Xat Catala
Entra Registra´t
     
 
La meva foto

Benvingut/da al meu bloc!

Persi ha escrit 247 articles i te 241 comentaris. L'últim article ha estat fet el 04/10/18

perfil de'n(na) Persi | àlbum de fotos de'n(na) Persi

   
Espai
Espai
   
 

Article del bloc de Persi

Espai
 

POLÍTICS PRESOS O PRESOS POLÍTICS?

Data dimecres 15/novembre/2017 - 04:47 Icona 918 Data 0

Li torno a robar a Lluís Martínez una cita del seu article publicat al Punt Avui el dijous 2 de novembre del 2017 titulat “La normalitat.” Com que és tan bona i és d’un clàssic potser li robaré moltíssimes vegades. És una cita del llibre “Alícia al país de les Maravelles” i fa així:

“Humpty-Dumpty diu a Alícia: “quan jo utilitzo una paraula, vol dir el que jo vull que digui.” Alícia replica: “la qüestió és si les paraules poden tenir tants significats diferents. Humpty-Dumpty replica: “no, aquesta no és la qüestió, la qüestió és saber qui mana. Tot depèn d’això.”

Hem vist com durant el procés espanya ha parlat de les llei, de la democràcia, de la llibertat reprimint sense manies els catalans. A cops de porra, a cops de feixistes al carrer i a cops de fiscals i jutges parcials. I ens han demostrat que en Humpty tenia raó: qui té el poder dóna el significat que li surt dels collons a les paraules. Per exemple de manca de llibertat en diu llibertat, de repressió de la democràcia en diu democràcia i d’abús de la llei en diu llei. Però no només: de presos polítics en diu polítics presos. Ja veus. Aquesta vegada sembla que cambiant el qualificatiu de lloc ja han solucionat el tema: segons ells a espanya no hi ha presos polítics sinó polítics presos, ves...

Jo crec que hem de discutir relativament sobre paraules i més sobre fets. Si discutim sobre paraules tenim les de perdre perquè ells tenen el poder. El poder de les principals institucions estatals i el poder dels principals mitjans de comunicació que utilitzen les paraules com els hi dóna la gana. O sigui: jo més que debatre si presos polítics o polítics presos el que faria és explicar el que ha passat i a partir d’aquí que tothom tregui la conclusió del que tenim.

Però abans d’entrar en el que han fet els polítics que tenim al govern i a l’exili s’ha de fer una prèvia. S’està dient que a espanya no hi ha presos polítics perquè no hi ha ningú a la presó per les seves idees sinó pel que ha fet. Ningú no contesta que això també passava durant el franquisme: si algú era demòcrata, independentista, comunista o republicà i no feia res, no el tancaven a la presó. Els meus pares foren independentistes i Franco no els va tancar a la presó. I suposo que la majoria dels catalans eren demòcrates i tampoc no els tancaven a la presó. Franco nomes tancava a la presó als demòcrates o republicans o comunistes o el que sigui que fessin segons què. Si no feies res i t’ho quedaves per a tu mateix i el teu cercle íntim podies ser anarquista sense cap problema.

La segona prèvia és que és indiscutible que avui a espanya, si tu ets independentista, pots fer més coses que a l’època de Franco sense que et tanquin a la presó. Si més no de moment. Pots escriure llibres, pots cridar Visca Catalunya lliure al carrer, pots fer un programa electoral i presentar-te a unes eleccions. I pots fins i tot guanyar aquestes eleccions. Però només pots arribar fins aquí. Perquè si guanyes aquestes eleccions i intentes aplicar el programa amb el que les has guanyat esdevens un delinqüent. No deixa de ser curiós que això sigui possible: que sigui legal presentar un programa i que sigui il·legal executar-lo si guanya. Ho definiré, crec que respectuosament, com una democràcia estrambòtica.

Bé, hem deixat a aquells que han guanyat les eleccions amb un programa independentista intentant complir aquest programa i esdevenint delinqüents. Per posar un exemple, al programa diu que es farà un referèndum i el partit més votat vol fer aquest referèndum. I aquest referèndum per part de l’estat es considera il·legal. I com que l’estat és qui domina els ressorts del poder, resulta que aquells que han guanyat les eleccions legalment amb un programa legal esdevenen delinqüents. I alguns d’aquests – espero que – presumptes delinqüents van a l’exili mentre d’altres són empresonats.

Ara es hem d’aturar perquè és quan ve el pinyol de l’article. Si a unes persones se les empresona perquè han guanyat unes eleccions polítiques i volen desenvolupar el seu programa polític serà impossible, dic jo, que no estiguin a la presó per la política. Si els membres del govern català no haguessin guanyat les eleccions i haguessin intentat desenvolupar el seu programa polític avui no serien a la presó. Són a la presó perquè han fet política. Són presos polítics.

I, des d’un punt de vista estrictament tècnic, també els tres delictes dels que se’ls acusa són polítics. Perquè tant la rebel.lió, com la sedició com la malversació de fons públics són delictes que tenen clarament a veure amb la política. Només que hi ha alguns implicats importantíssims en l’intent del cop d’estat del 23 f o un munt de corruptes del PP que mai no pagaran pels seus delictes perquè pertanyen a l’oligarquia espanyola.

Jo crec que això és d’una claredat enlluernant. No hi ha cap membre del nostre govern que estigui a l’exili o a la presó per una causa diferent a la política. Ni per corrupció, ni per violació, ni per furt, ni per danys ni per cap delicte comú. Simplement han intentat tirar endavant el programa que havia guanyat les eleccions. I, per a fer-ho, efectivament han actuat: han fet quelcom tan punitiu com facilitar que la gent voti; quelcom tant punitiu com deixar que la gent debati al Parlament. I els dos que no són del govern – els Jordis – quelcom tant perillós com procurar que ningú prengués mal a una manifestació massiva.

Llegeixo que AI – espanya diu que a espanya no hi ha presos polítics. No m’estranya. A AI – espanya li pesa més “espanya” que AI, a banda que no es vol complicar la vida enfrontant-se a la mà que li dóna de menjar. Ells el que han de servir és per intercedir és als països del tercer món; dit d’una altra manera: dels qui no reben subvencions. De tota manera l’actitud d’AI – espanya no deixa de ser un botó de mostra de com estem a nivell moral. No és només que els partits polítics que manen serveixin l’oligarquia, és que moltes ONG fan exactament el mateix.

Finalment, i només per reblar el clau, convidar els meus lectors l’actitud diferent que han tingut els jutges a l’hora de dictar mesures cautelars segons si els processats eren o no independentistes. Santi Vila, impulsor del procés fins gairebé al final, ni és a la presó ni és a l’exili. En Nuet – que ha votat el mateix que els altres membres de la Mesa del Parlament processats – és al carrer sense cap mesura cautelar. Qualsevol crític imparcial pot veure que el que es jutja i es pena és l’independentisme. És a dir, una idea política que espanya vol destruir. No hi ha més.Espai
Spacer
Espai
   
  Escriu articles al teu bloc
Espai
 
 

Comentaris sobre aquest article

Espai Espai
 
No hi ha cap comentari sobre aquest article encara. Vols ser el/la primer(a) a comentar-ho?
Espai
 

Escriu el teu comentari per aquest article

Espai Espai
Espai
  Ho sentim, els usuaris no registrats no poden escriure comentaris | Registra't
   Més articles

 

Vols llegir més articles escrits per Persi? Aquí son els últims articles.

 
Bullet PRIMER ANY DE REPÚBLICA
  Data 04/10/18 Icona 2095 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet UN PAÍS DE XIMPLES
  Data 28/09/18 Icona 1069 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet DE LA FLOR AL CUL DEL
  Data 18/09/18 Icona 1064 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet LA MANIFESTACIÓ DE
  Data 12/09/18 Icona 1068 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet S'HA D'ANAR
  Data 10/09/18 Icona 1093 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet REFLEXIONS DESPRÉS
  Data 06/09/18 Icona 1142 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet ELS PARTITS INDEPENDENTISTES
  Data 27/07/18 Icona 1076 Data 1 comentari/s  
Spacer
Bullet LA CONTRAPORTADA DEL
  Data 20/07/18 Icona 1054 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet JULI CÈSAR I EL TRASLLAT
  Data 04/07/18 Icona 1393 Data 2 comentari/s  
Spacer
Bullet LA INAUGURACIÓ DELS
  Data 28/06/18 Icona 995 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet COM ES COMBAT LA MALA
  Data 25/06/18 Icona 999 Data 1 comentari/s  
Spacer
Bullet L'ALEGRIA DE LA
  Data 21/06/18 Icona 1061 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet NO TINC GENS NI MICA
  Data 15/06/18 Icona 976 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet ÉS UNA BONA NOTÍCIA
  Data 12/06/18 Icona 969 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet APROFITANT L'AVINENTESA
  Data 23/05/18 Icona 1112 Data 1 comentari/s  
Spacer
Bullet I ARA RESULTA QUE ÉS
  Data 18/05/18 Icona 1003 Data 1 comentari/s  
Spacer
Bullet LA SENTÈNCIA DE LA
  Data 03/05/18 Icona 1060 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet LA SENTÈNCIA DE LA
  Data 02/05/18 Icona 1012 Data 1 comentari/s  
Spacer
Bullet LA SENTÈNCIA DE LA
  Data 30/04/18 Icona 1031 Data 1 comentari/s  
Spacer
Bullet HA PLEGAT CRISTINA CIFUENTES,
  Data 28/04/18 Icona 1083 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet XAVIER GARCÍA ALBIOL
  Data 27/04/18 Icona 1000 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet SOCIALISTES, BARREJA
  Data 12/04/18 Icona 1158 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet LLARENA, EL PRESSUMPTE
  Data 11/04/18 Icona 1027 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet JORDI SÀNCHEZ POT SER
  Data 10/04/18 Icona 1032 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet LA DIFERÈNCIA ENTRE
  Data 09/04/18 Icona 1003 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet EL TRIBUNAL DEL LAND
  Data 06/04/18 Icona 1007 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet EL PRESIDENT PUIGDEMONT
  Data 05/04/18 Icona 1071 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet I ARA M'HE FET
  Data 05/04/18 Icona 1351 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet LA PASQUA DEL 2018,
  Data 04/04/18 Icona 1035 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet LA DETENCIÓ DEL PRESIDENT
  Data 28/03/18 Icona 1065 Data 1 comentari/s  
Spacer
Bullet ELS MOSSOS D'ESQUADRA
  Data 27/03/18 Icona 1134 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet LES HÒSTIES SERAN SEMPRE
  Data 26/03/18 Icona 1048 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet NOMÉS EM CONVENÇ LA
  Data 23/03/18 Icona 1036 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet PER QUÈ UN 20% NO HA
  Data 20/03/18 Icona 1064 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet BORBONET, FOT EL CAMP!!!!
  Data 14/03/18 Icona 1036 Data 1 comentari/s  
Spacer
Bullet TENIM DRET A CRITICAR
  Data 07/03/18 Icona 1101 Data 2 comentari/s  
Spacer
Bullet ELS FISCALS I ELS MAGISTRATS
  Data 05/03/18 Icona 1058 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet DEGANA GAY, EN NOM MEU
  Data 01/03/18 Icona 1043 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet ANNA GABRIEL EXILADA
  Data 28/02/18 Icona 1055 Data 3 comentari/s  
Spacer
Bullet EMBESTIDA CONTRA L'ESCOLA
  Data 27/02/18 Icona 1053 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet MIREIA BOYA, ETS UNA
  Data 23/02/18 Icona 1017 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet LA VISIÓ DE JULIO ANGUITA
  Data 22/02/18 Icona 1084 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet EL PESSIMISME INDEPENDENTISTA
  Data 21/02/18 Icona 1071 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet EL PRESIDENT PUIGDEMONT
  Data 20/02/18 Icona 1058 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet ENTRE EL MÒBIL I EL
  Data 14/02/18 Icona 1097 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet ESTRATÈGIES DE DEFENSA
  Data 12/02/18 Icona 1084 Data 2 comentari/s  
Spacer
Bullet C'S A PUNT DE GUANYAR
  Data 09/02/18 Icona 1084 Data 1 comentari/s  
Spacer
Bullet ELS ESPANYOLS SANCIONEN
  Data 08/02/18 Icona 1091 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet QUO VADIS - O NO BADIS
  Data 07/02/18 Icona 1136 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet EL CONSELL D’ESTAT,
  Data 06/02/18 Icona 1108 Data 0 comentari/s  
Spacer
Espai
Espai
Espai

Cerca al meu bloc

 


Donar un cop d'ull a tots els blocs
Espai
Spacer
Espai

Articles antics

Desembre

 
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 

Novembre

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
 
 
 
Espai
Spacer

Referències

Col·labora!
Spacer
Contacta amb el suport / Avisa'ns d'abusos
Spacer
Posa'ns als favorits
Spacer
Política de privacitat, Termes d'ús & Legal
Spacer