Xat Catala
Entra Registra´t
     
 
La meva foto

Benvingut/da al meu bloc!

Persi ha escrit 247 articles i te 241 comentaris. L'últim article ha estat fet el 04/10/18

perfil de'n(na) Persi | àlbum de fotos de'n(na) Persi

   
Espai
Espai
   
 

Article del bloc de Persi

Espai
 

PER A QUÈ SERVEIX LA FISCALIA A CATALUNYA ( I A ESPANYA) ?

Data divendres 24/febrer/2017 - 06:32 Icona 1283 Data 1

Darrerament els fiscals, que són els encarregats en els judicis de dir que el denunciat és culpable, excepte si és de la casa del rei, que llavors és innocent, cosa que, segons Miquel Roca i Junyent, demostra l’igualtat dels espanyols davant la llei; darrerament els fiscals, dic, són, dia sí i dia també, els protagonistes de les portades dels diaris i de la resta dels mitjans de comunicació.

A banda d’això – en el meu cas, de trist picaplets de barriada – són els meus companys de feina. Aquells que diuen que el meu client és culpable, quan jo dic que és innocent, excepte quan és l’infanta, que llavors també és innocent ( desafortunadament no m’he trobat en el cas d’haver de defensar la infanta, no perquè la infanta sigui més defensable que altres, sinó perquè intueixo que la feina seria més fàcil i la minuta més alta, si és que les infantes paguen minutes, és clar, que no ho sé ).

El cas és que jo no tinc una idea pejorativa dels fiscals en general. Mira, com entre els jutges, hi ha de tot. I normalment són més tractables que alguns jutges que actuen com a reietons al que consideren el seu reialme, sense acabar d’entendre que els jutjats pertanyen als ciutadans i no els hi pertanyen a ells. I que ells són servidors dels ciutadans i no els ciutadans servidors d’ells. I que els advocats no som fills de Satanàs i Belzebú sinó gent que es dedica a quelcom tant altruista com defensar els altres quan han de passar pel seu davant, sovint per un preu menys que mòdic.

Ara bé, si treballar amb els fiscals no és dificultós més enllà del privilegi que tenen d’estar sempre asseguts a la taula al costat del jutge, anar a esmorzar i a dinar i al que sigui junts ( cosa que no presuposa, mai de la vida, no fotem, que el jutge vegi al fiscal amb més simpatia que a nosaltres que no compartim ni tantes hores, ni esmorzars, ni dinars, ni el que sigui amb ells; perquè els jutges i magistrats espanyols són equànims entre equànims....), el que no tinc clar és que la fiscalia sigui una institució útil des del punt de vista polític i jurídic tal com està constituïda a les lleis espanyoles.

Consti que la cosa comença bé perquè els fiscals, per a ser-ho, han d’opositar. N’hi ha d’interins i n’hi ha d’endollats (suposo), però la majoria s’han hagut de guanyar unes oposicions que demostren que se saben un temari, que ja és alguna cosa. Ara bé, a partir d’aquí sembla que l’estat tingui por que els fiscals siguin independents i decideixin en cada moment el que han d’investigar i perseguir i el que no i es fa una cosa que, de fet, per a casos importants i transcendents, fa perdre tot el sentit a l’institució de la fiscalia. És el govern qui tria el fiscal general de l’estat a dit. I aquest fiscal general triat a dit dóna instruccions particulars i generals als fiscals que exerceixen a cadascun dels jutjats espanyols. És a dir, a Espanya la nostra sacro-santa constitució construeix una fiscalia al servei del govern espanyol, és a dir, del PP. Això explica que, en moltes causes, l’acusació pública calli i miri a una altra banda i calgui una acusació particular per tal de perseguir els malfactors. I que es persegueixin persones que no són presumptes malfactors per motius estrictament polítics. I això fa que la fiscalia, en grans assumptes o quan hi ha implicats polítics, sigui una institució inútil, “servil i atrapada”, per dir-ho com la cançó, boja per obeir el govern de Madrid.

Això explica algunes de les coses que han passat darrerament i que, des d’un punt de vista tant polític com jurídic, són escandaloses. Per exemple, que seguin el criteri jeràrquic – partidista, es vulgui perseguir a l’antic govern de la Generalitat malgrat que la Junta de fiscals de Catalunya consideri que no hi ha delicte i, en canvi, que no es vulgui perseguir el president de Múrcia, malgrat que la Junta de fiscals de Múrcia consideri que sí que n’hi ha. Es nota tant que el criteri és atacar els nostres enemics i protegir els nostres, es nota tant que el criteri jurídic – que hauria de ser l’únic rellevant per a la fiscalia – és el menys important, que la institució perd, en aquests àmbits, tot el seu sentit. En definitiva, com els altres poders de l’estat espanyol, com els grans mitjans de comunicació de l’estat espanyol, és una institució que està al servei de l’oligarquia espanyola, que protegeix els seus privilegis i ataca a qui hi va en contra.

Teòricament, la fiscalia representa la ciutadania i l’interès públic. Per això hi ha països on els fiscals són triats democràticament, com es veu a tantes pel.lícules anglosaxones. Aquí, a Catalunya, representa el poder de Madrid. I quan no estan d’acord amb el criteri de Madrid, Madrid els passa per sobre – com ha passat en el judici del president Mas, la vicepresidenta Ortega i la consellera Rigau – i cap problema, perquè en definitiva els fiscals catalans, des de la perspectiva madrilenya són vassalls, un zero a l’esquerra que no s’ha de tenir en compte per a res. S’han de limitar a ser la veu del seu amo i gràcies.

I llavors ve la fiscal Magaldi que se’ns empipa perquè es veu que hi havia una colla de gent rondinant davant del Palau de l’Injustícia (que deia el meu avi fa 100 anys i que em temo que no ha canviat ) i hi ha un nano que es veu que li diu que és una merda i li mira amb la pitjor cara que ningú l’ha mirat mai. I es veu, també, que la nostra fiscal, que te acollonidíssims a tots els que se l’han de veure amb ella per la seva agressivitat dialècta, se’ns ha acollonit i ha esdevingut per obra i gràcia del procés en víctima de l’independentisme català que ara resulta que és més violent, agressiu i capsigrany que el terrorisme d’ETA.

Genial, Magaldi, genial. Fas oposicions per ser la nova fiscal general de l’estat, tu, tant gironina i tant italiana i tant espanyola i tant el que convingui?

No sé. Però jo a una fiscalia que no pot decidir per ella mateixa a qui procesa i a qui no, que rep ordres de Madrid i les ha de seguir sense remugar, que fa el ridícul cada vegada que s’ha d’enfrontar amb un oligarca, potser no li diria que és una merda, perquè les formes s’han de guardar sempre, no fos cas. Però si que és cert que té una característica en comú amb la merda, que és la seva inutilitat. La merda és allò que expulsa el nostre cos perquè no li serveix. La fiscalia, tal com està dissenyada a la constitució espanyola, és una institució inútil i hauria de ser expulsada de les nostres institucions (catalanes i/o espanyoles). Per crear-ne una d’útil. Al servei de la gent, que, paga els seus impostos i que suposo que estem d’acord amb que té dret a manifestar-se, a parlar amb la gent a qui li paga el sou i a dir les coses pel seu nom. Quan les coses fan pudor, fan pudor. I la culpa de que en facin no és del nas que olora, precisament.Espai
Spacer
Espai
   
  Escriu articles al teu bloc
Espai
 
 

Comentaris sobre aquest article

Espai Espai
 
Picture
txeic-tgn

...

Date Sunday, February 26th 2017, 6:11 AM

La pregunta tonta del dia:

Per què hem de respectar una Constitució franquista ?

Per què hem de respectar afinadors... (si almenys ho fòssin de piano...) ?

Spacer

Espai
 

Escriu el teu comentari per aquest article

Espai Espai
Espai
  Ho sentim, els usuaris no registrats no poden escriure comentaris | Registra't
   Més articles

 

Vols llegir més articles escrits per Persi? Aquí son els últims articles.

 
Bullet PRIMER ANY DE REPÚBLICA
  Data 04/10/18 Icona 2306 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet UN PAÍS DE XIMPLES
  Data 28/09/18 Icona 1157 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet DE LA FLOR AL CUL DEL
  Data 18/09/18 Icona 1144 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet LA MANIFESTACIÓ DE
  Data 12/09/18 Icona 1155 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet S'HA D'ANAR
  Data 10/09/18 Icona 1182 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet REFLEXIONS DESPRÉS
  Data 06/09/18 Icona 1223 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet ELS PARTITS INDEPENDENTISTES
  Data 27/07/18 Icona 1138 Data 1 comentari/s  
Spacer
Bullet LA CONTRAPORTADA DEL
  Data 20/07/18 Icona 1122 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet JULI CÈSAR I EL TRASLLAT
  Data 04/07/18 Icona 1452 Data 2 comentari/s  
Spacer
Bullet LA INAUGURACIÓ DELS
  Data 28/06/18 Icona 1066 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet COM ES COMBAT LA MALA
  Data 25/06/18 Icona 1066 Data 1 comentari/s  
Spacer
Bullet L'ALEGRIA DE LA
  Data 21/06/18 Icona 1118 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet NO TINC GENS NI MICA
  Data 15/06/18 Icona 1040 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet ÉS UNA BONA NOTÍCIA
  Data 12/06/18 Icona 1030 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet APROFITANT L'AVINENTESA
  Data 23/05/18 Icona 1175 Data 1 comentari/s  
Spacer
Bullet I ARA RESULTA QUE ÉS
  Data 18/05/18 Icona 1062 Data 1 comentari/s  
Spacer
Bullet LA SENTÈNCIA DE LA
  Data 03/05/18 Icona 1122 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet LA SENTÈNCIA DE LA
  Data 02/05/18 Icona 1071 Data 1 comentari/s  
Spacer
Bullet LA SENTÈNCIA DE LA
  Data 30/04/18 Icona 1090 Data 1 comentari/s  
Spacer
Bullet HA PLEGAT CRISTINA CIFUENTES,
  Data 28/04/18 Icona 1148 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet XAVIER GARCÍA ALBIOL
  Data 27/04/18 Icona 1065 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet SOCIALISTES, BARREJA
  Data 12/04/18 Icona 1223 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet LLARENA, EL PRESSUMPTE
  Data 11/04/18 Icona 1089 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet JORDI SÀNCHEZ POT SER
  Data 10/04/18 Icona 1090 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet LA DIFERÈNCIA ENTRE
  Data 09/04/18 Icona 1066 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet EL TRIBUNAL DEL LAND
  Data 06/04/18 Icona 1071 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet EL PRESIDENT PUIGDEMONT
  Data 05/04/18 Icona 1133 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet I ARA M'HE FET
  Data 05/04/18 Icona 1410 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet LA PASQUA DEL 2018,
  Data 04/04/18 Icona 1098 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet LA DETENCIÓ DEL PRESIDENT
  Data 28/03/18 Icona 1127 Data 1 comentari/s  
Spacer
Bullet ELS MOSSOS D'ESQUADRA
  Data 27/03/18 Icona 1197 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet LES HÒSTIES SERAN SEMPRE
  Data 26/03/18 Icona 1109 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet NOMÉS EM CONVENÇ LA
  Data 23/03/18 Icona 1100 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet PER QUÈ UN 20% NO HA
  Data 20/03/18 Icona 1125 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet BORBONET, FOT EL CAMP!!!!
  Data 14/03/18 Icona 1107 Data 1 comentari/s  
Spacer
Bullet TENIM DRET A CRITICAR
  Data 07/03/18 Icona 1161 Data 2 comentari/s  
Spacer
Bullet ELS FISCALS I ELS MAGISTRATS
  Data 05/03/18 Icona 1120 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet DEGANA GAY, EN NOM MEU
  Data 01/03/18 Icona 1101 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet ANNA GABRIEL EXILADA
  Data 28/02/18 Icona 1113 Data 3 comentari/s  
Spacer
Bullet EMBESTIDA CONTRA L'ESCOLA
  Data 27/02/18 Icona 1113 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet MIREIA BOYA, ETS UNA
  Data 23/02/18 Icona 1071 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet LA VISIÓ DE JULIO ANGUITA
  Data 22/02/18 Icona 1140 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet EL PESSIMISME INDEPENDENTISTA
  Data 21/02/18 Icona 1131 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet EL PRESIDENT PUIGDEMONT
  Data 20/02/18 Icona 1122 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet ENTRE EL MÒBIL I EL
  Data 14/02/18 Icona 1155 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet ESTRATÈGIES DE DEFENSA
  Data 12/02/18 Icona 1143 Data 2 comentari/s  
Spacer
Bullet C'S A PUNT DE GUANYAR
  Data 09/02/18 Icona 1147 Data 1 comentari/s  
Spacer
Bullet ELS ESPANYOLS SANCIONEN
  Data 08/02/18 Icona 1154 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet QUO VADIS - O NO BADIS
  Data 07/02/18 Icona 1194 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet EL CONSELL D’ESTAT,
  Data 06/02/18 Icona 1185 Data 0 comentari/s  
Spacer
Espai
Espai
Espai

Cerca al meu bloc

 


Donar un cop d'ull a tots els blocs
Espai
Spacer
Espai

Articles antics

Juny

 
 
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 

Maig

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 
 
Espai
Spacer

Referències

Col·labora!
Spacer
Contacta amb el suport / Avisa'ns d'abusos
Spacer
Posa'ns als favorits
Spacer
Política de privacitat, Termes d'ús & Legal
Spacer