Xat Catala
Entra Registra´t
     
 
La meva foto

Benvingut/da al meu bloc!

Kerauja ha escrit 35 articles i te 85 comentaris. L'últim article ha estat fet el 01/04/16

perfil de'n(na) Kerauja | àlbum de fotos de'n(na) Kerauja

   
Espai
Espai
   
 

Article del bloc de Kerauja

Espai
 

Trenquem la cadena..

Data dimarts 2/febrer/2016 - 12:46 Icona 1564 Data 5

Què li respondrias a un infant que et pregunta com s'aconsegueixen els somnis? com s'arriba a ser el que vol ser a la vida, com pot arribar a ser feliç quan sigui gran ...
I notes que tens tantes coses que dir-li que per més que se les diguis no serviran de gaire perquè ha de experimentarlas ...
Llavors, rebusques en la teva experiència i vas al bàsic per trobar una frase que li serveixi de guia, com una pregària interior que repeteixi quan la vida se li posi del revés i se senti espantat...
Vols que s'estalviï molts dels problemes als que tu has hagut que enfrontar però, al mateix temps, t'adones que no seria sa estalviar etapes.

Sovint llegim articles destinats a aconseguir la felicitat , l'éxit, per assolir les nostres metes , lluitar... La majoria són interessants, pràctics i ajuden a motivar-te per poder ser tu mateix en aquesta selva en la qual es fa difícil mirar al cel perquè els arbres ens el retallen.

Sempre he pensat que els nostres somnis ens capaciten per aconseguir-los. Que imaginar que ho fem i visualitzar-ho, ens fa més hàbils i ens prepara per saber com.
i que no és tan difícil. De fet, tot es basa en una cosa molt senzilla i, alhora, complicada. Estimar-se a un mateix.
Respectar-se i estimar-se tal com un és. Res més. La resta, que també és important, va supeditat a això i ve rodat si et vols i t'acceptes. Perquè quan et vols, creus en tu i en les teves possibilitats i ets capaç de crear el teu futur.

Si et vols, si et respectes, veus als altres com a aliats i no com a enemics. Empatitzes amb ells perquè no són una amenaça i, ja que et sents bé amb tu mateix, ets capaç de ajudar-los i voler-los com mereixen. Sumes sempre, mai divideixes. Abraces, no apunyales. Estàs on se't reclama i poses el teu millor somriure perquè ho sents.
El que s'estima no fingeix, viu. Busca el costat positiu. Sap enfocar la bellesa i rebutjar el tòxic que no l'ajuda a construir.
Si et sents bé amb tu mateix, no tems els reptes i mimas els detalls buscant la superació.

Si et vols, no mendigas afecte ni busques engrunes d'amor. Només acceptes una amor sencer i valuós. No et vens, no et rebaixes, ni t'amagues davant les dificultats. Plantes cara a les teves pors i vences als teus fantasmes perquè saps que pots ... No et castigues ni et maltractes parlant malament de tu mateix ni busques defectes en els altres per mitigar el dolor de no ser com vols ser.

Si t'acceptes et coneixes, i si et coneixes, saps que pots millorar i anar a més. T'apuges el llistó perquè esperes mantenir aquesta confiança en les teves possibilitats. Et reinventes, creixes, busques els defectes des de l'afecte, per convertir-los en virtuts ... No jugues a enganyar ni tractes als altres com mai desitjaries que et tractessin a tu. No criticas ni intoxicas.
Els que volen de forma sincera no guarden rancors ni ràbia, perdonen i posen per davant de tot els seus valors.

El problema és que al món hi ha moltes persones que no s'estimen perrquè han estat educades per no acceptar-se ni estimar-se, perquè des que eren criatures han sentit que no valen o no serveixen, que molesten ... Grans mentides dites per altres persones que tampoc s'estiman i que aboquen sobre els altres el seu dolor i frustració per no ser com volen ... Perquè no es respecten a si mateixos. Potser ells en el seu dia també van ser objecte de vexacions i paraules terribles ...

Les paraules són tan importants, per això a mi em va costar molt trobar les que dir-li a la meva filla ...
El resultat és que aquestes persones, sense voler ni saber, formen part d'una cadena terrible que des de fa segles es van dient unes a les altres que no són vàlides fins que algú s'atreveixi a trencar-la i sortir d'aquest cercle.

¿ si trenquem la cadena de tristesa i desídia?
Les persones obeeixen a les nostres expectatives, per tant, les paraules que fem servir amb elles i la manera en què les tractem motivaran una o altra resposta. Seran el que escollim que siguin per nosaltres. Segons el que esperem d'elles, els donarem una oportunitat o les enterrarem en el fons de la nostra consciència.

Imagineu que sent un nen a qui no l'han acariciat mai ni dit res bonic , quan algú ho fa? Quan se sent estimat, respectat, quan un altre ésser humà el reconeix com a tal i el tracta amb l'afecte que mereix ...
Hi ha tantes persones que no se senten estimades ... Que al final, no saben estimar-se ni estimar als altres.

No podem anar a veure i estendre la mà a totes les persones del món que no saben que són meravelloses i pensen que són inútils, que no valen, que destorben ... peró sí que podem començar per nosaltres mateixos, per respectar-nos i no fer res que ens malbarati ni faci apagar la nostre brillantor ...

Utilitzar les paraules adequades per motivar-nos i recordar-nos que sempre podem
i la gent que ens envolta mirar-la amb afecte, i pensar que potser no sap perquè té por.
Entendre els seus defectes com els nostres. Parlar amb les paraules que desitgem escoltar per nosaltres mateixos ... Un somriure, un gest de condescendència, de segona oportunitat, una mirada còmplice, una mà estesa ...

Hi ha molta feina encara per dissoldre enveges, rancùnies, ressentiment i plor acumulat, però el primer pas en aquest camí és estimar-nos i estimar. En totes les seves formes, amb tota la seva força ... Des de dins, cap a fora, en cercle i amb diagonal... Cap a un mateix i cap als altres.
Perquè si no ho fem, no només ens quedarem amb un simulacre dels nostres somnis, serem nosaltres mateixos un simulacre d'éssers humans i tindrem un simulacre de vida.

Per això, al final, vaig mirar a la meva filla als ulls, i li vaig dir una cosa que creia que li seria útil per acompanyar sempre...

Estima't molt i no oblidis mai que ets meravellosa.Espai
Spacer
Espai
   
  Escriu articles al teu bloc
Espai
 
 

Comentaris sobre aquest article

Espai Espai
 
Picture
Kerauja

Saps..? FocdeNit

Date Saturday, February 6th 2016, 7:32 PM

No és dolent .. també és bo remuntar-se a les altures sempre i quan ens sapiguem amb les ales suficients. Jo intento anar levitant, la caiguda serà més suau, tot i que no és fácil eh !!! hehe
Un altre petó per tú

Spacer

Picture
FocdeNit

Trenquem la cadena!!!

Date Saturday, February 6th 2016, 9:57 AM

Penso exactament com tu, m'encanta com ho expliques, la veritat es que em fas tocar de peus al terra!! un peto.

Spacer

Picture
No_ho_se

Kerauja

Date Wednesday, February 3rd 2016, 8:00 AM

És un plaer passar per aquí.
Fes un petó a la teva filla.
Sí, trigues uns... quatre segons... en assumir el llenguatge del tacte. Però hi ha gent (en conec un parell) que triguen tota una vida i segueixen sense voler-lo descobrir.

Spacer

Picture
Kerauja

No_ho_se

Date Tuesday, February 2nd 2016, 7:42 PM

El llenguatge del tacte es universal i instintiu en totes les seves formes. Una necessitat fisiológica com l'aigua i el menjar. Una eina d'inmens valor que la naturalessa ens ha otorgat. Dels cinc sentits, el tacte és el primer que es desenvolupa en l'embrió humà. .
És per això que al tacte se`l coneix com "la mare dels sentits " Necessitem del tacte per viure i crèixer d'una forma sana, tan els essers humans com els animals.., i la caricia te la màgia i el poder de transformar.

Es cert, tal com dius, que en un primer moment putser hi hagi por.., desconfiança.., no saber qué passa.., qué és això desconegut.., però tarda el temps just i suficient per adonar-nos que acariciar es estimar amb les mans

La meva filla em va respondre algo molt curt i que em va fer envidriar els ulls.. em va dir : " com tú mare, com tú "

gràcies per passar per aquí :)

Spacer

Picture
No_ho_se

Estalviar

Date Tuesday, February 2nd 2016, 4:38 PM

Estalviar-li etapes no, però estalviar-li dolor, sí. Cal.
Et llegeixo alguns paràgrafs realment franciscans, eh ?
Penso que quan un nen no l'han acariciat mai, i ho fas, no se sent respectat, sinó que sent por. Por que sigui un somni, por que sigui un engany. Por de la novetat del mai viscut.

Puc preguntar què va respondre la teva filla ?

Spacer

Espai
 

Escriu el teu comentari per aquest article

Espai Espai
Espai
  Ho sentim, els usuaris no registrats no poden escriure comentaris | Registra't
   Més articles

 

Vols llegir més articles escrits per Kerauja? Aquí son els últims articles.

 
Bullet Bufen temps de canvis
  Data 01/04/16 Icona 3172 Data 5 comentari/s  
Spacer
Bullet Saps, amiga
  Data 19/03/16 Icona 1781 Data 9 comentari/s  
Spacer
Bullet Per reflexionar una
  Data 13/03/16 Icona 1713 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet Queda't amb els
  Data 11/03/16 Icona 1607 Data 2 comentari/s  
Spacer
Bullet Busca't un amic
  Data 06/03/16 Icona 1621 Data 2 comentari/s  
Spacer
Bullet Avui mateix
  Data 20/02/16 Icona 1729 Data 2 comentari/s  
Spacer
Bullet La teva veritable edat
  Data 17/02/16 Icona 1580 Data 2 comentari/s  
Spacer
Bullet Les equivocacions...
  Data 15/02/16 Icona 1545 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet Aprenent a créixer
  Data 15/02/16 Icona 1533 Data 2 comentari/s  
Spacer
Bullet L'amor és la resposta
  Data 14/02/16 Icona 1702 Data 4 comentari/s  
Spacer
Bullet El millor regal
  Data 13/02/16 Icona 1631 Data 2 comentari/s  
Spacer
Bullet Normal..???
  Data 07/02/16 Icona 1580 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet A tu. heroi Que ets
  Data 31/01/16 Icona 1578 Data 2 comentari/s  
Spacer
Bullet No t'aturis i obre
  Data 31/01/16 Icona 1555 Data 2 comentari/s  
Spacer
Bullet Atrapem la lluna
  Data 21/01/16 Icona 1542 Data 5 comentari/s  
Spacer
Bullet Repetició del meu últim
  Data 17/01/16 Icona 1595 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet s per tu
  Data 17/12/15 Icona 1594 Data 4 comentari/s  
Spacer
Bullet La Crislida
  Data 30/11/15 Icona 1567 Data 5 comentari/s  
Spacer
Bullet Tot el que soc
  Data 26/11/15 Icona 1813 Data 4 comentari/s  
Spacer
Bullet Maleda por...
  Data 16/11/15 Icona 1505 Data 2 comentari/s  
Spacer
Bullet Honrar la vida
  Data 13/11/15 Icona 1520 Data 1 comentari/s  
Spacer
Bullet La Vida a seques
  Data 11/11/15 Icona 1577 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet Ni llops, ni bens..
  Data 06/11/15 Icona 1655 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet El que no es dna, es
  Data 28/10/15 Icona 1570 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet Saber somriure quan
  Data 25/10/15 Icona 1639 Data 4 comentari/s  
Spacer
Bullet i t... amb qu et quedes..?
  Data 20/10/15 Icona 1519 Data 2 comentari/s  
Spacer
Bullet Buscam en el slenci..
  Data 19/10/15 Icona 1576 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet de portes i finestres..
  Data 21/03/14 Icona 1459 Data 1 comentari/s  
Spacer
Bullet Qué sabem del amor...?
  Data 20/03/14 Icona 1452 Data 5 comentari/s  
Spacer
Bullet Viure no és només
  Data 19/03/14 Icona 1477 Data 5 comentari/s  
Spacer
Bullet La autoestima... no
  Data 18/03/14 Icona 1370 Data 4 comentari/s  
Spacer
Bullet El que de veritat importa
  Data 15/03/14 Icona 1354 Data 2 comentari/s  
Spacer
Bullet Bon dia, dia.. !!
  Data 15/03/14 Icona 1456 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet Entregarse..
  Data 15/03/14 Icona 1317 Data 2 comentari/s  
Spacer
Espai
Espai
Espai

Cerca al meu bloc

 


Donar un cop d'ull a tots els blocs
Espai
Spacer
Espai

Articles antics

Juny

 
 
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 

Maig

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 
 
Espai
Spacer

Referències

Col·labora!
Spacer
Contacta amb el suport / Avisa'ns d'abusos
Spacer
Posa'ns als favorits
Spacer
Política de privacitat, Termes d'ús & Legal
Spacer