Xat Catala
Entra Registra´t
     
 
La meva foto

Benvingut/da al meu bloc!

Persi ha escrit 247 articles i te 241 comentaris. L'últim article ha estat fet el 04/10/18

perfil de'n(na) Persi | àlbum de fotos de'n(na) Persi

   
Espai
Espai
   
 

Article del bloc de Persi

Espai
 

LA COLAU I EL SEU EMBOLOLAU.

Data divendres 21/abril/2017 - 06:56 Icona 917 Data 1

Que Al Kaeda – o com s’escrigui – entrevisti l’alcaldesa de Barcelona és una bona notícia. Demostra que Barcelona és al mapa planetari i això està bé. Més val ser-hi que no ser-hi. Però també demostra que l’alcaldesa del nostre Cap i Casal te fam de notorietat universal, cosa que, fet i fet, ja sabíem, perquè és una senyora que mai no ha apostat per la discreció.

I consti que jo això no ho critico.

Una persona que, finalment, es vol dedicar a la política des del lideratge és difícil que sigui discreta. Ans al contrari: ha de ser indiscreta: ha de cridar l’atenció dels ciutadans per a que la votin. Res més trist que tenir dirigents grisos i fantasmals com els suïssos que es dediquen a fer la seva feina sense que gairebé ningú no els conegui.

El problema està en que la seva indiscreció, el seu pol d’atracció de la mirada pública huria de ser, per anar bé, per l’excl.lència del seu govern. Però ara mateix em sembla que la majoria dels barcelonins, en la seva vida diària, no han notats grans canvis pel que fa al funcionament de l’Ajuntament. La mateixa burocràcia que sempre, la mateixa parafernàlia que sempre, la mateixa supèrbia que sempre – i, a vegades, fins i tot una miqueta més, per allò que ens governen els pijos progres que, sovint, són molt més pijos que no pas progres – i pràcticament cap canvi.

L’únic que jo noto és que hi ha més controls al metro que mai, cosa que a mi em sembla bé, perquè em sembla bé que qui utilitza un servei el pagui (una altra cosa és que potser aquesta gent tant esquerra nosa s’hauria de plantejar si tothom ha de pagar el mateix per un servei o si les rendes més baixes haurien de pagar menys que les rendes més altres, el mateix pel que fa a les multes, llicències, etc...).
Jo crec que a Ada Colau en el fons la política municipal no l’interessa. És una política massa administrativa, massa tècnica, massa poc ideològica. I en realitat el seu fort és l’ideologia, els grans principis, les grans proclames, els grans brindis al sol o a la lluna o a Mart o a qui sigui. I, és clar, en un ajuntament això és complicat perquè estàs cada dia intentant resoldre els problemes més primaris dels ciutadans, el trànsit, la neteja, el transport públic i això mola poc.

Per això és lògic que l’Ada Colau deixi als tècnics la tècnica municipal – els tècnics són els tècnics del PSC-PSOE, que ja va aprofitar CiU i que s’han quedat als comandaments intermedis i són els que fan funcionar l’Ajuntament més bé o més malament des de fa 40 anys, sinó abans – i ella es dedica a parlar dels grans principis. De la democràcia, del feminisme, del dret universal a l’habitatge, de la pau, dels refugiats i del procés.
Però vet aquí que si en tots els àmbits la nostra alcaldesa té posicionaments progres, en el procés la cosa és complica. Diu una cosa que jo crec que és complicada d’entendre. Primer, diu que no és independentista perquè al món de noves fronteres ja no se’n fan. Per a mostra el Brèxit. O les repúbliques balcàniques. O els estats sorgits de la dissolució de l’URSS. Però ella no és independentista: no sé perquè no diu que no ho és, simplement, perquè considera que els catalans viurem millor dins d’Espanya que a fora. Potser és que no ho creu o que encara és més difícil de creure, però suposo que és el que hauria de pensar.

Però que malgrat que ella no és independentista, està a favor d’un referèndum perquè la democràcia és sagrada. Home, vull dir dona, sagrada no sé si és qualificatiu adequat. Deixem-ho en un dret alienable de qualsevol poble. Va, no li busquem tres peus al gats i diguem que és perfecte que la nostra alcaldesa sigui demòcrata. Gràcies, alcaldesa, estem orgullosos de tu!

Després diu que no està gens clar que guanyin els independentistes i que si no guanyessin, no passaria res. Perfecte alcaldesa, els independentistes som demòcrates. Però sí que passaria res. Per primera vegada a la nostra història s’hauria respectat el nostre dret a decidir i això seria un enorme pas endavant com a poble i un reconeixement dels nostres drets.

Però vet aquí que abans d’acabar la Colau es fa un embolau i diu que encara que els independentistes guanyéssim el referèndum això no voldria dir que Catalunya fos independent. Cony, Colau, no fotem! O sigui que tu, progre entre les progres, esquerranosa entre les esquerranoses, m’estàs dient que el vot de la majoria de la gent del teu país seria paper mullat? Cony, Colau, quina democràcia és aquesta? Com pots dir això amb un somrís d’orella a orella i quedar-te tant ample? Com és que a tu, demòcrata entre demòcrates, no et repugna el que acabes de dir?

No és mai hagi confiat massa en tu. Jo ja vaig viure com els progres del PSOE, inclòs el PSC, van esdevenir pijos-progres. I tu, vosaltres, aneu pel mateix camí. És un camí del poder pel poder. És una defensa a ultrança del status quo. I és, en definitiva, una lluita contra la democràcia, que simplement vol dir el poder de la gent, gent que tard o d’hora no necessitarà de dirigents per a governar-se. I les decisions de la qual seran respectes escrupolosament.Espai
Spacer
Espai
   
  Escriu articles al teu bloc
Espai
 
 

Comentaris sobre aquest article

Espai Espai
 
Picture
txeic-tgn

...

Date Saturday, April 22nd 2017, 11:38 AM

Abans deia que PSc era una màfia... i posa al Collboni ( o coll dolenti)... quines coses té la Colacau !

Ni una paraula dels ERE's d'Andalusia, Griñan, Chavez, etc... quines coses té la Colacau !

Quants amics i familiars has col·locat Colacao ?
Al seu facebook:

Esperanza Aguirre està declarant en un jutgat. Mariano Rajoy haurà de fer-ho en breu. Artur Mas cada vegada més esquitxat per la trama del 3%. Ignacio González detingut. Marhuenda imputat.
La corrupció pujant en el rànquing de problemes que més preocupen… I tot i així ja res ens sorprèn, ja sabem el que ve ara:
Esperanza Aguire dirà que no en sabia res. Mariano Rajoy dirà que no sabia res. Tot i que va dirigir campanyes per Aznar, encara que va dinar i sopar amb el seu amic Bárcenas incomptables vegades ("Luis sé fuerte”)... ell no sabia res.
Artur Mas dirà que no en sabia res, i que la conversa que s'ha publicat amb el confés Prenafeta entra dins de la normalitat. Però escolteu-la, perquè no és tan greu el que diuen com el que es dona per entès ( "un senyor que vol facilitar ... COSES ... m'explico?"). En aquests silencis i eufemismes, que són ja un codi normalitzat, hi ha l'essència d'un sistema que es podreix.
Encara estem pagant obres amb què van finançar els seus càrrecs i sobresous, els seus còmplices portaveus i les seves campanyes faraòniques.
Hi ha una cosa molt reveladora en la confessió de Prenafeta. No tant en el percentatge, el 3 i fins el 4% de comissió. Això ja ho sabíem. Més aviat en la frase "era l'habitual en el mercat" ... el MERCAT. Aquest mercat que segons Rajoy, Mas, Aguirre, González i Marhuenda, s'autoregula. Aquest mercat al qual han venerat i lliurat els nostres serveis públics, trossejats, privatitzats per beneficar els seus amics ... aquest "mercat", el seu. El dels que es proclamaven "els millors gestors del bé comú".
Davant la indecència, construïm des de baix una democràcia sense silencis, eufemismes ni sobreentesos. Posem els mecanismes perquè la corrupció ni surti impune, ni surti a compte.
Un d'aquests mecanismes és senzill: no votar corruptes ni a qui ha dinat i sopat entre corruptes però que, així i tot, "no en sap res".

Spacer

Espai
 

Escriu el teu comentari per aquest article

Espai Espai
Espai
  Ho sentim, els usuaris no registrats no poden escriure comentaris | Registra't
   Més articles

 

Vols llegir més articles escrits per Persi? Aquí son els últims articles.

 
Bullet PRIMER ANY DE REPÚBLICA
  Data 04/10/18 Icona 932 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet UN PAÍS DE XIMPLES
  Data 28/09/18 Icona 495 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet DE LA FLOR AL CUL DEL
  Data 18/09/18 Icona 493 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet LA MANIFESTACIÓ DE
  Data 12/09/18 Icona 482 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet S'HA D'ANAR
  Data 10/09/18 Icona 509 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet REFLEXIONS DESPRÉS
  Data 06/09/18 Icona 504 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet ELS PARTITS INDEPENDENTISTES
  Data 27/07/18 Icona 568 Data 1 comentari/s  
Spacer
Bullet LA CONTRAPORTADA DEL
  Data 20/07/18 Icona 508 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet JULI CÈSAR I EL TRASLLAT
  Data 04/07/18 Icona 577 Data 2 comentari/s  
Spacer
Bullet LA INAUGURACIÓ DELS
  Data 28/06/18 Icona 516 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet COM ES COMBAT LA MALA
  Data 25/06/18 Icona 527 Data 1 comentari/s  
Spacer
Bullet L'ALEGRIA DE LA
  Data 21/06/18 Icona 495 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet NO TINC GENS NI MICA
  Data 15/06/18 Icona 508 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet ÉS UNA BONA NOTÍCIA
  Data 12/06/18 Icona 499 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet APROFITANT L'AVINENTESA
  Data 23/05/18 Icona 562 Data 1 comentari/s  
Spacer
Bullet I ARA RESULTA QUE ÉS
  Data 18/05/18 Icona 554 Data 1 comentari/s  
Spacer
Bullet LA SENTÈNCIA DE LA
  Data 03/05/18 Icona 575 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet LA SENTÈNCIA DE LA
  Data 02/05/18 Icona 545 Data 1 comentari/s  
Spacer
Bullet LA SENTÈNCIA DE LA
  Data 30/04/18 Icona 574 Data 1 comentari/s  
Spacer
Bullet HA PLEGAT CRISTINA CIFUENTES,
  Data 28/04/18 Icona 545 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet XAVIER GARCÍA ALBIOL
  Data 27/04/18 Icona 547 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet SOCIALISTES, BARREJA
  Data 12/04/18 Icona 562 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet LLARENA, EL PRESSUMPTE
  Data 11/04/18 Icona 562 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet JORDI SÀNCHEZ POT SER
  Data 10/04/18 Icona 530 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet LA DIFERÈNCIA ENTRE
  Data 09/04/18 Icona 533 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet EL TRIBUNAL DEL LAND
  Data 06/04/18 Icona 568 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet EL PRESIDENT PUIGDEMONT
  Data 05/04/18 Icona 578 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet I ARA M'HE FET
  Data 05/04/18 Icona 589 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet LA PASQUA DEL 2018,
  Data 04/04/18 Icona 569 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet LA DETENCIÓ DEL PRESIDENT
  Data 28/03/18 Icona 588 Data 1 comentari/s  
Spacer
Bullet ELS MOSSOS D'ESQUADRA
  Data 27/03/18 Icona 596 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet LES HÒSTIES SERAN SEMPRE
  Data 26/03/18 Icona 552 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet NOMÉS EM CONVENÇ LA
  Data 23/03/18 Icona 579 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet PER QUÈ UN 20% NO HA
  Data 20/03/18 Icona 567 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet BORBONET, FOT EL CAMP!!!!
  Data 14/03/18 Icona 568 Data 1 comentari/s  
Spacer
Bullet TENIM DRET A CRITICAR
  Data 07/03/18 Icona 618 Data 2 comentari/s  
Spacer
Bullet ELS FISCALS I ELS MAGISTRATS
  Data 05/03/18 Icona 601 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet DEGANA GAY, EN NOM MEU
  Data 01/03/18 Icona 570 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet ANNA GABRIEL EXILADA
  Data 28/02/18 Icona 580 Data 3 comentari/s  
Spacer
Bullet EMBESTIDA CONTRA L'ESCOLA
  Data 27/02/18 Icona 594 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet MIREIA BOYA, ETS UNA
  Data 23/02/18 Icona 553 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet LA VISIÓ DE JULIO ANGUITA
  Data 22/02/18 Icona 626 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet EL PESSIMISME INDEPENDENTISTA
  Data 21/02/18 Icona 626 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet EL PRESIDENT PUIGDEMONT
  Data 20/02/18 Icona 593 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet ENTRE EL MÒBIL I EL
  Data 14/02/18 Icona 624 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet ESTRATÈGIES DE DEFENSA
  Data 12/02/18 Icona 617 Data 2 comentari/s  
Spacer
Bullet C'S A PUNT DE GUANYAR
  Data 09/02/18 Icona 628 Data 1 comentari/s  
Spacer
Bullet ELS ESPANYOLS SANCIONEN
  Data 08/02/18 Icona 631 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet QUO VADIS - O NO BADIS
  Data 07/02/18 Icona 671 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet EL CONSELL D’ESTAT,
  Data 06/02/18 Icona 601 Data 0 comentari/s  
Spacer
Espai
Espai
Espai

Cerca al meu bloc

 


Donar un cop d'ull a tots els blocs
Espai
Spacer
Espai

Articles antics

Agost

 
 
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 
 
 
 
 
 

Juliol

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 
 
Espai
Spacer

Referències

Col·labora!
Spacer
Contacta amb el suport / Avisa'ns d'abusos
Spacer
Posa'ns als favorits
Spacer
Política de privacitat, Termes d'ús & Legal
Spacer