Xat Catala
Entra Registra´t
     
 
La meva foto

Benvingut/da al meu bloc!

Persi ha escrit 247 articles i te 241 comentaris. L'últim article ha estat fet el 04/10/18

perfil de'n(na) Persi | àlbum de fotos de'n(na) Persi

   
Espai
Espai
   
 

Article del bloc de Persi

Espai
 

APOLOGIA DE DAVID CAMERON

Data dilluns 4/juliol/2016 - 02:01 Icona 1250 Data 2

Veig que al PUNT-AVUI del dissabte posen un signe de restar a David Cameron, primer ministre de la Gran Bretanya i me’n faig creus. Diuen que li posen perquè ha perdut el referèndum del Brexit. Què volen dir els del PUNT-AVUI, que no l’havia de convocar si no l’havia de guanyar? És que en el fons els del PUNT-AVUI pensen que, des del poder, els referèndum només s’han de convocar si saps segur que els guanyaràs (que és el que pensa Rajoy i tota la oligarquia espanyola)? La veritat és que, per molt que jo em sento des de fa moltíssims anys un nacionalista europeu – i no un nacionalista català, per molt que vulgui la independència d’Espanya – em sap molt greu la postura del PUNT-AVUI davant David Cameron.

En un moment de crisi de valors, en un moment en que pràcticament ningú no creu en la democràcia parlamentària, en un moment en que hi ha molts polítics europeus que ens neguen el dret a l’autodeterminació, en un moment en que se’ns ha volgut acollonir en que si sortíem d’Espanya sortíem de la Unió Europea i també de l’univers, en un moment en el que no ningú no deixa la poltrona li caigui la merda que li caigui a sobre (l’exemple de Jorge Fernàndez Díaz i el tal Alfonso són excel.lents botons de mostra ), la figura de David Cameron em sembla una de les més rellevants no només de la Gran Bretanya, sinó d’Europa i d’Occident. No m’atreveixo a parlar de la resta del món perquè no el segueixo però és igual, és un gran exemple a seguir, un polític admirable i que si el pogués votar el votaria amb la independència del país que es presentés.

Hi ha dues coses fonamentals en David Cameron que jo trobo a faltar en la gran majoria dels polítics europeus: la primera és que és un demòcrata. El seu patriotisme no està per sobre del seu demotratisme, sinó que està al mateix nivell. Això vol dir que es creu de debò allò de Vox populi, vox dei i per això no li fan por les urnes, perquè creu en el criteri dels britànics, voltin el que votin. Te òbviament la seva opinió, però no creu que la seva opinió s’hagi d’imposar sinó que creu que s’ha de consultar les grans qüestions al poble i acceptar la opinió majoritària. La segona qualitat és que és coherent. Ara mateix no té cap obligació de plegar i plega perquè no es veu en cor de capitanejar la Gran Bretanya en un camí que ell creu que és erroni. Això és d’una dignitat política i, per tant, d’un patriotisme colossal, si més no en els temps que corren.

Fa temps vaig llegir unes declaracions d’un exsecretari-general d’un partit social-demòcrata escandinau – ara no recordo si norueg o suec – que deia que la primera obligació d’un partit progressista és evitar el dèficit perquè no hi ha res més antisocial que pagar interesos amb diners públics. Cony, vaig dir, jo a aquest paio, per molt social-demòcrata que sigui, el votaria sense pensar-m’ho dues vegades. Per cert, Suècia va acceptar també en el seu moment fer un referèndum d’autodeterminació sobre Noruega i Dinamarca sobre Islàndia. Amb els conservadors britànics em passa el mateix: jo a Cameron el votaria, per molt que sigui torie.

Que més voldríem que els conservadors, els liberals i els socialistes espanyols o francesos s’assemblessin una mica a aquesta mena de polítics, que suposo que només poden florir als països amb un grau de civilització força més alt del que nosaltres tenim. O no és vergonyant tenir un president del govern a Madrid que estigui per principi en contra dels referèndums i a favor del dèficit públic malgrat definir-se com a liberal de tota la vida? I el mateix pel que fa a Albert Rivera i a Pedro Sánchez, és clar. Quina mena de liberals i progressistes són aquests?

David Cameron és un polític del que ni els britànics, ni els europeus, ni els occidentals, ni la resta del planeta no hauríem de prescindir. Ignoro si és o no especialment brillant -opino que ningú arriba a primer ministre de la Gran Bretanya sense ser especialment brillant, però podria ser l’excepció que confirma la regla – però sí que és especialment demòcrata i especialment coherent. I això ho necessitem.Espai
Spacer
Espai
   
  Escriu articles al teu bloc
Espai
 
 

Comentaris sobre aquest article

Espai Espai
 
Picture
Persi

Alarico,

Date Tuesday, July 5th 2016, 8:52 AM

jo crec en la democràcia directa i, per tant, també sometria a referèndum la pena de mort. No crec que els polítics ens representin gaire i crec que el desenvolupament tecnològic ja facilita el fet que poguem votar cada cosa. Perquè jo en la majoria de coses em sento liberal, però en altres sóc conservador i en altres social-demòcrata, com suposo que li passa a la majoria que no és un bloc ideològic.

Per a mi el tema de dir mentides és molt divertit perquè tots diuen que les diuen els altres i que ells diuen la veritat. Crec que s'ha de comprobar si la Gran Bretanya va millor o pijor després del Brexit. I també és possible que els que defensèsin el Brexit pensèssin que és millor i que s'equivoquèsin. Es el mateix cas que el tema de la independència de Catalunya: jo crec que aniriem millor, tu creus que aniriem pitjor però això no presuposa que ni tu ni jo diguem mentides, sinó simplement que opinem diferent, cosa que és la base de la democràcia perquè si tothom pensès igual no caldria fer eleccions.

La democràcia divideix un pais? Llavors no fem eleccions. Jo crec que això és una falàcia, que el país sempre està dividit - entre homes i dones, entre joves i vells, entre dretans i esquerans - i la democràcia simplement reflexa aquesta realitat i la civilització fa que es respectin els resultats per part de la minoria.

Discrepem profundament en el tema dels referendums però no en el fons. Jo haguès votat REMAIN però crec que els britànics tenien dret a decidir, tu els haguessin fet continuar a la Unió Europea tant si volien com si no.

Per cert, feia dies que no sabia de tu i et trobava a faltar: una abraçada molt forta.

Spacer

Picture
alarico

Discrepo

Date Tuesday, July 5th 2016, 3:56 AM

Si debó David Cameron hagués cregut en la democràcia parlamentària llavors no hagués convocat aquest referèndum, que recordem que s'ha guanyat a base de discuros falaços i falsetats.

L'únic motiu que ha mogut al piròman de Cameron a fer això ha sigut el partidista. Simplement no volia que l'UKIP li guanyés terreny. I a sobre ha perdut.

El resultat de tot plegat és que els polítics que han participat en aquesta bogeria han abandonat el vaixell.

La teva defensa de la democràcia, i dels referèndums per tot (també per la pena de mort?) és encomiable, però mai pot haver-hi democràcia de qualitat sense informació.

El mateix aplica al cas Català, ves a saber, potser un dia Catalunya esdevé independent per les bones o les dolentes i els polítics ens deixen anar que lo del dèficit fiscal no era del tot correcte.

La fi justifica els mitjants? (s'ha de mentir per gunayar un referèndum? s'ha de convocar un referèncum que divixeix un païs per a reforçar la posició dins del propi partit? etc...)

Per mi David Cameron ha sigut el pitjor polític que han tingut mai els britànics, per irresponsable i per covard. Fins i tot pitjor que Chamberlain, que ja és dir.

Spacer

Espai
 

Escriu el teu comentari per aquest article

Espai Espai
Espai
  Ho sentim, els usuaris no registrats no poden escriure comentaris | Registra't
   Més articles

 

Vols llegir més articles escrits per Persi? Aquí son els últims articles.

 
Bullet PRIMER ANY DE REPÚBLICA
  Data 04/10/18 Icona 2095 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet UN PAÍS DE XIMPLES
  Data 28/09/18 Icona 1069 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet DE LA FLOR AL CUL DEL
  Data 18/09/18 Icona 1064 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet LA MANIFESTACIÓ DE
  Data 12/09/18 Icona 1068 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet S'HA D'ANAR
  Data 10/09/18 Icona 1093 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet REFLEXIONS DESPRÉS
  Data 06/09/18 Icona 1142 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet ELS PARTITS INDEPENDENTISTES
  Data 27/07/18 Icona 1076 Data 1 comentari/s  
Spacer
Bullet LA CONTRAPORTADA DEL
  Data 20/07/18 Icona 1054 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet JULI CÈSAR I EL TRASLLAT
  Data 04/07/18 Icona 1393 Data 2 comentari/s  
Spacer
Bullet LA INAUGURACIÓ DELS
  Data 28/06/18 Icona 995 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet COM ES COMBAT LA MALA
  Data 25/06/18 Icona 999 Data 1 comentari/s  
Spacer
Bullet L'ALEGRIA DE LA
  Data 21/06/18 Icona 1061 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet NO TINC GENS NI MICA
  Data 15/06/18 Icona 976 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet ÉS UNA BONA NOTÍCIA
  Data 12/06/18 Icona 969 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet APROFITANT L'AVINENTESA
  Data 23/05/18 Icona 1112 Data 1 comentari/s  
Spacer
Bullet I ARA RESULTA QUE ÉS
  Data 18/05/18 Icona 1003 Data 1 comentari/s  
Spacer
Bullet LA SENTÈNCIA DE LA
  Data 03/05/18 Icona 1060 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet LA SENTÈNCIA DE LA
  Data 02/05/18 Icona 1012 Data 1 comentari/s  
Spacer
Bullet LA SENTÈNCIA DE LA
  Data 30/04/18 Icona 1031 Data 1 comentari/s  
Spacer
Bullet HA PLEGAT CRISTINA CIFUENTES,
  Data 28/04/18 Icona 1083 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet XAVIER GARCÍA ALBIOL
  Data 27/04/18 Icona 1000 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet SOCIALISTES, BARREJA
  Data 12/04/18 Icona 1158 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet LLARENA, EL PRESSUMPTE
  Data 11/04/18 Icona 1027 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet JORDI SÀNCHEZ POT SER
  Data 10/04/18 Icona 1032 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet LA DIFERÈNCIA ENTRE
  Data 09/04/18 Icona 1003 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet EL TRIBUNAL DEL LAND
  Data 06/04/18 Icona 1007 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet EL PRESIDENT PUIGDEMONT
  Data 05/04/18 Icona 1071 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet I ARA M'HE FET
  Data 05/04/18 Icona 1351 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet LA PASQUA DEL 2018,
  Data 04/04/18 Icona 1035 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet LA DETENCIÓ DEL PRESIDENT
  Data 28/03/18 Icona 1065 Data 1 comentari/s  
Spacer
Bullet ELS MOSSOS D'ESQUADRA
  Data 27/03/18 Icona 1134 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet LES HÒSTIES SERAN SEMPRE
  Data 26/03/18 Icona 1048 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet NOMÉS EM CONVENÇ LA
  Data 23/03/18 Icona 1036 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet PER QUÈ UN 20% NO HA
  Data 20/03/18 Icona 1064 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet BORBONET, FOT EL CAMP!!!!
  Data 14/03/18 Icona 1036 Data 1 comentari/s  
Spacer
Bullet TENIM DRET A CRITICAR
  Data 07/03/18 Icona 1101 Data 2 comentari/s  
Spacer
Bullet ELS FISCALS I ELS MAGISTRATS
  Data 05/03/18 Icona 1058 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet DEGANA GAY, EN NOM MEU
  Data 01/03/18 Icona 1043 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet ANNA GABRIEL EXILADA
  Data 28/02/18 Icona 1055 Data 3 comentari/s  
Spacer
Bullet EMBESTIDA CONTRA L'ESCOLA
  Data 27/02/18 Icona 1053 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet MIREIA BOYA, ETS UNA
  Data 23/02/18 Icona 1017 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet LA VISIÓ DE JULIO ANGUITA
  Data 22/02/18 Icona 1084 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet EL PESSIMISME INDEPENDENTISTA
  Data 21/02/18 Icona 1071 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet EL PRESIDENT PUIGDEMONT
  Data 20/02/18 Icona 1058 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet ENTRE EL MÒBIL I EL
  Data 14/02/18 Icona 1097 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet ESTRATÈGIES DE DEFENSA
  Data 12/02/18 Icona 1084 Data 2 comentari/s  
Spacer
Bullet C'S A PUNT DE GUANYAR
  Data 09/02/18 Icona 1084 Data 1 comentari/s  
Spacer
Bullet ELS ESPANYOLS SANCIONEN
  Data 08/02/18 Icona 1091 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet QUO VADIS - O NO BADIS
  Data 07/02/18 Icona 1136 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet EL CONSELL D’ESTAT,
  Data 06/02/18 Icona 1108 Data 0 comentari/s  
Spacer
Espai
Espai
Espai

Cerca al meu bloc

 


Donar un cop d'ull a tots els blocs
Espai
Spacer
Espai

Articles antics

Desembre

 
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 

Novembre

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
 
 
 
Espai
Spacer

Referències

Col·labora!
Spacer
Contacta amb el suport / Avisa'ns d'abusos
Spacer
Posa'ns als favorits
Spacer
Política de privacitat, Termes d'ús & Legal
Spacer