Xat Catala
Entra Registra´t
     
 
La meva foto

Benvingut/da al meu bloc!

Persi ha escrit 247 articles i te 241 comentaris. L'últim article ha estat fet el 04/10/18

perfil de'n(na) Persi | àlbum de fotos de'n(na) Persi

   
Espai
Espai
   
 

Article del bloc de Persi

Espai
 

APROFITANT L'AVINENTESA DEL DEBAT SOBRE EL RACISME DEL PRESIDENT TORRA

Data dimecres 23/maig/2018 - 07:57 Icona 1166 Data 1

Primer hauríem de veure de què parlem, quan parlem de racisme a Catalunya. Ho dic perquè, pel que anem llegint, aquí sembla que només compta el racisme d'una part dels catalans: aquells que només consideren catalans les persones amb cognoms catalans. O potser només consideren catalans aquells que parlen quotidianament en català. Aquí s'ha centrat el debat, basat en un article i uns tuits del president Torra, per dir que és un racista i un supremacista i no sé quantíssimes coses més.

Curiosament, les víctimes d'aquest racisme no són aquells que no tinguin els vuit cognoms catalans o tots els que no parlin català a casa o tots els que no votessin partits catalanistes, sinó que les víctimes d'aquest racisme en serien únicament i exclusiva els espanyols. És a dir, ens trobaríem amb un racisme estrany en què no hi hauria una raça que es considera superior a totes les races que es fan i es desfan – que es van desfent totes, a mesura que va avançant la història – sinó que es considera només superior a l'espanyola. A sensu contrario, resulta que aquest racisme català és una rara avis en el racisme universal, ja que vindria a dir que els catalans només som superiors als espanyols, però no en canvi a la resta de races, de la qual cosa es desprèn que al món hi hauria dues menes de races: les races considerades normals pels racistes catalans que serien totes menys l'espanyola i la raça subnormal que seria l'espanyola.

No crec que aquest racisme sigui majoritari entre els catalanistes, ni entre els independentistes. Ni entre ningú que tingui dos dits de front. O un bri de cultura. Jo crec que hi ha dues coses que ho expliquen a bastament: la primera és que ni existeix la raça catalana, ni la raça espanyola. Això no és, però, gens determinant perquè podria ser que la gent fos racista a favor o en contra de races que no existeixen. De més verdes en maduren. Però qualsevol persona que hagi llegit una mica sap que per aquests rodals, des d'èpoques molt antigues, hi ha passat si fa no fa tothom. Que a la península Ibèrica els únics que podrien ser racistes – en el sentit de ser més o menys racialment purs- serien els bascos i encara amb feines i treballs i sent molt fanàtics de l'Arana.

La segona cosa és que la barreja de sangs, que aquí s'ha donat des de la protohistòria, s'ha continuat donant durant els segles XIX, XX i XXI. Avui, la gran majoria de les famílies catalanes no només són mestisses atàvicament, sinó que són mestisses perquè els indígenes catalans dels darrers 200 anys s'han casat amb els murcians, els andalusos, els castellans que han anat venint. Perquè la barreja, el mestissatge, la barreja de sang o digues-li com vulguis és quelcom intrínsec a la Mediterrània. Què hi vols fer?

No sé quina part de la població catalana té els vuit cognoms catalans, però crec que deu ser la mateixa, si fa no fa, que té els vuit cognoms castellans. I que la gran majoria de la societat catalana és una societat mixta catalano–castellana pel que fa als seus orígens nacionals.

Més enllà de quatre idiotes a banda i banda, no tenim un problema de racisme entre els indígenes catalans i els que han anat venint a casa nostra des de la resta de la península. Sí que el tenim, però, amb els anomenats novíssims catalans – els catalans vinguts dels països musulmans i de Sud-amèrica, principalment -. I fins i tot podríem afegir a aquests dos racismes el racisme contra la gent que ha vingut de l'Europa de l'est com els russos o els romanesos. O el racisme contra els gitanos. Tot quests sí que són racismes de debò i són un problema.

En aquest cas hi ha un racisme compartit entre molts catalans amb cognoms catalans, amb cognoms castellans i amb cognoms mixtos catalano-castellans i és el que ens hauria de preocupar de debò com a país. És racisme que un senyor amb els cognoms mixtos castellano-catalans com és el senyor García Albiol no s'ha cansat de proclamar als quatre vents i val a dir, per vergonya de molts, que li ha donat moltíssims vots. Però seria partidista i injust acusar-lo només a ell o al ximple aquell de Vic. Molts catalans de tota mena el practiquen i a l'hora menystenen, volen que es discrimini i culpen de tots els mals aquests novíssims catalans. Com feia Hitler amb els jueus, per molt que aquí ningú proposi enviar-los a les càmeres de gas, potser perquè els pogroms ja estan passats de moda o potser perquè, malgrat tots els malgrats, són mà d'obra baratíssima.

Amb això el que vull dir és una cosa molt senzilla: que quan el senyor García Albiol - i la senyora Arrimadas, i tantíssima gent que els fa l'onada- qualifica al president Torra de racista, fa una cosa molt estranya. Presumir de ser racista envers els romanesos o els àrabs o els sud-americans o els filipins o els gitanos i alhora criticar el racisme. És que per a aquesta gent hi ha racismes bons i racismes dolents? Em temo que no es el racisme en si – que és el que hauria de ser el problema, qualsevol racisme- sinó només el racisme català antiespanyol que ells s'acaben d'inventar per a dividir la societat catalana i malferir-la.

I en el fons aquest és el problema: que aquests ximples – la senyora Arrimadas, el senyor García Albiol, el senyor Rivera- poden acabar fent néixer un problema on no hi era i que, d'aquí a uns anys, ens trobem amb una societat realment dividida no només ideològicament sinó per cognoms o per idiomes. Això seria pervers i aniria contra el que ha estat la història de Catalunya fins ara. I tampoc no afavoriria espanya. A no ser que espanya pensi que li convé tenir una societat catalana dividida. Però amb una Catalunya dividida en dos racismes, el projecte espanyol mai no es consolidarà. És obvi.

La sensatesa, doncs, demana recular tot el que s'ha avançat erròniament i situar el problema racista allà on de debò el tenim: amb la gent vinguda de fora de la península Ibèrica, que viu en condicions paupèrrimes i en guetos. Fer que es puguin integrar, que puguin viure dignament, que hi hagi matrimonis mixtos entre ells i nosaltres hauria de ser la finalitat de tots. Fer el contrari, i multiplicar la divisió, no només és inhumà. És demencial. Hauríem de sortir d'aquest debat perillosíssim tan aviat com puguem. I encarar amb valentia el problema que de debò tenim.Espai
Spacer
Espai
   
  Escriu articles al teu bloc
Espai
 
 

Comentaris sobre aquest article

Espai Espai
 
Picture
alarico

Els alemanys no opinen el mateix

Date Wednesday, May 23rd 2018, 8:58 AM

Enllaç a la font original de l'article titulat "Kataloniens neuer Regierungschef wird als Fremdenhasser vorgeführt", traduït a continuación: https://www.nzz.ch/intern ational/kataloniens-neuer -regierungschef-wird-als- fremdenhasser-vorgefuehrt -ld.1387129

“¿Es Quim Torra, el nuevo jefe de gobierno en Barcelona, el hombre adecuado para calmar el conflicto de Cataluña? Los artículos difamadores del político de años anteriores pueden ponerlo en duda.

Son “bestias en forma humana”, “carroñeros, víboras, hienas”, excitaron “odio y disgusto”. Son demasiados y siguen multiplicándose. Hace diez años lo escribió Quim Torra, el nuevo jefe de gobierno de Cataluña. Él llama bestias a los españoles que viven en Cataluña. Él insinúa que solo tienen desprecio por el catalán, el idioma, la historia y la cultura de los catalanes. (…). Luego salieron a la luz artículos más largos que revelaron una actitud profundamente despectiva y odiosa (…). Incluso se enojó con los escolares que hablaban español en lugar de catalán en el camino a la escuela.

Torra se ha disculpado por sus descarrilamientos verbales, y posiblemente ha revisado su actitud. Pero en la prensa madrileña, sus omisiones ahora se citan como evidencia de que el nacionalismo catalán no es de ninguna manera tan tolerante como le gusta decir d sí mismo; este movimiento político es exclusivo, no inclusivo. Torra se presenta como xenófobo, como racista y fascista, casi como un loco. Y este hombre ahora tendrá una fuerza policial con 17,000 hombres y la televisión pública catalana, señala otro articulista en El País. Uno ya debería tener miedo.

También en Cataluña, uno se pregunta si Torra es el hombre correcto en el despacho correcto durante un tiempo en el que la mayoría quiere sosiego, no una polarización agudizada. “La Vanguardia” en Barcelona describe la elección de Torras como un error monumental, como un disparo en el propio pie, como un regalo para el gobierno en Madrid. (…) La percepción internacional del conflicto de Cataluña ahora probablemente se moverá. Se diría que “detrás de la revolución de las sonrisas, se escondía un huevo de serpiente”“.

Spacer

Espai
 

Escriu el teu comentari per aquest article

Espai Espai
Espai
  Ho sentim, els usuaris no registrats no poden escriure comentaris | Registra't
   Més articles

 

Vols llegir més articles escrits per Persi? Aquí son els últims articles.

 
Bullet PRIMER ANY DE REPÚBLICA
  Data 04/10/18 Icona 2271 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet UN PAÍS DE XIMPLES
  Data 28/09/18 Icona 1143 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet DE LA FLOR AL CUL DEL
  Data 18/09/18 Icona 1130 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet LA MANIFESTACIÓ DE
  Data 12/09/18 Icona 1140 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet S'HA D'ANAR
  Data 10/09/18 Icona 1167 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet REFLEXIONS DESPRÉS
  Data 06/09/18 Icona 1212 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet ELS PARTITS INDEPENDENTISTES
  Data 27/07/18 Icona 1131 Data 1 comentari/s  
Spacer
Bullet LA CONTRAPORTADA DEL
  Data 20/07/18 Icona 1114 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet JULI CÈSAR I EL TRASLLAT
  Data 04/07/18 Icona 1444 Data 2 comentari/s  
Spacer
Bullet LA INAUGURACIÓ DELS
  Data 28/06/18 Icona 1056 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet COM ES COMBAT LA MALA
  Data 25/06/18 Icona 1059 Data 1 comentari/s  
Spacer
Bullet L'ALEGRIA DE LA
  Data 21/06/18 Icona 1112 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet NO TINC GENS NI MICA
  Data 15/06/18 Icona 1032 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet ÉS UNA BONA NOTÍCIA
  Data 12/06/18 Icona 1022 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet I ARA RESULTA QUE ÉS
  Data 18/05/18 Icona 1056 Data 1 comentari/s  
Spacer
Bullet LA SENTÈNCIA DE LA
  Data 03/05/18 Icona 1114 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet LA SENTÈNCIA DE LA
  Data 02/05/18 Icona 1064 Data 1 comentari/s  
Spacer
Bullet LA SENTÈNCIA DE LA
  Data 30/04/18 Icona 1082 Data 1 comentari/s  
Spacer
Bullet HA PLEGAT CRISTINA CIFUENTES,
  Data 28/04/18 Icona 1141 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet XAVIER GARCÍA ALBIOL
  Data 27/04/18 Icona 1058 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet SOCIALISTES, BARREJA
  Data 12/04/18 Icona 1216 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet LLARENA, EL PRESSUMPTE
  Data 11/04/18 Icona 1084 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet JORDI SÀNCHEZ POT SER
  Data 10/04/18 Icona 1083 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet LA DIFERÈNCIA ENTRE
  Data 09/04/18 Icona 1058 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet EL TRIBUNAL DEL LAND
  Data 06/04/18 Icona 1061 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet EL PRESIDENT PUIGDEMONT
  Data 05/04/18 Icona 1126 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet I ARA M'HE FET
  Data 05/04/18 Icona 1402 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet LA PASQUA DEL 2018,
  Data 04/04/18 Icona 1092 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet LA DETENCIÓ DEL PRESIDENT
  Data 28/03/18 Icona 1119 Data 1 comentari/s  
Spacer
Bullet ELS MOSSOS D'ESQUADRA
  Data 27/03/18 Icona 1189 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet LES HÒSTIES SERAN SEMPRE
  Data 26/03/18 Icona 1103 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet NOMÉS EM CONVENÇ LA
  Data 23/03/18 Icona 1092 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet PER QUÈ UN 20% NO HA
  Data 20/03/18 Icona 1119 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet BORBONET, FOT EL CAMP!!!!
  Data 14/03/18 Icona 1100 Data 1 comentari/s  
Spacer
Bullet TENIM DRET A CRITICAR
  Data 07/03/18 Icona 1152 Data 2 comentari/s  
Spacer
Bullet ELS FISCALS I ELS MAGISTRATS
  Data 05/03/18 Icona 1111 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet DEGANA GAY, EN NOM MEU
  Data 01/03/18 Icona 1092 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet ANNA GABRIEL EXILADA
  Data 28/02/18 Icona 1104 Data 3 comentari/s  
Spacer
Bullet EMBESTIDA CONTRA L'ESCOLA
  Data 27/02/18 Icona 1105 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet MIREIA BOYA, ETS UNA
  Data 23/02/18 Icona 1064 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet LA VISIÓ DE JULIO ANGUITA
  Data 22/02/18 Icona 1133 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet EL PESSIMISME INDEPENDENTISTA
  Data 21/02/18 Icona 1124 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet EL PRESIDENT PUIGDEMONT
  Data 20/02/18 Icona 1116 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet ENTRE EL MÒBIL I EL
  Data 14/02/18 Icona 1149 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet ESTRATÈGIES DE DEFENSA
  Data 12/02/18 Icona 1135 Data 2 comentari/s  
Spacer
Bullet C'S A PUNT DE GUANYAR
  Data 09/02/18 Icona 1139 Data 1 comentari/s  
Spacer
Bullet ELS ESPANYOLS SANCIONEN
  Data 08/02/18 Icona 1147 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet QUO VADIS - O NO BADIS
  Data 07/02/18 Icona 1188 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet EL CONSELL D’ESTAT,
  Data 06/02/18 Icona 1178 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet TENIR UN PRESIDENT TINTIN
  Data 29/01/18 Icona 1091 Data 0 comentari/s  
Spacer
Espai
Espai
Espai

Cerca al meu bloc

 


Donar un cop d'ull a tots els blocs
Espai
Spacer
Espai

Articles antics

Maig

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 
 

Abril

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
 
 
 
 
 
Espai
Spacer

Referències

Col·labora!
Spacer
Contacta amb el suport / Avisa'ns d'abusos
Spacer
Posa'ns als favorits
Spacer
Política de privacitat, Termes d'ús & Legal
Spacer