Xat Catala
Entra Registra´t
     
 
La meva foto

Benvingut/da al meu bloc!

Persi ha escrit 247 articles i te 241 comentaris. L'últim article ha estat fet el 04/10/18

perfil de'n(na) Persi | àlbum de fotos de'n(na) Persi

   
Espai
Espai
   
 

Article del bloc de Persi

Espai
 

UNILATERALITAT SI O UNILATERALITAT NO O EL PERQUÈ EM SEMBLA QUE ACABARÉ VOTANT LA CUP

Data divendres 24/novembre/2017 - 11:08 Icona 933 Data 0

Anem a pams. No entenc perquè els independentistes catalans, que ja no tenim prou difícil amb un estat feixistoide en contra, amb una quinta columna de l’estat a casa nostra encara més feixistoide que el propi estat, tenim aquesta tendència a complicar-nos la vida. Perquè ens demanem unes majories sòlides, perquè volem ser tan absolutament pulcres i elegants, perquè ens obstinem en fer encara més complicat el laberint de sortida d’Espanya del que ja el tenim. No és precisament que el nostre enemic – no és el nostre adversari, ja que ens pega, ens engarjola, ens exilia, ens arruïna i fa tot el que pot perquè esdevinguem una colònia cada vegada més castrada – tingui gaires miraments amb nosaltres. No és que sigui elegant, ni que practiqui el joc nét, ni que sigui seductor, ni que tingui cap altre argument que la força bruta. Pur feixisme, doncs.

Amb un enemic així jo el que crec que hauríem de fer és ser el més racionals possibles, veure en quin terreny el podem guanyar, abocar-nos-hi i guanyar-lo. Això no vol dir que aconseguim guanyar-lo a la primera, ja s’entén. Ni potser a la segona o a la tercera. Però el que sí que és important és que cada vegada que ens hi enfrontem aprenguem coses. Estratègies o tàctiques que no havíem d’haver seguit i hem seguit. Estratègies o tàctiques que havíem d’haver seguit i no hem seguit. Replantejar el full de ruta per tal que a la següent batalla – perquè si Espanya considera que això és una guerra, nosaltres també ho hem de considerar, si no volem perdre més mal del necessari – nosaltres siguem més forts i ells siguin més febles. I així, com deia no sé qui, de derrota en derrota fins a la victòria final.

Si aquest és el nostre plantejament és un error que nosaltres mateixos reduïm les nostres possibilitats i que fem una lectura errònia del que ha passat fins ara, que crec que estan fent el PDECAT i ERC. Concretament, crec que és un error que pactem entre nosaltres la via bilateral. I també penso que és un error que pensem que si l’independència no ha triomfat ha estat perquè s’ha optat per la via unilateral. Miraré d’explicar-me.

Començant pel final si avui dia no som independents és perquè o bé no teníem prou força per a ser-ho o bé hem cregut que no teníem prou força. En un moment donat el govern de la Generalitat va plegar ales i la meitat es va exiliar i l’altre meitat es va sometre als tribunals espanyols – als tribunals del nostre enemic -. Segons l’argumentació dels partits que donaven suport al govern això – i l’acatament de la versió anticonstitucional de l’article 155 – es va fer per tal d’evitar que Espanya utilitzés la violència contra els ciutadans catalans. Si això és així, vol dir que no érem prou forts per tal de repel·lir aquesta violència o vol dir que el nostre govern no ens volia sotmetre a aquesta situació. Per a aquesta segona opció, jo crec que el govern de la Generalitat no tenia dret a decidir sobre la resposta de la ciutadania, que, davant un atac violent podia optar entre quedar-se a casa o sortir al carrer. A totes les revoltes contra als antics governs comunistes la gent va optar per sortir al carrer i van anant caient tots com fitxes de dòmino, començant per la pròpia URSS – Rússia ( qui no recorda Ieltsin rebel·lant-se pujat a un tanc? ).

Si no érem prou forts, perquè no teníem prou gent disposada a sortir al carrer per tal de defensar els seus drets, s’haurà de continuar treballant per enfortir-nos. Però en aquest cas tot el que ha passat és molt clarificador i voldrà dir que la ciutadania s’haurà de comprometre fins al punt que es van comprometre els demòcrates de l’Europa oriental i central per acabar amb el comunisme. Haguès guanyat Espanya aquesta partida si haguéssim sortit tres milions de persones al carrer ? Jo crec que no. Però la pregunta prèvia és: tenint en compte el grau de violència empreat per Espanya, hauríem estat capaços de sortir 3 milions de persones al carrer ? Fins que no tinguem una resposta afirmativa a aquesta pregunta – i vist com les gasta Espanya – la nostra política ha de ser créixer en el nombre d’independentistes i créixer en el compromís dels independentistes.

Ara bé, el que no té cap sentit és que nosaltres mateixos retallem les nostres possibilitats. Que nosaltres mateixos pactem que no tirarem endavant la independència de forma unilateral és una carallotada immensa. I això per dos raons. La primera és perquè els drets no es negocien sinó que s’exerceixen: no té cap sentit demanar permís per exercidir un dret. Si demanes permís per exercir un dret vol dir que, en el fons, consideres que no el tens, que el dret és de qui li demanes permís i només quan et dóna permis pots exercir-lo. En el nostre cas concret reconeixes que la sobirania de Catalunya és d’Espanya i que el dret d’autodeterminació dels catalans recau sobre els espanyols, la qual cosa és una vergonya tant ètica, com política, com jurídica.

El segon aspecte és el pràctic. Tal com hem comprovat que pensen la gran majoria dels partits espanyols i dels espanyols respecte del dret a autodeterminació dels catalans, si ens hem d’esperar a que ens el reconeguin ens hi podem morir. Els partits nacionalistes espanyols – que han aplaudit les hòsties de la policia i dels jutges i l’intervenció de la Generalitat -, PP, PSOE I C’s mai de la vida voldran pactar un referèndum d’autodeterminació a Catalunya. I pel que fa a PODEMOS, que diu que n’és favorable, s’hauria de veure què faria en l’improvable cas que puguès – i el deixessin – governar. Només cal recordar que Pablo Iglesias animava a no votar l’u d’octubre o els discursos que Coscubiela al Parlament.

Això, és clar, no vol dir que no es pugui continuar negociant amb Espanya, perquè com canta en Sisa “Qualsevol nit pot sortir el sol” i de més verdes en maduren, tot i que en el cas d’Espanya, Bernarda Alba és molt Bernarda Alba per tal que accepti qualsevol mena de pacte amb nosaltres. Si això fos possible – no cal dir-ho – seria oli en un llum. Però jo no hi comptaria gaire, per no dir gens.

Per tot l’anterior, i tot i que a nivell social estic allunyat dels seus plantejaments – jo sóc un defensor de les classes mitjanes – a nivell nacional català crec que la seva postura no és només la més coherent, sinó la més intel.ligent. És cert que han fet coses que no m’han agradat en el passat com, per exemple, fer saltar l’Artur Mas. També és cert que a JXSI a vegades els hi han fet les coses difícils i fins i tot molt difícils. Però ara jo tinc la sensació que votar el PDECAT o ERC partidaris de la bilateralitat pot ser tornar a l’estratègia de la puta i la Ramoneta i del peix al cove del pujolisme. Conformar-se amb un govern autonòmic amb l’excusa que Espanya no vol pactar.Espai
Spacer
Espai
   
  Escriu articles al teu bloc
Espai
 
 

Comentaris sobre aquest article

Espai Espai
 
No hi ha cap comentari sobre aquest article encara. Vols ser el/la primer(a) a comentar-ho?
Espai
 

Escriu el teu comentari per aquest article

Espai Espai
Espai
  Ho sentim, els usuaris no registrats no poden escriure comentaris | Registra't
   Més articles

 

Vols llegir més articles escrits per Persi? Aquí son els últims articles.

 
Bullet PRIMER ANY DE REPÚBLICA
  Data 04/10/18 Icona 2095 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet UN PAÍS DE XIMPLES
  Data 28/09/18 Icona 1069 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet DE LA FLOR AL CUL DEL
  Data 18/09/18 Icona 1064 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet LA MANIFESTACIÓ DE
  Data 12/09/18 Icona 1068 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet S'HA D'ANAR
  Data 10/09/18 Icona 1093 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet REFLEXIONS DESPRÉS
  Data 06/09/18 Icona 1142 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet ELS PARTITS INDEPENDENTISTES
  Data 27/07/18 Icona 1076 Data 1 comentari/s  
Spacer
Bullet LA CONTRAPORTADA DEL
  Data 20/07/18 Icona 1054 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet JULI CÈSAR I EL TRASLLAT
  Data 04/07/18 Icona 1393 Data 2 comentari/s  
Spacer
Bullet LA INAUGURACIÓ DELS
  Data 28/06/18 Icona 995 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet COM ES COMBAT LA MALA
  Data 25/06/18 Icona 999 Data 1 comentari/s  
Spacer
Bullet L'ALEGRIA DE LA
  Data 21/06/18 Icona 1061 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet NO TINC GENS NI MICA
  Data 15/06/18 Icona 976 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet ÉS UNA BONA NOTÍCIA
  Data 12/06/18 Icona 969 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet APROFITANT L'AVINENTESA
  Data 23/05/18 Icona 1112 Data 1 comentari/s  
Spacer
Bullet I ARA RESULTA QUE ÉS
  Data 18/05/18 Icona 1003 Data 1 comentari/s  
Spacer
Bullet LA SENTÈNCIA DE LA
  Data 03/05/18 Icona 1060 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet LA SENTÈNCIA DE LA
  Data 02/05/18 Icona 1012 Data 1 comentari/s  
Spacer
Bullet LA SENTÈNCIA DE LA
  Data 30/04/18 Icona 1031 Data 1 comentari/s  
Spacer
Bullet HA PLEGAT CRISTINA CIFUENTES,
  Data 28/04/18 Icona 1083 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet XAVIER GARCÍA ALBIOL
  Data 27/04/18 Icona 1000 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet SOCIALISTES, BARREJA
  Data 12/04/18 Icona 1158 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet LLARENA, EL PRESSUMPTE
  Data 11/04/18 Icona 1027 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet JORDI SÀNCHEZ POT SER
  Data 10/04/18 Icona 1032 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet LA DIFERÈNCIA ENTRE
  Data 09/04/18 Icona 1003 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet EL TRIBUNAL DEL LAND
  Data 06/04/18 Icona 1007 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet EL PRESIDENT PUIGDEMONT
  Data 05/04/18 Icona 1071 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet I ARA M'HE FET
  Data 05/04/18 Icona 1351 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet LA PASQUA DEL 2018,
  Data 04/04/18 Icona 1035 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet LA DETENCIÓ DEL PRESIDENT
  Data 28/03/18 Icona 1065 Data 1 comentari/s  
Spacer
Bullet ELS MOSSOS D'ESQUADRA
  Data 27/03/18 Icona 1134 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet LES HÒSTIES SERAN SEMPRE
  Data 26/03/18 Icona 1048 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet NOMÉS EM CONVENÇ LA
  Data 23/03/18 Icona 1036 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet PER QUÈ UN 20% NO HA
  Data 20/03/18 Icona 1064 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet BORBONET, FOT EL CAMP!!!!
  Data 14/03/18 Icona 1036 Data 1 comentari/s  
Spacer
Bullet TENIM DRET A CRITICAR
  Data 07/03/18 Icona 1101 Data 2 comentari/s  
Spacer
Bullet ELS FISCALS I ELS MAGISTRATS
  Data 05/03/18 Icona 1058 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet DEGANA GAY, EN NOM MEU
  Data 01/03/18 Icona 1043 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet ANNA GABRIEL EXILADA
  Data 28/02/18 Icona 1055 Data 3 comentari/s  
Spacer
Bullet EMBESTIDA CONTRA L'ESCOLA
  Data 27/02/18 Icona 1053 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet MIREIA BOYA, ETS UNA
  Data 23/02/18 Icona 1017 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet LA VISIÓ DE JULIO ANGUITA
  Data 22/02/18 Icona 1084 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet EL PESSIMISME INDEPENDENTISTA
  Data 21/02/18 Icona 1071 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet EL PRESIDENT PUIGDEMONT
  Data 20/02/18 Icona 1058 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet ENTRE EL MÒBIL I EL
  Data 14/02/18 Icona 1097 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet ESTRATÈGIES DE DEFENSA
  Data 12/02/18 Icona 1084 Data 2 comentari/s  
Spacer
Bullet C'S A PUNT DE GUANYAR
  Data 09/02/18 Icona 1084 Data 1 comentari/s  
Spacer
Bullet ELS ESPANYOLS SANCIONEN
  Data 08/02/18 Icona 1091 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet QUO VADIS - O NO BADIS
  Data 07/02/18 Icona 1136 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet EL CONSELL D’ESTAT,
  Data 06/02/18 Icona 1108 Data 0 comentari/s  
Spacer
Espai
Espai
Espai

Cerca al meu bloc

 


Donar un cop d'ull a tots els blocs
Espai
Spacer
Espai

Articles antics

Desembre

 
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 

Novembre

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
 
 
 
Espai
Spacer

Referències

Col·labora!
Spacer
Contacta amb el suport / Avisa'ns d'abusos
Spacer
Posa'ns als favorits
Spacer
Política de privacitat, Termes d'ús & Legal
Spacer