Xat Catala
Entra Registra´t
     
 
La meva foto

Benvingut/da al meu bloc!

Persi ha escrit 247 articles i te 241 comentaris. L'últim article ha estat fet el 04/10/18

perfil de'n(na) Persi | àlbum de fotos de'n(na) Persi

   
Espai
Espai
   
 

Article del bloc de Persi

Espai
 

ESTRATÈGIES DE DEFENSA INDIVIDUALS I COL.LECTIVES EQUIVOCADES.

Data dilluns 12/febrer/2018 - 04:14 Icona 1143 Data 2

Vaig llegir fa uns dies una editorial de Vicent Partal en la que criticava molt respectuosament les estratègies de la defensa dels presos polítics que espanya te com ostatges. Venia a dir que totes les humiliacions que s’han auto-inflingit, que totes les negacions que han hagut de fer de les seves idees, que l’haver-se agenollat davant els jutges inquisitorials espanyols, en definitiva, no els ha servit de res. El magistrat Llarena no es creu que per art de màgia hagin deixat de ser independentistes, ni, per tant, creu que un cop surtin de la garjola on els té com a ostatges, deixin de lluitar a favor de la independència i, en conseqüència, enfotent-se de la seva humiliació – que és una humiliació col·lectiva a tots els independentistes i demòcrates catalans – els ha deixat a la garjola. O sigui que són on eren, però humilitats.

No direm que han perdut la dignitat perquè la dignitat de moment només l’ha perdut espanya i les seves institucions, però, per a aquests resultats, jo crec que hagués estat molt més coherent defensar-se proclamant la legitimitat de les seves idees i del procés. La seva situació és semblant a la d’un jueu que, davant d’un tribunal nazi que ja ha decidit que el durà al camp d’extermini, fes una apologia dels nazis i digués, no només que renuncia al judaisme, sinó que realment els jueus són un poble perniciós per a la humalitat. En una situació així, sabent-te ostatge d’un país que està en guerra contra el teu, probablement és molt més intel.ligent i sensat defensar el que es pensa i es fa que no pas el contrari. L’exemple el tenim en Francesc Macià a París pels fets de Prats de Motlló. O el president Puigdemont als tribunals belgues ( on espanya ha fet un ridícul espectacular, cosa que ha fet que no se’l tornès a citar a Dinamarca ).

Penso que l’estratègia que segueixen les seves defenses – les defenses de Junqueras, Forn, Sánchez i Cuixart – són incompatibles amb els càrrecs que haurien d’ocupar. No per raons jurídiques, sinó per raons polítiques. Si tu davant del tribunal dius que te n’apenedeixes de no sé quantes coses, que no estàs per la via unilateral, que no tornaràs a fer mai més no sé quantes coses, com pots representar la gent que t’ha votat per a que precisament facis el que tu promets que no faràs? O una cosa o l’altra. Perquè, a més, espanya ho té tant fàcil per decretar la presó provisional de qui li doni la gana que a la mínima que Junqueras digues o fes qualsevol cosa, en cas de gaudir de llibertat provisional, el podrien tornar a engarjolar. Per això crec que la postura de Quim Forn de dimitir del seu escó és la més lògica i coherent: ha optat per prioritzar la seva defensa jurídica sense fer mal al procés. En canvi, no se sap què han prioritzat els altres presos polítics que sembla que encara vulguin anar a la processó i fer repicar campanes quan ja es veu que a espanya això no es possible. I que les dues coses et sortiran malament, que és el més greu.

La ingenuïtat dels nostres presos polítics clamant, gemegant, ajupint-se, humiliant-se davant els tribunals espanyols, davant espanya, en definitiva, és patètica però té un punt d’humanitat que la fa molt comprensible. Ara bé, jo tinc la sensació que l’actitud dels catalans – dels independentistes catalans, dels sobiranistes catalans, dels demòcrates catalans – davant les embestides d’espanya és igual de patètica que la dels nostres presos. També sembla que nosaltres creguem que d’aquí no res tindrem un govern independentista a la Generalitat que podrà fer més o menys el que vulgui, que les nostres finances deixaran de ser intervingudes, que els mossos deixaran de ser intervinguts i que tot serà més o menys com abans del procés. Per aconseguir recuperar les institucions, les finances, les forces de seguretat es veu que l’únic que hem de fer és demostrar a espanya que serem bon minyons i no tornarem a fer mai més cap més malifeta, que posats a ser constitucionals serem tant o més constitucionals que el felipó i li riurem totes les gràcies. És a dir, si fa no fa el mateix que els nostres pressos fan, però a nivell col.lectiu.

Jo no he vist mai cap guerra que es guanyi humiliant-se col·lectivament davant l’enemic, fent vassallatge i prometent fidelitat a la tirania estrangera. Potser nosaltres estem descobrint una via original per a la independència però jo la sensació que tinc és que anem cap a la pre – autonomia. I si això es produeix part de la culpa haurà estat dels nostres dirigents que a l’hora de la veritat s’hauran arronsat, però la major part serà nostra que en el fons haurem fet el mateix que ells.Espai
Spacer
Espai
   
  Escriu articles al teu bloc
Espai
 
 

Comentaris sobre aquest article

Espai Espai
 
Picture
Persi

Et felicito

Date Wednesday, February 14th 2018, 5:07 AM

la represió neo-franquista que defenses s'ha mostrat amb tota la seva contundència. espanya ha fet el ridícul judicialment arreu d'europa i el continuarà fent cada vegada més i heu perdut les eleccions amb tota la policia i els mitjans a favor. Només sabeu reprimir i utilitzar la força. No cal ser gaire intel.ligent per utilitzar la força, tots els tirans ho saben fer.

Tu creus que ho tenim perdut, jo crec que ho tenim guanyat. No només perquè ara els independentistes ho som més que mai, sinó perquè cada vegada hi ha més gent, a catalunya i a espanya i a europa, que veu com és espanya. I no només això: el populisme de C's ha posat l'accent en la diferència entre els catalans d'origen i els catalans de tota la vida, que és quelcom que el catalanisme sempre havia volgut evitar. I no se n'ha sortit: ha perdut les eleccions. Però les generacions futures sentiran vergonya de la represió espanyola a catalunya i només se sentiran catalans.

Tu fa molts anys que vas dient que el procès està mort, però qui està morta és espanya que necessita de la força per aguantar-se. Ja es veu que tard o d'hora petarà perquè no és atractiva pels seus ciutadans, catalans o no.

Pel que fa al que dius dels presos polítics em sembla tant penòs que ni t'ho contesto. No t'he sentit mai demanar presó per a tots els corruptes del PP, que són un veritable càncer per a l'estat, cosa que, per cert, jo sí que he fet pels corruptes de CiU. En definitiva, opino que no teniu res a fer. Saps allò que va escriure no sé qui de: de derrota en derrota, fins a la victòria final? Doncs això és el que passarà aquí.

I en el cas que m'equivoqui - que també podria ser, és clar - i catalunya continui sent espanyola m'agradarà continuar parlant amb tu per tal de comprovar, d'aquí a deu anys posem per cas, els avenços que aquest romandre a espanya li ha suposat o no. Perquè si s'ha de jutjat els perillos economico-socials de la independència, també s'haurà de fer de romandre a espanya. De tota manera, crec que serem independents molt abans. I també espero, quedi clar, que sí no som independentes, estiguem molt millor i no molt pitjor, que és més important el benestar de la gent que no pas tenir raó o no.

Spacer

Picture
alarico

Ho teniu perdut...

Date Monday, February 12th 2018, 2:10 PM

...desde el començament. Aquesta veritat la sabien els polítics, però us han tingut entringuts amb dos objectius: desviar la vostra atenció de la corrupció política a Catalunya i donar-vos la esperança d'un futur millor per tal de fer soportables els anys més durs de la crisi económica.

No us han tractat com a ciutadans madurs als qui donar explicacions, sino com a aquell infantal que se li dona una tablet per a que no molesti massa.

Em sap greu per vosaltres, no pas pels politics presos, d'aquests darrers espero que responguin devant la justicia pel mal que han fet al nostre pais.

Spacer

Espai
 

Escriu el teu comentari per aquest article

Espai Espai
Espai
  Ho sentim, els usuaris no registrats no poden escriure comentaris | Registra't
   Més articles

 

Vols llegir més articles escrits per Persi? Aquí son els últims articles.

 
Bullet PRIMER ANY DE REPÚBLICA
  Data 04/10/18 Icona 2306 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet UN PAÍS DE XIMPLES
  Data 28/09/18 Icona 1157 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet DE LA FLOR AL CUL DEL
  Data 18/09/18 Icona 1144 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet LA MANIFESTACIÓ DE
  Data 12/09/18 Icona 1155 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet S'HA D'ANAR
  Data 10/09/18 Icona 1182 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet REFLEXIONS DESPRÉS
  Data 06/09/18 Icona 1222 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet ELS PARTITS INDEPENDENTISTES
  Data 27/07/18 Icona 1138 Data 1 comentari/s  
Spacer
Bullet LA CONTRAPORTADA DEL
  Data 20/07/18 Icona 1122 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet JULI CÈSAR I EL TRASLLAT
  Data 04/07/18 Icona 1452 Data 2 comentari/s  
Spacer
Bullet LA INAUGURACIÓ DELS
  Data 28/06/18 Icona 1066 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet COM ES COMBAT LA MALA
  Data 25/06/18 Icona 1066 Data 1 comentari/s  
Spacer
Bullet L'ALEGRIA DE LA
  Data 21/06/18 Icona 1118 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet NO TINC GENS NI MICA
  Data 15/06/18 Icona 1040 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet ÉS UNA BONA NOTÍCIA
  Data 12/06/18 Icona 1030 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet APROFITANT L'AVINENTESA
  Data 23/05/18 Icona 1175 Data 1 comentari/s  
Spacer
Bullet I ARA RESULTA QUE ÉS
  Data 18/05/18 Icona 1062 Data 1 comentari/s  
Spacer
Bullet LA SENTÈNCIA DE LA
  Data 03/05/18 Icona 1122 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet LA SENTÈNCIA DE LA
  Data 02/05/18 Icona 1071 Data 1 comentari/s  
Spacer
Bullet LA SENTÈNCIA DE LA
  Data 30/04/18 Icona 1089 Data 1 comentari/s  
Spacer
Bullet HA PLEGAT CRISTINA CIFUENTES,
  Data 28/04/18 Icona 1147 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet XAVIER GARCÍA ALBIOL
  Data 27/04/18 Icona 1065 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet SOCIALISTES, BARREJA
  Data 12/04/18 Icona 1223 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet LLARENA, EL PRESSUMPTE
  Data 11/04/18 Icona 1089 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet JORDI SÀNCHEZ POT SER
  Data 10/04/18 Icona 1090 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet LA DIFERÈNCIA ENTRE
  Data 09/04/18 Icona 1065 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet EL TRIBUNAL DEL LAND
  Data 06/04/18 Icona 1071 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet EL PRESIDENT PUIGDEMONT
  Data 05/04/18 Icona 1133 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet I ARA M'HE FET
  Data 05/04/18 Icona 1410 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet LA PASQUA DEL 2018,
  Data 04/04/18 Icona 1098 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet LA DETENCIÓ DEL PRESIDENT
  Data 28/03/18 Icona 1127 Data 1 comentari/s  
Spacer
Bullet ELS MOSSOS D'ESQUADRA
  Data 27/03/18 Icona 1197 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet LES HÒSTIES SERAN SEMPRE
  Data 26/03/18 Icona 1109 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet NOMÉS EM CONVENÇ LA
  Data 23/03/18 Icona 1100 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet PER QUÈ UN 20% NO HA
  Data 20/03/18 Icona 1125 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet BORBONET, FOT EL CAMP!!!!
  Data 14/03/18 Icona 1107 Data 1 comentari/s  
Spacer
Bullet TENIM DRET A CRITICAR
  Data 07/03/18 Icona 1161 Data 2 comentari/s  
Spacer
Bullet ELS FISCALS I ELS MAGISTRATS
  Data 05/03/18 Icona 1120 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet DEGANA GAY, EN NOM MEU
  Data 01/03/18 Icona 1101 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet ANNA GABRIEL EXILADA
  Data 28/02/18 Icona 1113 Data 3 comentari/s  
Spacer
Bullet EMBESTIDA CONTRA L'ESCOLA
  Data 27/02/18 Icona 1113 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet MIREIA BOYA, ETS UNA
  Data 23/02/18 Icona 1071 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet LA VISIÓ DE JULIO ANGUITA
  Data 22/02/18 Icona 1139 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet EL PESSIMISME INDEPENDENTISTA
  Data 21/02/18 Icona 1131 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet EL PRESIDENT PUIGDEMONT
  Data 20/02/18 Icona 1122 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet ENTRE EL MÒBIL I EL
  Data 14/02/18 Icona 1155 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet C'S A PUNT DE GUANYAR
  Data 09/02/18 Icona 1146 Data 1 comentari/s  
Spacer
Bullet ELS ESPANYOLS SANCIONEN
  Data 08/02/18 Icona 1154 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet QUO VADIS - O NO BADIS
  Data 07/02/18 Icona 1194 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet EL CONSELL D’ESTAT,
  Data 06/02/18 Icona 1185 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet TENIR UN PRESIDENT TINTIN
  Data 29/01/18 Icona 1098 Data 0 comentari/s  
Spacer
Espai
Espai
Espai

Cerca al meu bloc

 


Donar un cop d'ull a tots els blocs
Espai
Spacer
Espai

Articles antics

Juny

 
 
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 

Maig

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 
 
Espai
Spacer

Referències

Col·labora!
Spacer
Contacta amb el suport / Avisa'ns d'abusos
Spacer
Posa'ns als favorits
Spacer
Política de privacitat, Termes d'ús & Legal
Spacer