Xat Catala
Entra Registra´t
     
 
La meva foto

Benvingut/da al meu bloc!

Persi ha escrit 247 articles i te 241 comentaris. L'últim article ha estat fet el 04/10/18

perfil de'n(na) Persi | àlbum de fotos de'n(na) Persi

   
Espai
Espai
   
 

Article del bloc de Persi

Espai
 

LA POR ÉS L’ÚNICA ARMA QUE LI QUEDA A L’UNIONISME ANTIDEMOCRÀTIC, PERÒ NOSALTRES “QUAN CONVÉ SEGUEM CADENES”.

Data dijous 7/setembre/2017 - 11:18 Icona 1016 Data 5

En aquests moments de l’evolució de la història universal discutir el dret d’autodeterminació de les nacions és quelcom tant superat com discutir el dret d’igualtat entre totes les persones. Que els catalans tenim el dret a decidir a quin estat volem pertànyer és com si discutíssim si els negres han de tenir dret a vot a un estat amb majoria blanca. Dir que ho decidirà la llei i que la llei s’ha de complir per damunt de tot i que la llei equival a la democràcia és fals. Deu dependre en cada cas de qui ha redactat la llei i de com s’ha redactat. Això els unionistes antidemocràtics espanyols ho passen per alt i, a més, utilitzen totes les institucions del seu estat – que cada vegada ens és més aliè – per a que tinguem por, per a que restem sotmesos als seus designis i a la seva sobirania, com els negres ho estaven a la majoria de blancs.

Els seus tribunals, els seus fiscals, la seva policia no mereixen el seu nom sinó el de màfia, si més no quan actuen políticament. I per a comprovar-ho només calia veure el documental LES CLAVEGUERES DE L’ESTAT o veure com el fiscal general de l’estat o el TC està a les ordres del PP. No només és lògic que els catalans vulguem fugir d’un estat així, és que si jo fos espanyol viure en un país així em faria pànic i fàstic a l’hora.
Què és el que farà l’espanyolisme antidemocràtic d’aquí fins a l’u d’octubre ? Crec que és molt fàcil de saber pitjaran l’accelerador al màxim per tal que els catalans tinguem por. Pitjaran l’accelerador al màxim per tal de dissuadir els catalans que ens manifestem l’onze de setembre i anem a votar l’u d’octubre. Com que saben que no ens poden convèncer amb arguments utilitzen la seva força contra els nostres dirigents – que no volen proclamar unilateralment la independència, sinó fer un referèndum d’autodeterminació i això cal recordar-ho sempre perquè és bàsic – i, de rebot, contra nosaltres. L’idea és: penseu que si participeu amb qualsevol cosa que tingui a veure amb el referèndum d’autodeterminació us farem mal.

Davant d’aquesta amenaça jo el primer que faig és dir que em repugna un estat que vol acollonir els seus ciutadans que volen votar amb pau, tranquil.litat i llibertat. I que si el que ells fan és democràtic i el que nosaltres fem és autoritari, deu ser que els diccionaris on mirem el significat de les paraules no deuen ser els mateixos. Sempre serà més democràtic que la gent pugui votar que no impedir que la gent pugui votar. L’obvietat és tant clara que no mereix més comentaris.
Davant l’amenaça espanyola, però, també ens hem de preguntar si individual o col.lectivament ens poden fer mal. La resposta és que depèn de nosaltres. Si nosaltres ens espantem i ens dissolem en les seves amenaces com un terronet de sucre, no tindran pietat amb nosaltres. Ni amb els nostres dirigents, ni amb els nostre país. Ens hauran vençut una altra vegada – i aquesta vegada sense èpica – i el nostre país estarà a la seva mercè una vegada més. Llavors se’n tornaran a fer els reis i ens ompliran – encara més que ara – les institucions de virreis i governadors.

Si nosaltres som capaços d’aguantar i d’arribar fins al final, d’omplir els nostres carrers el dia 11, de forçar que hi hagi urnes el dia 1, la seva força s’haurà fet miques sigui quin sigui el resultat. Perquè fins i tot si el resultat fos contrari a la independència – cosa poc probable amb tot el que ens estan fent, però possible – ens hauríem guanyat a pols et dret a decidir i el respecte de tothom, espanyols inclosos. Si els catalans acudeixen majoritàriament a votar el dia 1, si forcen la votació el dia 1, la força política del nostre país creixerà moltíssim. I el respecte internacional a un poble que s’haurà guanyat la sobirania a fons.

Per això crec que ara que estem a la recta final de tot aquest procés el nostre compromís ha de ser més gran que mai. Hi ha gent que hem trigat tota una vida per arribar aquí i altra gent que fa menys temps que hi lluita però veu l’importància cabdal del que està passant a la nostra història. Ara hauríem de ser consecuents amb el que hem dit defensar i no ser ni frívols ni porucs. Ara és el moment de segar cadenes i de res més.Espai
Spacer
Espai
   
  Escriu articles al teu bloc
Espai
 
 

Comentaris sobre aquest article

Espai Espai
 
Picture
txeic-tgn

...

Date Friday, September 8th 2017, 12:15 PM

Voluntariat:

https://connectat.voluntariat.gencat.cat/crida/66

Crec que la constitució deu ser del segle XX a. C.

Alguns imbècils se'ls hi ha de recordar que abans de la cosntitució franquista i la d' Una, Grande y Libre la democràcia ja existia...

Els pocaWERTgonyes del PSc ja votaven en contra a MadriT:

http://www.naciodigital.c at/noticia/47627/psc/vota /madrid/contra/dret/decid ir/dels/catalans

Spacer

Picture
Persi

Rèplica

Date Friday, September 8th 2017, 11:36 AM

1. Els dos som catalans però no de la mateixa manera. Jo defenso que els catalans tinguem més drets que els que tu defenses. Això no vol dir que jo sigui millor que tu, sinó que jo crec més que tu en la capacitat dels meus compatriotes per exercir drets.

2. El sentit que li doneu vosaltres al dret d'autodeterminació de les nacions, que és un dret reconegut internacionalment, és zero. No m'entra al cap. Es com si em diguèssin que els negres no han de tenir dret a vot perquè són negres. Catalunya ha de tenir el dret a autodeterminar-se perquè és una nació.

3. El que passarà l'u d'octubre ja ho veurem. De moment els teus vaticinis no s'han complert i creus que confons el que voldries que passès amb el que passarà. Jo espero una enorme mobilització ciutadana que o bé permetrà votar o bé internacionalitzarà el nostre problema. I no en tinc cap dubte de que votarem.

4. No acabo d'entendre aquesta dèria dels espanyolistes en que siguem espanyols per força. No sembla molt més sensat que la gent voti tranquilament, escoltant raons a favor i en contra i ja està. Vinc dels països nòrdics on després d'una unitat de segles s'han anat independitzant i colaboren en tractats bilaterals. No veig perquè aquest no pot ser el nostre model. En tot cas, en el cas que us acabèssiu imposant per la força, no resoldrieu cap problema sinó que l'agreujarieu. La principal fàbrica d'independentistes ha estat l'espanyolisme intransigent. I això no només és cert en el cas de Catalunya sinó de totes les colònies que ja són independents.

5. Cal recordar, finalment, que Madrid fa molts anys que no vol negociar res. Des de que governa Rajoy com a mínim. Primer va ser no al pacte fiscal, després es van carregar l'estatut a través d'un TC manipulat i ara som on som. Ningú no pot acusar als catalanistes de no haver volgut negociar. Suposo que als espanyolistes ja us va bé com ens tracta Espanya, però aquí no hi ha manera de que guanyeu unes eleccions.

Spacer

Picture
alarico

Vivim al mateix indret..

Date Friday, September 8th 2017, 10:10 AM

..i ambdós som catalans. La única diferència és que tú tens un projecte polític ben lícit, que és la independència de Catalunya, que em vols imposar a la força. Defenses saltar-le la legalitat perquè no t'agrada. Jo defenso la legalitat vigent i sóc del parer que les lleis es poden canviar, sempre seguint el marc constitucional.

És per això que jo estic ben tranquil, perquè se que fora de la llei no teniu cap oportunitat per imposar per la força el vostre projecte polític a la resta de conciutadans.

Les lleis del referèndum i de desconexió no són constitucionals i per tant el Govern no les pot aplicar. Això vol dir bàsicament dues coses:

1 - L'1O no hi haurà urnes oficials i reconegudes.
2 - Si apareix alguna urna, que ho dubto, la policia judicial n'impedirà el seu us.
3 - No es podràn constituir les meses electorals.
4 - La gent que anirà a votar, a les poques urnes que quedin, només seràn independentistes.

Podreu declarar que un 100% dels votants s'ha decantat pel SÍ, fins i tot el Govern podrà declarar la independència, però només seràn això, declaracions sense cap repercusió en la vida del dia a dia dels ciutadans.

Així que ja veus si n'estem de preocupats. Si de debó us penseu que podeu guanyar-li un pols a l'estat aneu ben equivocats.

Spacer

Picture
Persi

Tu i jo debem viure a llocs o àmbits molt

Date Friday, September 8th 2017, 8:03 AM

jo crec que en aquests moments l'unionisme antidemocràtic està deseperat - fent reunions urgents una darrera de l'altra - i l'independentisme preparant-se per treure una gentada al carrer l'onze de setembre. No et diré que la batalla de la democràcia ja està guanyada per part del sobiranisme però gairebé. No veig a ningú amb por, ans tot el contrari. I sí que veig als nostres polítics sense voler fer cas a unes institucions que no considerem pròpies.

Tu havies dit moltes vegades que l'independentisme era un soufle, havies pronosticat la fi del procès infinites més i, de moment, tenim el referèndum convocat. Espero simplement que et continuis equivocant.

Una de les coses que no es podrà perdonar Espanya quan Catalunya sigui independent és que en comptes de deixar votar els catalans amablement i en pau i tranquilitat ells es dediquèssin a negar els nostres drets i això impedís el gran debat que s'havia d'haver fet: si ens convé o no romandre a Espanya.

Jo et pronostico, doncs, que la mateixa manera que vau perdre totes les colònies d'arreu per la vostra actitud intransigent i antidemocràtica, perdreu Catalunya. Perquè com tu molt bé saps el referèndum es farà.

Spacer

Picture
alarico

L'unionisme....

Date Thursday, September 7th 2017, 3:52 PM

...no és antidemocràtic ni té res a veure amb el que està passant, que no és altra cosa que la pretensió per part vostra de saltar-vos la llei.

No en tinguis pas cap dubte que l'Estat de dret té mecanismes per tal de fer-vos complir la llei. Ni sortiran el tancs al carrer ni veureu desfilar l'exercit, ni tant sols s'aplicarà el 155. Res de tot això, que mes voldrieu. No hi haurà èpica, només un grapat de polítics i funcionaris desfilant pels jutjat.

.

Spacer

Espai
 

Escriu el teu comentari per aquest article

Espai Espai
Espai
  Ho sentim, els usuaris no registrats no poden escriure comentaris | Registra't
   Més articles

 

Vols llegir més articles escrits per Persi? Aquí son els últims articles.

 
Bullet PRIMER ANY DE REPÚBLICA
  Data 04/10/18 Icona 2269 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet UN PAÍS DE XIMPLES
  Data 28/09/18 Icona 1143 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet DE LA FLOR AL CUL DEL
  Data 18/09/18 Icona 1129 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet LA MANIFESTACIÓ DE
  Data 12/09/18 Icona 1139 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet S'HA D'ANAR
  Data 10/09/18 Icona 1167 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet REFLEXIONS DESPRÉS
  Data 06/09/18 Icona 1209 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet ELS PARTITS INDEPENDENTISTES
  Data 27/07/18 Icona 1131 Data 1 comentari/s  
Spacer
Bullet LA CONTRAPORTADA DEL
  Data 20/07/18 Icona 1113 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet JULI CÈSAR I EL TRASLLAT
  Data 04/07/18 Icona 1443 Data 2 comentari/s  
Spacer
Bullet LA INAUGURACIÓ DELS
  Data 28/06/18 Icona 1056 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet COM ES COMBAT LA MALA
  Data 25/06/18 Icona 1058 Data 1 comentari/s  
Spacer
Bullet L'ALEGRIA DE LA
  Data 21/06/18 Icona 1111 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet NO TINC GENS NI MICA
  Data 15/06/18 Icona 1029 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet ÉS UNA BONA NOTÍCIA
  Data 12/06/18 Icona 1021 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet APROFITANT L'AVINENTESA
  Data 23/05/18 Icona 1165 Data 1 comentari/s  
Spacer
Bullet I ARA RESULTA QUE ÉS
  Data 18/05/18 Icona 1056 Data 1 comentari/s  
Spacer
Bullet LA SENTÈNCIA DE LA
  Data 03/05/18 Icona 1113 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet LA SENTÈNCIA DE LA
  Data 02/05/18 Icona 1064 Data 1 comentari/s  
Spacer
Bullet LA SENTÈNCIA DE LA
  Data 30/04/18 Icona 1082 Data 1 comentari/s  
Spacer
Bullet HA PLEGAT CRISTINA CIFUENTES,
  Data 28/04/18 Icona 1140 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet XAVIER GARCÍA ALBIOL
  Data 27/04/18 Icona 1057 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet SOCIALISTES, BARREJA
  Data 12/04/18 Icona 1216 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet LLARENA, EL PRESSUMPTE
  Data 11/04/18 Icona 1083 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet JORDI SÀNCHEZ POT SER
  Data 10/04/18 Icona 1082 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet LA DIFERÈNCIA ENTRE
  Data 09/04/18 Icona 1058 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet EL TRIBUNAL DEL LAND
  Data 06/04/18 Icona 1060 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet EL PRESIDENT PUIGDEMONT
  Data 05/04/18 Icona 1126 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet I ARA M'HE FET
  Data 05/04/18 Icona 1401 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet LA PASQUA DEL 2018,
  Data 04/04/18 Icona 1090 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet LA DETENCIÓ DEL PRESIDENT
  Data 28/03/18 Icona 1118 Data 1 comentari/s  
Spacer
Bullet ELS MOSSOS D'ESQUADRA
  Data 27/03/18 Icona 1188 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet LES HÒSTIES SERAN SEMPRE
  Data 26/03/18 Icona 1102 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet NOMÉS EM CONVENÇ LA
  Data 23/03/18 Icona 1091 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet PER QUÈ UN 20% NO HA
  Data 20/03/18 Icona 1119 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet BORBONET, FOT EL CAMP!!!!
  Data 14/03/18 Icona 1098 Data 1 comentari/s  
Spacer
Bullet TENIM DRET A CRITICAR
  Data 07/03/18 Icona 1152 Data 2 comentari/s  
Spacer
Bullet ELS FISCALS I ELS MAGISTRATS
  Data 05/03/18 Icona 1111 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet DEGANA GAY, EN NOM MEU
  Data 01/03/18 Icona 1092 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet ANNA GABRIEL EXILADA
  Data 28/02/18 Icona 1104 Data 3 comentari/s  
Spacer
Bullet EMBESTIDA CONTRA L'ESCOLA
  Data 27/02/18 Icona 1105 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet MIREIA BOYA, ETS UNA
  Data 23/02/18 Icona 1064 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet LA VISIÓ DE JULIO ANGUITA
  Data 22/02/18 Icona 1133 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet EL PESSIMISME INDEPENDENTISTA
  Data 21/02/18 Icona 1124 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet EL PRESIDENT PUIGDEMONT
  Data 20/02/18 Icona 1113 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet ENTRE EL MÒBIL I EL
  Data 14/02/18 Icona 1147 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet ESTRATÈGIES DE DEFENSA
  Data 12/02/18 Icona 1135 Data 2 comentari/s  
Spacer
Bullet C'S A PUNT DE GUANYAR
  Data 09/02/18 Icona 1139 Data 1 comentari/s  
Spacer
Bullet ELS ESPANYOLS SANCIONEN
  Data 08/02/18 Icona 1146 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet QUO VADIS - O NO BADIS
  Data 07/02/18 Icona 1188 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet EL CONSELL D’ESTAT,
  Data 06/02/18 Icona 1178 Data 0 comentari/s  
Spacer
Espai
Espai
Espai

Cerca al meu bloc

 


Donar un cop d'ull a tots els blocs
Espai
Spacer
Espai

Articles antics

Maig

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 
 

Abril

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
 
 
 
 
 
Espai
Spacer

Referències

Col·labora!
Spacer
Contacta amb el suport / Avisa'ns d'abusos
Spacer
Posa'ns als favorits
Spacer
Política de privacitat, Termes d'ús & Legal
Spacer