA CARMINA NATIVITATITS
  Data 24/12/15 Icona 1818 Data 1 comentari/s  
Spacer
Bullet TRIA CARMINA NATIVITATITS
  Data 23/12/15 Icona 1737 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet SESDEVINDRAN LES REVOLUCIONS
  Data 22/12/15 Icona 1763 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet ELS RESULTATS DE LES
  Data 21/12/15 Icona 1796 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet HEM DE CELEBRAR AQUESTA
  Data 10/12/15 Icona 1832 Data 1 comentari/s  
Spacer
Bullet EM DONO DE BAIXA DERC
  Data 10/12/15 Icona 1906 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet Ttol de l'article
  Data 02/12/15 Icona 1807 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet QUE CONVOQUIN NOVES
  Data 01/12/15 Icona 1811 Data 1 comentari/s  
Spacer
Bullet UNA MISSA PER FRANCO???
  Data 23/11/15 Icona 1797 Data 5 comentari/s  
Spacer
Bullet ALG ENTN EL QUE EST
  Data 22/11/15 Icona 1896 Data 1 comentari/s  
Spacer
Bullet I ARA RESULTA QUE ESTEM
  Data 18/11/15 Icona 1662 Data 1 comentari/s  
Spacer
Espai
Espai
Espai

Cerca al meu bloc

 


Donar un cop d'ull a tots els blocs
Espai
Spacer
Espai

Articles antics

Juny

 
 
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 

Maig

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 
 
Espai
Spacer

Referències

Col·labora!
Spacer
Contacta amb el suport / Avisa'ns d'abusos
Spacer
Posa'ns als favorits
Spacer
Política de privacitat, Termes d'ús & Legal
Spacer