Xat Catala
Entra Registra´t
     
 
La meva foto

Benvingut/da al meu bloc!

Persi ha escrit 247 articles i te 241 comentaris. L'últim article ha estat fet el 04/10/18

perfil de'n(na) Persi | àlbum de fotos de'n(na) Persi

   
Espai
Espai
   
 

Article del bloc de Persi

Espai
 

L’ATEMPTAT DE LA RAMBLA DE BARCELONA DEL 17 D’AGOST DEL 2017.

Data dissabte 19/agost/2017 - 05:16 Icona 1311 Data 2

Vinc de passar 15 dies a Suècia i d’instal.lar-me a Vilanova i la Geltrú per a passar-hi el que em queda de vacances. Però justament avui havia de pujar a Barcelona per fer diverses gestions al meu despatx. Un despatx que tinc a la Ronda de Sant Antoni, és a dir, a pocs minuts caminant d’on ha passat el crim. Els crims perquè parlen de 13 persones mortes i un centenar de ferits. Una barbaritat.

Una furgoneta ha atropellat a la part mitja alta de la Rambla tantes persones com ha pogut un atemptat semblant als que hi va haver a Londres, a Berlín o a Niça. Tenim un problema amb una colla de fanàtics, ens agradi o no. Potser estem en guerra perquè ara els atemptats ja són molt reiteratius i em sembla evident que els occidentals comencem a no ser capaços de treure’ns la por de sobre. El “No tinc por” crec que és fals. Tenim por per nosaltres i per la gent que estimem. Aquesta és la veritat. Els terroristes ens han imposat el seu terror, la sensació que en qualsevol moment ens poden fer mal. La sensació gairebé omnipresent de vulnerabilitat.

Jo no tinc ni idea de com es pot arreglar això. No tinc ni idea del que es pot fer per a que la gent de l’anomenat Tercer Món que ha immigrat a casa es pugui integrar a tots els nivells. Ni tant sols sé si s’han d’integrar a tots els nivells. Sembla que han de tenir dret a conservar la seva identitat religiosa, la seva identitat cultural i totes les coses que ells vulguin conservar. Així ho defensen els Drets Humans i així ho hauríem de defensar tots. Però a l’hora sembla que haguem d’aspirar a una societat integrada. I sembla que l’integració i la diversitat són complicades en aquest cas perquè els valors d’uns i d’altres són diferents. Sovint radicalment diferents. A la universitat d’això se’n deia conflicte de civilitzacions. Sembla que la millor solució és la mateixa que la que es va donar amb els espanyols vinguts del sud: els matrimonis mixtos i la voluntat d’integrar-se. Però ni una cosa ni l’altra poden ser imposades.

Jo tinc la sensació que al món els temps i els espais no són unitaris. O dit d’una altra manera. Penso que la història de la humanitat no és igual als diferents indrets. Hi ha pobles que encara viuen a l’edat de pedra i hi ha pobles que viuen en una modernitat tecnològica molt més avançada que la nostra. Això serien els dos extrems i entremig es podria situar cada poble, més a prop dels prehistòrics o més aprop dels supratecnològics. La manera de relacionar-se de cada poble amb el seu entorn i la seva tecnologia condicionen la seva manera de veure el món, els seus costums, la seva moral i les seves lleis. I és per això que des de cada posició en les coordenades del temps i de l’espai neix una escala de valors més o menys igual o més o menys diferent respecte dels altres pobles. Els pobles en situacions materials / tecnològiques semblants tenen uns valors, uns costums i unes lleis semblants. Això fa que els occidentals – fills del cristianisme, en definitiva - compartim uns valors i els musulmans comparteixin els seus. No són els mateixos valors perquè les condicions materials i ideològiques no són les mateixes.

Però jo voldria creure que el que ens separa als occidentals de la resta de civilitzacions del planeta són matisos. Que el gruix de la manera de pensar és el mateix perquè l’home és bàsicament el mateix. Perquè quansevol homo sapiens sapiens sap distingir el que està bé i el que està malament més enllà dels condicionaments geogràfics i de desenvolupament material.

I vist des del revers de la moneda: a tot arreu hi ha gent que odia i que vol fer mal. No hi ha cap poble, cap civilització que en tingui l’exclusiva. No fa pas tant anys a Occident manava un individu que es deia Hitler que va fer forns crematoris per tal d’exterminar els jueus. I s’ha de reconèixer que la política imperialista de moltes nacions d’Occident ha estat i és odiosa. Crec que el mateix deu passar amb els musulmans, cultura aquesta que desconec per a vergonya meva. La majoria dels musulmans deuen ser bona gent, gent treballadora, gent que estima la seva família, els seus amics i el seu país i, al seu costat, gent execrable, com una mena de Hitler, que es creu amb el dret a imposar dictadures, dogmes i matances. I molt patiment entre els seus, primer i entra la resta dels humans després.

Cada vegada que els aquesta gentussa, que aquests indesitjables, que aquesta gent perversa ens fa mal ens hauríem de preguntar què estem fent malament nosaltres. Primer, s’ho haurien de preguntar els musulmans que permeten que aquests crims es facin en el seu nom i no s’hi enfronten d’una manera clara i contundent. I després ens ho hauríem de preguntar els occidentals, que no sé si fem tot el que podem per integrar els immigrants musulmans a la nostra societat, tractar-los fraternalment i no permetre que els nostres estats desenvolupin una política imperialista a casa seva.
Amb el que he dit anteriorment no vull dir que els crims de Barcelona estiguin justificats. Mai cap crim està justificat. Ni els de Barcelona, ni els de Niça, ni els de Mathausen, ni els de Síria, ni els d’enlloc. Tots ens criden per tal de que, com canta Raimon parafrasejant Marx i Rimbaud, siguem capaços de “Transformar el món i canviar la vida”. I fer-lo, fer-la cada vegada més fraternal.Espai
Spacer
Espai
   
  Escriu articles al teu bloc
Espai
 
 

Comentaris sobre aquest article

Espai Espai
 
Picture
Persi

Tens raó...

Date Saturday, August 19th 2017, 6:58 AM

m'he oblidat de Cambrils. Això als barcelonins ja ens passa, ens pensem que som el melic del món, tot i que jo ara visc a comarques, concretament a L'Hospitalet.

L'única justificació és que la meva crònica està feta des de molt a prop dels fets que van passar a Barcelona i que van tenir com a conseqüència que em quedès a dormir al despatx. No hi ha cap menyspreu envers la gent de Cambrils ni encara menys envers les seves víctimes.

Pel que fa a l'utilització que pugui fer l'espanyolisme de tot plegat, la veritat és que jo encara no estic en aquesta fase, encara que crec que és evident que ho intentarà. I que el més greu que ens podria passar és que amb l'excusa de l'atemptat utilitzèssin l'estat d'alerta número 5 i despleguèssin l'exèrcit de cara a l'u d'octubre. Però ja dic, a tot això, jo encara no hi he arribat.

Bé, i suposo que hi ha infinites coses més que se m'han oblidat. Però sense mala intenció ehhhh,

Spacer

Picture
txeic-tgn

#ComSempre

Date Saturday, August 19th 2017, 5:55 AM

el centralisme d'en Persi que oblida que també hi va haver uns terroristes a Cambrils de Mar...

A hores d'ara ja no cardaran ni amb verges ni amb animals...

http://www.revistacambril s.cat/index.php?c_noticia =23852

**********************************

També se t'ha oblidat:

La premsa de Madrid és l'única del món que vincula els atacs contra Barcelona amb l'independentisme

http://elmon.cat/noticia/ 220552/la-premsa-de-madri d-es-lunica-del-mon-que-v incula-els-atacs-contra-b arcelona-amb-lindependent isme

***************************************

I la pregunta tonta del dia: Què hi fa el FELIPE VI a l'Aràbia Saudita ?

Vols dir que hi va a buscar camells ?

Vols dir que hi va a parar la mà com el seu pare... Corinne on són les comissions de Juan Cal·los ?

Qui ven armes es còmplice de tots els assassinats: d'aquí i d'allà... ja que veig que no en parlem dels d'allà... i cada dia hi ha atemptats, morts de musulmans, mort de cristians, etc... morts senzillament de gent que vol viure en pau...

Tot el meu suports als musulmans de bona fe:

http://www.ara.cat/tema_d el_dia/Miriam-Hatibi-Sent o-dolor-tots_0_1853814710 .html

Paraula d'ateu...

Spacer

Espai
 

Escriu el teu comentari per aquest article

Espai Espai
Espai
  Ho sentim, els usuaris no registrats no poden escriure comentaris | Registra't
   Més articles

 

Vols llegir més articles escrits per Persi? Aquí son els últims articles.

 
Bullet PRIMER ANY DE REPÚBLICA
  Data 04/10/18 Icona 2095 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet UN PAÍS DE XIMPLES
  Data 28/09/18 Icona 1069 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet DE LA FLOR AL CUL DEL
  Data 18/09/18 Icona 1064 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet LA MANIFESTACIÓ DE
  Data 12/09/18 Icona 1068 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet S'HA D'ANAR
  Data 10/09/18 Icona 1093 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet REFLEXIONS DESPRÉS
  Data 06/09/18 Icona 1142 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet ELS PARTITS INDEPENDENTISTES
  Data 27/07/18 Icona 1076 Data 1 comentari/s  
Spacer
Bullet LA CONTRAPORTADA DEL
  Data 20/07/18 Icona 1054 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet JULI CÈSAR I EL TRASLLAT
  Data 04/07/18 Icona 1393 Data 2 comentari/s  
Spacer
Bullet LA INAUGURACIÓ DELS
  Data 28/06/18 Icona 995 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet COM ES COMBAT LA MALA
  Data 25/06/18 Icona 999 Data 1 comentari/s  
Spacer
Bullet L'ALEGRIA DE LA
  Data 21/06/18 Icona 1061 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet NO TINC GENS NI MICA
  Data 15/06/18 Icona 976 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet ÉS UNA BONA NOTÍCIA
  Data 12/06/18 Icona 969 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet APROFITANT L'AVINENTESA
  Data 23/05/18 Icona 1112 Data 1 comentari/s  
Spacer
Bullet I ARA RESULTA QUE ÉS
  Data 18/05/18 Icona 1003 Data 1 comentari/s  
Spacer
Bullet LA SENTÈNCIA DE LA
  Data 03/05/18 Icona 1060 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet LA SENTÈNCIA DE LA
  Data 02/05/18 Icona 1012 Data 1 comentari/s  
Spacer
Bullet LA SENTÈNCIA DE LA
  Data 30/04/18 Icona 1031 Data 1 comentari/s  
Spacer
Bullet HA PLEGAT CRISTINA CIFUENTES,
  Data 28/04/18 Icona 1083 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet XAVIER GARCÍA ALBIOL
  Data 27/04/18 Icona 1000 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet SOCIALISTES, BARREJA
  Data 12/04/18 Icona 1158 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet LLARENA, EL PRESSUMPTE
  Data 11/04/18 Icona 1027 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet JORDI SÀNCHEZ POT SER
  Data 10/04/18 Icona 1032 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet LA DIFERÈNCIA ENTRE
  Data 09/04/18 Icona 1003 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet EL TRIBUNAL DEL LAND
  Data 06/04/18 Icona 1007 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet EL PRESIDENT PUIGDEMONT
  Data 05/04/18 Icona 1071 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet I ARA M'HE FET
  Data 05/04/18 Icona 1351 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet LA PASQUA DEL 2018,
  Data 04/04/18 Icona 1036 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet LA DETENCIÓ DEL PRESIDENT
  Data 28/03/18 Icona 1065 Data 1 comentari/s  
Spacer
Bullet ELS MOSSOS D'ESQUADRA
  Data 27/03/18 Icona 1134 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet LES HÒSTIES SERAN SEMPRE
  Data 26/03/18 Icona 1048 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet NOMÉS EM CONVENÇ LA
  Data 23/03/18 Icona 1036 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet PER QUÈ UN 20% NO HA
  Data 20/03/18 Icona 1064 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet BORBONET, FOT EL CAMP!!!!
  Data 14/03/18 Icona 1036 Data 1 comentari/s  
Spacer
Bullet TENIM DRET A CRITICAR
  Data 07/03/18 Icona 1101 Data 2 comentari/s  
Spacer
Bullet ELS FISCALS I ELS MAGISTRATS
  Data 05/03/18 Icona 1058 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet DEGANA GAY, EN NOM MEU
  Data 01/03/18 Icona 1043 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet ANNA GABRIEL EXILADA
  Data 28/02/18 Icona 1055 Data 3 comentari/s  
Spacer
Bullet EMBESTIDA CONTRA L'ESCOLA
  Data 27/02/18 Icona 1053 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet MIREIA BOYA, ETS UNA
  Data 23/02/18 Icona 1017 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet LA VISIÓ DE JULIO ANGUITA
  Data 22/02/18 Icona 1084 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet EL PESSIMISME INDEPENDENTISTA
  Data 21/02/18 Icona 1071 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet EL PRESIDENT PUIGDEMONT
  Data 20/02/18 Icona 1058 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet ENTRE EL MÒBIL I EL
  Data 14/02/18 Icona 1097 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet ESTRATÈGIES DE DEFENSA
  Data 12/02/18 Icona 1084 Data 2 comentari/s  
Spacer
Bullet C'S A PUNT DE GUANYAR
  Data 09/02/18 Icona 1084 Data 1 comentari/s  
Spacer
Bullet ELS ESPANYOLS SANCIONEN
  Data 08/02/18 Icona 1091 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet QUO VADIS - O NO BADIS
  Data 07/02/18 Icona 1136 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet EL CONSELL D’ESTAT,
  Data 06/02/18 Icona 1108 Data 0 comentari/s  
Spacer
Espai
Espai
Espai

Cerca al meu bloc

 


Donar un cop d'ull a tots els blocs
Espai
Spacer
Espai

Articles antics

Desembre

 
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 

Novembre

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
 
 
 
Espai
Spacer

Referències

Col·labora!
Spacer
Contacta amb el suport / Avisa'ns d'abusos
Spacer
Posa'ns als favorits
Spacer
Política de privacitat, Termes d'ús & Legal
Spacer